Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ



Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 

αρμόδιος για την Έρευνα και Τεχνολογία Χρίστος Δήμας

"Επιδίωξή μας, η Έρευνα που παράγεται στα 

Ερευνητικά Κέντρα και τα Πανεπιστήμια να έχει 

αποτύπωμα στην εθνική οικονομία".





     Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και Τεχνολογία, Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας παραχώρησε συνέντευξη στον Alpha radio 98.9 όπου αναφέρθηκε στους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το νέο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο καθώς και για τους στόχους του Υπουργείου στην Έρευνα και την Τεχνολογία.
     Πιο αναλυτικά αναφέρθηκε, στο νέο επενδυτικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί, η Ελλάδα γίνεται πλέον μια πιο φιλική χώρα στις επενδύσεις, καθώς και στο πολύ σημαντικό κεφάλαιο της ψυχολογίας των καταναλωτών, η οποία βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 19 ετών. Όσον αφορά το κομμάτι της Έρευνας και της Τεχνολογίας ο κ. Δήμας τόνισε, ότι η χώρα μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται ανάμεσα στις τελευταίες θέσεις τις Ε.Ε στο κομμάτι της Καινοτομίας και υπάρχει πολύ σημαντικό περιθώριο βελτίωσης που πρέπει να εκμεταλλευτούμε.
     Σύμφωνα με τον κ. Δήμα, "επιδίωξή μας, η Έρευνα που παράγεται στα Ερευνητικά Κέντρα και τα Πανεπιστήμια να έχει αποτύπωμα στην εθνική οικονομία". Για την επίτευξη  του παραπάνω σχεδιασμού πραγματοποιήθηκε ήδη η  μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας από τις δομές του Υπουργείου Παιδείας σε αυτές του Υπ. Ανάπτυξης ενώ αναφέρθηκε και στην δημιουργία δύο Κέντρων Καινοτομίας, δηλαδή φυσικών χώρων, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου εκεί θα πραγματοποιούνται συνέργειες μεταξύ Ερευνητικών Κέντρων, startuppers και μεγάλων εταιριών.
     Επίσης αναφορά έγινε και για τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν στην νεοφυή επιχειρηματικότητα και στις αλλαγές που ετοιμάζει, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, για τη λειτουργία των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ). Στόχος των αλλαγών αυτών είναι η δραστική μείωση της γραφειοκρατίας, η οποία σκοτώνει την Έρευνα και η δημιουργία ενός περιβάλλοντος πιο ευέλικτου για τον ερευνητή.
     Κλείνοντας ο κ. Δήμας επισήμανε ότι, η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να αποκτήσει ηγετικό ρόλο στην Καινοτομία Στα Βαλκάνια.  
 
O Υφυπουργός Χρίστος Δήμας
Επiσκέφθηκε τις περιοχές της Κορινθίας που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση


11/10/2019:  Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας, Βουλευτής Κορινθίας  Χρίστος Δήμας επισκέφτηκε την προηγούμενη Πέμπτη τα χωριά  Καστράκι και, Δάφνη του Δήμου Νεμέας, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, τον Αντιδήμαρχο και τους προέδρους των κοινοτήτων Νεμέας, Καστρακίου  Δημήτρη Καρατζά και Δάφνης, που επλήγησαν σοβαρά από την έντονη χαλαζόπτωση.
     Ο κ. Δήμας αφού βρέθηκε στα σημεία που χτυπήθηκαν περισσότερο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, διαπίστωσε από μόνος του το μέγεθος της ζημιάς στην αγροτική παραγωγή της εποχής, συνομίλησε με κατοίκους και παραγωγούς για την ανάγκη άμεσης παρέμβασης του φορέα  ΕΛΓΑ, αλλά και για τις επιπτώσεις που προκαλεί η απρόβλεπτη Κλιματική Αλλαγή. Πιο συγκεκριμένα, στην τοποθέτηση του τόνισε τα πολύ μεγάλα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί, για δεύτερη συνεχή χρονιά σε πολλές περιοχές του Νομού Κορινθίας, υποσχέθηκε δε να κάνει τις δικές του παρεμβάσεις προς τούτο…

                    
     

Δεν υπάρχουν σχόλια