Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» ΣΤΟ φ. 1658






ΚΑΘΑΡΑ  και ξάστερα
Πως επιβιώνουν τα ένοχα φαντάσματα;

Τα ένοχα φαντάσματα του παρελθόντος, τα οποία φεύγοντας άφησαν πίσω τους καμένη στην κυριολεξία γη, δεν λένε να μας αφήσουν εμάς τους απλούς πολίτες ήσυχους στη δυστυχία, που μας φόρτωσαν στη ζωή μας τα τελευταία δέκα  χρόνια. Εξακολουθούν να θέλουν προκαλούντες με τη συμπεριφορά τους και την απροκάλυπτη επιμονή να επιζητούν τη δικαίωσή τους για ένα παιχνίδι καταστροφής, που το εξύφαναν μετά τη μεταπολίτευση. Δεν είναι του παρόντος να μνημονεύσουμε τα κατορθώματα των Κ. Σημίτη – Γ. Παπανδρέου και ΣΙΑ, γιατί πολλά από αυτά σας είναι ήδη γνωστά, αλλά και διότι δεν θα επαρκούσαν χιλιάδες σελίδες, αφού μόνο για ένα Οικονομικό Σκάνδαλο παραγόντων του ΠΑΣΟΚ απαιτήθηκαν 600 σελίδες. Σκεφθείτε τι θα μας παρουσίαζαν οι Δικαστικές Αρχές, αν θα έβγαζαν στη δημοσιότητα τους φακέλους της Πασοκοκρατίας και Σία.
Θα αρκεσθούμε στο να πούμε ότι η μετάλλαξη, την οποίαν επιχείρησαν να παρουσιάσουν στην αρχή, ως νέα κατάσταση με το 'Κίνημα των 58” ή την “Ελιά” , δεν έπεισε ούτε τους ίδιους πως θα φέρει αποτέλεσμα και άλλαξαν γραμμή πλεύσεως. Βρήκαν τότε το κόμμα της Αριστεράς του Φ. Κουβέλη, που έπνεε τα λοίσθια και άρχισαν να τρυπώνουν εκεί μέχρι που πήραν άλλη κατεύθυνση. Οι Μεγαλοεκδότες, οι Μεγαλοκαναλάρχες, μερικοί εκ των οποίων ετύγχανε να είναι και ιδιοκτήτες Εργολαβικών Εταιρειών, που φρόντιζαν για τα δικά τους συμφέροντα, έριχναν νερό στο 'Ποτάμι” και ειδικά στο ΣΥΡΙΖΑ του 4% να ξεχειλίσει. Παράλληλα κάποιες άλλες Μυστικές Οργανώσεις φρόντιζαν να παραμείνουν ενεργοί οι δολοφόνοι εντολοδόχοι. Ακόμη και οι φονιάδες του Μνημονίου, που κατέστρεψαν την Ελλάδα με τις αποφάσεις τους
Και αφού ο πολύπαθος Ελληνικός Λαός τους κατακεραύνωσε με την ψήφο του, αυτοί αμετανόητοι και με αγύριστο κεφάλι, βρήκαν τον ετοιμαζόμενο από κέντρα αποφάσεων ΣΥΡΙΖΑ και ξανατρύπωσαν σ΄ αυτόν, δημιουργώντας μίαν άνευ προηγουμένου δραματική κατάσταση με αποκορύφωμα την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών. Προσπαθούν με παλαιά πολιτικά υλικά και νοοτροπίες απύθμενης θρασύτητας να επαναφέρουν στο προσκήνιο τη σαπίλα της παρουσίας τους, που τη βάπτισαν Κεντροαριστερά ή Δημοκρατική Συμμαχία. Παρά το κράξιμο από το Λαό, μερικοί περιεσώθηκαν.
Αλήθεια, ποίος τους δίνει το δικαίωμα και τολμούν με περισσό θράσος; Ποίος τους χρίζει βουλευτές όταν ο Λαός τους έχει κάνει εμετό;  

ΕΞΩ  από τα δόντια

ΟΙ καλοκαιρινές αποσταθεροποιήσεις της Ελλάδας…


Κάθε λίγο χρονικό διάστημα σε ακανόνιστη ώρα είτε βράδυ, είτε ντάλα μεσημέρι, παράνομοι μετανάστες συμπλέκονται μεταξύ τους και βάζουν φωτιά στα κέντρα κράτησης, αλλά και στους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων, κυρίως στα νησιά του Αιγαίου. Έχουν συμβεί πολλές αψιμαχίες και μαχαιρώματα στη Λέσβο, στη Σάμο, στην Κω και στη Χίο με πολλούς τραυματίες.

Πόσο τυχαία μπορεί να είναι αυτά τα επεισόδια, που απαιτούν την επέμβαση των ΜΑΤ, της Πυροσβεστικής και καταλήγουν στα νοσοκομεία πολλοί εκ των μεταναστών; Κάποιοι πιστεύουν πώς δεν είναι τυχαία και βλέπουν οργανωμένο σχέδιο εξέγερσης με στόχο τη δοκιμή σχεδίου Αποσταθεροποίησης της χώρας, εκπαίδευσης εν υπνώσει πρακτόρων ξένων δυνάμεων, την  εσωτερική ασφάλεια της Ελλάδας και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες τον τουρισμό. Τη νύχτα, που συνεπλάκησαν την τελευταία φορά άγρια Πακιστανοί και Αφγανοί καταστρέφοντας το κέντρο κράτησης της Μόριας, οι κάτοικοι της Λέσβου ανάστατοι βγήκαν στο δρόμο για να προστατεύσουν τα σπίτια και τα καταστήματα τους, βλέποντας ότι η φωτιά και τα επεισόδια μπορούν να επεκταθούν και να κινδυνεύσουν οι περιουσίες τους.

Κάτι ανάλογο έγινε και στη Σάμο με τις συμπλοκές και τα βίαια επεισόδια μεταξύ Αφγανών, Πακιστανών και Σύρων αυτή τη φορά, ενώ υπήρξαν συνολικά 30 τραυματίες εκ των οποίων ορισμένοι σοβαρά. Η ίδια εικόνα μπορεί να υπήρξε και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, είτε σε νησιά είτε στην ηπειρωτική χώρα, που έχουν στηθεί κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών. Όλως τυχαίως οι “εκρήξεις” αυτές συμβαίνουν με το που μπαίνει το καλοκαίρι και ο τουρισμός έχει ξεκινήσει για τα καλά στην Ελλάδα με τις προβλέψεις να είναι σημαντικά αισιόδοξες; Είναι τυχαίο το γεγονός ότι όλα συμβαίνουν την εποχή που ο Τουρισμός βρίσκεται σε έξαρση ή κάτι άλλο συμβαίνει;;

Ο τουρισμός για την Ελλάδα είναι η βαριά βιομηχανία και ο μόνος τομέας που μπορεί να κρατήσει όρθια τη χώρα απέναντι στην οικονομική κρίση που βιώνει. Σε αντίθεση, στην Τουρκία ο τουρισμός πλήττεται σε μεγάλο βαθμό ιδίως μετά το εμπάργκο, που έχει επιβληθεί από τους Αμερικανούς και μερικώς από τους Ευρωπαίους. Χάρι στους Ρώσους, αλλά και άλλους λαούς, όπως είναι οι Γερμανοί κρατάει γερά φέτος ο Τουρισμός στην Τουρκία.. Το γεγονός αυτό δημιουργεί υποψίες, αν όχι και βεβαιότητα, πώς οι εξεγέρσεις των παράνομων μεταναστών έχουν και ως στόχο να πληγεί η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, να δοθεί δηλαδή η εντύπωση πώς η χώρα είναι “ξέφραγο αμπέλι” και όσοι ταξιδεύουν στα νησιά για τις διακοπές τους κινδυνεύουν.

Μήπως αυτή η κατάσταση και οι εμπρησμοί δασών μυρίζει τουρκική ΜΙΤ;



ΕΤΣΙ τα βλέπω

Είμαστε ενάντιοι σε αρνητικές δημοσιεύσεις…


Με αφορμή δύο τηλεφωνικών συνδιαλέξεων με αναγνώστες αποφάσισα να αφιερώσω  το σημερινό μου θέμα ΕΤΣΙ τα βλέπω, επάνω στην ειδησεογραφία γύρο από τους σεισμούς στη χώρα μας. Και οι δύο αναγνώστες με ρώτησαν γιατί δεν αναφέρομαι στους σεισμούς που συμβαίνουν στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες. Ο ένας δεν εξ αυτών πρόσθεσε ότι δεν αναφέρομαι και στις αυτοκτονίες που συμβαίνουν στον Ισθμό της Κορίνθου. Δεν χρειάστηκε να σκεφθώ την απάντηση που έπρεπε να δώσω, δεδομένου ότι και τα δύο θέματα αφορούν τις Βασικές Αρχές Λειτουργίας της εφημερίδας μας. Το θεματολόγιο, το ύφος και τη σκοπιμότητα κάθε θέματος. που δημοσιεύεται, αν είναι σύμφωνο με την αρχή μετάδοσης θετικής γνώσης.
Τους απάντησα λοιπόν για το πρώτο ερώτημα ότι η εφημερίδα μας δεν είναι διαθέσιμη στην προχειρότητα των ειδήσεων. Είμαστε υπέρ της γνώσης περί του θέματος των σεισμών, αλλά όχι να δημοσιεύουμε για ψήλου πήδημα κάθε φορά που συμβαίνει ένας μικρός σεισμός που μόνο τα μηχανήματα τον πιάνουν και αποτελεί τη διεργασία εκτόνωσης στις σεισμικές πλάκες. Η Ελλάδα είναι σεισμική χώρα, αλλά υστερεί στη γνώση αντιμετώπισης ενός μεγάλου καταστροφικού σεισμού. Είμαστε υπέρ της πάγιας εκπαίδευσης από τα μικρά νηπιακά χρόνια μάθησης με συχνές οδηγίες αντιμετώπισης σεισμών και όχι αψιμαχίες των σεισμολόγων για την προσωπική τους προβολή στις διαφορές απόψεων σε μικρούς σεισμούς, που συσκοτίζουν και δημιουργούν ανησυχία  στους πολίτες, αλλά βλάπτουν και την τουριστική κίνηση περιοχών.
Τους απάντησα πως έχουμε κατ΄ επανάληψη δημοσιεύσει σοβαρές και αναγκαίες σχετικές περιπτώσεις. Αφήνουμε τις εντυπώσεις για τα ΜΜΕ ευκαιρίας, που επιζητούν την αναγνώριση. Όσο για το δεύτερο θέμα και αυτό εντάσσεται στα αρνητικά των Βασικών Αρχών Λειτουργίας της Εφημερίδας, Είμαστε της άποψης πως δεν έχουμε το δικαίωμα να σκυλεύουμε δυστυχείς συνανθρώπους μας που – παρά το Θείο Λόγο και Θρησκεία – παίρνουν στα χέρια τους τις τύχες της ζωής τους σε ώρες μεγάλης ψυχικής ταραχής και αδυναμίας. Πέραν αυτών αποφεύγουμε να δίνουμε παραδείγματα προς μίμηση, ειδικά αυτή την χρονική περίοδο που βλέπουμε την εκατόμβη αυτοκτονιών πάνω από πέντε χιλιάδων ατόμων που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων να αντιμετωπίσουν  κυρίως τα επαίσχυντα Μνημονιακά Μέτρα, που έκαναν μαύρη τη ζωή των Ελλήνων. ΕΤΣΙ τα βλέπω…

ΚΑΥΤΑ  ερωτήματα

Η παραπληροφόρηση της NOVARTIS για το Μακεδονικό;



Αρχίζω κι εγώ με το ερώτημα: Ενθυμείστε που την περίοδο που έβγαιναν τα εκατομμύρια των Ελλήνων στους δρόμους για την Μακεδονία ., εν όψει της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών, ότι από αυτήν εδώ τη στήλη είχα αναφερθεί «σε σχέδιο Παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης, όταν όλα τα «Συστημικά» ΜΜΕ αποκάλυπταν το σκάνδαλο της NOVARTIS, ώστε να αποδυναμώσουν και αποθαρρύνουν ή αποπροσανατολίσουν τον Ελληνικό Λαό;»  Ιδού που τα γεγονότα μας δικαιώνουν. Διαβάστε το πιο κάτω δημοσίευμα, που ανάρτησε ο αγωνιστής Δήμος Λιακόπουλος στο el.gr.

«Σύντομη ιστορική αναδρομή: Μήπως θυμάστε την υπόθεση….NOVARTIS;

Αύγουστος 6, 2019: Την εποχή που οι πολίτες έβγαιναν στους δρόμους και φώναζαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, τα κανάλια «αποκάλυπταν» τις ειδήσεις για την υπόθεση NOVARTIS. Η τακτική αυτή, δεν είναι καινούργια. Στην Ελλάδα η σκανδαλολογία έχει ανεβάσει και έχει ρίξει κυβερνήσεις, στην κυριολεξία. Ο καιρός πέρασε όμως και πλέον δεν ακούμε τίποτα για αυτό το θέμα. Σίγουρα θα θυμάστε τις ατέλειωτες συζητήσεις και τις εξεταστικές στην Βουλή και όλα αυτά, ενώ εκατομμύρια Ελλήνων βρίσκονταν στον δρόμο και πολεμούσαν την Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία τελικά συνέβαλε στην πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και στην άνοδο της ΝΔ. Να μην ξεχνάμε ότι η ΝΔ σχημάτισε την πρώτη αυτοδύναμη κυβέρνηση εδώ και μια δεκαετία.
Αξίζει να διαβάσουμε τι δήλωσε (μεταξύ άλλων) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Πέτσας:
Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis είπε: «Ότι δείχνει ότι μπαίνει στο αρχείο η σκευωρία εκείνων που νόμιζαν πως ανακάλυψαν το μεγαλύτερο σκάνδαλο» Ανάλυση: Πράγματι ακούγαμε ότι η υπόθεση NOVARTIS ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο απ’αρχής του ελληνικού κράτους. Η ιστορία αυτή όμως, ήδη μπήκε στο αρχείο. Τι δήλωσε ο Α.Σαμαράς: Είναι ξεκάθαρο: Δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο αυτά που μας δείχνουν. Η υπόθεση που….συντάραξε τα ΜΜΕ, τώρα απλά δεν υπάρχει. Δεν την ακούμε πουθενά. Τα συμπεράσματα αλλά και τα σχόλια δικά σας!  Photo:pexel « . Απλώς μπήκε στο αρχείο;;;


Δεν υπάρχουν σχόλια