Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ " ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ "


Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» ΣΤΟ φ. 1658

 

ΚΑΘΑΡΑ  και ξάστερα

Αμφισβητίες πήραν το μάθημά τους από την Φώφη…

     Όποιος θέλει μπορεί να έλθει στο Κίνημα Αλλαγής και να θέσει θέμα νέας εκλογής. Η Φώφη Γεννηματά σήκωσε το γάντι της αμφισβήτησης που εκτιμάται ότι έκρυβαν οι τοποθετήσεις του Παύλου Γερουλάνου και του Νίκου Παπανδρέου για επιστροφή στο ΠαΣοΚ, γράφει το in.gr. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής επί της ουσίας έριξε το γάντι σε όσους την αμφισβητούν καλώντας τους να το κάνουν ευθέως. «Κανείς δεν θα  «παίξει» με τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ και το συναίσθημα των ανθρώπων που το στηρίζουν. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν  να χρησιμοποιήσει  το ΠΑΣΟΚ ως «σφραγίδα διαπραγμάτευσης» για τις προσωπικές του επιδιώξεις.
    Δεν είναι ώρα για «μάχη οπισθοφυλακής» και επίδειξη δήθεν Πασοκικού πατριωτισμού, είναι ώρα μάχης για το παρόν και το μέλλον του τόπου και της παράταξης. Όποιος όμως δεν τα αντιλαμβάνεται αυτά και παραμένει προσκολλημένος στις προσωπικές του φιλοδοξίες ας έρθει στο Κίνημα Αλλαγής, υπάρχουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες να θέσει θέμα νέας εκλογής, ενάμιση χρόνο μετά την εκλογή από τη βάση από 220.000 ανθρώπους της παράταξης»,τόνισε στην ομιλία της για την 45η επέτειο της ίδρυσης του ΠαΣοΚ.
Η κυρία Γεννηματά εξαπέλυσε σκληρή επίθεση σε αυτούς που όπως είπε « ξαφνικά θυμήθηκαν να δηλώσουν ότι αγωνιούν για το ΠΑΣΟΚ και το μέλλον του με μερικά χρόνια καθυστέρηση»και επεσήμανε με έμφαση:  «Μας λένε για επιστροφή του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και πρωταγωνιστεί στην άνοδο του «καινούργιου». Υπάρχει μέσα από το Κίνημα Αλλαγής. Ήμουν και είμαι περήφανη, για την ιστορική διαδρομή της παράταξης, του ΠΑΣΟΚ, που υπήρξε για πολλά χρόνια το δεύτερο σπίτι μου και κανείς δεν δικαιούται να μου κουνά το δάκτυλο. Το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται , δεν μπαίνει ταφόπλακα. Και για λόγους πολιτικούς και γιατί δεν είμαστε μπαταχτσήδες. Μόνο μέσα από το Κίνημα Αλλαγής το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανταποκρίνεται και στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Μόνο του δεν μπορεί. Τέρμα στην κοροϊδία και τα μεγάλα κούφια λόγια», κατέληξε
Είναι απορίας Άξιον πού το πάνε μερικοί αδιόρθωτοι και ενώ τους έχει κάνει εμμετό ο Ελληνικός Λαός, αυτοί επιμένουν και βάζουν τρικλοποδιές σε κάθε θετική και αποικοδομητική προσπάθεια  συνετών πολιτικών. Η Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ και του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατόρθωσε μέσα από τα ερείπια και τη διαφθορά να φέρει στην Τρίτη θέση το κόμμα. Τι άλλο θέλουν;


 ΕΞΩ  από τα δόντια
Σκοπιανοί Πράκτορες είχαν κάψει την Πελοπόννησο
Είχαμε γράψει στο παρελθόν: «Όταν το 2007 μετά τις πυρκαγιές της Πελοποννήσου με τα δεκάδες θύματα διατυπώσαμε την άποψη ότι επρόκειτο για σχέδιο “Αποσταθεροποίησης της χώρας” σε αντίποινα για το άνοιγμα του τότε Πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή προς τη Ρωσία, υπήρξαν φωνές, που μας πετροβόλησαν φραστικά για τις ιδέες μας. Ήταν τότε, που ο αρμόδιος Υπουργός της Νέας Δημπκρατίας, Βύρων Πολύδωρας, αναφέρθηκε στα γεγονότα με τη φράση “Η Ελλάδα δέχθηκε Ασύμμετρη Απειλή”.
Έπρεπε να περάσουν πάνω από τέσσερα χρόνια για να επιβεβαιωθούμε από τα πλέον επίσημα χείλη της εποχής εκείνης, που άνοιξαν και δήλωσαν την πραγματικότητα. Ο ανωτέρω σε Συνέντευξη, που παραχώρησε στη “Δημοκρατία” την Κυριακή ανέφερε με τον πλέον κατηγορικό τρόπο ότι: << ¨ενα Άκρως Εμπιστευτικό έγγραφο, με τα επτά ονόματα της Οργανωτικής Ομάδας Σκοπιανών Πρακτόρων με Αλβανικά Διαβατήρια, που ευθύνονταν για τις πυρκαγιές της Πελοποννήσου διαβιβάστηκε από τη Διακλαδική Διεύθυνση Πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων στον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ε. Μεϊμαράκημ ο οποίος το προώθησε αρμοδίως.
Στόχος ήταν η Αποσταθεροποίηση και Αποδυνάμωση της Κυβέρνησης, εν όψει της εξελίξεως στο θέμα ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Υπενθυμίζουμε ότι στις πυρκαγιές εκείνες είχαν καταστραφεί από τις φωτιές 269 εκτάρια περίπου, ενώ είχαν χάσει τη ζωή τους 63 άνθρωποι. Το ίδιο είχαμε ισχυρισθεί και για τα γεγονότα μετά τον άτυχο, πλην σχεδιασμένο θάνατο του νεαρού Γρηγορόπουλου, για τον οποίον έζησαν οι Αθηναίοι τον εφιάλτη των “Δεκεμβριανών του 2008” με τις καταστροφές και τις λεηλασίες καταστημάτων από τις ορδές της Αντιπολίτευσης και των χιλιάδων λαθρομεταναστών, που έδρασαν με την καθοδήγηση πρακτόρων γειτονικών μας χωρών.
Από τα γεγονότα αυτά αποδεικνύεται η καταστροφική παρέμβαση του αείμνηστου Πρωθυπουργού Α.Παπανδρέου, ο οποίος για λόγους καθαρά κομματικούς μετέτρεψε την πάλαι ποτέ ισχυρά Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των Ε.Δ. σε Υπηρεσία με πολιτικό πρόσωπο στην ηγεσία, για να ελέγχεται η μίζα των εξοπλισμών. Ό,τι χειρότερο που μπορούσε να γίνει σε βάρος της χώρας...»Κι όμως το ζούμε κάθε χρόνο και δεν συλλαμβάνονται οι δράστες, αφήνοντας τους Τούρκους να διατυμπανίζουν τις πυρπολήσεις δασών...

ΕΤΣΙ τα βλέπω
Εδώ και τώρα κατάργηση των Φυλακών Κορίνθου  

    Ειχαμε επισημάνει σε άρθρο μας: «Από τις στήλες της “Φωνής της Κορινθίας” έχουμε κατ' επανάληψη επισημάνει την ανάγκη να σταματήσει επιτέλους η συνέχιση της μετατροπής του Στρατοπέδου του 6ου Συντάγματος Πεζικού σε Φυλακές παράνομων λαθρομεταναστών για πολλούς και δίφορους λόγους, που επιβάλλει η Ασφάλεια των Κορινθίων. Έχουμε ιδιαίτερα επιστήσει την προσοχή των αρμοδίων και έχουμε ζητήσει την παρέμβαση των Πολιτικών της Κορινθίας, να πιέζουν προς αυτή τη κατεύθυνση την εκάστοτε Κυβέρνηση. Για λόγους εμπιστευτικών σκέψεων και ανάλυσης του διαφαινομένου κινδύνου, δεν μπορούμε να μιλήσουμε εντελώς ελεύθερα, αλλά οπωσδήποτε θα επαναλάβουμε τη  φράση, πως η παρουσία 1000 έως 1500 κρατουμένων στην πόλη της Κορίνθου, αποτελεί “βραδυφλεγή βόμβα” με απρόβλεπτες συνέπειες.
    Τα γεγονότα, που εκτυλίσσονται στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης και το εχθρικό περιβάλλον της χώρας μας, επιβάλλουν τη λήψη μέτρων παλαιάς κοπής, αλλά εκσυγχρονισμένα με τις παρούσες ανάγκες. Αν κάποτε υπήρχαν τα ΤΕΑ  για την προστασία πόλεων και χωρίων, θα έπρεπε σήμερα να έχει συσταθεί ένα άλλο παρόμοιο Σώμα για έκτακτες ανάγκες Εθνικής Άμυνας για την αντιμετώπιση εχθρού, που ήδη ευρίσκεται “Εντός των τειχών” έτοιμος να εξεγερθεί γιατί δεν έχει να χάσει τίποτα και είναι χειραγωγούμενος. Το έχουμε ζήσει σε χώρες που καταστράφηκαν από τις Αραβικές Ανοίξεις ή από παρεμβάσεις ξένων χωρών τύπου Ουκρανίας.
    Από την άλλη, οι Κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια αποφεύγουν να δώσουν ξεκάθαρα στοιχεία της αθρόας λαθρομετανάστευσης που διενεργείται καθημερινά στη χώρα μας από τα βόρεια και ανατολικά μας σύνορα. Η ενέργεια της Τουρκίας είναι ξεκάθαρα εχθρική και σχεδιασμένη να αλλοιώσει τον μικρό πληθυσμό της Ελλάδας μέσα στα προσεχή 10 με 15 χρόνια χωρίς πόλεμο, αφού οι μουσουλμάνοι θα έχουν υποσκελίσει τους Έλληνες Χριστιανούς σε απόλυτο αριθμό.
    Αν η Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και ΠΑΣΟΚ σέβεται τα κυρίαρχα δικαιώματα της χώρας, θα πρέπει να καταργήσει μονομερώς τη Συμφωνία “Δουβλίνο Ι και ΙΙ”  και να ζητήσει την αναστολή της Συνθήκς Σέγκεν,.Η κατάσταση δεν πάει άλλο... «
Και όμως επί Ν.Δ. δίνεται χαριστική βολή με σοβαρούς κινδύνους που επικρέμανται επί των κεφαλών μας…
                           ΚΑΥΤΑ  ερωτήματα

             
                   Die Welt: Η Ελλάδα αναδύεται 

όπως ο φοίνικας από τη στάχτη...

    Διαβάστε αγαπητοί μου φίλοι τι γράφει η μέχρι χθες ανθελληνική Γερμανική εφημερίδα και προβληματιστείτε:  « Βελτιωμένη διεθνώς είναι η εικόνα της Ελλάδας τους λίγους μήνες διακυβέρνησης Μητσοτάκη σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt. «Η Ελλάδα αναδύεται όπως ο φοίνικας από τη στάχτη» αναφέρει η εφημερίδα, η οποία παίρνει ως αφορμή για το άρθρο της την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο.  «Επί χρόνια μία τέτοια επίσκεψη θα ήταν πρώτο θέμα, όμως αυτήν τη φορά δεν άξιζε ούτε ένα πρωτοσέλιδο. Η χειρότερη περίοδος της κρίσης χρέους έχει περάσει και η ανησυχία για την τύχη της Αθήνας έχει καταλαγιάσει. Και όχι μόνο αυτό, η Ελλάδα έχει στο μεταξύ γίνει η κρυφή αδυναμία των επενδυτών» αναφέρει χαρακτηριστικά.
   

   Ο αρθρογράφος σημειώνει ως κρίσιμη αφετηρία ανάκτησης της εμπιστοσύνης την κατάργηση των capital controls, από την 1η Σεπτεμβρίου, που επιβλήθηκαν όταν στο απόγειο της κρίσης πανικοβλημένοι Έλληνες έβγαζαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό για να τα σώσουν από τη χρεοκοπία των ελληνικών τραπεζών. «Από τότε οι επενδυτές σκέπτονταν τρεις φορές στο κεφάλι τους εάν ήθελαν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα… τώρα όμως αυτό είναι παρελθόν». Αλλά πώς έγινε εφικτό; «Με την αυξανόμενη εμπιστοσύνη στη σταθερότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, όπως φάνηκε από τις αποδόσεις του πενταετούς ομολόγου». 

    Η Welt τονίζει, επίσης, και το απόθεμα εμπιστοσύνης των αγορών στο μεγάλο ενδεχόμενο να γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και τα γρήγορα αντανακλαστικά του, όταν έγινε, για μεταρρυθμίσεις με την ψήφιση σειράς νομοθετημάτων, όπως οι 120 δόσεις και η μείωση του ΕΝΦΙΑ. «Ο Μητσοτάκης θέλει να επιτύχει μεγαλύτερο ποσοστό ανάπτυξης από τις ιδιωτικοποιήσεις, ένας τομέας που η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε ανεκμετάλλευτο», επισημαίνεται.    Στο άρθρο γίνεται αναφορά στην επένδυση στο Ελληνικό και φιλοξενούνται δηλώσεις του Νίκολας Ροτ, του ελβετικού τραπεζικού ομίλου REYL, ότι «ο συνολικός όγκος επενδύσεων υπολογίζεται να φτάσει τα 8 δισ. ευρώ. 

    Η επένδυση σε αυτόν τον πρώτης τάξης χώρο θα δημιουργήσει σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας και θα αποτελέσει νέα βιτρίνα της Ελλάδας, τόσο για τον τουρισμό όσο και για την οικονομία».  «Η Ελλάδα δεν ξεπέρασε μεν τον κίνδυνο, αλλά η κυβέρνηση φαίνεται ότι διαθέτει ένα συνεκτικό σχέδιο και δείχνει αποφασισμένη να το επιβάλει», δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα. Πόσο μακρόπνοα αποτελεσματικότητα θα έχουν αυτά; …» Κατάλαβες φίλε;



Δεν υπάρχουν σχόλια