Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ "ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ" φ. 1662


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Ο Πούτιν αποκαλύπτει το σχέδιο «Μεγάλη Αλβανία»


       «Το εγκληματικό ΝΑΤΟ υποστηρίζει ολοένα και περισσότερο τη δημιουργία της λεγόμενης ‘Μεγάλης Αλβανίας’, η οποία εκτός, φυσικά, από την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο θα περιλαμβάνει τμήματα της Κεντρικής Σερβίας, της Βόρειας Μακεδονίας και του Μαυροβουνίου, γράφει σερβικό δημοσίευμα. Μια σχετική οδηγία από τους Αλβανούς έφθασε στις Βρυξέλλες στα τέλη Σεπτεμβρίου για να αρχίσει η προετοιμασία του σχεδίου.
      Σχετική προειδοποίηση ήρθε στις υπηρεσίες ασφαλείας της Σερβίας από τη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα. «Αξιωματούχοι της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών απέστειλαν σχετικά στοιχεία στις σερβικές αρχές, τα οποία αποδεικνύουν την άμεση σχέση του ΝΑΤΟ και των Αλβανών εξτρεμιστών στην περιοχή μας», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
      Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, επισκέφθηκε το Βελιγράδι δύο φορές και προκάλεσε τις αρχές με τις εμπρηστικές δηλώσεις του.   Κατά την επίσκεψη του στις 10 Νοεμβρίου 2014, δήλωσε ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι «ένα ανεξάρτητο κράτος και μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να αλλάξει» και στη συνέχεια στις 13 Οκτωβρίου του 2016 κάλεσε το Βελιγράδι να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο επειδή «θα είναι καλύτερα για όλους».
     Λίγες ημέρες νωρίτερα,  την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, έστειλε μήνυμα στους Αλβανούς στο Μαυροβούνιο, τα Σκόπια και το Κοσσυφοπέδιο, λέγοντας ότι ζουν «σε έδαφος που πρέπει να είναι ενιαίο»!  Το μήνυμα του Ράμα σύμφωνα πάντα με την ενήμερη ρωσική πύλη ‘Sputnik’, μεταδόθηκε μέσω της διπλωματικής οδού στους συνεργάτες του στην Ποντγκόριτσα, τα Σκόπια και την Πρίστινα και ακόμη κάποιους Αλβανούς ηγέτες στη νότιο - κεντρική Σερβία.
Οι συνομιλητές της Σερβικής Υπηρεσίας Ασφαλείας αναφέρουν ότι αυτό ήταν μόνο η αρχή.
«Το μήνυμα του Ράμα σχετικά με την «ενοποίηση των εδαφών» στα οποία κατοικούν Αλβανοί είναι μόνο η αρχή ενός πολιτικού πολέμου που ο Ράμα και οι συνεργάτες του σχεδιάζουν εναντίον της Σερβίας.
     Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας δεν κρύβει τα μεγάλα αλβανικά όνειρα, αλλά φαίνεται να έχει μια σαφή υποστήριξη της Δύσης, κυρίως από τη Συμμαχία του ΝΑΤΟ, το οποίο ενοχλείται από τις σχέσεις Βελιγραδίου- Μόσχας.

ΚΑΥΤΑ  ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Πλέον τα βλέπουμε όλα καχύποπτα...

ΤΟΥ ΚΙΜΩΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ el.gr :
Έναν όχι και τόσο συνηθισμένο δημόσιο διάλογο είχαν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, οι υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου και της Τουρκίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Σύμφωνα με το «sigmalive», ενώ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μιλούσε με δημοσιογράφους, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, τον προσέγγισε, καλώντας τον να δώσουν τα χέρια για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και να συμφωνήσουν ότι προχωρούν μακριά από δυο κράτη και τη συνομοσπονδία. Ο Τούρκος υπουργός, απάντησε στον Νίκο Χριστοδουλίδη, λέγοντας του ότι την τελευταία φορά που συναντήθηκαν, τέθηκε επί τάπητος η λύση συνομοσπονδίας. Ο Κύπριος ΥΠΕΞ δεν αποδέχτηκε τον ισχυρισμό, επαναλαμβάνοντας πάνω από οκτώ φορές τη λέξη «όχι»
Αυτό που αναρωτιόμαστε εμείς είναι το αν η συνάντηση ήταν πράγματι αυθόρμητη ή συνέβη για την δημιουργία εντυπώσεων προκειμένου να παρουσιαστεί η «λύση» της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο ενός νέου σχεδίου Ανάν, ως η καλύτερη επιλογή αφενός απέναντι στην Τουρκία που ζητά ξεχωριστά κράτη ή Συνομοσπονδία αφετέρου στον κίνδυνο διχοτόμησης του νησιού, ενώ στην πραγματικότητα, όπως δήλωνε παλαιότερα τάσσεται υπέρ της «Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας».
Ο Κύπριος δικαστής του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Λουκαΐδης, , υποστηρίζει: «Η επιδιωκόμενη λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας αποτελεί μορφή διχοτόμησης». Αυτό το υποστηρίζει ενδεχόμενα, διότι, κατά την διχοτόμηση, δημιουργούνται δύο κράτη και το καθένα βαδίζει το δικό του δρόμο. Σε περίπτωση όμως διζωνικής, δικοινοτικής Ομοσπονδίας,  όπως την προέβλεπε το Σχέδιο Ανάν, θα συμβούν τα εξής:
      Η Κύπρος από ελεύθερο Κράτος, διεθνώς αναγνωρισμένο, μετατρέπεται σε Κοινότητα. Οι Ελληνοκύπριοι δεν έχουν κανένα λόγο να μεταβούν μόνιμα, στην ζώνη των Τουρκοκυπρίων, καθώς εκεί οι συνθήκες εργασίας και εν γένει διαβίωσης δεν συγκρίνονται με εκείνες της ελεύθερης Κύπρου. Αντίθετα, Τούρκοι και τουρκόφρονες των Κατεχομένων είναι πολύ πιθανό να σπεύσουν στον ελληνικό τομέα για μία καλύτερη ζωή. Ως εκ τούτου, ενώ στο βόρειο τμήμα του νησιού θα επικρατεί το τουρκικό στοιχείο, στο νότιο τμήμα η «εσωτερική» μετανάστευση θα το αυξάνει και στην ελληνική ζώνη.
Όταν οι Τούρκοι θα αρχίσουν να αυξάνονται στην ελληνική ζώνη με τους γνωστούς γρήγορους ρυθμούς, ποιος θα τους πει να φύγουν, προκειμένου να διατηρηθεί η όποια συμφωνημένη ισορροπία πληθυσμών; Τι συνέβη και ενώ θεωρούσαμε κακό ένα σχέδιο «διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας τύπου Ανάν» , σήμερα παρουσιάζεται ως ευνοϊκό και μάλιστα γινόμαστε μάρτυρες ενός δημόσιου διαλόγου, κατά τον οποίο η ελληνική πλευρά το στηρίζει και η τουρκική, ενώ αυτό ΗΘΕΛΕ και ΘΕΛΕΙ, το «παίζει» δύσκολη, μπροστά στις κάμερες;

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Το πρόβλημα είναι και το όνομα, αλλά και 

ο αλυτρωτισμός...

     Σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων, σε συνέντευξή του στην ελληνική τηλεόραση ‘Άλφα’, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς, είχε δηλώσει ότι μία από τις προτεραιότητες της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είναι η λύση του προβλήματος του κρατιδίου, αλλά, δεν είναι αυτό καθ’ αυτό το όνομα της FYROM. Σύμφωνα με τον ίδιο η διεθνής κοινότητα πρέπει να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στις αρχές των Σκοπίων «για την αλυτρωτική συμπεριφορά, η οποία αποτελεί εμπόδιο στην επίλυση της διαφοράς». Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη δήλωση του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, σχετικά με το πρόβλημα, που έχει η Ελλάδα με το συνταγματικό όνομα του νοτιοσλαβικού κράτους. Είναι προφανές- ότι το δημοσίευμα- πως οι Ελληνικές θέσεις παρέμεναν αμετάβλητες, ενώ η εξωτερική πολιτική σχετικά με το θέμα αυτό θα εξηρτάτο  από τη στάση, που θα κρατήσει η πλευρά των Σκοπίων, πετάχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στον κάλαθο των αχρήστων, ποδοπατήθηκε βάναυσα και ανθελληνικά.
     Αν λάβουμε υπόψη μας τα γεγονότα, που προηγήθηκαν από τότε, που οι εμπνευστές της δημιουργίας της Νοτιοσλαβίας, ως επαρχίας της Γιουγκοσλαβίας του Τίτο τη δεκαετία του ’40 μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με την επωνυμία “Μακεδονία της Γιουγκοσλαβίας, αποτελεί ουσιώδη παράγοντα η ονομασία “Μακεδονία”. Βάσει αυτής της ονομασίας ο “Γενίτσαρος” μισέλληνας Γκρουέφσκι ή Γρούπος, όπως είναι το πραγματικό Ελληνικό του όνομα, παραπλανούσε με τη βοήθεια των πατρόνων του την παγκόσμια κοινή γνώμη. Έκλεψε την Ελληνική Ιστορία, την Ελληνικότητα του Μεγάλου Στρατηλάτη Αλεξάνδρου, παραποίησε τα Πολιτισμικά, Πολιτισμικά και Ιστορικά της Νοτιοσλαβίας και εποφθαλμιούσε την ακεραιότητα της Ελλάδος.
     Η ονομασία των Σκοπίων με το όνομα “Μακεδονία” δεν είναι τυχαίο πως αναγνωρίστηκε από σχεδόν όλες τις “Συστημικές” χώρες του Πλανήτη μας, ενώ διαχρονικός είναι ο Αλυτρωτισμός, που καλλιεργείται στη Νοτιοσλαβία στα Δημόσια Σχολεία, ακόμη και σήμερα μετά την επαίσχυντη Συμφωνία τωνΠρεσπών, η οποία έχει καταντήσει σαν άλλη “Ντίσνεϊ λαντ” από τον πληθωρισμό με τις μετονομασίες οδών, πλατειών και το στήσιμο αγαλμάτων περιεχομένου της Ελληνικής Μακεδονικής ιστορίας που δεν εννοούν να βάλλουν μυαλό και να τα αλλάξουν οι καιροσκόποι Σκοπιανοί…
     Η δικομματική Κυβέρνηση θα φέρει ΄διαχρονικά τεράστια ευθύνη, που έδωσε την έγκρισή της ακόμα και στη σύνθετη ονομασία με το όνομα “Βόρεια Μακεδονία”, που ενέχει “Αλυτρωτισμό”, αλλά δεν χρησιμοποιείται. Το πρόβλημα είναι το όνομα, η ιθαγένεια, αλλά και ο αλυτρωτισμός...

ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Οι σπάταλες ΜΚΟ δρουν σε βάρος του λαού

Μετά τη δεκαετία του ’90 έκαναν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα οι λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), οι οποίες εμφανίστηκαν από το πουθενά, επανδρωμένες από πρόσωπα αμφιβόλου προελεύσεως και λοιπών στοιχείων. Οι Οργανώσεις αυτές πήραν αρμοδιότητες στα χέρια τους και ενεργούν χωρίς να λογοδοτήσουν σε Κυβερνήσεις και θεσμικά κρατικά όργανα. Ενεργούν σαν να “έχουν Μπάρμπα στην Κορώνη”, ο οποίος κατευθύνει εκ του αφανούς τις ενέργειές τους. “Συμπτωματικά” οι ΜΚΟ σκέπτονται, ενεργούν και επεμβαίνουν πάντα υπηρετώντας τα σχέδια και τους σκοπούς της Παγκοσμιοποίησης. Από εκεί και η άϋλα διαφαινόμενη δύναμή τους. Σημειώνουμε εδώ ότι είναι προφανές πως στη λίστα αυτών των ΜΚΟ, που έχουν αξιοποιήσει στο 100% τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου συμπεριλαμβάνονται και αυτές, που έχουν επιτελέσει σοβαρό έργο.

Κοινή είναι η άποψη ότι πολλές από τις ΜΚΟ βρέθηκαν κυρίως επί υπουργίας στο ΥΠΕΞ του Γ. Παπανδρέου με συνεργάτες τους Αλέξ. Ρόντο και Σία να είναι πάμπλουτες επιχορηγούμενες από το Υπουργείο Εξωτερικών με τεράστια ποσά για τις πιο ακατανόητες αποστολές και καταστατικούς σκοπούς. Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνει όλες και τις 398 ΜΚΟ, που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα χρηματοδοτήθηκαν επί των ημερών, που ο Άλεξ Ρόντος ήταν επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ΥΠΕΞ. Το ερώτημα, αν οι ΜΚΟ τρώνε τα χρήματα του Ελληνικού λαού και άλλες πρακτορεύουν τα εθνικά συμφέροντα, απασχολεί σοβαρά τους επαϊοντες, αλλά απάντηση δεν δίνεται ποτέ..

Και αυτό γιατί οι απάτες προσφέρονται για αφήγηση. ΜΚΟ οργάνωση πήρε λεφτά για να φτιάξει βάρκες με αρχαιοελληνικά ονόματα στη Σρι Λάνκα. Άλλη χρηματοδοτήθηκε για να καταγράψει τους Γκαγκαούζους της Μολδαβίας. Και άλλα προγράμματα, για επιμόρφωση γυναικών στην Ασία, κατασκευή φραγμάτων στην Αφρική. Φυσικά, στα χαρτιά διαβάζουμε «φράγμα», στο τοπίο βλέπουμε γούρνα. Όταν στα χαρτιά διαβάζουμε ότι ένα τετραήμερο συνέδριο στη Θεσσαλονίκη κοστίζει πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ, καταλαβαίνουμε ότι κάποιος ενθυλάκωσε κάποια χρήματα. Οι απάτες των ΜΚΟ γίνονται ακόμη πιο ζουμερές όταν στην λειτουργία τους εμπλέκονται δημόσια πρόσωπα. Προκύπτει συμπέρασμα ότι όλες οι οργανώσεις στελεχώνονται από συγγενείς πολιτικών για να τρώνε με χρυσά κουτάλια. Υπάρχουν σωματεία και ΜΚΟ που εισέπραξαν έναν σκασμό λεφτά για το τίποτα. Χιλιάδες σωματεία των χιλιάδων ευρώ. Λειτούργησαν τα τελευταία χρόνια περί τους 30.000 φορείς, που επιχορηγήθηκαν αδρά…


Δεν υπάρχουν σχόλια