Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ ΣΤΟ φ. 1661




ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ   φ.  1661
Δολοφόνοι και εμπρηστές στο απυρόβλητο της καταστολής…

    Αν ρωτήσει κανείς την κοινή γνώμη, τους πολίτες, αν επιθυμούν να τηρείται ο νόμος ¨περίμ προσωπικών δεδομένων¨για τους εγκληματίες, τους δολοφόνους, τους κλέφτες και τους εμπρηστές δασών, δηλαδή να μην αναγράφονται τα στπιχεία των δραστών και οι ποινές τους ονομαστικά Και με φωτογραίες, η πλειοψηφία θα δήλωνε ελεύθερα με ένα μεγάλο ΌΧΙ. Οι μοναδικοί που θα έλεγαν ΝΑΙ θα ήταν οι άνθρωποι του Συστήματος, μέροε από τους αριστερούς και οι ΜΚΟ. Ζήσαμε αυτές τις ημέρες την ανάφλεξη δεκάδων πυρκαγιών στην Ελλάδα και η  μοναδική πληροφορία που δόθηκε για μία σύλληψη ήταν ενός 51χρονου στη Ζάκυνθο, χωρίς άλλα στοιχεία.Καταγράφουμε στη συνέχεια μία ακόμα πυρκαγιά που ζήσαμε στον Νομό μας, που έχει ως εξής:
     « Σε ύφεση τελικά μετά από τριήμερη προσπάθεια η εικόνα που παρουσιάζει το πύρινο μέτωπο στο Λουτράκι,  με τη φωτιά να έχει σβύσει, αφού ολοκλήρωσε το μακάβριο έργο της καταστροφής δάσους των Γερανείων.. Για ένα ακόμη βράδυ τη Δευτέρα επικράτησε η αγωνία  μήπως αναζοπυρωθεί η τεράστια πυρκαγιά που μαινόταν επί 48 ώρες.
Δεν υπήρχαν εκτός από πολλές εστίες καπνού, πάνω στο βουνό, που αντιμετωπίζονται κυρίως από τα πεζοπόρα τμήματα.
     Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν  ένα ελικόπτερο, καθώς και 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα της Περιφέρειας και των δήμων. Η νύχτα ήταν πολύ δύσκολη στην περιοχή, καθώς οι τεράστιες φλόγες έκαναν την εικόνα απόκοσμη και οι πυκνοί καπνοί δυσκόλευαν την κατάσταση. H φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στον περιφερειακό πάνω απ’ την πόλη του Λουτρακίου και βόρεια του νεκροταφίου της πόλης. Λίγο αργότερα εκκενώθηκαν προληπτικά όλα τα μοναστήρια της περιοχής. Ανάμεσά τους, το Μοναστήρι του Οσίου Παταπίου, αλλά και αυτό του Προφήτη Ηλία, στο οποίο λειτουργεί και γηροκομείο. Από κάθε Μονή απομακρύνθηκαν 25 άτομα.»
     Αυτά δημοσιεύθηκαν στο σχετικό ρεπορτάζ και αναρωτιόμαστε, αν θα γίνει σε βάθος έρευνα πως ξεκίνησε η πυρκαγιά, αν ήταν εμπρησμός ή φυσικό φαινόμενο και αν υπάρχει δράστης ποίος είναι ονομαστικά με όλα τα στοιχεία. Με ανωνυμίες δεν συντελείται ο ρόλος της προληπτικής καταστολής, γι αυτό η εγκληματικότητα έχει φουντώσει…


ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ   φ.  1661
Η εφαρμογή των Νόμων κατά περίπτωση και τόπο;

     Οι Νόμοι του κράτους ψηφίζονται από τη Νομοθετική Εξουσία και έχει θεσμοθετηθεί η Εκτελεστική Εξουσία για την εφαρμογή τους με Όργανα τη Δικαιοσύνη και τα Σώματα Ασφαλείας. Οι Νόμοι βάσει του Συντάγματος αφορούν όλους τους Πολίτες του Κράτους χωρίς διακρίσεις. Παρά ταύτα όμως, κάτι δεν πάει καλά σε αυτή την περίπτωση των διακρίσεων. Αφορμή παίρνουμε εν προκειμένω από την αναγγελία κάποιων Αστυνομικών Δελτίων, που αναφέρονται στην παράνομη κατοχή όπλων.
     Διαβάζουμε σε Δελτία Τύπου π.χ. ότι συνελήφθη ο τάδε και ο δείνα, γιατί σε κατ΄οίκον έρευνα βρέθηκε να κατέχει ένα κυνηγετικό όπλο ή ένα ειδικό μαχαίρι ή ένα πεπαλαιωμένο πιστόλι ή αναβαθμισμένο μουσκέτο. Τέτοιες περιπτώσεις πολλές και διάφορες, που σηκώνουν πολύ κουβέντα, η οποία καταλήγει σε εύλογα ερωτήματα. Σημειώνουμε επ΄αυτού την επιβολή ποινής σε δύο πρώην βουλευτές της Χρυσ’ης Αυγής γιατί σε κάποιο γάμο πυροβόλησαν στον αέρα κατ΄έθιμο, ενώ στην Κρήτη δεν τολμάει κανένα Δικαστήριο να κυρύξει ενοχή για το ίδιο παράπτωμα..
     Από τις στήλες της εφημερίδας μας έχουμε επισημάνει πολλές φορές την ανάγκη υλοποίησης ενός Σχεδίου Αυτοάμυνας του Κράτους υπό τύπον Πολιτοφυλακής ή Παλαϊκής Άμυνας. Το περιβάλλον, που υφίσταται στη χώρα μας ό,που τρία ίσως και επιπλέον εκατομμύρια λαθρομετανάστες Μουσουλμάνοι ζουν ανάμεσά μας, λέγει πολλά. Αν δε λάβουμε υπόψη μας ότι το δόγμα του Πολέμου έχει αλλάξει την τελευταία δεκαετία, η περίπτωση γίνεται πιο ενδιαφέρουσα.
     Όπως διαπιστώνεται καθημερινά όλο και περισσότερο, οι δημιουργία εστίας πολέμου σε μία Ανεξάρτητη και προβληματική χώρα, αποτελεί την πιο εύκολη υπόθεση για τους Πράκτορες Ξένων Δυνάμεων, που έχουν ως στόχο την Αποσταθεροποίηση Κρατών, ακόμα και την άλωσή τους από Ισλαμιστές ή άλλες Ανορθόδοξες Δυνάμεις. Τα Μέτωπα αναρχίας στη Συρία, στο Ιράκ, στην Ουκρανία και στην Αφρική, αποτελούν ένα δείγμα του τι μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή.
     Κανονικά δια Νόμου, αν οι Κυβερνήσεις ήταν Εθνικές με την κυριολεξία των λέξεων, θα έπρεπε να είχαν θέσει σε εφαρμογή το Σχέδιο ΠαλαΙκής Άμυνας και οι Πολίτες, που είχαν ορισμένα εχέγγυα ασφαλείας, να έχουν το ελεύθερο να έχουν όπλα, όπως οι πολιτοφύλακες των ΗΠΑ. Όσο για τους Νόμους, στην Κορινθία μπορεί η Αστυνομία να συλλάβει τον οποιονδήποτε με ένα παράνομο λιανοτούφεκο, αλλά στην Κρήτη, δεν τολμάει κανείς να σκεφθεί κάτι τέτοιο.
     Είναι δίκαιη, λοιπόν, η εφαρμογή του Νόμου;

ΕΞΩ – ΕΤΣΙ  φ.  1661 
Η μάστιγα των Τσιγγάνων, απαιτεί ενδιαφέρον αρμοδίων…

     Το πρόβλημα που άπτεται της διαρκώς αυξανομένης εγκληματικότητας και Κοινωνικής Ένταξης των Αθιγγάνων της Κορινθίας, διαρκώς επιδεινούται και γίνεται ανεξέλεγκτο. Στην πραγματικότητα οι Τσιγγάνοι έχουν καταντήσει η μάστιγα της περιοχής σε θέματα χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών, κλοπών, διαρρήξεων, επαιτείας και άλλων παραβατικών πράξεων, ων ουκ έστιν αριθμός. Οι Αστυνομικές Αρχές ασχολούνται σε καθημερινή βάση με κάποιο συμβάν, στο οποίο συμμετέχουν άτομα του εν λόγω περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα την κατάληξη στη Δικαιοσύνη και στις Φυλακές. Με το εν λόγω θέμα έχουμε ασχοληθεί και άλλες φορές, αλλά αξίζει να επανέλθουμε.
     Για να πούμε και του στραβού το δίκαιο δεν είναι μόνον οι Αθίγγανοι υπεύθυνοι για τη σημερινή εικόνα, που παρουσιάζεται τόσον επικίνδυνη. Υπάρχουν και άλλοι ένοχοι με πρώτον και καλύτερο την Ελληνική Πολιτεία, που σε διαχρονική περίοδο, είχε νόμους, αλλά νόμους δεν κρατούσε.  Ας δούμε όμως, γιατί τα πράγματα έχουν φτάσει στο μη παρέκει και τι πρέπει να γίνει προς διόρθωση του κακού.
     Μέχρι τη δεκαετία του 1990 οι Τσιγγάνοι, αυτή η ιδιόρρυθμη ράτσα των Ελλήνων Υπηκόων, τόσο στον μαχαλά των Εξαμιλίων, όσο και σε αυτούς στην Κυρά Βρύση Ζευγολατιού, που ήταν οι κυριότεροι στο Νομό μας, εύρισκαν εποχικές εργασίες και χρησιμοποιούντο στη συγκομιδή εποχικών φρούτων και άλλες αγροτικές εργασίες. Από το τέλος της δεκαετίας όμως και έπειτα, με το πρώτο κύμα λαθρομεταναστών από την Αλβανία, οι εργατικοί Λαθρομετανάστες με την ανοχή των κρατικών Υπηρεσιών και τον εθισμό των Ελλήνων στη ¨Μαύρη εργασία¨, οι Αθίγγανοι παραγκωνίστηκαν από τις εποχικές εργασίες
     Η μη εξεύρεση εργασίας με την πάροδο του χρόνου οδήγησε τις ορδές των άτυχων νέων στην παρανομία. Πρώτα ήλθε η πείνα, που οδήγησε στις ελαφρές κλοπές γεωργικών προϊόντων, μετά η εμπορία ναρκωτικών, ακολούθησαν οι πιο αξιόποινες πράξεις κλοπών και διαρρήξεων, η πλημμυρίδα της επαιτείας και το ξήλωμα – κλοπή κάθε σιδερικού που βρίσκεται μπροστά τους.
     Ως μόνη διέξοδο από την κακοδαιμονία αυτή υπάρχει η ένταξή τους, που θα προέλθει από την εφαρμογή ντου νόμου για υποχρεωτική φοίτηση στο Σχολείο και την προώθησή τους στις τέχνες και στο εμπόριο. Να πάψουν οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί να τους εκμεταλλεύονται μόνο σε περίοδο εκλογών. Ο χρόνος επείγει και θα πρέπει να συμβεί αυτό ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ…. 

ΕΤΣΙ  ΤΑ ΒΛΕΠΩ  φ.  1661
Τα Κηφηναριά της Κορίνθου και άλλων πόλεων…

Κάθε φορά , που περνάω από τους πεζόδρομους της Κολοκοτρώνη και των άλλων πεζόδρομων, στην Κόρινθο, με πιάνει ένα αίσθημα θλίψης, ορεγής και απογοήτευσης με την εικόνα που βλέπω. Εκατοντάδες Κορίνθιοι, προπαντός νέοι στην ηλικία κάθονται και πίνουν το ποτό τους, λες και η ζωή μόνον αυτό έχει να τους προσφέρει. Οι διακοπές των Σχολείων πήραν τέλος στην εξέλιξή τους και το φαινόμενο αυτό εξακολουθεί να διογκωθεί, προφανώς μετακινούμενο προς την παραλία.
Παλαιότερες γενιές Κορινθίων, μετά τις διακοπές των Σχολείων, οι νεαροί και οι νεαρές, μαθητές και μαθήτριες, σχεδόν στο σύνολό τους δεν πέρναγαν τον χρόνο τους σπαταλώντας τα λιγοστά χρήματα των γονέων τους, της γιαγιάς και του παππού τους. Από τις πρώτες ημέρες αναζητούσαν προσωρινή εργασία σε καταστήματα ή στα Διαλογητήρια νωπών προϊόντων. Δεν άφηναν τον εαυτόν τους στην εύκολη ραστώνη της κριτικής χωρίς να εργάζονται ό,που ό,που. Η σημερινή κατάσταση μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλέσει σε κάθε σκεπτόμενο Έλληνα πολίτη.
Πολλοί αποδίδουν την ανεργία του είδους και στην παρουσία των λαθρομεταναστών, που έχουν ενσκύψει σαν ακρίδα στη χώρα μας και δεν αφήνουν θέση για θέση χωρίς να την καταλάβουν. Αναψυκτήρια, Καφενεία, Καφετέριες και κάθε παρόμοια επιχείρηση χρησιμοποιεί μαύρη εργασία σε βάρος των ελληνόπουλων που θα μπορούσαν να καλύψουν αυτά τα κενά. Δυστυχώς, η άλλοτε Επιθεώρηση Εργασίας έπαψε να κάνει τους Ελέγχους της και να επιβάλει την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.
Τα λόγια είναι εύκολα στην κριτική κατά πάντων, αλλά η υλοποίηση και χρήση του φαρμάκου κατά του φαινομένου που αναφέρουμε, είναι δύσκολη. Εδώ υπεισέρχεται το κράτος, η Αυτοδιοίκηση, οι Αρμόδιες Υπηρεσίες, οι οποίες οφείλουν να διερευνήσουν το θέμα, να λάβουν μέτρα και να επιβάλουν στην ανάγκη προγράμματα απασχόλησης των νέων, έστω και με μειωμένο ωράριο και χαμηλή αμοιβή.
Να συνηθίσουν οι νέοι μας στην εργασία και να μην περιμένουν να περνάνε την ώρα τους με το χαβαλέ της Καφετέριας με έξοδα από το πενιχρό οικογενειακό βαλάντιο. Κάτι να γίνει επιτέλους...


Δεν υπάρχουν σχόλια