Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ. 1672




Πέρασαν οι απαλλοτριώσεις για το ΣΔΙΤ 
απορριμμάτων
στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΑΝΑΓ. ΝΙΚΑ


 Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΚΑ



Ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που συνεδρίασε στην Τρίπολη το πρωί σήμερα, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, τις απαλλοτριώσεις γης στην Αρκαδία (Ραψομάτη) και στη Λακωνία (Ξηροκαμπιά της ΔΚ Σκάλας), για την κατασκευή μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ) και χώρων υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), στις δύο εν λόγω Περιφερειακές Ενότητες. Επίσης, ενέκρινε και την απαλλοτρίωση γης στην Αργολίδα για την κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ).

Μετά τη σημερινή εξέλιξη, φαίνεται να ξεπερνιέται ένα πολύ μεγάλο εμπόδιο για την προώθηση της διαδικασίας που αφορά την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η εφαρμογή της οποίας θα σημάνει -όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, απευθυνόμενος στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής- “την απαλλαγή της Περιφέρειάς μας από την ντροπή των σκουπιδιών και των χωματερών”.

Σημειώνεται ότι λόγω της βαρύτητας του συγκεκριμένου θέματος, στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, παρευρέθηκαν δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι από το σύνολο σχεδόν της Περιφέρειας, ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Πελοποννήσου Σταύρος Αργειτάκος, αλλά και εκπρόσωποι συλλογικών φορέων.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, απευθύνθηκε δύο φορές προς τα μέλη της Επιτροπής, καλώντας τα να υπερψηφίσουν τις προτάσεις των απαλλοτριώσεων, “γιατί πρέπει να λήξει η ομηρία των δημάρχων και να τελειώσει επιτέλους η ντροπή με τα σκουπίδια” όπως χαρακτηριστικά τόνισε, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι αναγνωρίζει τις προσπάθειες που κατέβαλε η προηγούμενη περιφερειακή αρχή για να δοθεί λύση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.



ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ



Ο Αναστάσιος Γκιολής δίνει το παράδειγμα
  Εθελοντικής αιμοδοσίας


Δια του  του Συλλόγου Αιμοδοτών Υπαλλήλων





Κόρινθος 5/12/2019Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής συμμετείχε την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, στην εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Αιμοδοτών Υπαλλήλων που υπηρετούν στην Π.Ε. Κορινθίας, από μονάδα κινητής αιμοληψίας του Γ.Ν.Ν. Κορίνθου, προκειμένου στην ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου.  Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου και συμμετείχαν υπάλληλοι της υπηρεσίας όπου και συλλέχθηκαν 19 φιάλες αίμα.
Αποτέλεσμα εικόνας για αιμοδοσια Αναστασιος Γκιολης
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γκιολής, συμμετέχοντας και ο ίδιος ως εθελοντής αιμοδότης επί σειρά ετών αλλά και με την ιδιότητά του ως γιατρός τόνισε πόσο είναι σημαντική αυτή η δράση ετών του συλλόγου της ΠΕ Κορινθίας, «δίνοντας ελάχιστο από το χρόνο μας, κάνοντας πράξη την προσφορά προς τον συνάνθρωπό μας, δίνουμε αίμα και σώζουμε ζωές». Τέλος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων της ΠΕ Κορινθίας κ. Ηλία  Μιχόπουλο και την Διευθύντρια Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κορίνθου κα Χριστίνα Παππά.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη



Στο Διεθνές Αρχαιολογικό Συνέδριο 
«ΤΡΟΙΑ – ΤΕΝΕΑ – ΡΩΜΗ» 



Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής παρευρέθηκε την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 στο Διεθνές Αρχαιολογικό Συνέδριο «ΤΡΟΙΑ – ΤΕΝΕΑ – ΡΩΜΗ» ύστερα από πρόσκληση της Διευθύντριας Ερευνητικού Προγράμματος Αρχαίας Τενέας Δρ. Έλενας Κόρκα και του Σωματείου Φίλοι Αρχαίας Τενέας στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου.

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν διακεκριμένοι επιστήμονες, Έλληνες και ξένοι μελετητές, φορείς αλλά και φίλοι του τόπου μας. Κατέθεσαν και αντάλλαξαν απόψεις με συνδετικό κρίκο το κοινό μυθολογικό παρελθόν των τριών πόλεων. Σύμφωνα με τον μύθο, οι πρώτοι κάτοικοι της Τενέας ήταν Τρώες αιχμάλωτοι, τους οποίους ο Αγαμέμνονας μετέφερε στην περιοχή μετά την πτώση της Τροίας για τη φύλαξη των Μυκηνών και του Άργους. Σύμφωνα με αυτόν, η Δρ. Έλενα Κόρκα συνηθίζει να αποκαλεί την Αρχαία Τενέα, «η Τροία της Ελλάδας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης, ευχαριστώντας την ίδια και τους εξαίρετους αρχαιολόγους της ομάδας της, μεταξύ άλλων είπε «πως μέσα από τις ανασκαφές αυτές υπάρχει φως ελπίδας για την Κορινθία και για τον τόπο που όλοι μας αγαπάμε» και τόνισε ακόμα «πως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας και η ΠΕ Κορινθίας θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια και ενέργεια της ομάδας της Αρχαιολόγου Δρ. Κόρκα προκειμένου να επιτευχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόποι οι στόχοι της. Τομείς όπως η Αρχαιολογία, η Αρχιτεκτονική, η Τοπογραφία, η Γλωσσολογία κ.α. μετά και τη διεξαγωγή του σημερινού συνεδρίου θα εμπλουτιστούν και θα αναπτυχθούν παγκόσμια, όπως είναι ολοφάνερο πως παγκόσμιο ενδιαφέρον έχουν προκαλέσει μέχρι τώρα, τα ευρήματα των ανασκαφών στο Νομό μας».

Τέλος, ευχαρίστησε το μέγα χορηγό της διοργάνωσης, τη Motor Oil Ελλάς ΑΕ και με ιδιαίτερη τιμή την κύρια χορηγό σε ενέργειες και δράσεις του νομού μας, την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.


Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη



Στο Ζάππειο Μέγαρο 
στο «1ο Διεθνές Forum για το νερό»

Αποτέλεσμα εικόνας για Στο Ζάππειο Μέγαρο στο «1ο Διεθνές Forum για το νερό»


Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής παρευρέθηκε χθες Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 στο Ζάππειο Μέγαρο στο «1ο Διεθνές Forum για το νερό» υπό την αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Παρακολούθησε ενδιαφέρουσες ομιλίες και την απονομή «Μεταλλίων Νερού» σε ελληνικές εταιρείες παραγωγής ή επεξεργασίας νερού. Επίσης θέματα σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος του μολυσμένου νερού και της λειψυδρίας γενικότερα. Η ανάγκη εξεύρεσης λύσεων όχι μόνο για ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων αλλά και για την εξασφάλιση ποιοτικού και πόσιμου νερού προβάλλει ολοένα και συχνότερα. Τέλος παρουσιάστηκαν και καινοτόμες τεχνολογίες προκειμένου με την υποστήριξη της Κομισιόν, τα επιτεύγματα της επιστήμης να καταφέρουν την εξασφάλιση αυτή.

 


ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΧΩΡΟ  ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΜΕΑ 

ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΠΕΚ



Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΧΩΡΟ  ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΜΕΑ


Κόρινθος 11/12/2019

Από τις πρώτες ημέρες της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου του Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα, κύριο μέλημα και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας κ. Αναστάσιου Γκιολή, ήταν η τοποθέτηση θέσεων parking και χώρων πρόσβασης – ράμπες για την καλυτέρευση της καθημερινότητα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες του Νομού μας.

Στην πρόσοψη του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, απομακρύνθηκαν ήδη τρεις κάδοι απορριμμάτων και τοποθετήθηκε ειδική σήμανση parking, έτσι ώστε ο χώρος να χρησιμοποιείται αποκλειστικά προς τη διευκόλυνση των ΑμΕΑ.

Ενέργειες σαν αυτή είναι προτεραιότητα σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου από τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γκιολής, αφού ευχαρίστησε τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη συνεργασία τους, συνεχίζει τις προσπάθειες για παρόμοιες ενέργειες όπως και οι μπάρες πρόσβασης στη θάλασσα προκειμένου να βοηθηθούν όσο είναι δυνατόν οι κοινωνικές αυτές ομάδες των συνανθρώπων μας.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

  

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΟΡΚΑ




ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΘΗΝΑΣ ΚΟΡΚΑ 
ΣΤΗΝ ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΕΑ «ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΖΙ»

Αποτέλεσμα εικόνας για ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΜΕΑ «ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΖΙ»


H αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό, Αθήνα Κόρκα συμμετείχε μαζί με το Δημήτρη Σχοινοχωρίτη, αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Πρόνοιας, στη Παμπελοποννησιακή ημερίδα ΑΜΕΑ με θέμα" Διεκδικούμε μαζί".

Στο χαιρετισμό της η κα Κόρκα ανέφερε:

«Το δικαίωμα των ατόμων με ειδικές ανάγκες να έχουν ισες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, την προσωπική και την επαγγελματικη ζωή καθώς και την κοινωνική ένταξη και πρόσβαση στην υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο. 

Χρέος μας είναι κανένα παιδί ΑΜΕΑ να μην βρίσκεται εκτός σχολείου, λαμβάνοντας υπ’όψιν τις ανάγκες και την διαφορετικοτητα του κάθε παιδιού. Χρέος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και όλων μας είναι η έμπρακτη έκφραση της συμπαραστασης μας με βοήθεια στα κέντρα διημέρευσης με εξειδικευμενους δάσκαλους, στην πρόσβαση σε όλους τους δημοσίους χώρους και στην διευκόλυνση της καθημερινότητας τους.»





ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΟΡΚΑ
ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΤΡΟΙΑ-ΤΕΝΕΑ-ΡΩΜΗ"

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΟΡΚΑ  ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΤΡΟΙΑ-ΤΕΝΕΑ-ΡΩΜΗ"

Το διεθνές συνέδριο "Τροία-Τενέα-Ρώμη" χαιρέτησε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης η πρέσβυρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Βαρδινογιάννη και η επίτιμη γενική διευθύντρια αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού, αρχαιολόγος Έλενα Κόρκα.
Κατά τη διάρκεια του χαιρεισμού της η κα Κόρκα ανέφερε:
"Συγχαίρω την πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάνα Βαρδινογιάννη και την επίτιμη γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων Έλενα Κόρκα καθώς και το επιτελείο αρχαιολόγων, εθελοντών και φίλων της αρχαίας Τενέας, για τη συνεχή επιμονή και άοκνη προσπάθεια όλων αυτών των ετών. Είχε ως αποτέλεσμα την εύρεση των αξιόλογων αρχαιολογικών στοιχείων της αρχαίας Τενέας.
Είμαι βέβαια ότι ο σκοπός του συνεδρίου μετά την ανταλλαγή απόψεων εξειδικευμένων επιστημόνων θα είναι η αρχή της ανάπτυξης πολιτιστικών διαδρομών και η πολιτιστική διασύνδεση των τριών πόλεων.
Ως περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε αυτή την προσπάθεια που θα έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη του πολιτισμού και του τουρισμού την περιοχή μας."

Από τις πρώτες ημέρες της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου του Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα, ήταν κύριο μέλημα του...

Δεν υπάρχουν σχόλια