Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του "Κορίνθιου" φ. 1661


ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ της γνώμης



Η ¨ Διαφθορά ¨της Πολιτικής και μερικών Πολιτικών...”

Οι σύγχρονοι Πολιτικοί και η Πολιτική έχουν εκπέσει στα μάτια της Ελληνικής κοινής γνώμης και σε αυτό την κύρια ευθύνη την φέρουν οι ίδιοι οι Πολιτικοί, που πολιτεύονται μετά τη μεταπολίτευση του 1974.  Μέχρι τότε, πριν από σαρανταπέντε χρόνια, η Πολιτική και οι Πολιτικοί, διεκρίνοντοι για το ενδιαφέρον τους προς την Πατρίδα και τα “καθαρά τους χέρια”, για την επαγγελματική τους και οικογενειακή  καταβολή, αλλά και τον πλούτο που κατείχαν νόμιμα.  Θεωρείτο αδιανόητο να καταγγελθεί Πολιτικός, ο οποίος κατείχε περίοπτο Κυβερνητική θέση ή ήταν βουλευτής για διαφθορά και κλοπή δημοσίου χρήματος.
Τα χρόνια όμως έφεραν την “Αλλαγή” το 1981, που πραγματικά άλλαξε πολιτικά ήθη και συνήθειες μίας καλύτερης εποχής,, ξερίζωσε από την ψυχοσύνθεση των Πολιτικών, των κομμάτων και της Ελληνικής Κοινωνίας την έννοια του αδιάφθορου, αφού ο πρώτος Πρωθυπουργός της “Αλλαγής”, έδωσε  το “Σύνθημα” αμνηστεύοντας τον τότε Διοικητή της ΔΕΗ, λέγοντας μόνο το γνωστό << Είπαμε να πάρεις ένα δωράκι υπογράφοντας τη σύμβαση, αλλά  όχι και 500 εκατομμύρια...>>. Αυτό και χωρίς άλλη συνέπεια. Τότε ήταν η αρχή, που στραβοί, κουτσοί, όλοι στον ΄Αγιο Παντελεήμονα… , άρχισαν να δέχονται τις μίζες.
Επί των ημερών μας, υπήρξε περίπτωση που  παρουσιάστηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έριξε λάδι στη φωτιά, αναζωπυρώνοντας την άποψη του “Διεφθαρμένου Πολιτικού Συστήματος”, που ανθεί στον τόπο μας. Μίλησε ο εκπρόσωπος του κόμματος για << Σχέδιο εξαγοράς βουλευτών από επιχειρηματικά συμφέροντα...>>, σε ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς να κατονομάσει ή να δώσει στοιχεία στη Βουλή. Εξ οικείων τα βέλη λοιπόν. Έστω και να μην υπήρχε ίχνος αλήθειας, η σκόνη που σηκώθηκε, έβγαζε μάτι και επισημοποιούσε, πως οι σημερινοί βουλευτές, είναι του ιδίου φυράματος με τους μόλις χθεσινούς. 
Πολύ ορθά έκανε ο Άρειος Πάγος, που διέταξε Προκαταρκτική Εξέταση, για να αποδοθεί ευθύνη ό,που και αν ανήκει αυτή με αποτέλεσμα να βρεθούν κάποιοι, ελάχιστοι στον αριθμό όμως, στης φυλακής τα κάγκελα. Οι Έλληνες, αναζητούν μία εκ βάθρων “Αλλαγή” της σημερινής κατάστασης, την οποία επιδιώκει, όπως  ισχυρίζεται η Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη.  Και αυτό αναμένουμε να το δούμε χειροπιαστό έστω κι΄ αν είναι πολιτικοί αντίπαλοι, ακόμα και ημέτεροι. Να καθίσουν στο σκαμνί της Δικαιοσύνης διεφθαρμένοι  πολιτικοί του “Χθες”, που τα έπιασαν για μίζες έργων και εξοπλισμών και ακόμα χειρότερα για τυχόν παροχή ψήφου σε θέματα υψίστης Εθνικής Ασφαλείας, όπως στο «Μακεδονικό»… .
Η περίπτωση σηκώνει πολύ νερό στο κρασί της” και θα ήταν πολύ καλύτερα, αν οι βουλευτές αφήνονταν από τα κόμματά τους ελεύθεροι να ψηφίσουν κατά συνείδηση ή με μυστική ψηφοφορία και όχι, ως Συντεταγμένος Λόχος, άβουλων βολευτών, που προσβάλλουν το Ελληνικό Κοινοβούλιο με την παρουσία τους…  Ο « Κορίνθιος «...

Δεν υπάρχουν σχόλια