Header Ads

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ : H «σιωπή» του Βαρθολομαίου για τα περί μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί...




Την έκπληξή του για την «σιωπή» του Βαρθολομαίου στα περί μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, εξέφρασε ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Κοινότητας. Η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί ισοδυναμεί με βλασφημία. Ο Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης Βαρθολομαίος, είναι χαρακτηριστικά σιωπηλός για αυτή την υπόθεση, δήλωσε ο Σεργκέι Στεπάσιν, επικεφαλής της Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Κοινότητας (ITPO) «Μπορώ να εκφράσω την προσωπική μου άποψη. Γενικά η Αγιά Σοφιά είναι ο αρχαιότερος Ορθόδοξος Καθεδρικός Ναός της Κωνσταντινούπολης, αυτή είναι η ιστορία μας», είπε ο Στεπάσιν.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως είναι απαραίτητο να διατηρηθεί το καθεστώς της Αγιάς Σοφιάς, ως μουσείο, όπου δεν μπορούν να ασκηθούν θρησκευτικά καθήκοντα. «Εάν κάποιος έχει βρεθεί εκεί, διαπιστώνει ότι υπάρχουν έως σήμερα πολλά ορθόδοξα σύμβολα και εάν μετατραπεί σε τζαμί και εκτελούνται εκεί θρησκευτικές λειτουργίες, νομίζω ότι αυτό θα είναι στοιχείο ιεροσυλίας», δήλωσε ο επικεφαλής της ITPO. Την ίδια ώρα, ο Στεπάσιν, δήλωσε έκπληκτος από τη στάση του Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης, Βαρθολομαίου, ο οποιος δεν έχει δώσει καμία απάντηση στις δηλώσεις των τουρκικών αρχών.
«Κάτι που δεν έχω ακούσει, είναι τη φωνή του λεγόμενου Οικουμενικού Πατριάρχη. Για κάποιο λόγο δεν ενδιαφέρεται για το θέμα, ενώ ενδιαφέρεται για την Ουκρανία, για τον Ποροσένκο. Και σε αυτό το θέμα φυσικά, η δική του φωνή έπρεπε να ήταν η πρώτη που θα ακουστεί», είπε.
Η Αγιά Σοφιά, είναι αυτή τη στιγμή μουσείο, ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, αναφέρεται στο Sputnik. Το τελευταίο δεκαήμερο, με αλλεπάλληλες δηλώσεις του, ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν ανεβάζει τους τόνους διαμηνύοντας ότι σκοπεύει να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τέμενος. Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος χαρακτήρισε προσβολή οποιαδήποτε αμφισβήτηση του καθεστώτος της Αγιάς Σοφιάς. Πηγές της UNESCO, δήλωσαν στο Sputnik για το θέμα, πως οποιαδήποτε αλλαγή καθεστώτος σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς απαιτείται η έγκριση της αρμόδιας επιτροπής του οργανισμού. Όπως αντιλαμβάνεται κάθε πιστός στην Ορθοδοξία, βιώνουμε στιγμές Αποκάλυψης, κατά την οποίαν οι Αρχιερείς από την εκκοσμίκευση, τον υλισμό και την ευδαιμονία της σάρκας είναι κατώτεροι της Ιερής αποστολής τους προς τον Δημιουργό. 

«Ο Κορίνθιος»

Δεν υπάρχουν σχόλια