Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ



Αλέξ. Τσίπρας: Η Ελλάδα γέφυρα και όχι σύνορο της Δύσης με την Ανατολή


Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019

Πηγή: Newsroom ΑΠΕ -ΜΠΕ

Τον ρόλο της Ελλάδας ως γέφυρας και όχι ως συνόρου της Δύσης με την Ανατολή αλλά και ως περιφερειακού κόμβου ανάπτυξης που αποκτά παγκόσμια εμβέλεια και σημασία, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από το βήμα του δεύτερου φόρουμ της Πρωτοβουλίας του Δρόμου του Μεταξιού (Belt and Road Initiative), που διεξάγεται στο Πεκίνο.
Ο πρωθυπουργός ήταν ο πρώτος ηγέτης χώρας - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πήρε τον λόγο στη σημερινή Ολομέλεια Διαλόγου Υψηλού Επιπέδου στο πλαίσιο του φόρουμ, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται αύριο στην κινεζική πρωτεύουσα.
Αφού υπογράμμισε ότι «για την Ελλάδα, είναι εμφανές ότι οι στοχεύσεις της Πρωτοβουλίας του σύγχρονου «Δρόμου του Μεταξιού» συμβαδίζουν με τους περιφερειακούς οικονομικούς στόχους που έχουμε θέσει και που θέλουμε να προωθήσουμε, αφήνοντας πίσω μας την κρίση και την εξάρτηση από τους δανειστές μας», ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η συνεργασία και η εξωστρέφεια είναι το μέλλον» γι’ αυτό και η Ελλάδα έχει εκεί στραμμένη την προσοχή.
«Η Ελλάδα, σήμερα, εκμεταλλεύεται τη μοναδική γεωπολιτική της θέση στο αντάμωμα τριών ηπείρων, καθώς και τον ρόλο της ως δύναμη με παγκόσμια εμβέλεια στη ναυτιλία και τον τουρισμό. Θέλουμε η γειτονιά μας, η ΝΑ Μεσόγειος αλλά και τα Βαλκάνια να μην είναι το σύνορο ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή, αλλά να είναι η γέφυρα ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή. Να γίνει η περιοχή μας παγκόσμιος κόμβος μεταφορών, ενέργειας και εμπορίου», υπογράμμισε -μεταξύ άλλων- ο πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε, δε, στην επένδυση της κινεζικής COSCO στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας, τον Πειραιά, υπογραμμίζοντας πως έχει κεντρικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια. «Το λιμάνι εξελίσσεται σε παγκόσμια πύλη προς την Ευρώπη για προϊόντα που έρχονται από κινεζικά και ασιατικά λιμάνια μέσω της Διώρυγας του Σουέζ», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «στόχος μας είναι να συνδεθεί με δίκτυα μεταφορών προς τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη. Ειδικά τα δίκτυα που αναπτύσσονται ταχέως προς τον κάθετο άξονα Βουλγαρίας-Μαύρης Θάλασσας και Ρουμανίας, αλλά και Βόρειας Μακεδονίας-Σερβίας, δεδομένου ότι μετά από σχεδόν 30 χρόνια λύσαμε το θέμα του ονόματος. Δίκτυα διασυνδεσιμότητας που θα ενισχυθούν με τις επενδύσεις της Κίνας στη χώρα μας, στον χρηματοπιστωτικό και τεχνολογικό τομέα κατά την επόμενη περίοδο».









Γεώργιος Κουμουτσάκος: Χτύπημα «νοκ άουτ» στην παραπαίουσα κυβέρνηση τα αποτελέσματα της ευρωκάλπης

«Τα αποτελέσματα της ευρωκάλπης θα είναι χτύπημα «νοκ άουτ» στην παραπαίουσα κυβέρνηση πριν από τις εθνικές εκλογές», αναφέρει σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής» ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος. «Οι εκλογές έχουν κρίσιμη σημασία για την Ευρώπη, καθώς κρίνεται η κοινή μας πορεία από την επιρροή που θα έχουν οι λαϊκιστικές και ευρωφοβικές δυνάμεις», σημειώνει ο κ. Κουμουτσάκος και προσθέτει: «Επιπρόσθετα για τη χώρα μας, όμως, έχουν ξεκάθαρα δημοψηφισματικό χαρακτήρα, όπως έχει τονίσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα είναι η απάντηση των πολιτών στη συστηματική κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ».
Όσον αφορά τα εθνικά θέματα, σχολιάζει ότι «δεσμεύσεις για μείζονα εθνικά ζητήματα, ελάχιστα πριν το τέλος της κυβερνητικής θητείας δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές».
Επισημαίνει, επίσης, με αφορμή την ένταση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, ότι «η γεωπολιτική συγκυρία δημιουργεί παράθυρο ευκαιρίας για τη χώρα μας προκειμένου να αναβαθμίσει το ρόλο της στην περιοχή», αλλά «πρέπει να αποφύγουμε την υπεραισιοδοξία». «Χρειάζεται προσοχή, διότι δεν γνωρίζουμε για πόσο θα μείνει αυτό το παράθυρο ανοικτό και συνολικά τι επιπτώσεις θα υπάρξουν. Οφείλουμε να παρακολουθούμε στενά και να αναπροσαρμόζουμε τις τακτικές μας κινήσεις διεκδικώντας το καλύτερο για τη χώρα μας», τονίζει.
Τέλος, ο κ. Κουμουτσάκος διευκρινίζει ότι «την ειδική στρατηγική σχέση Ελλάδας - ΗΠΑ την έχει θεμελιώσει η Ν.Δ., και είναι σημαντικό ότι η κυβέρνηση «ανακάλυψε την Αμερική», με δεκαετίες καθυστέρησης».


Πηγή: Newsroom ΕUROKINISSI




Φώφη Γεννηματά : Εκτός ψηφοδελτίων ΚΙΝΑΛ όποιος παρεκκλίνει από την πορεία μας


«Λεγόμαστε πλέον Κίνημα Αλλαγής. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τίποτα μόνο με το ΠΑΣΟΚ».
Πηγή: ΑΜΠΕ
Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για τη στάση του Κινήματος Αλλαγής έστειλε την Πέμπτη η Φώφη Γεννηματά στην εισαγωγική της τοποθέτηση στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που συγκλήθηκε στη Χαριλάου Τρικούπη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Γεννηματά ανέφερε: «Βγαίνουμε πολύ πιο δυνατοί απ’ ό τι περιμέναμε, με ουσιαστική πολιτική ενότητα. Ομόφωνα αποφασίσαμε αυτόνομη πορεία με βάση το πρόγραμμα μας. Όποιος επιλέξει διαφορετικό δρόμο από τις ομόφωνες αποφάσεις του συνεδρίου θέτει εαυτόν εκτός ψηφοδελτίων».
Πρόσθεσε ακόμη ότι «όσο είμαστε δυνατότεροι τόσο μπορούμε να υποχρεώσουμε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι. Το καλύτερο για τον τόπο είναι μια κυβέρνηση ευρύτατης δυνατής πλειοψηφίας. Απαραίτητη προϋπόθεση να πάρει το Κίνημα Αλλαγής την τρίτη διερευνητική εντολή». Φώφη Γεννηματά απέρριψε την πρόταση για συγκρότηση μετώπων, και υπογράμμισε ότι η λογική «φύγε εσύ - έλα εσύ» στις εθνικές εκλογές, δεν είναι λύση. Ξεκαθάρισε ότι «λεγόμαστε πλέον Κίνημα Αλλαγής. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τίποτα μόνο με το ΠΑΣΟΚ».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανακοίνωσε ότι στις 20 Απριλίου θα συνεδριάσει η νεοεκλεγείσα Κεντρική Επιτροπή, ενώ τόνισε ότι οι επικείμενες ευρωεκλογές δεν είναι δημοψήφισμα, καθώς επιμένει στις συντηρητικές επιλογές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. «Ψήφος Αλλαγής για την Ευρώπη και την Ελλάδα», είναι το σύνθημά μας, είπε η κ. Γεννηματά και ζήτησε από τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής να συνδράμουν τους υποψήφιους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που στηρίζει το Κίνημα Αλλαγής.








Προς αποφυγή αποδοκιμασιών για την προδοσία των Πρεσπών μετέφεραν οι Συριζαίοι την τελετή στην Ελευσίνα -
Συναγωνιστές υποδέχτηκαν το Άγιο Φως στην Κάρπαθο



Κυριακή, 28 Απριλίου 2019: Το νέο ατόπημα ολκής των εθνομηδενιστών Συριζαίων, η υποβάθμιση στην τελετή υποδοχής του Αγίου Φωτός και η μεταφορά της από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας με μοναδικό σκοπό τον αποκλεισμό του Γενικού Γραμματέα, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής είχε και δεύτερη στόχευση. Όπως αποκάλυψαν οι ρεπόρτερ που μετέβησαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας ανεπίσημα αξιωματούχοι τους δήλωσαν ότι η αλλαγή του αεροδρομίου έγινε για την αποφυγή διαμαρτυρίας με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τρέμουν και την σκιά τους οι Συριζαίοι, αλλά τελικά δεν θα αποφύγουν την οργή του Λαού, η οποία θα εκφραστεί πολύ σύντομα στις κάλπες με την εξαΰλωση των ποσοστών των εθνομηδενιστών και την εκτόξευση των ποσοστών των Ελλήνων Εθνικιστών. Η κόκκινη Χούντα του άθεου Τσίπρα απαγόρευσε την υποδοχή του Αγίου Φωτός στους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Με εντολή Τσίπρα απέκλεισαν την Χρυσή Αυγή και τον Ελληνικό Λαό από την τελετή υποδοχής του Αγίου Φωτός

Στην επίσημη τελετή άφιξης του Αγίου Φωτός στο νησί της Καρπάθου παρέστη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος, Μουλιανάκης Περικλής. Η Θεία Πρόνοια φρόντισε να παραλάβει και φέτος εκπρόσωπος του Κινήματος μας το Άγιο Φως έστω κι αν αυτό χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί τελικά στην μακρινή Κάρπαθο. Η Χρυσή Αυγή, παρά τις γελοίες μεθοδεύσεις της νέας τάξης πραγμάτων, θα είναι πάντοτε παρούσα όπου τιμάται η Ορθόδοξη Πίστη μας.





Καρφιά από το ΚΚΕ σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις εκλογές στην Ισπανία


Για διασυρμό της έννοιας της προόδου μιλά το ΚΚΕ σχολιάζοντας τους ταυτόχρονους πανηγυρισμούς ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την νίκη του σοσιαλιστικού κόμματος της Ισπανίας, το οποίο «ευθύνεται μαζί με το δεξιό κόμμα για τα προβλήματα του ισπανικού λαού»
«Όταν για τη νίκη του σοσιαλιστικού κόμματος της Ισπανίας, το οποίο ευθύνεται μαζί με το δεξιό κόμμα για τα προβλήματα του ισπανικού λαού, πανηγυρίζουν ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για ‘νίκη της προόδου’, αντιλαμβάνονται όλοι πόσο ΠΑΣΟΚ έχει γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πόσο διασύρεται η έννοια της προόδου από τέτοιες δυνάμεις» σχολιάζει το ΚΚΕ και συνεχίζει:

«Οι εκλογές στην Ισπανία αποδεικνύουν, επιπλέον, ότι η δικομματική – διπολική εναλλαγή των αστικών κομμάτων, τα ψεύτικα διλήμματα που θέτουν στους λαούς της Ευρώπης και η διάψευση ελπίδων, οδηγούν στην ενίσχυση ακροδεξιών κομμάτων».





Κόλαση τα Εξάρχεια, είπε, τονίζοντας ότι με σπασμωδικές κινήσεις και επιμέρους τακτικές δεν λύνεται το πρόβλημα


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ Η Κυβέρνηση έπρεπε να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς την υπόθεση Novartis, έτσι γεννούνται υπόνοιες στην έρευνα της υπόθεσης. Η Ένωση Κεντρώων σέβεται την Δικαιοσύνη όμως την ίδια στιγμή όλοι κρινόμαστε, δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στην ΕΡΤ1. Όσον αφορά το θέμα της παραγραφής των αδικημάτων, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι υπó την νομική έννοια έχουν παραγραφεί, τώρα ψάχνουμε την πορεία του χρήματος για να δούμε εάν υπήρξε δόλος. Η Ένωση Κεντρώων όμως επιμένει και στηρίζει την δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου των δημοσίων δαπανών και προμηθειών πριν διαπραχθούν τυχόν οικονομικά σκάνδαλα, με την παρουσία Εισαγγελέα Εφετών που θα βγαίνει κάθε φορά δια κληρώσεως από το σώμα των Εισαγγελέων Eφετών.




Π. Καμμένος: Να παραιτηθούμε και να πάμε στα δικαστήρια με τον Κοτζιά


Επιμένει στις καταγγελίες του κατά του Νίκου Κοτζιά ο Πάνος Καμμένος.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι αν δεν αρθεί η ασυλία και των δυο τους από τη Βουλή, θα ζητήσει να παραιτηθούν και οι δύο από βουλευτές για να πάνε στα δικαστήρια. «Ο Κοτζιάς συντόνιζε τους παράγοντες το υπουργείου Εξωτερικών για τον διαγωνισμό για τις θεωρήσεις» υποστήριξε, λέγοντας: «Ο κ. Κοτζιάς γι’ αυτό ξηλώθηκε… Εγώ αυτή την υπόθεση ανέφερα στο υπουργικό συμβούλιο». Παράλληλά, άφησε υπαινιγμούς και για εμπλοκή συγγενικών προσώπων του τέως υπουργού Εξωτερικών στην υπόθεση.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε, επίσης, πως «δεν μπορούμε να συμπλεύσουμε εμείς με τον Κόκκαλη, είναι ασυμβίβαστο η παρουσία Κόκκαλη στα ψηφοδέλτια». «Κανείς δεν έχει οικογενειακή ευθύνη, αλλά ο Πέτρος Κόκκαλης δεν είναι απλώς ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, είναι ένας άνθρωπος που η οικογένειά του έχει μετοχές σε εταιρεία που έχει δημόσια έργα, την ΙΝΤΡΑΚΑΤ, και μετοχές στην Intracom Defence Systems, που κάνει δουλειές με το υπουργείο Άμυνας. Αυτό μπορεί να είναι νόμιμο, αλλά δεν είναι ηθικό» σημείωσε ο κ. Καμμένος.




Σταύρος Θεοδωράκης: Οι πολίτες να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές

Κάλεσμα στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες απηύθυνε από τα Χανιά ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Ο κ. Θεοδωράκης επισκέφθηκε την περιοχή των Βουκολιών όπου πραγματοποιείται το παραδοσιακό παζάρι της Μεγάλης Παρασκευής, συνομίλησε με μικροπωλητές, κατοίκους και επισκέπτες. Κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές με γνώμονα -όπως είπε- την ευρωπαϊκή αναγέννηση και αναλογιζόμενοι το μέλλον των παιδιών τους και του τόπου.
«Πάντα υπάρχει χρόνος για μια βόλτα στις Βουκολιές, ειδικά μια μέρα σαν τη σημερινή. Στο “Ποτάμι”, ταξιδεύουμε σε όλη τη χώρα, συζητάμε με πολίτες, τους ακούμε, μας ακούνε, με στόχο στις 26 Μάη να έρθει πολύς κόσμος στις κάλπες, και να πουν ναι στην Ευρωπαϊκή Αναγέννηση την οποία προσπαθεί να πετύχει το “Ποτάμι”. Θέλω να πω χρόνια πολλά στους πατριώτες μου, με καθαρό μυαλό να σκεφτούν το μέλλον των παιδιών τους, το μέλλον της χώρας, το μέλλον της Κρήτης και το μέλλον της Ευρώπης σε ένα μήνα από τώρα», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.


Πηγή: in.gr 26 Απριλίου 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια