Header Ads

Για ψήφο εμπιστοσύνης για μια πιο δίκαιη κοινωνία, που οι εικόνες της έχουν ήδη φανεί


Ο Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για την ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, αφιέρωσε την αρχή της ομιλίας του στη σημερινή ημέρα, που συμπληρώνονται 74 χρόνια από τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των Λαών και το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αναφέρθηκε στη σημασία του αγώνα κατά του φασισμού που είναι πάντα επίκαιρος καθώς και στις μάχες και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ προς αυτή την κατεύθυνση.
Στη συνέχεια, στρεφόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευση, αναρωτήθηκε «σε τι ακριβώς μας κουνάτε το δάχτυλο;» απαριθμώντας τα μόνιμα θετικά μέτρα που πρόσφατα εξαγγέλθηκαν, τις διατάξεις που έχουν ψηφιστεί για τα ΑμεΑ, τα βήματα που έχουν γίνει σε υγεία, παιδεία, εργασία και γενικότερα τις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνική πολιτική.
Κλείνοντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:
«Εμείς, κυρίες κύριοι συνάδελφοι, δεν θριαμβολογούμε. Επειδή ακριβώς προερχόμαστε από την ίδια την κοινωνία και ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει. Επισημαίνουμε ότι η ακραία λιτότητα που εφαρμόστηκε έχει αφήσει το αποτύπωμά της και οι επιπτώσεις της είναι ακόμα εδώ. Δεν είναι, όμως, οι άνθρωποι απλώς αριθμοί. Είναι άνθρωποι και είναι οι πολλοί. Για αυτούς τους ανθρώπους παλεύουμε εμείς, αυτούς κοιτάζουμε στα μάτια, αυτοί πρέπει να ανασάνουν και τα δικά τους συμφέροντα εξυπηρετούμε.
Εσείς, πάλι, μπορείτε να θρηνήσετε για τα συμφέροντα των λίγων, που με τόση συνέπεια υπηρετείτε τόσα χρόνια. Και να συνεχίσετε αυτές τις πολιτικές που και ο κ. Βέμπερ εξυμνεί στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή και είναι ένα μείγμα νεοφιλελευθερισμού και αυταρχισμού.
Εγώ, λοιπόν, μέσα από όλα αυτά που έχει κάνει η Κυβέρνηση, δίνω ψήφο εμπιστοσύνης, γνωρίζοντας, βέβαια, κυρίες και κύριοι Υπουργοί, ότι ο δρόμος ακόμα είναι δύσκολος και μακρύς, αλλά που αρκετές εικόνες ενός άλλου κόσμου, μιας άλλης κοινωνίας, δίκαιης και καλύτερης, έχουν ήδη φανεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια