Header Ads

ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ



Πολιτικές Δράσεις 
της Βουλευτή Μαριλένας Σούκουλη- Βιλιάλη
Το πατριωτικό μας καθήκον επιβάλλει
να δημιουργήσουμε "Νέο Πλούτο"

προκειμένου να προστατέψουμε αποτελεσματικά τα εθνικά μας 

συμφέροντα αλλά και την εθνική μας ακεραιότητα"


Άρθρο της Βουλευτή Ν.Δ. Μαριλένας Σούκουλη *

     Αποτελεί κοινός τόπος πλέον ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη, με την συνεχώς κλιμακούμενη, αναθεωρητική στρατηγική της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή μας. Η απόφαση της Τουρκίας να εισβάλει στη Συρία καταπατά κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο και δημιουργεί συνθήκες επικράτησης τετελεσμένων γεγονότων διαμέσω της επιβολής στρατιωτικής ισχύος.
Παράλληλα η κατάφορη καταπάτηση των κυπριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων που αφορούν την κυπριακή ΑΟΖ μπορεί να μας οδηγήσει με ασφάλεια στο συμπέρασμα ότι έχουμε περάσει σε ένα νέο στάδιο ποιοτικής αναβάθμισης των παράνομων διεκδικήσεων της Τουρκίας έναντι των εθνικών μας συμφερόντων.
     Επιπλέον η χλιαρή στάση και απάντηση της ΕΕ φαίνεται ότι ενθαρρύνει την ίδια την πολιτικής της ομηρία απέναντι στην Τουρκία αφού η τελευταία με μοχλό πίεσης το θέμα του μεταναστευτικού αλλά και της ασύμμετρης απειλής που ανοιχτά διατυπώνει δηλαδή να γεμίσει την Ευρώπη και φυσικά πρώτα από όλους την Ελλάδα με μετανάστες, πρόσφυγες αλλά και λαθρομετανάστες, καταφέρνει να προωθεί τα παράνομα αιτήματα της χωρίς σοβαρή αντίσταση. Ήδη η Ελλάδα δέχεται τρομερές πιέσεις από την αύξηση των κυμάτων μεταναστών προσφύγων και λαθρομεταναστών που έρχονται στη χώρα μας, κατά βούληση της Τουρκίας. Μια πίεση που είναι αδύνατον να αντιμετωπίσει η χώρα μας μόνη της.
      Όλα τα παραπάνω συνθέτουν μια νέα τάξη πραγμάτων στην περιοχή μας.
     Η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την επικρατούσα νέα κατάσταση προχώρησε σε μια στρατηγική αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, η οποία κατά ένα τρόπο ενδυναμώνει την αποτρεπτική ισχύ της χώρας. 
     Επιπλέον η προστασία των συνόρων μας και ιδιαίτερα των θαλάσσιων έχει ενισχυθεί σημαντικά και θα ενισχυθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες. 
      Υπάρχει όμως ένας στρατηγικός στόχος που εμείς ως Κυβέρνηση έχουμε θέσει και οφείλουμε να πετύχουμε δηλαδή την παραγωγή Νέου πλούτου που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την οικονομική ισχύ της χώρας και συνεπακόλουθα τη στρατιωτική μας θέση έναντι της γείτονος.
      Η αμυντική θωράκιση της χώρας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα αλλά και αναγκαιότητα για την προάσπιση της εθνικής μας ακεραιότητας. Το υψηλό φρόνημα των ένοπλών δυνάμεων θα πρέπει να ενισχυθεί με κατάλληλα μέσα αμυντικής αποτροπής προκειμένου κανείς και ιδιαίτερα η Τουρκία να μην τολμήσει να σκεφθεί την πιθανότητα παράνομής διεκδίκησης θέσεων που θα υποσκάπτουν τα εθνικά μας συμφέροντα
     Το πολυνομοσχέδιο που θα περάσει σύντομα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα δώσει την απαιτούμενη αναπτυξιακή ώθηση που χρειάζεται η οικονομία και ένα σημαντικό κομμάτι από την ενίσχυσης του ΑΕΠ που θα προκύψει θα κατευθυνθεί στην ενίσχυση της αποτρεπτικής μας δύναμης. Αυτό αποτελεί ύψιστο πατριωτικό μας καθήκον και αυτό θα πράξουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια