Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ φ. 1666 Με το Θάρρος της γνώμηςΗ ώρα των εν υπνώσει Αρετές των Ελλήνων…
Η οικονομική κρίση, που μαστίζει τη χώρα μας, η ειρηνική κατάληψη της Ελλάδας από τα μωαμεθανικά στίφη, που κάποιοι «συνένοχοι» με το Σύστημα πολιτικοί τους βάπτισαν όλους «πρόσφυγες» και η διεθνής συγκυρία, θα έπρεπε να έχει συνεγείρει απ’ άκρου εις άκρον την πατρίδα μας. Ειδικά αυτές τις ημέρες, που είναι και η Εθνική Επέτειος του μεγάλου «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940, επιβάλλεται η εγρήγορση. Κι όμως, δεν συμβαίνει αυτό.
Οι κυβερνήσεις, που κυβερνάνε τον τόπο έχουν καταφέρει να αποξενωθούν από τις υποχρεώσεις και τους όρκους που έχουν δώσει. Όλα δείχνουν πως τελικά παίζεται ένα θέατρο του παραλόγου σε βάρος του ελληνικού λαού, την ιστορική του καταβολή, τις δυνατότητες, που διαθέτει, τα εθνικά και θρησκευτικά του «πιστεύω». Το εγχώριο και διεθνές περιβάλλον είναι τέτοιο, που δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού.
Δυστυχώς, η σύγχρονη πολιτική προπαγάνδα, που μετονομάστηκε κοινωνική μηχανική, ταΐζει νυχθημερόν και με επίμονη διάθεση τις λαϊκές μάζες με κάθε είδους χαζοβιόλικες, σεξιστικές και χυδαίες ειδήσεις ή και θεάματα, τα οποία γίνονται «προσθετικά» στην κακή ψυχολογική κατάσταση των πολιτών. Έχει ή τείνει να επικρατήσει η αβουλία ή αδιαφορία για ό,τι συμβαίνει επί των ημερών μας.
Ο άβουλος άνθρωπος, δεν έχει αυτοκυριαρχία, δεν μπορεί να αποκτήσει ελεύθερη και ολοκληρωμένη προσωπικότητα, ούτε να διαμορφώσει ηθικό χαρακτήρα, γιατί του λείπει η θέληση. Η θέληση, η οποία καλλιεργεί τις πνευματικές και σωματικές δυνάμεις του ανθρώπου. Δεν είναι δημιουργικός, γιατί δεν έχει τη δύναμη να αγωνιστεί και να αλλάξει τη ζωή του. Γίνεται έρμαιο των αδυναμιών και των παθών του ή των επιθυμιών και της θέλησης των άλλων. Τον βολεύει ο «καναπές» του σπιτιού του και τα καθημερινά «τηλεοπτικά σκουπίδια». Γίνεται αδιάφορος και δέχεται ακόμη και αυτά, που συμβαίνουν σήμερα αδιαμαρτύρητα, όπως του τα σερβίρουν ανθέλληνες και επίορκοι πολιτικοί.
Η παραπάνω κατάσταση, αν αφεθεί ελεύθερη, χωρίς αντίδραση, θα θεριέψει και θα συμπαρασύρει τα πάντα προς τον όλεθρο, την απώλεια και την καταστροφή. Μέχρι ¨χθες¨, η κυβέρνηση της «πρώτης φορά Αριστερά» ξεπέρασε σε υποταγή και δουλικότητα κάθε προηγούμενη σοσιαλιστική και φιλελεύθερη. Για να περισωθεί η Ελλάδα και οι πολίτες της, θα πρέπει όλοι μας να πάρουμε το Μήνυμα του Θεού. Η ψυχή, η δύναμη, οι αξίες, η ιστορία και το παρελθόν των Ελλήνων, είναι μέσα μας. Είναι εκείνα που μπορούν να μας βγάλουν από τα σημερινά αδιέξοδα.
Η σημερινή αδράνεια, οφείλεται, εν πολλοίς, στην έλλειψη οραμάτων και προ παντός στην απαξίωση και περιφρόνηση της ιστορίας και της πίστης στον τριαδικό Θεό. Οι ημέρες επιβάλλουν ομόνοια, περίσκεψη και αποφασιστικότητα. Οι σημερινοί Έλληνες πολιτικοί, δυστυχώς πάσχουν από αβουλία ή από το «Σύνδρομο του εφιάλτη», γι’ αυτό αναζητείται ένας πραγματικός ηγέτης, ο οποίος όμως θα πρέπει να είναι έτοιμος να καθαρίσει την «κόπρο του Αυγείου» από το Ελληνικό Κράτος και ικανός να αφυπνίσει τις εν υπνώσει Αρετές των Ελλήνων …
Ο «Κορίνθιος»

Δεν υπάρχουν σχόλια