Header Ads

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ : Πρωταθλητής της εξαθλίωσης μεταξύ όλων, έχει αναδειχθεί ο Τσίπρας...



Η Ανεργία στην Ελλάδα δεν λέγει να πάρει την κατηφόρα. Έχει σταθεροποιηθεί εκεί πάνω από το επίσημο 20% που δεν είναι συνήθως το πραγματικό με τους νέους να έχουν πολύ υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής στην τραγωδία της χώρας. Η φτώχεια από τα οικονομικά μέτρα και την υπέρμετρη φορολογία σε συνδυασμό με τη διόγκωση της Μαύρης Εργασίας έχουν κάνει την εργοδοσία να προτιμάει την πρόσληψη αλλοδαπών με χαμηλό μισθό και εξαντλητικό ωράριο εργασίας προκειμένου να τα βγάλει πέρα, αφού το χρήμα δεν κινείται στην αγορά. Δύσκολοι καιροί για όλους.
Έχουμε και άλλη φορά από τις στήλες της εφημερίδας μας επισημάνει την ανάγκη φοροελαφρύνσεων και διευκολύνσεων στις Τραπεζικές δοσοληψίες, ώστε να εισρεύσει χρήμα στις Επιχειρήσεις, που κυνηγάνε το ευρώ με τρύπια απόχη. Το Κράτος έχει καταντήσει ο χειρότερος εχθρός της Ελληνικής Κοινωνίας. Ειδικά η σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – και γυρολόγων της πολιτικής, εφαρμόζει εξοντωτικά μέσα, λες και το κάνει επί τούτου να δυσχεράνει τις μεγάλες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με όλα τα μέσα, που σκαρφίζεται το Υπουργείο Οικονομικών. Τα λουκέτα δεν έρχονται μόνα. Δεν το βλέπουν οι αρμόδιοι;
Αλίμονο στον επιχειρηματία, που έχει οικονομική δοσοληψία λαβείν από το δημόσιο. Κόβει τιμολόγιο προς την υπόχρεη δημόσια Υπηρεσία, πληρώνει το ανάλογο ΦΠΑ στην ώρα του, περιμένει να εξοφληθεί το τιμολόγιο και αντί τούτου, έρχεται αυθαίρετα η αρμόδια, επί Τρόϊκας στημένη Επιτροπή και κατακρατάει το δικαιούμενο ποσόν συμψηφίζοντάς το με τυχόν φορολογική οφειλή της Επιχείρησης, που μόλις χθες δηλώθηκε στην Εφορεία. Χρήμα δεν μπαίνει στο ταμείο και αυτό δυσχεραίνει τα πράγματα, αλλά και τον προγραμματισμό των φορολογουμένων να διαχειριστούν κατά το δοκούν την εξόφληση των γενικών υποχρεώσεών τους.
Παρά ταύτα οι Εργοδότες, καλό θα ήταν να καταβάλουν προσπάθεια πρόσληψης στην εργασία τους ελληνικό προσωπικό. Οι ξένοι κάνουν αιματηρές οικονομίες και στέλνουν τα χρήματα, που απομένουν με Τραπεζικά εμβάσματα στις Οικογένειές τους εκτός Ελλάδας. Δημιουργούν κατ’ αυτόν τον τρόπο ακόμη μία θυρίδα διαφυγής του χρήματος από την αγορά. Ας έχουν υπόψη τους κρατούντες και εργοδότες τις παραπάνω επισημάνσεις και ας βελτιώσουν ό,τι μπορούν για το καλό όλων.
Υπάρχουν Έλληνες, που πεινάνε γιατί δεν βρίσκουν μία εργασία εκεί που μας οδήγησε ο Ελληνοαμερικανός Τζέφρυ – Γεώργιος Παπανδρέου και οι συν αυτώ επακόλουθοι με ελάχιστες παραλλαγές, μηδενός εξαιρουμένου. Φυσικά Πρωταθλητής μεταξύ όλων έχει αναδειχθεί ο Τσίπρας, που παρουσιάζει με την παραπειστική του τακτική το μαύρο άσπρο και την εξαθλίωση ανάκαμψη, αλλά και την υποτέλεια μέχρι το 2060 και τα 99 χρόνια δουλική εποπτεία των δανειστών έξοδο από την κρίση…

Ο «Κορίνθιος»

Δεν υπάρχουν σχόλια