Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ Φ. φ. 1665



Από τις δραστηριότητες και παρουσίες σε Εκδηλώσεις
του Αντιπεριφερειάρχη Αναστασίου Γκιολή



Στην Αναγγελία της 7ης Νεμεάδας…
Κόρινθος 12/10/2019:   Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, παρευρέθηκε χθες Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, προσκεκλημένος του Συλλόγου για την Αναβίωση των Νεμέων Αγώνων, στην Επίσημη Αναγγελία της 7ης Νεμεάδας 26-28 Ιουνίου 2020.

Με την καθοδήγηση του τελετάρχη και πρόεδρου του Σ.Α.Ν.Α, μεταξύ πολλών σπουδαίων και σημαντικών παρευρισκομένων και ύστερα από την ομιλία του Δημάρχου Νεμέας κ. Κωνσταντίνου Φρούσιου καθώς και τη βράβευση των υποστηριχτών – ευεργετών της σπάνιας αυτής δράσης από την Αντιπρόεδρο του συλλόγου κα Μαρία Χρισταρά, ακολούθησε από τον τέως πρόεδρο Σ.Α.Ν.Α κ. Στέφανο Μίλλερ «Σύντομη ιστορία του συλλόγου για την Αναβίωση των Νεμέων Αγώνων».

Οι αρχαίοι Έλληνες εόρταζαν τους αγώνες στη Νεμέα ως μέρος του λεγόμενου κύκλου των εορτών στους Δελφούς, στην Ισθμία και τους γνωστότερους σήμερα αγώνες στην Ολυμπία.  Για μικρό χρονικό διάστημα κάθε χρόνο, σ’ έναν από αυτούς τους χώρους εναλλάξ, μια ιερή εκεχειρία σταματούσε κάθε πόλεμο και εχθροπραξία.  Όλοι οι Έλληνες — Σπαρτιάτες και Αθηναίοι, Κορίνθιοι και Αργείτες, Μακεδόνες και Κρήτες —  αναγνωρίζοντας την κοινή τους ανθρώπινη υπόσταση, συγκεντρώνονταν εκεί.  Αυτή η συστηματική και τακτική παρότρυνση για ειρήνη, παρόλο που περιοριζόταν σε λίγες ημέρες κάθε χρόνο, είναι η πρώτη που οργανώνεται στην ιστορία της ανθρωπότητας σε διεθνές επίπεδο.  Επομένως οι αρχαίες εορταστικές συναντήσεις στην Νεμέα, στην Ολυμπία, στους Δελφούς και στην Ισθμία είναι οι κατευθείαν πρόγονοι των σημερινών Ολυμπιακών Αγώνων καθώς και των Ηνωμένων Εθνών.

Τόσο η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, όσο και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας θα βρίσκονται δίπλα στο σύλλογο για την καλύτερη διοργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων, βοηθώντας με κάθε τρόπο στην πραγματοποίηση της 7ης Νεμεάδας τον Ιούνιο του 2020.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ακόμα δήλωσε την επιθυμία του να συμμετάσχει και ο ίδιος, ως γίνεται κάθε 4 χρόνια, ακολουθώντας τους ρητούς κανόνες των αγώνων – όπως τη μη ύπαρξη υποδημάτων κατά τη διάρκεια τους. «Γνωρίζοντας πως πριν 4 χρόνια πήραν μέρος περίπου 120 χώρες μόνο θαυμασμό μπορούμε να νιώσουμε καθώς και την αμέριστη ανάγκη να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε στη σωστή και ολοκληρωμένη διεξαγωγή τους. Τέτοιου είδους δράσεις απαιτούν ανθρώπους όπως ο καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Πάνος Βαλαβάνης, ο τέως πρόεδρος Σ.Α.Ν.Α κ. Στέφανος Μίλλερ και τόσοι άλλοι όπου τόσα χρόνια η αγάπη τους είναι ο οδηγός και η ψυχή της προσπάθειας στην ανάδειξη ηθών, εθίμων και κάθε είδους αρχαιοτήτων και πολιτισμού».

 



Στο Ετήσιο Μνημόσυνο Νικηταρά στο Χιλιομόδι…
Κόρινθος 14/10/2019:   Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής παρευρέθηκε thn Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 στο Χιλιομόδι Κορινθίας, στη δοξολογία επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη του ήρωα της επανάστασης του 1821, Νικήτα Σταματελόπουλου ή «Νικηταρά» Τουρκοφάγου.

Στη αποτίμηση ζημιων από τη χαλαζόπτωση



Κόρινθος 10/10/2019:  Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, επισκέφθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου τα χωριά της Νεμέας και συνόδευσε την ομάδα γεωπόνων του ΕΛΓΑ στην καταγραφή και αποτίμηση της μεγάλης καταστροφής που έπληξε την περιοχή την περασμένη Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019.  Παρουσία του Δημάρχου Νεμέας  Κωνσταντίνου Φρούσιου και του προέδρου Καστρακίου Δημήτρη Καρατζιά, στάθηκαν εκτεταμένα στις περιοχές Καστράκι και Δάφνη όπου παρουσιάστηκαν και τα περισσότερα προβλήματα. Η ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε τις καλλιέργειες και οι δυνατοί άνεμοι κατέστρεψαν πολλά ελαιόδεντρα. Ο αγροτικός κόσμος της Νεμέας υπέστη σοβαρό πλήγμα στο φυτικό του κεφάλαιο με κίνδυνο να χαθεί η φετινή του σοδειά.


Η ΑΘΗΝΑ ΚΟΡΚΑ ΕΠΙΣΚΕΥΘΗΚΕ
 ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΚΥΩΝΑΣ




Η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό, Αθηνά Κόρκα πραγματοποίησε ενημερωτική επίσκεψη στα έργα αποκάλυψης του αρχαίου θεάτρου Σικυώνας, όπου ενημερώθηκε για την πρόοδο των έργων από την προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων Κορινθίας, Γιώτα και τους αρχαιολόγους Βασίλη Παπαθανασίου και Δήμητρα Ανδρίκου. 
Στην επίσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Χάρης Βιτυνιώτης, ο Διευθυντής Ανάπτυξης της Π.Ε. Κορινθίας Κώστας Δημόπουλος, ο Αθανάσιος Ροβήλος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτών "Αρχαία Σικυώνα", Πάνος Λεονάρδος.
Μετά το πέρας της επίσκεψης, η κα Κόρκα δήλωσε:
"Στηρίζουμε τις επικείμενες εργασίες εκπόνησης μελετών καθώς και τις εργασίες αποκάλυψης, αποκατάστασης, προστασίας και ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου Σικυώνας. Στόχος μετά τα έργα αποκατάστασης είναι η λειτουργικότητα και προσβασημότητα του θεάτρου, ώστε να μπορέσει να διατεθεί στο κοινό και ξαναγίνει κοιτίδα δημιουργικότητας και πολιτισμού για όλη την Ελλάδα. 
Η προσπάθεια αυτή αποτελεί μια συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμόυ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Σικυωνίων. Η Περιφέρεια θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε αυτή την προσπαθεια. Άλλωστε έχουμε αναφέρει στις προγραμματικές μας δηλώσεις ότι είναι προθεσή μας η ανάδειξη ενός αρχαίου θεάτρου ανά περιφερειακή ενότητα.
 Το αρχαίο θέατρο Σικυώνας αποτελεί για εμάς μια από τις πρώτες μας προτεραιότητες."
On Sun, Oct 13, 2019 at 12:04 PM KorkaWebTeam <korkawebteam@gmail.com> wrote:


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Νίκος Γόντικας για ορισμό δικηγόρου…

     Η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, με αρκετές δεκάδες αποφάσεις του κ. Τατούλη, έχει επιβάλει πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε μερικούς Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου για περιβαντολογικές παραβάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Δηλαδή αυτός που είχε την ευθύνη για τη διαχείριση των απορριμμάτων η Περιφέρεια, επέβαλε πρόστιμα σε αυτούς που είχαν κι έχουν την ευθύνη μόνο της συλλογής και μεταφοράς των αποβλήτων των Δήμων. Ο ένας κρίκος του αστικού κράτους η Περιφέρεια, επιβάλει πρόστιμα στον  άλλο κρίκο του αστικού κράτους το Δήμο.
«Ελλάς το μεγαλείο σου».
     Τα πράγματα είναι για γέλια και για κλάματα για όσους δεν γνωρίζουν τι παιζόταν με τα πρόστιμα της Περιφέρειας στους Δήμους. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Έβαζε πρόστιμα ο Τατούλης για να πηγαίνει στα δικαστήρια και να λέει «δε φταίω εγώ που η Πελοπόννησος έχει γίνει ένας απέραντος σκουπιδότοπος αλλά οι Δήμοι και να τους έβαλα και πρόστιμα» και ταυτόχρονα να εκβιάζει Δημοτικές Αρχές «να συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις». Οπως έκανε σε πολλούς Δήμους με τη μη ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ.
«Νίκας κατά Νίκα».
     Στη πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ομόφωνα τα στελέχη της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ καθώς και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που είναι στην παράταξη Τατούλη ψήφισαν να οριστεί δικηγόρος της Περιφέρειας για προσφυγή σε πρόστιμο που έχει επιβληθεί στο Δήμο Καλαμάτας. Θα πάει δηλαδή στο δικαστήριο στις 15-10-2019 ο κ. Νίκας σαν Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ενάντια στον κ. Νίκα σαν Δήμαρχο Καλαμάτας. Επειδή θεωρούμε ότι πρέπει να τελειώσουν αυτές οι αθλιότητες, να σταματήσουμε να πληρώνουμε και η Περιφέρεια και οι Δήμοι δικηγόρους, να απασχολούνται δεκάδες υπάλληλοι Δήμων, Περιφέρειας, δικαστηρίων με τέτοια κωμικοτραγικά, θα πρέπει τώρα να ακυρωθούν όλα αυτά τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί γι’ αυτούς τους λόγους στους Δήμους.
Ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης

Νίκος Γόντικας


Παρέμβαση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα
στο ΠεΣυ για τον ορισμό εκπροσώπων στις αναπτυξιακές.

Τρίπολη 3-10-2019:  Αφού συρρικνώνετε το δημόσιο ειδικά στους τομείς που έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση των πλατειών λαϊκών στρωμάτων, έρχεστε μετά και φτιάχνετε και μια αναπτυξιακή ΑΕ, για να καλύψετε στοιχειωδώς τέτοιες ανάγκες.
Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια και ιδιωτικοποιήσεις και άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και ρουσφετολογία και υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η κουνουποκτονία είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Είναι ο βασικός λόγος που είμαστε αντίθετοι με τις αναπτυξιακές και γι΄αυτό καταψηφίζουμε τους ορισμούς των εκπροσώπων της Περιφέρειας. Δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα, αλλά με την ίδια τη αναπτυξιακή ή ΜΚΟ ή ΚοινΣΕΠ ή όποιο άλλο σχήμα βρίσκεται για να εξυπηρετηθούν οι πιο πάνω στόχοι.
Υπάρχει όμως και ένα ζήτημα ουσίας. Εννέα χρόνια τώρα ζητούσαμε στην Οικονομική Επιτροπή στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στις ίδιες τις αναπτυξιακές που συμμετέχει και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, να μας δώσουν στοιχεία, τα παραδοτέα, για να δούμε που πηγαίνουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και «φωνή βοώντος εν τη ερήμω».
Δυο παραδείγματα αρκούν
·         Η Πελοπόννησος ΑΕ το 2011, 2012,2013 είχε κύκλο εργασιών 20-30-και 40.000 ευρώ αντίστοιχα. Το 2015 και μετά, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
·         Για την τουριστική προβολή πέρα από αυτά που δίνονταν μέσω των υπηρεσιών της Περιφέρειας και είναι αρκετά εκατομμύρια, μέσω της Πελοπόννησος ΑΕ τα τελευταία τρία χρόνια ξεπέρασαν με τα δικά μας στοιχεία τα 10 εκατομμύρια ευρώ.
·         Για την συμβουλευτική και τεχνική στήριξη της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων πάνω από 5 εκατομμύρια.
Άλλο παράδειγμα:
·         Τα τελευταία είκοσι χρόνια διατέθηκαν στη περιοχή της Μεγαλόπολης  από το Λιγνιτόσημο πιστώσεις 72 εκατομμύρια ευρώ. Η Μεγαλόπολη θα έπρεπε όχι μόνο να είχε οχυρωθεί αντιπυρικά και αντιπλημμυρικά, αλλά θα έπρεπε να υπήρχε και άνθιση στα γράμματα στις τέχνες και στον πολιτισμό.
Πριν τρία χρόνια πνίγηκε η πόλη, φέτος παντού κατολισθήσεις και βυθίσεις αφού κανένα έργο αντιπλημμυρικό ή αντιδιαβρωτικό δεν έγινε μετά τις πυρκαγιές του 2007 και του 2012.
Διατέθηκαν για μαντρούλες και βρυσούλες σε έρημα χωριά, για μελέτες και αναπλάσεις, για ιερούς ναούς και μοναστήρια για φρού φρού και αρώματα.
Ζητάμε και τώρα από την Περιφερειακή Αρχή στη διάρκεια του πρώτου εξάμηνου να έρθουν για συζήτηση τα συμπεράσματα από τη δράση των αναπτυξιακών για κάθε μια ξεχωριστά.
Ο εκπρόσωπος που θα ορίσετε σήμερα να χρεωθεί και να δεσμευτεί να παρουσιάσει το θεάρεστο έργο που έχει γίνει σε κάθε μια από τις αναπτυξιακές, να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο σχεδιασμός σας; Για το επόμενο διάστημα.
Να είστε σίγουροι θα βγουν πολλά μαργαριτάρια και γι΄αυτό δεν είμαστε και πολύ αισιόδοξοι ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Ότι θα συζητηθεί μια μια η κάθε αναπτυξιακή στο ΠεΣυ. Μακάρι να διαψευστούμε.
Καταψηφίζουμε τον ορισμό των εκπροσώπων στις αναπτυξιακές ΑΕ.


 Κόρινθος, 04 Οκτωβρίου 2019
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ



Την Τετάρτη 02/10/2019, στην Τρίπολη, συνεδρίασαν οι Νομαρχιακές Επιτροπές του Κινήματος Αλλαγής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή των τοπικών Βουλευτών, των μελών της ΚΠΕ που προέρχονται από τους εν λόγω νομούς, καθώς και των αντίστοιχων Γραμματέων των Τοπικών Οργανώσεων του κόμματος.
Θέμα της σύσκεψης στην οποία παρευρέθηκε και συντόνισε ο Γραμματέας της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ήταν η εκτίμηση της κατάστασης που διαμορφώθηκε στην Περιφέρεια με την ανάληψη καθηκόντων από την νέα περιφερειακή διοίκηση και τη θέση του κόμματος για τη στάση που θα κρατήσει η παράταξη «Πελοποννησιακή Συμμαχία», η οποία στηρίχθηκε από το Κίνημα Αλλαγής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.
Στη συνεδρίαση, στην οποία παρευρέθηκαν και μέλη της περιφερειακής παράταξης, με παρουσία του επικεφαλής αυτής Γ. Μπουντρούκα, ακούστηκαν όλες οι απόψεις και μέσω ενός δημιουργικού διαλόγου κατατέθηκε πλήθος προτάσεων σχετικά με τη στάση και τον τρόπο που κρίνεται από τα κομματικά όργανα ότι πρέπει να δραστηριοποιηθεί η περιφερειακή παράταξη. Κατά πλειοψηφία, τα μέλη των κομματικών οργάνων κατέληξαν στην ακόλουθη δήλωση:

Σεβόμενοι την αυτονομία της περιφερειακής μας παράταξης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», τασσόμαστε υπέρ μιας παρεμβατικής λειτουργίας προγραμματικής διεκδίκησης, χωρίς την ανάληψη θέσης εκτελεστικής εξουσίας στο υφιστάμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

        


Δεν υπάρχουν σχόλια