Header Ads

ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ φ. 1665



Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ – 6ος Όμιλος 4η Αγωνιστική

ΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 06 – ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ  2–0



     Ακόμα μία σημαντική νίκη πέτυχε στην έδρα του ο Α.Σ. Κόρινθος 06 την Κυριακή για το Πρωτάθλημα του 6ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. ανεβάζοντας το τιράζ της βαθμολογίας του και διατηρώντας αξιόλογη  θέση μεταξύ 13 αντίπαλων ομάδων.  Αν θέλαμε να είμαστε δίκαιοι το σωστό θα ήταν να λέγαμε, ΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 06 -ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 2-0!  Αυτό γιατί ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων έπιανε τα άπιαστα και απεσόβησε τουλάχιστον 4 φορές την παραβίαση της εστίας του με τις καταπληκτικές του αποκρούσεις:
Στο 6'  όταν μετά από ωραίο και δυνατό κτύπημα φάουλ του Φίλη απέκρουσε την μπάλα ο Γεωργακόπουλος, πήρε το ριμπάουντ ο Σπέτσι, που με δυνατό σουτ από κοντά σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι της ΑΕΚ Τρίπολης. Ο χορός όμως των δυνατών επιθετικών ενεργειών της ομάδας της Κορίνθου, που είχε κλείσει τους Τριπολιτσιώτες στο μισό γήπεδο είχε συνέχεια.
     Στο 8' ο πολύ καλός Παλιάτσιος, στο 78' Ράπτης και στο 86' όταν τον κεραυνό του Παλιάτσιου απέκρουσε φανταστικά σε κόρνερ. Χαι λαιφ του αγώνα κι΄εδώ, το μεγαλείο της ευγενούς άμιλλας. Μετά τη φάση, που ξεσήκωσε την εξέδρα και οι φίλαθλοι χειροκρότησαν την απόκρουση, αλλά και τα συγχαρητήρια με την αγκαλιά του Παλιάτσιου στον αντίπαλο γκολκήπερ για την πραγματικά μεγάλη απόκρουση.
     Δεν μπόρεσε όμως να κάνει τίποτα στο 23' στη καρφωτή κεφαλιά του Παλιάτσιου.  Μετά από μία φάση διαρκείας που οι παίκτες της Κορίνθου επιζητούσαν μανιασμένα να σπάσουν τον αμυντικό κλοιό η μπάλα αποκρούστηκε προς τα αριστερά λίγο έξω από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, με ορμή διεκδίκησε την μπάλα ο Τσιριγώτης και με ωραία σέντρα την επέστρεψε προς τα αντίπαλα καρέ. Και τότε είδαμε τον Παλιάτσιο να ξεχύνεται από δεξιά, να πιάνει τη σέντρα του Τσιριγώτη, στον αέρα ανάμεσα στο μπουλούκι των παικτών και να την καρφώνει στην απέναντι γωνία, ανοίγοντας το σκορ  ΑΣ Κόρινθος – ΑΕΚ Τρίπολης 1-0 μέσα σε δικαιολογημένα χειροκροτήματα. Η πίεση όμως συνεχίστηκε, καθώς και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου στο πλασέ του Ράπτη από κοντά μετά από φάση διαρκείας διαμορφώθηκε το σκορ σε 2-0 υπέρ της ομάδας μας .
     Στο β' ημίχρονο οι γηπεδούχοι κατέβασαν στροφές και έδωσαν λίγα μέτρα και χρόνο στους φιλοξενούμενους, που ενώ έπαιξαν σε μερικές φάσεις σκληρά δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον σταθερό τερματοφύλακα Μάνο, που πήρε τη θέση του Αθανασόπουλου.
Μάλιστα ο νεαρός πορτιέρο της Κορίνθου απέκρουσε εκπληκτικά το δυνατό σουτ του Αρδάμη στο 28'. Η ομάδα μας έδειξε σοβαρότητα στην αντιμετώπιση του αντιπάλου, μαχητικότητα και αποτελεσματικότητα, αλλά ήταν πολλά τα αβίαστα και εύκολα λάθη που έκαναν την επανεμφάνιση τους, αν και όλη την εβδομάδα παίκτες και προπονητής δούλεψαν πάνω σ' αυτο όπως και στις τελικές φάσεις. 
     Οι παίκτες μας ημέρα με την ημέρα γίνονται όλο και πιο καλύτεροι, δένονται περισσότερο μεταξύ τους, ενώ δυο τρεις παίκτες δεν έχουν ακόμα χωνέψει πως με το να παίρνουν την μπάλα και να επιδιώκουν να περάσουν όλη την αμυντική γραμμή των αντιπάλων, στο τέλος θα τους βγει η γλώσσα και θα χάσουν την μπάλα αντί να την πλασάρουν στον διπλανό αμαρκάριστο συμπαίκτη. Θέλουν δουλειά ακόμα και αν έχουν φιλοδοξίες για κάτι καλύτερο, τώρα, στη Γ΄ Εθνική είναι το σκαλοπάτι, αρκεί να δένουν καλά στο μυαλό τους τις οδηγίες του έμπειρου Προπονητή τους Πάνου Τζαναβάρα… Ο εκπληκτικός γκολκήπερ που είχαν απέναντι τους την Κυριακή, ο οποίος έχει διακριθεί παλαιότερα με Αστέρα Τρίπολης και Παναρκαδικό δεν τους δίνει άλλοθι  για, ατομικό παιχνίδι. Το αγώνισμα του ποδοσφαίρου είναι ομαδικό!... 
     Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής έδειξαν ότι καμία ομάδα δεν πρέπει να υποτιμάται και έτσι οι γηπεδούχοι αντιμετώπισαν τους Αρκάδες με τη δέουσα σοβαρότητα και μπράβο τους!.  Πάντως τα νεαρά παιδιά της ΑΕΚ έδειξαν καλά στοιχεία και επειδή το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα ίσως σώσουν τη παρτίδα.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ο Παναγάκος χωρίς προβλήματα, αλλά με κατάχρηση της κίτρινης κάρτας, καλοί και οι βοηθοί του Σόβολος -Μπεκιάρης.Όλοι από την ΕΠΣ Λακωνίας.
ΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 06 :Μάνος, Κωστόπουλος, Φίλης, Ντερτιλής, Δημητρίου, Σπέτσι  (90'Κουϊνέλης ) Αγγελόπουλος  (55'λτ Γκουριώτης ), Τσιριγώτης, Παλιάτσιος (92' Βαρδάκας), Ράπτης, Γεωργίου (82 ' Παπανικολάου ).
 ΑΕΚ  ΤΡΙΠΟΛΗΣ :Γεωργακόπουλος,Πετρόπουλος, (27'Τσαλγγιτζόπουλος Α.), Κατής, Καψής, Καϊάφας, Κακιώνης  (83' Μπίσιας ), Κεσελασβίλι  (75' Κολλιόπουλος ) Αρδάμης, Ανδριανός, Παπαδήμος, Τσαλγγιτζόπουλος Γ. (58' λτ Γκαναράς ).

Γράφουν Βασίλης Δελής και Βαγγέλης Κόκκινος.

ΣΣ Την επόμενη αγωνιστική 20.10.2019 ο ΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 06 αγωνίζεται εκτός ‘έδρας με τον Α.Ο. Υπάτου, που έχει 5 βαθμούς σε αντίθεση με την ομάδα της Κορίνθου που έχει επτά βαθμούς… Είναι πολύ καλό σημάδι όταν βλέπεις να προσέρχονται όλο και περισσότεροι παλαιοί και νέοι φίλαθλοι στο Στάδιο της Κορίνθου για να απολαύσουν τη μοναδική ομάδα της πόλεώς μας που μάχεται με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στη Γ  Εθνική κατηγορία σε πρώτη φάση. Μεγάλες οι ευθύνες παραγόντων του Αθλήματος, Της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Μεγάλων Επιχειρήσεων που δεν συμπαρίστανται  και άφησαν το αγώνισμα να υποβαθμιστεί τόσο σκληρά…

Δεν υπάρχουν σχόλια