Header Ads

Ο "ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ" ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ...




ΕΞΩ Από τα δόντια...

Ατυχώς, «η Κυβέρνηση Τσίπρα Εμετρήθη, εζυγίσθη 
και Ευρέθη λειψή…»

     Πριν από τέσσερα χρόνια είχαμε μέσα από αυτήν εδώ τη στήλη αναφερθεί στην ανάγκη με τίτλο: «Να πετύχει στο έργο της η Κυβέρνηση... και συνεχίζαμε: Οι πολίτες τα τελευταία πέντε χρόνια πέρασαν μέσα από αντίξοες κατεδαφιστικές συνθήκες σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου της χώρας. Από την ώρα που η χώρα μας μπήκε σε τροχιά Μνημονίου. Άλλαξαν επί τα χειρότερα όλα αυτά, που νομίζαμε πως είχαμε αποκτήσει και κατακτήσει μετά τη μεταπολίτευση του 1974, μετά την επταετία  των “Συνταγματαρχών”. Ξυπνήσαμε ένα πρωϊνό και ακούσαμε τον τότε Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου να μας αναγγέλει από την Κάλυμνο ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πορεία πτώχευσης, διότι μέχρι τότε ζούσαμε σε “Εικονική Πραγματικότητα”.
     Το Μνημόνιο και η Τρόϊκα  μετέτρεψε μέσα σε λίγα χρόνια τη ζωή μας σε κόλαση. Κάτω από πιεστικές συνθήκες Οικονομικής δυσπραγίας οδηγήθηκε η χώρα σε βουλευτικές εκλογές. Η συμπυκνωμένη οργή των ψηφοφόρων έκανε τη δουλειά της. Τα δύο κυβερνώντα κόμματα εισέπραξαν το καθένα το τίμημα των πράξεών του, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, που καιροφυλακτούσε παρέλαβε τη σκυτάλη της εξουσίας δια χειρός του πολιτικού κόστους των ηττημένων.
     Οι δημοκρατικοί θεσμοί λειτούργησαν έτσι, ώστε οι ψηφοφόροι να πράξουν ανταποδοτικά. Λίγο έως πολύ η κοινωνική γνώμη ήταν προετοιμασμένη και προϊδεασμένη για το αποτέλεσμα των εκλογών. Είχαν φροντίσει γι’ αυτό οι ποδηγέτες  Λαών, που νομίζουν πως συμπεριφέρονται ελεύθερα και ψηφίζουν αυτούς, που πραγματικά αξίζουν και όχι αυτούς που τους προετοίμασε το “Σύστημα”. Όπως και να έχει όμως το θέμα, η δικομματική σημερινή Κυβέρνηση ανέλαβε καθήκοντα με νόμιμο τρόπο και δικαιούται να κάνει τη δική της προσπάθεια να διακυβερνήσει τη χώρα με τον δικό της Συνταγματικό της τρόπο.
     Έχει αυτό το δικαίωμα, αλλά απαιτείται και η ομόθυμη θέληση, η ανοχή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του Λαού. Οι σημερινές συνθήκες δεν είναι αυτές, που ήταν πριν από πέντε χρόνια. Έχουν παρθεί αιματηρά οικονομικά μέτρα περιστολής των κρατικών δαπανών. Οι θυσίες του Λαού δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Ευχή της πλειοψηφίας των Ελλήνων ακόμα και αυτών που καταψήφισαν  τους κυβερνώντες είναι να πετύχει στο έργο της η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ...»
     Ατυχώς, «η Κυβέρνηση Τσίπρα Εμετρήθη, εζυγίσθη και Ευρέθη λειψή…»

ΕΤΣΙ  τα βλέπω

Η Νέα Δημοκρατία σφυροκοπά το Σύριζα!



Η Νέα Δημοκρατία, ως κόμμα του παλαιού κατεστημένου του δικομματισμού, που ευθύνεται για τη διακυβέρνηση της χώρας κατά περίπου 15 χρόνια μέσα στα 42 από τη μεταπολίτευση του 1974, είναι το μόνο, που διασώζεται από απόψεως συνοχής και αποδοχής, ως εναλλακτικής λύσης από τον Ελληνικό λαό. Αυτό έχει αναδειχθεί στην πράξη τα τελευταία χρόνια, που ξέσπασε η Οικονομική κρίση και η μήνις των πολιτών κατά των υπευθύνων του μεγάλου οικονομικού χρέους και της υποβάθμισης της χώρας. Το συνυπεύθυνο ΠΑΣΟΚ, που είχε στα χέρια του την εξουσία κατά τα 3/4 του συνολικού χρόνου, διαλύθηκε εις τα εξ ων συνετέθη. Βούλιαξε στο 5% και παραπαίει λόγω της διαφθοράς και των σκοπιμοτήτων του Παπανδρεϊσμού.

Η Νέα Δημοκρατία, αφού ο λαός τη βλέπει, ως εναλλακτική λύση στα αδιέξοδα, παίζει στις δημοσκοπήσεις γύρο στο 30% έως 35% με διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ 9 έως 10 μονάδες. Ο Πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσπαθεί να πάρει το “Πολιτικό Παιχνίδι” επάνω του. Ήδη, ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πότε ο ίδιος, άλλοτε με τον εκπρόσωπό του κάνει τις παρεμβάσεις του με τις οποίες επιτίθεται στο Σύριζα κάνοντας λόγο για «Νοσηρό πλέγμα αυθαιρεσίας και αντισυνταγματικότητας» της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάνει ιδιαίτερη επισήμανση στην «κατάχρηση των διαδικασιών» στηλιτεύοντας με σκληρό τρόπο τον διορισμό ημετέρων παρατύπως και με παχυλούς μισθούς, τη χρησιμοποίηση του Κυβερνητικού αεροσκάφους για προεκλογικές κινήσεις του Πρωθυπουργού, την παροχολογία  την «κατάχρηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου» και την «κατάθεση άσχετων τροπολογιών στα συζητούμενα νομοσχέδια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αφήνει ασχολίαστο το γεγονός της επιλεκτικής προτεραιότητας σε διάφορα «αιτήματα Κοινοβουλευτικών Ομάδων για τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών όπως η πρόταση, που έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία από το Μάρτιο για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την περίοδο της διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη», καθώς και στη «συστηματική υποβάθμιση του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, με ευθύνη Υπουργών, που αρνούνται να προσέλθουν στη Βουλή».

Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, έδωσαν συνέντευξη τύπου για να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία του Μητσοτάκη. Κάνουν αγώνα απαλλαγής...Θα τα καταφέρουν να πείσουν τον Ελληνικό Λαό;


Δεν υπάρχουν σχόλια