Header Ads

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ψυχογιός : Λαμβάνει θέσεις στη Βουλή για νομοσχέδιο 120 δόσεων - Η καλύτερη απόδειξη ότι η χώρα μας έχει περάσει σε μια νέα εποχή


Ο Γιώργος Ψυχογιός κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας για τις 120 δόσεις, επισήμανε πως «αυτό το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι μετά τον Αύγουστο του 2018 η χώρα μας έχει περάσει σε μια νέα εποχή, μια νέα εποχή που είναι εκτός μνημονίου, αλλά μια εποχή που υπάρχουν ακόμα αδικίες, δυσκολίες, προβλήματα, που όμως μια κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα με ένα άλλο μείγμα πολιτικής να σχεδιάζει παρεμβάσεις, στοχεύοντας στην ανακούφιση και στην ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας, της κοινωνίας που σήκωσε όλο το βάρος της κρίσης και των πολιτικών λιτότητας».
Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την τοποθέτησή του απαριθμώντας τα βήματα και τα θετικά μέτρα που έχει λάβει ήδη η Κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση το τελευταίο διάστημα. Επίσης, ανέλυσε το πλαίσιο της ρύθμισης για τις 120 δόσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, την εφορία κλπ,μίλησε για τον απεγκλωβισμό 80.000 δικαιούχων συνταξιοδότησης μέσω αυτής της ρύθμισης, για τη διασφάλιση και βελτίωση των όρων στις συντάξεις χηρείας, ενώ ανέδειξε κι άλλες σημαντικές διατάξεις που στοχεύουν στην περαιτέρω προστασία και ενίσχυση του κόσμου της εργασίας.
Τέλος ο Γ. Ψυχογιός αναφέρθηκε στις εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη περί ξεπερασμένου 8ωρου, 7ημερης εργασίας και ασφαλιστικού Πινοσέτ, σχολιάζοντας πως«νομίζουν όλοι ότι αυτάσας ξεφεύγουν ή ότι είναι βούτυρο στο ψωμί μας. Ε, λοιπόν, ούτε σας ξεφεύγουν, γιατί είναι το πρόγραμμά σας, αλλά ούτε και είναι βούτυρο στο ψωμί μας, διότι εμείς δεν χαιρόμαστε. Αυτά είναι άκρως επικίνδυνα και δεν μπορούμε να παίρνουμε αψήφιστα αυτά που απειλούν την κοινωνία». Ο βουλευτής έκλεισε λέγοντας ότι ο Λαός δε θα επιτρέψει ούτε θα κάνει τη χάρη στη ΝΔ να επανέλθει στην εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια