Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ Φ. 1659


Με υπογραφή Τατούλη 
σημαντικά έργα σε Κορινθία και Αρκαδία
Τη σύμβαση υλοποίησης του έργου «Κατασκευή αρδευτικών έργων στις περιοχές Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και Φενεού» στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και τη δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή γέφυρας στον ποταμό Τουθόα» στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας υπέγραψε την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Επεμβάσεις στο ρέμα 
του Ξεριά στον Σολωμό Κορινθίας


Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται από την Περιφέρεια  Πελοποννήσου, δια του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη, οι επεμβάσεις σε ρέματα στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.
1) Ειδικότερα οι επεμβάσεις στο ρέμα του Ξεριά της Κορίνθου (Λευκό ποταμό) συνεχίζονται μέσα στον οικισμό του Σολωμού, προς τα ανάντη της προηγούμενης επέμβασης στη θέση "Διαμαντή" Κορίνθου.
Επενδύεται η δυτική πλευρά του Ξεριά αμέσως μετά τη γέφυρα του Σολωμού με 9 (εννέα) καθ' ύψος σειρές από συρματοκιβώτια διαστάσεων 2,0 x 1,0 x 1,0 μ. σε αναβαθμούς. Είχε προηγηθεί ο καθαρισμός της κοίτης και η κατασκευή απο το ίδιο υλικό της θεμελίωσης. Ο προϋπολογισμός της επέμβασης ανέρχεται περίπου στις 100.000 € από το πρόγραμμα αποκατάστασης ζημιών λόγω των κυκλώνων Ζορμπάς (Σεπτέμβριος 2018) και Ξενοφών (Δεκέμβριος 2018).
2) Ολοκληρώνεται η επιλογή μειοδότου για αντίστοιχη εργολαβία που αφορά σωστικές επεμβάσεις στο ρέμα "Μπεκιάνικα" που συμβάλλει στον Ξεριά ανάντη της γέφυρας του Σολωμού με προϋπολογισμό 220.000 € η οποία ξεκινάει σύντομα.
Στόχος των επεμβάσεων:
α) Αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών.
β) Μετριασμό της ταχύτητας απορροής.
γ) Διατήρηση της φυσικής ροής.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέχρι την τελευταία μέρα της παραδόσεως της διοίκησης στη νέα Αρχή και με το σύνολο του στελεχιακού δυναμικού της, είναι παρούσα και εργάζεται πυρετωδώς για την υλοποίησης του έργου της. Επιπλέον, προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε η Περιφέρεια να είναι προετοιμασμένη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο της σε όλους του τομείς, υπό την καθοδήγηση και το συντονισμό του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη.
Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου
Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Οικονομολόγος Ε.Κ.Π.Α.

Καταδικάζουμε τις αθλιότητες των κλακαδόρων

Καλαμάτα, 29 Αυγούστου 2019

Η ορκωμοσία των αιρετών είναι μια διοικητική πράξη. Σύμφωνα με τη διαδικασία δεν ορίζεται κάποιο συγκεκριμένο τελετουργικό.
Η δημοκρατία και η δημοκρατική αντίληψη επιτάσσει στην ορκωμοσία να δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων συνοπτικά και ολιγόλεπτα να εκφράζουν τις βασικές αρχές της παράταξής τους. Δυστυχώς ο νεοεκλεγής Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Νίκας δεν προέβλεψε αυτή τη στοιχειώδη δημοκρατική αρχή, όπως κάνουν άλλοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι.
Η ενέργεια του εκπροσώπου της «Ανταρσίας του Μοριά» συναδέλφου Παναγιώτη Κάτσαρη να διαβάσει μετά τον πολιτικό όρκο τις βασικές αρχές της παράταξής του ήταν απολύτως δικαιολογημένη. Συνεπώς, ως εκπρόσωποι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» στο ΠΕ.ΣΥ.Π.καταδικάζουμε τις αποδοκιμασίες τις ύβρεις και τους προπηλακισμούς εναντίον του από θερμοκέφαλους φανατικούς υποστηρικτές του κ. Νίκα.
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»

Θανάσης Πετράκος
Δημοσθένης Δρούγκας

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Ανασταίου Γκιολή
στον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο



Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ. Διονύσιο επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής, τη Δευτέρα στις 2 Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιώντας επίσκεψη εθιμοτυπικού χαρακτήρα συνομιλώντας για θέματα προς όφελος της κοινωνίας. Στη συνάντηση και στο διάλογο παρευρέθη  επίσης ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεχρεών κ.κ. Αγάπιος.


Εθιμοτυπικές επισκέψεις 
στο Γραφείο του νέου Αντιπεριφερειάρχη
Αναστασίου Γκιολή επί τη αναλήψει των καθηκότων του

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, πραγματοποίησε τη Δευτέρα στις 2 Σεπτεμβρίου 2019 εθιμοτυπική συνάντηση στο γραφείο του, με τους κ.κ. Χαράλαμπο Τετράδη, Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας και Δημήτριο Τουμπανάκη, Διοικητή ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Κορίνθου. Συνομίλησαν για θέματα ασφάλειας και καθημερινότητας καθώς και για θέματα ενημέρωσης συνθηκών του στρατοπέδου Κορίνθου
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Η πρώτη εθιμοτυπική επίσκεψη σε Δήμο του νέου Αντιπεριφερειάρχη
Στη γενέτειρά του το Ξυλόκαστρο
Κόρινθος 03/09/2019:  Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας  Αναστάσιος Γκιολής, επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019 το Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο στα πλαίσια εθιμοτυπικής επίσκεψης. Παρόντες στην συνάντηση ήταν οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Αποστολόπουλος, Γιόλα Μαστέλου, Τάσος Λόντος και η Δημοτική Σύμβουλος  Ελίνα Μενούνου. Συζήτησαν για την απαραίτητη συνεργασία Περιφερειακής Ενότητας και Δήμου, καθώς και για θέματα συντήρησης επαρχιακού δικτύου, αρδευτικών έργων, διάβρωσης ακτών κλπ.
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Δεν υπάρχουν σχόλια