Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ


ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ  φ.  1660

Ν.Δ.Μητσοτάκης: Όταν είναι έτοιμος ο εκλογικός νόμος θα ενημερώσω τους πολιτικούς αρχηγούς

Να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, όταν είναι έτοιμος ο εκλογικός νόμος δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου από τη ΔΕΘ. Διαβεβαίωσε ότι η 4ετία θα εξαντληθεί.Πηγ’η:  in.gr  8 Σεπτεμβρίου 2019, 13:31
Να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, όταν είναι έτοιμος ο εκλογικός νόμος δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου από τη ΔΕΘ.
Θα εξαντλήσουμε την τετραετία

Σε ερώτηση σχετικά με τη σεναριολογία που αφορά πρόωρη προσφυγή στις κάλπες προκειμένου να «καεί» η εκλογική αναμέτρηση με απλή αναλογική, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι το τελευταίο που έχει στο μυαλό του. Τόνισε πως προφανώς σκοπεύει να εξαντλήσει την τετραετία και σημείωσε ότι από αυτά τα σενάρια που διακινεί η αξιωματική αντιπολίτευση γίνεται φανερό ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια».

Υπογράμμισε, δε, ότι σε κάθε περίπτωση το ζήτημα της απλής αναλογικής είναι στο τραπέζι, καθώς αν δεν αλλάξει ο εκλογικός νόμος, το 2023 θα υπάρξει διπλή κάλπη. Δεν θα μπορεί να σχηματιστεί κυβερνητική πλειοψηφία με απλή αναλογική, οπότε θα έχουμε δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, εξήγησε.Σε άλλη σχετική ερώτηση ανέφερε: «Δεν έχω καμία πρόθεση αν συνδέσω ζητήματα εκλογικού νόμου με την αλλαγή του Συντάγματος. Επιμένω στη θέση μου ότι η απλή αναλογική είναι καταστροφική για τη χώρα και η ΝΔ θα προτείνει στη Βουλή έναν νέο εκλογικό νόμο που θα εξασφαλίζει κυβερνησιμότητα. Με 40% ένα κόμμα δικαιούται άμεση κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Σκεφτείτε τι θα συνέβαινε στη χώρα σήμερα αν είχε ισχύσει η απλή αναλογική. Αν θα μπορούσαμε να κινηθούμε τόσο γρήγορα. Η ζωή αποδεικνύει ότι ένα κόμμα του 40% πρέπει να έχει αυτοδυναμία στο κοινοβούλιο και να μπορεί να κυβερνήσει και να εφαρμόσει το πρόγραμμα του είναι κάτι καλό για την δημοκρατία, είναι καλό για την πολιτική σταθερότητα, είναι καλό για την οικονομία».
ΣΥΡΙΖΑ  Απάντηση στην ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Άμεση ήταν η απάντηση της αντιπολίτευσης στα όσα είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εγκαίνια της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.    Σφοδρή επίθεση στα όσα εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του Ι. Βελλίδης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι, άνεργοι και αγρότες «δεν χωρούν στην "ανάπτυξη για όλους" της ΝΔ».
«Η υποτιθέμενη "ανάπτυξη για όλους" του κ. Μητσοτάκη χωράει τελικά πολύ λίγους», σχολιάζει δηκτικά η αξιωματική αντιπολίτευση, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα που σχεδιάζει η ΝΔ «είναι μια χώρα δίχως κανόνες που η θέληση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων είναι ο νόμος του κράτους».    «Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε τον εαυτό του. Κατάφερε να μιλήσει για παρά πολλά θέματα, λέγοντας ελάχιστα πράγματα επί της ουσίας. Ένα είναι το σίγουρο. Ο πρωθυπουργός της χώρας μάς διαβεβαίωσε ότι το σύνθημα «ανάπτυξη για όλους» στην πράξη μεταφράζεται σε "ανάπτυξη δίχως κανόνες για τους λίγους και τους ισχυρούς"», αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.    «Στο έδαφος αυτό, για τη μεσαία επιχειρηματικότητα ακούσαμε μόνο ευχολόγια ενώ εκκωφαντική ήταν η σιωπή του για το ερώτημα της σχέσης μεγάλων επενδύσεων και προστασίας του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα που σχεδιάζει η ΝΔ είναι μια χώρα δίχως κανόνες που η θέληση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων είναι ο νόμος του κράτους. Αυτός είναι ο ορισμός του νεοφιλελευθερισμού», προσθέτει η Κουμουνδούρου.    «Το νεοφιλελεύθερο όραμα του κ. Μητσοτάκη διαγράφεται με σαφήνεια στην αναφορά του στα ζητήματα της εργασίας. Εκεί, με προκλητικό τρόπο, μας διαβεβαίωσε ότι είναι πρώτιστη έγνοια του η προστασία των εργαζομένων και, στη συνέχεια, κατήγγειλε τις ρυθμίσεις προστασίας της μισθωτής εργασίας ως εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΚΙΝΑΛ: Παραδοχή αδυναμίας η δήλωση Μητσοτάκη 

για τα πλεονάσματα

Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ως επαιτεία, τις δίκαιες διεκδικήσεις της χώρας. *«Πρωτοφανής παραδοχή αδυναμίας, από μια κυβέρνηση που απαράδεκτα αντιλαμβάνεται ως επαιτεία, τις δίκαιες διεκδικήσεις της χώρας» χαρακτηρίζει τις αναφορές του πρωθυπουργού για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής. «Ο κ. Μητσοτάκης άφησε στην κα Λαγκάρντ τη διαπραγμάτευση για τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα» τονίζει το ΚΙΝΑΛ σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στην 84η ΔΕΘ.  «Όσο για τα εργασιακά ως φαίνεται ο κ. Μητσοτάκης αρχίζει να υλοποιεί τις δεσμεύσεις του στον ΣΕΒ για την υποπροστασία των εργαζομένων, με πρώτο βήμα τις κλαδικές συμβάσεις» καταλήγει η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.
*Με ενδιαφέρει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας, Παύλος Γερουλάνος -Οι προσωπικές φιλοδοξίες κανενός δεν είναι πάνω από τις δημοκρατικές διαδικασίες της παράταξης, κάνουν λόγο κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη.Κουβέντα στην κουβέντα, συνέντευξη στη συνέντευξη, ομιλία στην ομιλία, διαρροή στη διαρροή η ουσία είναι πως η εσωστρέφεια χτύπησε για μία ακόμη φορά την πόρτα της Χαριλάου Τρικούπη.Απαντώντας στις παρεμβάσεις Νίκου Παπανδρέου και Παύλου Γερουλάνου υπέρ του ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά διεμήνυσε προς τους ενδιαφερόμενους πως όσοι την αμφισβητούν θα πρέπει να το κάνουν στο Κίνημα Αλλαγής.Στην ουσία η απάντηση κυκλων της Χαριλάου Τρικούπη είναι η επανάληψη όσων η Φώφη Γεννηματά είχε πει λίγες μέρες πριν, όταν σε υψηλούς τόνους είχε τονίσει πως «όποιος παραμένει προσκολημένος σε προσωπικές φιλοφοξίες, ας έρθει στο Κίνημα Αλλαγής να θέσει θέμα ηγεσίας».


Το ΚΚΕ θα τοποθετήσει μνημεία σε Γυάρο και Μακρόνησο

     *«Ναι» στην πρόταση του ΚΚΕ για να τοποθετήσει μνημεία στους ιστορικούς τόπους της Γυάρου και της Μακρονήσου είπε το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) στη σημερινή του συνεδρίαση. Το ΚΚΕ είχε επιλέξει τα έργα που θέλει να τοποθετήσει μετά από πανελλήνιο καλλιτεχνικό διαγωνισμό που είχε προκηρύξει. Το μνημείο για τη Μακρόνησο φιλοτέχνησε ο γλύπτης Μάρκος Γεωργιλάκης και για τη Γυάρο ο γλύπτης Αντώνης Μυρωδιάς.
    Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ, το ΚΣΝΜ «κατέληξε σε θετική απόφαση και για τα δύο μνημεία. Στη συνεδρίαση εκφράστηκαν από τα μέλη του θετικές γνώμες για το ύφος και τον χαρακτήρα των μνημείων.» Το ΚΚΕ, τέλος, είναι σε φάση δρομολόγησης των εργασιών για την τοποθέτηση των μνημείων.
    *Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από την Αλέκα Παπαρήγα και τη Διαμάντω Μανωλάκου, συναντήθηκε, σήμερα Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη, στη Βουλή, με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, για το θέμα των αδέσποτων ζώων. Η αντιπροσωπεία του Κόμματος υποδέχτηκε ως δημιουργικές και ρεαλιστικές τις προτάσεις της Ομοσπονδίας, ειδικά για τη δημιουργία φορέα δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης ζώων, οι οποίες θα αξιοποιηθούν από το ΚΚΕ στη Βουλή και την Ευρωβουλή για την προώθησή τους μέσα από προτάσεις για τη νομοθέτησή τους.



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ  Οι θέσεις και πολιτική βούληση 
για Μεταναστευτικό και Μακεδονικό…
*«Τελικά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι ίδιοι σε όλα! Σήμερα η Ν.Δ. ακολούθησε την ίδια πρακτική με το ΣΥΡΙΖΑ και στα σημερινά συλλαλητήρια για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη! Η Κυβέρνηση "απάντησε" στους διαδηλωτές των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία με 33 προσαγωγές! Εδώ αποδεικνύεται ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι το ίδιο νόμισμα με διαφορετική όψη! Το χειρότερο; Έχουν μηδενική αξία! Απλά ντροπή!»
*Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΑΖΙ εμφανίστηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος, Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και σίγουρα πρόκειται για μία εμφάνιση που θα συζητηθεί. Η μεγάλη αποκάλυψή του για το μέγεθος της προδοσίας στο ζήτημα της Μακεδονίας . Αφενός μεν κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να είναι ενεργοί και να καταγγέλουν και να ενημερώνουν για τυχόν κακοτεχνίες σε υποδομές ώστε να αποτραπούν τραγωδίες στο μέλλον. Στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα της αθρόας μετανάστευσης στην Ελλάδα όπου ο Κ.Βελόπουλος προτείνει εφαρμογή ενός μοντέλου Αυστραλίας με μεταφορά μεταναστών σε νησιά. Τόνισε τον κίνδυνο που προκύπτει από την μεταφορά αλλοδαπών στη Θράκη, καθώς (με επίσημη ενημέρωση Χρυσοχοίδη) ήδη έχουν συλληφθεί άτομα με σχέσεις με τη Τζιχάντ Τέλος τόνισε πως δεν επιθυμεί να έρθουν με δανεισμό τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

ΜέΡΑ25 Βαρουφάκης: Σκέφτομαι να ανεβάσω στο διαδίκτυο τις ηχογραφήσεις από το Eurogroup

Την πιθανότητα να ανεβάσει στο διαδίκτυο τις ηχογραφήσεις από το Eurogroup εξέφρασε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Μιλώντας στον Ρ/Σ " ΘΕΜΑ 104,6 " ο πρώην ΥΠΟΙΚ ανέφερε, "το σκέφτομαι να ανεβάσω τις ηχογραφήσεις στο διαδίκτυο. Άλλωστε ήμουν ο μόνος που σεβόμουν την ιδιωτικότητα, όλοι οι άλλοι έκαναν διαρροές. Θα ήταν καλό για το ιστορικό αρχειό της Ευρώπης”.
Συμπλήρωσε ότι "όλοι ηχογραφούν τις συνεδριάσεις και πρέπει να το κάνουν”.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε και για την ταινία του Κώστα Γαβρά "Ενήλικες στο Δωμάτιο", αναφέροντας ότι έχει διαφωνίες για τον τρόπο που παρουσιάζεται το βιβλίο του σπεύδοντας να συμπληρώσει ότι "οι σοβαροί άνθρωποι πρέπει να βρισκόμαστε σε συνεχή διάλογο με τον εαυτό μας. Η μεταφορά ενός βιβλίου μπορεί να γίνει με άπειρους τρόπους. Όσο πιο πολύ αγαπάω μια ταινία τόσο πιο πολύ παλεύω μαζί της".
Ο πρώην υπουργός επίσης χαρακτήρισε "γελοιότητα" τις κριτικές που ακούγονται όσον αφορά το γιατί ο Κώστας Γαβράς έκανε ταινία το βιβλίο του. "Πρέπει να ντρέπονται" όσοι ασκούν την κριτική αυτή είπε ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 προσθέτοντας ότι "ο Γαβράς δεν έχει υποχρέωση να απαντά γιατί έκανε την ταινία, ας σοβαρευτούμε όλοι".
Όπως είπε "ένα πράγμα δεν ήθελα και το λούστηκα. Επειδή δεν ήμουν πολιτικός μέχρι το 2015 δεν ήθελα να έχω οπαδούς και εχθρούς αλλά να κρίνονται αυτά που έλεγα. Λόγω της πολιτικής ενασχόλησης, ίσως για μένα λίγο πιο έντονα λόγω του 2015, άλλοι να το αποθεώνουν πριν τα πω και άλλοι να τα αποδοκιμάζουν πριν μιλήσω".
Ερωτηθείς αν θα ήθελε τον Αλέξη Τσίπρα στην πρεμιέρα, ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε "εγώ τους θέλω όλους στην πρεμιέρα. Σε αυτή τη χώρα να ξεπεράσουμε τις διχόνοιες. Άλλο οι διαφωνίες και άλλοι οι διχόνοιες" ενώ επιστρέφοντας στο περιεχόμενο της ταινίας είπε ότι "αποδίδει τη συνάντηση με τον Ντάισελμπλουμ. Η σκηνή στο γραφείο του στις Βρυξέλλες είναι ιδιαίτερα επακριβής".


Δεν υπάρχουν σχόλια