Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ φ. 1661Αρνητική η γνωμοδότηση του Φορέα διαχείρισης 
του Κορινθιακού για το νέο εργοστάσιο 
της Μυτιλιναίος Α.Ε.


18-09-2019
Στηριζόμενη στην ελληνική και ευρωπαική νομοθεσία σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που προέρχονται από την λειτουργία του νέου εργοστασίου και την ειδική περιβαλλοντική αξιολόγηση που συντάχθηκε από την μελετητική ομάδα που έχει αναλάβει τις επιπτώσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον του Κορινθιακού γνωμοδότησε αρνητικά σχετικά με το νέο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο στη θέση Άγιος Νικόλαος του Δήμου Διστόμου-Αράχωβας –Αντίκυρας (στο Δ.Σ στις 11/9 γνωμοδότησε αρνητικά για χωροταξικούς λόγους).  Η επιστημονική αιτιολόγηση έχει αναρτηθεί στο διαύγεια. Η εταιρεία προχωρά σε τοποθέτηση θεμέλιου λίθου την τετάρτη 2 Οκτωβρίου παρόλα αυτά.

ΔΗΜΟΣΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
Συγχαρητήρια και Ευχαριστήρια της Δημοτικής Αρχής σε όσους συμμετείχαν στην κατάσβεση της Φωτιάς στα Γεράνεια
18-09-2019
Φωτιά στο Λουτράκι
Με προτεραιότητα την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής
και τη διάσωση της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος


Τα δύο πύρινα μέτωπα που εκδηλώθηκαν στα όρια του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και συγκεκριμένα στην περιοχή Αγία Μαρίνα Πισίων το βράδυ της Παρασκευής 13 Σεπτεμβρίου και στα Γεράνεια Όρη Λουτρακίου το μεσημέρι του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου, έθεσαν σε συναγερμό ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό.
Η πυρκαγιά στην Αγία Μαρίνα Πισίων, εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο της περιοχής, ωστόσο με την κινητοποίηση των πυροσβεστών με 16 οχήματα, των συλλόγων εθελοντών πυροπροστασίας και 4 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων με επιπλέον 26 πυροσβέστες περιορίστηκε άμεσα, αργά το πρωί του Σαββάτου.
Την ίδια ημέρα, το μεσημέρι του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά στους πρόποδες των Γερανείων στο Λουτράκι που ξύπνησε μνήμες τριάντα και πλέον ετών. Με προτεραιότητα την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και τη διάσωση της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος, συγκλήθηκε άμεσα το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων με σημείο συγκέντρωσης τον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία.
Συστήθηκε το σχέδιο δράσης και προχωρήσαμε σε προληπτικές εκκενώσεις της Ιεράς Μονής Οσίου Παταπίου, της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία και του Γηροκομείου με στόχο την ασφάλεια των συμπολιτών μας και των μοναχών που διέμεναν εκεί, όπου τους παρείχαμε ασφαλή μεταφορά, διαμονή και σίτιση.
Στη συνέχεια, ξεκινήσαμε τη διαδικασία σίτισης των ανθρώπωνπου έδιναν τη μάχη με τις φλόγες.
Παρά τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, με τη συνδρομή των εναέριων μέσων και των επίγειων δυνάμεων, με μεγάλα τμήματα πυροσβεστών, δυνάμεων του Στρατού, συλλόγων πυροπροστασίας και εθελοντών, η φωτιά ανεκόπη στην κορυφογραμμή των Γερανείων και αποφεύχθηκε το ενδεχόμενο να περάσει στην άλλη πλευρά του βουνού, όπου υπάρχει πλούσια βλάστηση. Για περισσότερο από δύο ημέρες πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα, σύλλογοι και εθελοντές, πιλότοι ελικοπτέρων και αεροπλάνων επιχειρούσαν στη μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά το απόγευμα της Δευτέρας. Στο σημείο παραμένουν ομάδες της πυροσβεστικής και πεζοπόρα τμήματα.
Ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνος Παντελέου ευχαριστούν θερμά για την άμεση ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού, καθώς και όλους όσοι βοήθησαν ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά. Ειδικότερα:
 Τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης που συνέδραμαν στην επιχείρηση κατάσβεσης,  Τους πυροσβέστες και τους πιλότους των ελικοπτέρων και των αεροπλάνων που έδωσαν τη δική τους μάχη με τις φλόγες, Το εκπαιδευμένο προσωπικό της ΕΜΑΚ, Τους Εθελοντές Πυροπροστασίας Λουτρακίου - Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων, Γαλατακίου, Μεγαρέων, Τον Σύλλογο Πυροπροστασίας Λουτρακίου Τμήμα Σχίνου, Το Διασωστικό Σώμα Κορίνθου "Πήγασος", Τον Σύλλογο Εφέδρων Πελοποννήσου (Σ.Ε.Π.), Τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού,  Τους πολίτες - εθελοντές που έθεσαν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα και που χωρίς αυτούς η πυρκαγιά θα ήταν ανεξέλεγκτη,  Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ. Διονύσιο,
 Τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά και την ειδική ομάδα πρώτης απόκρισης της Γ.Γ.Π.Π., Τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής κ. Βασίλη Ματθαιόπουλο, για τη μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση της πυροσβεστικής στην περιοχή,  Τον Διοικητή του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, πρώην Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο (ε.α.), κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου,  Τον Υποστράτηγο της Πυροσβεστικής και Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων κ. Αχιλλέα Τζουβάρα,  Τον Περιφεριφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικής Πελοποννήσου Αρχιπύραρχο κ. Θεόδωρο Λαρέζο,
 Τον Ανθυποπυραγό Προϊστάμενο Πυροσβεστικού Κλιμακίου Περαχώρας κ. Χρήστο Μακρή,  Το Γενικό Επιτελείο Στρατού και ειδικότερα το 747 ΕΤΜΧ και την Αεροπορία Στρατού που με τη συνδρομή τους σε μέσα και προσωπικό συνέβαλαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, Τον Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας κ. Χαράλαμπο Τετράδη,  Την Διοικήτρια του Α.Τ. Λουτρακίου κ. Μάρθα Μυστακίδου και τους αστυνομικούς,  Τον Λιμενάρχη Κορίνθου κ. Παναγιώτη Πολυζωίδη, τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος και την ναυαγοσωστική ομάδα, Τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορινθίας Πύραρχο κ. Χρήστο Πλατά και τους άνδρες της υπηρεσίας,  Τον Διευθυντή Δασών Ν. Κορινθίας, κ. Παναγιώτη Καλλίρη  Το κέντρο επιχειρήσεων των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.
και του Πυροσβεστικού Σώματος,
 Τους βουλευτές του νομού Κορινθίας κ. Χρίστο Δήμα, κ. Μαριλένα Σούκουλη, κ. Νικόλαο Ταγαρά και κ. Γεώργιο Ψυχογιό,  Τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, Τον Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Ν. Κορινθίας κ. Αναστάσιο Γκιολή,  Τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γεώργιο Πετρίτση,  Τους επαγγελματίες ιδιοκτήτες βυτιοφόρων που μετέφεραν νερό στο σημείο της πυρκαγιάς καθώς επίσης και τους ιδιοκτήτες φορτηγών – οχημάτων,  Το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας,
 Τις υδροφόρες της Περιφέρειας και των ΟΤΑ,  Το ΚΤΕΛ Κορινθίας για τη μεταφορά των συμπολιτών μας από τις Ιερές Μονές και το Γηροκομείο,  Τους Μοτοσυκλετιστές Λουτρακίου Περαχώρας ΜΟΛΠ για τη μεταφορά τροφίμων στα πεζοπόρα τμήματα, από τα μονοπάτια στην κορυφή του βουνού,  Την τοπική κοινωνία και τις εντόπιες επιχειρήσεις για την προσφορά τους και την αλληλεγγύη που επέδειξαν προς όλους τους ήρωες που έκαναν κατάθεση ψυχής για να σωθεί η ολική καταστροφή του βουνού.
Τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς διερευνώνται από το ανακριτικό γραφείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,
καθώς και Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.).
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
Κάδοι απορριμμάτων που αποτελούν έργα ζωγραφικής!Σεπτέμβριος 18, 2019

Αυτό που παρατηρείται με τους κάδους απορριμμάτων στο δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης καλό θα ήταν να το βλέπαμε σε όλους τους δήμους της Κορινθίας αλλά και της Ελλάδας
Από το δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρσωστίνης αναφέρεται: «Με στόχο τη βελτίωση της εικόνας της πόλης μας και της αισθητικής κάθε γειτονιάς του Δήμου μας, ξεκίνησε ο «καλλωπισμός» των μεταλλικών κάδων απορριμμάτων.
Με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου κα Ελίνας Μενούνου και του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου κ. Νίκου Χαβέλη, ζωγραφίστηκε ο πρώτος κάδος απορριμμάτων στο Ξυλόκαστρο.
Η προσπάθεια θα συνεχιστεί ώστε να μετατραπούν όσο το δυνατόν περισσότεροι κάδοι σε έργα ζωγραφικής με έντονα χρώματα και ιδιαίτερη φαντασία.

O Δήμος Κορινθίων: 
Πλένει τους κάδους απορριμμάτων με
αρχή από την Κόρινθο
18.9.19


Άρχισε χθες ο συστηματικός καθαρισμός των κάδων απορριμμάτων που βρίσκονται σε όλη την Κόρινθο και στις Δημοτικές Κοινότητες . Με τον προγραμματισμό που έχει γίνει από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Δημήτρη Μπίτζιο, καθημερινά θα πλένονται κάδοι, γεγονός που σημαίνει πως περίπου σε δύο μήνες θα έχουν πλυθεί όλοι οι κάδοι σε όλο το Δήμο.

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Εκδρομή του ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Αναλυτικά το πρόγραμμα


Στις 18 Οκτωβρίου, ημέρα Παρασκευή πρόκειται να πραγματοποιηθεί, εκδρομή του ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, στην έκθεση προσωπικών αντικειμένων του Μάνου Κατράκη και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στην παράσταση «Λίμνη των Κύκνων» στο αριστούργημα του κορυφαίου συνθέτη Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, από το φημισμένο Russian Ballet Theater.
Κόστος μετακίνησης :11 ευρώ
Κόστος θεατρικής παράστασης: 12 στην Γ Ζώνη, 21 ευρώ στην Β Ζώνη, 25 ευρώ στην Α Ζώνη (Τιμή ομαδικών εισιτηρίων)
Ώρα θεατρικής παράστασης: 8 το απόγευμα
Για εγγραφή παρακαλώ απευθυνθείτε στην Κοινωνική Λειτουργό

Τηλέφωνο: 2743028235


Δεν υπάρχουν σχόλια