Header Ads

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ φ 1668




ΚΑΘΑΡΑ  και Κάστερα

Νέα δημοσκόπηση για το «Πρώτο Θέμα»  


Δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για το «Πρώτο Θέμα» αποτυπώνει το άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.  Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ είναι στο 42,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24,8%, το ΚΙΝΑΛ στο 6%, το ΚΚΕ στο 5,4%, ενώ η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 βρίσκονται στο 3,1%. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 68,2% δηλώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «καλύτερος πρωθυπουργός από ό, τι περιμέναμε».
Σύμφωνα με την έρευνα, κ. Μητσοτάκης έχει καταφέρει να αφοπλίσει την αντιπολιτευτική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, με τον . Αλέξη Τσίπρα να είναι αναγκασμένος να προσέξει ιδιαίτερα τις επόμενες πολιτικές του κινήσεις και το γενικότερο πολιτικό σκηνικό, αλλά και την ιδεολογική και πολιτική φυσιογνωμία του κόμματός του. Στο ερώτημα «αν επακολουθούσε να ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, πώς θα πήγαιναν τα πράγματα;»μόνο το 22,1% απαντά «καλύτερα απ' ό,τι τώρα».
Το μεγάλο ατού του κ. Μητσοτάκη στο πολιτικό μπρα ντε φερ με τον κ. Τσίπρα είναι η απροσδόκητη κατά πολλούς διείσδυσή του στην Κεντροαριστερά. Ενώ δηλαδή όλες οι κινήσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο χρόνο, ειδικά τους μήνες πριν από τις εκλογές, ήταν να κερδίσει τον πάλαι ποτέ χώρο του ΠΑΣΟΚ, είναι τελικά ο πρωθυπουργός εκείνος που γοητεύει την Κεντροαριστερά. Σε όλα τα ποιοτικά ευρήματα της έρευνας, η απήχηση του κ. Μητσοτάκη στην Κεντροαριστερά είναι εντυπωσιακή. Στο γενικό ερώτημα για τα έως τώρα δείγματα της κυβέρνησης εννέα στους δέκα ψηφοφόρους του ΚΙ.ΑΛ.  απαντούν «θετικά και μάλλον θετικά».
Αν δεν υπήρχε το αγκάθι της Συμφωνίας των Πρεσπών και το Μεταναστευτικό, που βρίσκεται σε έξαρση από το 2015, τότε που ο Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Α. Τσίπρας, άνοιξε θαλάσσια και χερσαία σύνορα και άρχισαν οι Λαθρομετανάστες να εισβάλλουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στη χώρα μας, όλα θα ήταν πολύ καλύτερα από πριν.  Ο Ελληνικός Λαός έχει γνώση και ισχυρή μνήμη για να γνωρίζει και θυμάται τι συνέβη το 2015. Τότε που λέγαμε ότι: «Τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες δείχνουν την έκταση της εισβολής, που έχει υποστεί η χώρα, για πρώτη φορά μετά το 1941: Από τον Ιανουάριο του 2015 από τους 806.000 λαθρομετανάστες και πρόσφυγες που μπήκαν στην Ευρώπη, οι 660.700 από αυτούς πέρασαν παράνομα τα ελληνικά σύνορα και μόλις 142.000 πέρασαν στην Ιταλία.  
Η Πολιτική Τσίπρα βυθίζει την Ελλάδα στο χάος...»

ΚΑΥΤΑ  Ερωτήματα
Αθωώθηκε ο πρώτος καταδρομέας του 
«Μακεδονία Ξακουστή»



Αυτό το θέμα που έχει παρουσιαστεί μετά τη σύναψη της Συμφωνίας των Πρεσπών, που η Κυβέρνηση Τσίπρα ποινικοποίησε με την ενέργειά της κάθε αντίθετη γνώμη, έχει καταντήσει κάρφος στη συνείδηση της πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού. ΟΙ διώξεις ειδικότερα εναντίον πολιτών και Στρατιωτικών που ακούστηκαν να τραγουδούν με στεντόρεια φωνή το Στρατιωτικό άσμα «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα…», προκάλεσε το κοινό αίσθημα. Ήλθε όμως ένα Ελληνικό Δικαστήριο, που « απέδωσε τα ου Καίσαρος τω Καίσαρι…». Σύμφωνα με το in.gr  της 5 Νοεμβρίου 2019:
« Αθώος παμψηφεί κρίθηκε πριν από λίγο από το Στρατοδικείο Λάρισας ο π. καταδρομέας Μανώλης Μπούχλης, ο οποίος τον Μάρτιο του 2019 είχε ανεβάσει βίντεο στο οποίο φαινόταν ο ίδιος να τραγουδά το «Μακεδονία Ξακουστή» κατά τη διάρκεια άλματος που είχε πραγματοποιήσει με αλεξίπτωτο από στρατιωτικό ελικόπτερο.  Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο καταδρομέας Μανώλης Μπούχλης συνομίλησε με τον Κυριάκο Μαϊόπουλο του rpn.gr , δηλώνοντας πως νιώθει δικαιωμένος.
 «Νιώθω δικαιωμένος. Όλα πήγαν καλά ! Το αποτέλεσμα θεωρώ ότι δικαιώνει και όλους τους Έλληνες από τους οποίους καθημερινά λάμβανα μηνύματα συμπαράστασης. Ορισμένοι με συνέκριναν με σπουδαίους Έλληνες και με παρομοίαζαν με τους Μακεδονομάχους , αλλά δεν θεωρώ ότι η πράξη μου δικαιολογεί αυτούς τους χαρακτηρισμούς.  Η οικογένειά μου έχει προσφέρει πολλά στη πατρίδα και ειδικότερα στη Μακεδονία. Εφτά πρωτοξαδέρφια των προγόνων μου, Μπούχληδες αγωνίστηκαν για την Μακεδονία. Εγώ δεν θα μπορούσα να μείνω αμέτοχος βλέποντας όλα όσα συνέβησαν και ήταν κάτι που βγήκε αυθόρμητα από μέσα μου. Γνώριζα ότι από αυτή μου την ενέργεια θα υπήρχαν συνέπειες αλλά έπρεπε να το κάνω».
Με την απόφαση αυτή δημιουργείται ήδη ¨δεδικασμέν﨨 , αν δεν έχει δημιουργηθεί και από άλλη σχετική απόφαση που δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή  μας. Υπάρχει και η πρόσφατη περίπτωση άλλου Οπλίτη των Ειδικών Δυνάμεων Καταδρομέων – Αλεξιπτωτιστών Μονάδας, που στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου αναφώνησε την τιμητική φράση του Ελληνικότατου Άσματος, που έχει γαλουχήσει διαχρονικά γενεές γενεών Ελλήνων! Συμπαριστάμεθα στον Δεκανέα ….. που υπέβαλε την παραίτησή του επειδή του επεβλήθη ποινή για τη ν πράξη του και … Μπράβο του! «Ο τολμών νικά!» Για να δούμε, τι θα γίνει και με αυτόν τον Έλληναρά;

ΕΞΩ  Από τα δόντια

Το δικαίωμα μη συμμετοχής 
σε εμπόλεμο κάλεσμα…



Το ΝΑΤΟ, στο οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα από άλλο σκοπό ξεκίνησε και αλλού έχει καταλήξει τις τελευταίες δεκαετίες. Ιδρύθηκε για την αντιμετώπιση επιθετικού Πολέμου, δηλαδή με σκοπό Αμυντικό των Κρατών Μελών, αλλά περί το τέλος της δεκαετίας του 80, τροποποίησε το Δόγμα του και από Αμυντικό Σύμφωνο έγινε Επιθετικό, δίνοντας το δικαίωμα Επιθετικού Πολέμου με το πρόσχημα της επιβολής Ειρήνης, κατά ο δοκούνz. ;Όλα αυτά έγιναν επί προεδρίας των Μπους και Κλίντον ένθερμων υποστηρικτών και εκλεκτών της Λευκής Αδελφότητας.
Δείγμα του νέου δόγματος αποτελούν οι Πολεμικές παρεμβάσεις του ΝΑΤΟ στην άλλοτε Γιουγκοσλαβία, την οποία διέλυσε εις τα εξ ων είχε συντεθεί, το μακρινό Αφγανιστάν, όπου ελέγχεται έκτοτε η διακίνηση με αεροσκάφη της CΙΑ το εμπόριο ναρκωτικών, το Ιράκ, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς και διαμελίζεται επί των ημερών μας, η Λιβύη που φλέγεται ακόμη και σήμερα από Εμφύλιο Πόλεμο και άλλες περιπτώσεις  στο Κέρας της Αφρικανικής Ηπείρου
Αυτή την χρονική συγκυρία, στην περιοχή της Ουκρανίας και στη Μέση Ανατολή, υπάρχει μεγάλη Πολεμική εκστρατεία με Όργανο της παγκόσμιας ελίτ τους μισθοφόρους Ισλαμοφασίστες, που δρα σε βάρος των κρατών της Συρίας, του Ιράκ και ό,τι άλλο ήθελε προκύψει. Τα βαθύτερα αίτια και το σκοπό αυτής της Μεγάλης Επιχείρησης έχουν αναλυθεί περιστασιακώς σε χιλιάδες δημοσιογραφικές ειδήσεις. Αιτία που γράφουμε αυτό το πόνημα, είναι η παρακάτω.
Ο Υπερατλαντικός Οργανισμός, έχει ήδη μετατοπίσει το προηγούμενο ανακαινισθέν δόγμα παρεμβάσεων με επιθετικές κινητοποιήσει δυνάμεων στις επίμαχες περιοχές με τη συμμετοχή Νατοϊκών Δυνάμεων και άλλων χωρών σε μαζικό επίπεδο. Για την ώρα οι περισσότερες χώρες απάντησαν αρνητικά σε προηγούμενο αίτημα των ΗΠΑ για συμμετοχή στην εμπόλεμη σύρραξη της Συρίας. Όπως είδαμε σε δημοσιογραφικές δηλώσεις αρμοδίων παραγόντων, αυτές τις ημέρες υπάρχει κινητοποίηση και  οργανώνεται  αποστολή  Αμερικανικών Δυνάμεων στο Περσικό Κόλπο με προσπάθεια εμπλοκής και άλλων χωρών με πρόσχημα την πάταξη της Τρομοκρατίας, ενώ το θέμα είναι ο έλεγχος και η ασφάλεια των Ενεργειακών της Μέσης Ανατολής. Δημιουργούνται, κατά τα ειωθότα, οι κατάλληλες συνθήκες  και εντός ολίγου προφανώς  θα κληθούμε κι΄ εμείς να συμμετάσχουμε στην παρέμβαση,.
Η Ελλάδα αυτή την περίοδο βρίσκεται κάτω από την εσωτερική Οικονομική κρίση, που μαστίζει θανάσιμα το Ελληνικό Κράτος και τον Ελληνικό Λαό. Έχει με το μέρος της το ηθικό δικαίωμα να αρνηθεί την οποιαδήποτε συμμετοχή σε μελλοντικό σχετικό κάλεσμα του Οργανισμού. Δεν μπορεί να επιβαρυνθεί άλλο, αφού οι Ένοπλες Δυνάμεις της έχουν δεχθεί επικίνδυνο Οικονομικό πλήγμα από τις περίεργες επιλεκτικές περικοπές. Η τυχόν συμμετοχή της Κυβέρνησης θα βρει αντιμέτωπη τη Λαϊκή βούληση...

ΕΤΣΙ τα βλέπω

Η Ανάληψη της Ευθύνης 
δημοσίων προσώπων...


Από τις στήλες της εφημερίδας μας έχουμε μάθει ότι υπάρχει η δημοσιογραφική δεοντολογία, που είναι διπλής κατεύθυνσης, δηλαδή έχει υποχρεώσεις ο δημοσιογράφος και το έντυπο προς το κοινό, τα άτομα και την Πολιτεία, αλλά έχουν και οι Υπηρεσίες προς το έντυπο και το ΜΜΕ να απαντούν σε κάλεσμα ή αναφορά σε κάποιο θέμα γενικότερου ενδιαφέροντος. Παλαιότερα, τα γραφεία Τύπου των δημοσίων και Αυτοδιοικητικών Υπηρεσιών, δεν είχαν μόνον, ως κύρια αποστολή την προβολή του έργου των επικεφαλής του φορέα. Απαντούσαν, όπως οφείλει να πράττει μία δημοκρατική Κυβέρνηση, απαντώντας στη Βουλή επί των Ερωτήσεων, που κατατίθενται.
 Οι σύγχρονοι επικεφαλής των παραπάνω φορέων, και μάλιστα όποιοι δεν σέβονται τον εαυτόν τους και το λειτούργημα, που υπηρετούν, χωρίς να τους έχει δοθεί κάποια γραμμή, αποφεύγουν να δώσουν εξηγήσεις ή να ενημερώσουν δια των ΜΜΕ τους ενδιαφερομένους πολίτες. Αυτό, που κάνουν, εκτός από το γεγονός ότι είναι αντικανονική συμπεριφορά, αποτελεί και αγένεια προς
τους πολίτες και τα ΜΜΕ. Αποτελεί επίσης και ένδειξη έλλειψη θάρρους και ανάληψης ευθύνης των πράξεων και παραλείψεων, που διαπράττουν.
Αν θα πούμε και αυτή τη φορά ότι <<το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι>> δεν θα ήταν υπερβολή δεδομένου ότι το κακό παράδειγμα το δίνει η ίδια η Εξουσία όταν δεν απαντάει ή κωλυσιεργεί στο θέμα των Ερωτήσεων και Επερωτήσεων, που καταθέτουν στη Βουλή οι Βουλευτές των διαφόρων κομμάτων ή οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και τοπικοί φορείς προς τους Δημάρχους  Παρά το γεγονός ότι οι απαντήσεις είναι υποχρεωτικές, δίδονται σύμφωνα με τα  κέφια των Υπουργών και του Προεδρείου της βουλής, που φτιάχνει το πρόγραμμα Ημερησίας Διατάξεως των Συνεδριάσεων. Κι΄ όμως υπάρχουν κι΄ εδώ αρρυθμίες που σοκάρουν. Εκεί που είναι εντελώς απαράδεκτο είναι η συμπεριφορά ορισμένων Αυτοδιοικητικών που θεωρούν εαυτούς βασιλικότερους του βασιλέως και αδιαφορούν για τα Λαϊκά αιτήματα. Είναι επιλήσμονες του καθήκοντός τους
Η παροιμία, που λέγει ο Λαός “Κάθε πέρυσι και καλλίτερα” έχει πάνω στο θέμα της σχετικής δεοντολογίας την πλήρη εφαρμογή της. Κάθε τι που εισάγεται στην καθημερινή πρακτική, ιδιαίτερα όταν ωφελεί κάποιους, εμπεδώνεται και είναι κατόπιν δύσκολο να ξηλωθεί. Τα πάντα είναι θέμα προσωπικού χαρακτήρα, γιατί δεν σέβονται την παρουσία άλλων στα πόδια τους, που αναδεικνύει τη γύμνια των διοικητικών δημοκρατικών λειτουργιών δημόσιων φορέων…

Δεν υπάρχουν σχόλια