Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ




Επέκταση του προγράμματος τουριστικής βίζας στο
Αν. Αιγαίο ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Σάββατο, 06 Απριλίου 2019: Την επέκταση του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης τουριστικής βίζας βραχείας διάρκειας σε πολίτες τρίτων χωρών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ζητούν με επιστολή τους προς την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από το ανατολικό Αιγαίο και συγκεκριμένα οι Γιώργος Πάλλης, Δημήτρης Γάκης, Ηλίας Καματερός, Ανδρέας Μιχαηλίδης και Δημήτρης Σεβαστάκης.
Οι βουλευτές σημειώνουν ότι «το πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης τουριστικής βίζας βραχείας διάρκειας σε πολίτες τρίτων χωρών για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έχει λειτουργήσει ευεργετικά για τον τουρισμό και την οικονομία των εν λόγω νησιών κατά την πρόσφατη κρίσιμη περίοδο». Προσθέτουν δε πως «καθώς το υπουργείο Εξωτερικών είχε εργαστεί με επιτυχία και για την περυσινή επέκταση εφαρμογής του προγράμματος, είμαστε βέβαιοι πως η μικρή καθυστέρηση που παρατηρείται φέτος στις σχετικές ανακοινώσεις δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας και πως σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις».
Τέλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως το πιλοτικό πρόγραμμα αποτελεί αίτημα των κατοίκων και των φορέων των νησιών που μάλιστα ζητούν «το μέτρο αυτό να λάβει έναν κατά το δυνατό μόνιμο χαρακτήρα, προκειμένου και η εφαρμογή του να είναι όσο γίνεται πιο απρόσκοπτη».









Κυριάκος Μητσοτάκης για Εξάρχεια : Ο νόμος θα εφαρμοστεί σε κάθε γωνιά της χώρας
Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019: Επίθεση στην κυβέρνηση για τα θέματα ασφάλειας των πολιτών, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκαν λιμενικοί στα Εξάρχεια την επίθεση που δέχθηκαν λιμενικοί στα Εξάρχεια, εξαπέλυσε από την Αιτωλοακαρνανία όπου περιόδευσε, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μιλώντας σε ανοικτή συγκέντρωση οπαδών του κόμματος, με αφορμή και το συμβάν στα Εξάρχεια, ανέφερε ότι «άνδρες του Λιμενικού με την συνοδεία εισαγγελέα, προπηλακίστηκαν, χτυπήθηκαν και μαχαιρώθηκαν από μία ομάδα κουκουλοφόρων που θεωρούν ότι τα Εξάρχεια είναι δικό τους άβατο».
«Από εδώ την Αιτωλοακαρνανία τους λέω ως εδώ, την επόμενη ημέρα των εκλογών, να γνωρίζουν ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί σε κάθε γωνιά της χώρας, ώστε οι πολίτες να αισθανθούν ξανά ασφαλείς, η αστυνομία θα αφεθεί ελεύθερη να κάνει ελεύθερη την δουλειά της, χωρίς ανοχή σε οργανώσεις που προσομοιάζουν πια με παρακρατικά σχήματα».
Ειδική αναφορά έκανε στο πανεπιστημιακό άσυλο λέγοντας ότι «με τη ΝΔ το πανεπιστημιακό δεν τροποποιείται απλώς, δεν αλλάζει, αλλά καταργείται. Η ΝΔ θα παραδώσει τα Πανεπιστήμια σε αυτούς που ανήκουν, στους καθηγητές, στους φοιτητές, στους εργαζόμενους». Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η ανομία και η ανασφάλεια δεν περιορίζεται στα αστικά κέντρα, έχει επεκταθεί σε όλη την Επικράτεια, η παροχή ασφάλειας αποτελεί προτεραιότητα για τη ΝΔ γιατί, δεν είναι δεξιά ή αριστερή είναι αυτονόητη υποχρέωση ενός κράτους δικαίου και προϋπόθεση της ελευθερίας». Αναφέρθηκε εκτεταμένα στις προσεχείς εκλογές.
«Σε 50 μέρες έχουμε ευρωεκλογές και δημοτικές, από όπου πηγαίνω αντιλαμβάνομαι και σας μεταφέρω την υπόγεια βοή: καιρός να ψηφίσουμε, καιρός να προχωρήσουμε, καιρός να πούμε στον κ. Τσίπρα «ως εδώ», αρκετά ταλαιπώρησες την χώρα, καιρός να δείξουμε την πόρτα της εξόδου στην χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης». «Είναι η πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια που οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να απαντήσουν οι ίδιοι στα όσα βίωσαν», είπε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε τον τετράλογο που «δεν θα πρέπει να ξεχνάνε οι πολίτες: τα μεγάλα ψέματα, τους αβάστακτους φόρους, το δηλητήριο του διχασμού και την Συμφωνία των Πρεσπών». Ακολούθως περιέγραψε τους στόχους της ΝΔ στην διπλή εκλογική αναμέτρηση:
-Ο πρώτος είναι η ενίσχυση και η καθαρή νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές ώστε να αποτελέσουν το σκαλοπάτι για μία μεγάλη επικράτηση στις βουλευτικές εκλογές όποτε κι αν επιλέξει να τις κάνει ο κ. Τσίπρας
-το δεύτερο μήνυμα της κάλπης των περιφερειακών εκλογών πρέπει να είναι καμία περιφέρεια στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες στη ΝΔ
-το τρίτο μήνυμα είναι δήμαρχοι με τα δικά μας χρώματα σε όλους τους μεγάλους δήμους της χώρας. Αυτό πρέπει να είναι το αποτέλεσμα, ένα δημοψήφισμα υπέρ της δημοκρατίας, της ανάπτυξης που θα σημάνει το τέλος μίας αποτυχημένης κυβέρνησης και τον φωτεινό πρόλογο μίας νέας Ελλάδας.
Αναφερόμενος ειδικότερα στις ευρωεκλογές είπε ότι «στις ευρωεκλογές θα στείλουμε πολιτικά μηνύματα, απόρριψης του ΣΥΡΙΖΑ και στήριξης της ΝΔ, αλλά θα εκλέξουμε και ευρωβουλευτές, θα στείλουμε μία ομάδα -εσείς θα επιλέξετε ανάμεσα στους παλαιότερους και στους νεότερους υποψηφίους της ΝΔ-,που θα εκπροσωπήσει τα ελληνικά συμφέροντα. Η ΝΔ την επόμενη ημέρα θα είναι στον πυρήνα των ευρωπαϊκών εξελίξεων...». Παράλληλα, ζήτησε από τους πολίτες να του δώσουν την δύναμη να διαπραγματευθεί για το συμφέρον της χώρας, για χαμηλότερα πλεονάσματα, να διεκδικήσει περισσότερους πόρους, μία νέα αγροτική πολιτική. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η κατάσταση στην χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο.










Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τον φερετζέ μιας δήθεν προοδευτικής συμμαχίας

Η αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής στα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Γαλάτσι στο πλαίσιο της πρώτης πανελλαδικής συνάντησης για την Προοδευτική Συμμαχία «Ο κ. Τσίπρας τόσο με τις συμμαχίες του με τους ακροδεξιούς, όσο και με την αντιλαϊκή πολιτική του πήρε οριστικό διαζύγιο από την προοδευτική παράταξη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής, σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού το βράδυ του Σαββάτου στο Γαλάτσι.
«Είναι ο δημιουργός της παράταξης της νέας δεξιάς και ο πολιτικός χορηγός της Ακροδεξιάς. Τώρα ενώπιον της κρίσης των πολιτών, προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τον φερετζέ μιας δήθεν προοδευτικής συμμαχίας. Να ρίξει στάχτη στα μάτια», τονίζει η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ. Και συμπληρώνει: «Επιστρατεύει γυρολόγους, ακροδεξιούς και δεξιούς, νομίζοντας ότι μπορεί ακόμη να κοροϊδεύει τους πολίτες. Είναι σε πανικό και απελπισία. Πολύ αργά. Η αυλαία μιας αποτυχημένης προσπάθειας έπεσε. Οι εκλογές έρχονται. Τίποτα πια δεν μπορεί να τους σώσει».











Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ από την δεκαετία ακόμη του 1990 όταν πρώτη φορά παρουσιάστηκε το φαινόμενο της λαθρομεταναστεύσεως στην Πατρίδα μας, είχε επισημάνει το πρόβλημα!
Τότε όλοι αυτοί οι οποίοι παριστάνουν σήμερα τους πατριώτες και δήθεν ανησυχούν για το ζήτημα όχι μόνον δεν έδιναν σημασία, αλλά κατηγορούσαν σε κάθε ευκαιρία την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ότι είχε θέσεις ρατσιστικές. Το πρόβλημα αυτό, ας είμαστε ειλικρινείς, δεν εμφανίστηκε με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Εκφράζοντας απροκάλυπτα τα εθνομηδενιστικά ιδεολογήματα στα οποία πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ είχε το θράσος και τον κυνισμό να μιλήσει για πολιτική των ανοικτών συνόρων, αλλά στην πραγματικότητα η πολιτική αυτή υπήρχε στην Πατρίδα μας και επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ και επί των ημερών της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Τέλος Μαρτίου και συνεχίζεται χωρίς καμία ιδιαίτερη κινητοποίηση από τις αρχές ασφαλείας, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής, η παράνομη είσοδος - εισβολή λαθρομεταναστών από τον Έβρο. Μάλιστα η δημοσιογράφος της Θράκης κα. Μαρτίδου, ανέβασε αποδεικτικό υλικό στο διαδίκτυο, στο οποίο φαίνεται καθαρά ότι περνούν στην Ελλάδα κυριολεκτικά ανενόχλητοι! Εάν συνεχιστούν έτσι τα πράγματα, μέσα στους επόμενους μήνες οπότε και οι καιρικές συνθήκες θα βελτιωθούν, αναμένεται μεγάλη κλιμάκωση του προβλήματος.










Σωτήρης Ζαριανόπουλος : Το ΚΚΕ είναι η μοναδική φωνή ενάντια στο φασισμό
Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι «η μεγάλη τιμή για τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ είναι να βρίσκονται από οποιοδήποτε πόστο, από οποιοδήποτε μετερίζι, δίπλα στα λαϊκά συμφέροντα» Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, επισημαίνει ότι η Οδηγία που ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο την Πέμπτη, αφορά «ιδιωτική ασφάλιση με την υπογραφή της ΕΕ σε αντικατάσταση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης». Τονίζει δε, ότι η απάντηση στην αντιλαϊκή συνολικά πολιτική της ΕΕ που υποστηρίζεται από όλα τα υπόλοιπα κόμματα στην Ελλάδα, πλην ΚΚΕ, είναι η ισχυροποίηση του αγώνα των εργαζομένων, νέων και συνταξιούχων. Ο Σ. Ζαριανόπουλος εξηγεί παράλληλα γιατί η ΕΟΚ/ΕΕ ήταν ευθύς εξαρχής αντιλαϊκή και γιατί δεν μπορεί να αλλάξει και υποστηρίζει ότι η δίκαιη αγανάκτηση του κόσμου από την πολιτική της ΕΕ δεν πρέπει να εγκλωβιστεί ούτε στον ευρωσκεπτικισμό και στον φασισμό, ούτε ο κόσμος να πιστέψει «το παραμύθι των μετώπων «προοδευτικών», «αντινεοφιλελεύθερων» και «αντιακροδεξιών» που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα μας και προσπαθεί κι αλλού»…






Βασίλης Λεβέντης : Ο Τσίπρας «ξεβρακώθηκε» για το Σκοπιανό
Όπως υποστήριξε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, «στο τέλος θα δικαστούν, θα πάει στην φυλακή ο Τσίπρας -Όταν «πέσει» από την εξουσία, θα τεθεί θέμα «προδοσίας», διότι ήξερε ότι το 80% του λαού διαφωνούσε με την Συμφωνία των Πρεσπών, όπως το ήξεραν και οι ξένοι ηγέτες» «Την Μακεδονία και τους Μακεδόνες δεν τους αφορούν τα εμπορικά σήματα, αλλά το γεγονός ότι «προδόθηκαν» με την Συμφωνία των Πρεσπών», είπε ο Βασίλης Λεβέντης στον ΑΝΤ1. Όπως υποστήριξε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, «στο τέλος θα δικαστούν, θα πάει στην φυλακή ο Τσίπρας. Όταν «πέσει» από την εξουσία, θα τεθεί θέμα «προδοσίας», διότι ήξερε ότι το 80% του λαού διαφωνούσε με την Συμφωνία των Πρεσπών, όπως το ήξεραν και οι ξένοι ηγέτες. Η Νέα Δημοκρατία «έκανε πλάτες», διότι δεν μίλησε ποτέ για το όνομα, αλλά μόνο για την εθνικότητα και την ταυτότητα», είπε ο Βασίλης Λεβέντης, λέγοντας ότι «διαχρονική θέση της ΝΔ ήταν η παραχώρηση του όρου «Μακεδονία» στην γειτονική χώρα. Ο Τσίπρας «ξεβρακώθηκε» για τα πάντα, «ξεβρακώθηκε» στους ξένους, «ξεβρακώθηκε» για το Σκοπιανό, «ξεβρακώθηκε» για την πρώτη κατοικία», υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης», είπε ο κ. Λεβέντης, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις.








ΔΗΛΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΟΣΟΥΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
«Βουλιάζουν στην ασχήμια, το ψέμα και την παραπληροφόρηση. Επιδιώκουν συστηματικά να λερώσουν και να διαστρέψουν τα πιο όμορφα και σημαντικά. Το ίδιο επιχειρούν και σε βάρος αυτής της ξεχωριστής πρωτοβουλίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να καλέσουν τους νέους ανθρώπους και ιδιαίτερα τους ανέργους να συμμετάσχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματός μας.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θέλουμε το ευρωψηφοδέλτιό μας να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή αντιπροσωπευτικότητα και να είναι ψηφοδέλτιο όλων των Ελλήνων με πρωταγωνιστές τους νέους. Τους δίνουμε φωνή.
Η ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή μας αποδεικνύει ότι την αλήθεια δεν μπορεί να τη νικήσει το ψέμα.
Με τους νέους, πρωταγωνιστές, πηγαίνουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη».








Εκλογές 2019 - Θεοδωράκης : Το Ποτάμι δεν δίνει κομματικά χρίσματα σε δήμους και Περιφέρειες
Εθνικές Εκλογές 2019: «Είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνουμε έξω από το κουτοπόνηρο παιχνίδι των κομμάτων», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Καλαμάταστα ΜΜΕ της Μεσσηνίας αναφέρθηκε στην απόφαση του Ποταμιού να μην δοθούν κομματικά χρίσματα σε δήμους και Περιφέρειες. Για το πολιτικό διακύβευμα των ευρωεκλογών και το διχαστικό αφήγημα των δύο μεγάλων κομμάτων ότι θα είναι χαμένη η ψήφος στο Ποτάμι, αναρωτήθηκε:
«Γιατί πρέπει κάποιος να αρνηθεί τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά να ενταχθεί στους σχεδιασμούς των πρώην υπουργών της Δεξιάς;» Και σημείωσε ότι μπορεί κάποιος να πει όχι στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ψηφίζοντας Ποτάμι, αφού αυτή θα είναι «μία λογική, προοδευτική ψήφος χωρίς να δοθεί λευκή επιταγή στους υπουργούς που κυβέρνησαν τη χώρα σε εποχές που έφεραν πιο κοντά τη χρεοκοπία». Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις επισήμανε την ελλιπή εικόνα που αυτές παρουσιάζουν καθώς αποτυπώνουν ένα μικρό μόνο μέρος της κοινωνίας και πως η κύρια δύναμη του Ποταμιού που δεν καταγράφεται κρύβεται στη μεγάλη δεξαμενή των αναποφάσιστων: «Υπάρχει ένα 10% της κοινωνίας που παρακολουθεί το Ποτάμι και είναι κοντά του» είπε.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, ο Σταύρος Θεοδωράκης συνοδεία των υποψηφίων ευρωβουλευτών Στέλιου Φενέκου, Γεράσιμου Παπαδόπουλου και Μάκη Παπούλια είχε συνάντηση με τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο και τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.




Δεν υπάρχουν σχόλια