Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ. 1667



 Ο Αντιπεριφερειάρχης 
Αναστάσιος Γκιολής 
επί το έργο εποπτεύει στην αποκατάσταση ζημιών σε γέφυρα της Αλμυρής
 και όχι μόνο ...



Κόρινθος 29/10/2019 :  Σήμερα Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019 ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των πτερυγότοιχων της γέφυρας προς Ντράσσα στην περιοχή της Αλμυρής. Ύστερα από την πλημμύρα του «Ζορμπά» που έπληξε τις περιοχές Αλμυρή και Γαλατάκι η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας ξεκίνησε την αποκατάσταση των πλαϊνών τοιχίων της γέφυρας με τις διαδικασίες του κατεπείγοντος. Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής παρευρέθηκε στην περιοχή όπου παρακολούθησε με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κορινθίας την έναρξη των εργασιών.
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη  

αν οι εργασίες  για τον καθαρισμό   
και τη διαγράμμιση
της Περιοχής της Γέφυρας Διώρυγας

Σήμερα Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Π.Ε Κορινθίας που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα για τον καθαρισμό και τη διαγράμμιση της Περιοχής του Ισθμού. Ύστερα από τον καθαρισμό των νησίδων ακολούθησε ο καθαρισμός των γκράφιτι, το βάψιμο πεζοδρομίων, τοιχίων, στύλων καθώς και η διαγράμμιση – διάβαση των πεζών.  Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής παρακολούθησε το κλείσιμο των εργασιών τονίζοντας ταυτόχρονα πόσο σημαντικό είναι η περιοχή της Γέφυρας του Ισθμού, που είναι η είσοδος στην Πελοπόννησο  και στην Αττική να είναι ασφαλής στην κίνηση των επισκεπτών  και των οχημάτων όπου τη διανύουν. αλλά και με καθαρή εικόνα στον περιβάλλοντα χώρο, που σημαίνει Πολιτισμό.
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Μια ευχάριστη και αναγκαία συνεργασία
Νομαρχίας και Δήμου Κορινθίων



Ελάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και το δημοσιεύουμε ευχαρίστως προς γνώση των αναγνωστών μας:

Κόρινθος 25/10/2019:  Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 και για τρεις ημέρες η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και ο Δήμος Κορινθίων σε συνεργασία, με τα μηχανήματα του Δήμου και συνεργείο της ΠΕ Κορινθίας πραγματοποίησαν τον καθαρισμός παραπλεύρως του οδοστρώματος της ΠΕΟ Κορίνθου - Πατρών. Πληθώρα δέντρων τα οποία έμπαιναν στο δρόμο κλαδεύτηκαν, χόρτα και θάμνοι καθαρίστηκαν και μαζεύτηκαν σκουπίδια δεξιά και αριστερά του δρόμου σε μήκος χιλιομέτρων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής ευχαρίστησε το Δήμαρχο Κορινθίων κ. Βασίλη Νανόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Δημήτριο Μπίτζιο, για την άψογη συνεργασία τους καθώς και την ενότητα με την οποία λειτούργησαν οι υπηρεσίες, όπου αντιμετώπισαν και θα αντιμετωπίζουν στο μέλλον τα κοινά προβλήματα του τόπου. Ο σκοπός είναι κοινός και είναι να βοηθήσουν με κάθε τρόπο στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Η ποιότητα της ζωής των Κορινθίων είναι πάνω απ όλα προτεραιότητα και για την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και για το Δήμο.
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη


Η Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Κόρκα – στην Ρωμαϊκή Έπαυλη Λουτρακίου


Κόρινθος, 31-10-2019:  Η πρώην Βουλευτής Κορινθίας Αθηνά Κόρκα – Κώνστα Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας – Πολιτισμού Πελοποννήσου, πολιτική μηχανικός, αρμόδια μεταξύ άλλων για θέματα αρχαιολογικών χώρων, για τη συνεργασία με το“Διάζωμα”, για τις πολιτιστικές διαδρομές, την προσβασιμότητα, την εκπαίδευση, αλλά και τη συντήρηση των σχολικών υποδομών βρέθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαικής Έπαυλης στο Λουτράκι όπου  ενημερώθηκε γενικότερα για τον χώρο, αλλά και και την πρόοδο των εργασιών.


  
Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει την δίωξη 
του Παναγιώτη Λαφαζάνη
Όλες και όλοι την Τετάρτη 30.10.2019 9:00 π.μ. 
στην σχολή Ευελπίδων



Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καταγγέλλει την παραπομπή σε δίκη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στις 30.10.2019 για παράβαση  άρθρων  του Ποινικού Κώδικα εξαιτίας της δράσης του στα πλαίσια του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς.
Η πρωτοφανής πολιτική δίωξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη που έχει ασκηθεί μετά από μήνυση Λιβεριανούfundμε έδρα την Μονρόβια της Λιβερίας με τον ισχυρισμό της παρεμπόδισης πλειστηριασμού, παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές εποχές, και αναδεικνύει δυστυχώς το γεγονός, ότι και σήμερα τα δημοκρατικά δικαιώματα στη χώρα μας αμφισβητούνται και η κινηματική και πολιτική δράση ενάντια στα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας διώκεται.
Η προστασία όμως των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων μας αφορά όλους. Αφορά κάθε δημοκρατικό πολίτη.
Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την δίωξη και παραπομπή του Παναγιώτη Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών, που έχουν παραπεμθεί για τον ίδιο λόγο και καλεί  σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης την Τετάρτη 30.10.2019 9.00  π.μ. στη Σχολή Ευελπίδων (Δ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών κτίριο 7 αίθουσα 1).
Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις, τους κοινωνικούς φορείς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης να πάρουν θέση καταδικάζοντας την δίωξη που αποτελεί ουσιαστικά δημοκρατική εκτροπή.
Η σιωπή είναι συνενοχή.
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30.10.2019 9.00 π.μ. ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
(ΔΤριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών κτίριο 7 αίθουσα 1)
Γραφείο Τύπου ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
25.10.2019



Έφτασαν χθες από τη Σάμο και …
θα καταλήξουν 
και στη δομή της Κορίνθου! …
Οι πολιτικοί μας παρακολουθούν!-


     Οκτώβριος 23, 201:  «Σε ξενοδοχεία τα οποία βρίσκονται στα Βρασνά, την Πρέβεζα και τις Σέρρες κατευθύνονται οι περισσότεροι από τους αιτούντες άσυλο που έφτασαν το πρωί της Τρίτης από τη Σάμο στο λιμάνι της Ελευσίνας.
      Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πλειονότητα των σχεδόν 700 αιτούντων προορίζονται για αυτές τις τρεις δομές, ενώ λιγότεροι μεταφέρονται στις δομές φιλοξενίας στη Ριτσώνα, το Λαύριο, το Σχιστό και την Κόρινθο», αναφέρθηκε σε αθηναικά ΜΜΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια