Header Ads

Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Σικυωνίων : Στο νήμα κρίθηκε ο τίτλος


Κιάτο 27/3/2019 

Η καταπληκτική εμφάνιση και οι θέσεις που εξασφάλισαν στο βάθρο των νικητών οι αθλητές του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Σικυ­ωνίων στο Πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος, που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στην Κα­λαμάτα το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, ε­πιβεβαίωσαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ομίλου στα ιστιοπλοϊκά δρώμενα της νοτίου Ελλάδος. 
Οι αθλητές του Ιστ.Ο.Σ. πάλεψαν στα ί­σια με τους αθλητές ιστορικών και ισχυρών ομίλων της περιφέρειας για τον τίτλο του πρωταθλητή ομίλου, και για μόλις ένα βαθ­μό έχασαν, από την πολυπληθή ομάδα του Ν.Ο.Καλαμάτας «Ο Ποσειδών», την ευκαιρί­α να φέρουν για Τρίτη χρονιά και δεύτερη συνεχόμενη, τον τίτλο του πρωταθλητή ο­μίλου στο Κιάτο. 
Η πενταμελής νεανική ομάδα του Ιστ.Ο.Σ. αντιμετώπισε με εξαιρετική επιτυ­χία την πρόκληση των 100 αθλητών από 9 ομίλους της περιφέρειας και επέστρεψε στο Κιάτο με 4 κύπελλα από τα 9 που εί­χαν αθλοθετηθεί στις κατηγορίες που συμ­μετείχαν. 
Στην κατηγορία των optimist, μια κατη­γορία για παιδιά μέχρι 15 χρόνων, οι 10χρο­νοι Γιώργος Θεοδωρόπουλος και Ευάγγε­λος Δανιήλ, έδωσαν τον καλύτερο εαυ­τό τους με αποτέλεσμα να ανέβουν στην 1η και την 2η θέση στο βάθρο των νικη­τών των παιδιών μέχρι 11 χρόνων. Οι θέ­σεις αυτές τους εξασφάλισαν παράλληλα την 3η και 4η θέση της γενικής κατάταξης αντίστοιχα, μπροστά από ηλικιακά μεγαλύ­τερους και φυσικά πιο έμπειρους αντιπά­λους. 
Με την επιτυχία τους αυτή ο Γιώργος και ο Ευάγγελος εξασφάλισαν από τώρα τη συμμετοχή τους στους Πανελλήνιους αγώνες πρόκρισης για την συγκρότηση της εθνικής ομάδας Optimist. Ο μικρότερος της ομάδας, ο Θάνος Θεοδωρόπουλος έδωσε μεγάλες μάχες για να πάρει τελικά την 10η θέση ανάμεσα στους 33 συναθλητές της κατηγορίας των 11χρονων. 
Στη κατηγορία των Laser 4.7, η Δήμη­τρα Κοκιούση, που ένας σοβαρός τραυμα­τισμός την κράτησε πολλούς μήνες εκτός δράσης, υπερέβαλε εαυτόν και πήρε τη 2η θέση στην κατάταξη των κοριτσιών. Στην ί­δια κατηγορία, που απευθύνεται σε παιδιά πάνω από 15 ετών, ο 14χρονος Γιώργος Στριμμένος, στον πρώτο του μεγάλο αγώ­να στην κατηγορία αυτή, πήρε την 14η θέ­ση της κατάταξης. 
Υποσχέσεις για το μέλλον έδωσε η εμ­φάνιση των αθλητών μας, που περιμένουν τώρα την επόμενη μεγάλη πρόκληση, τους αγώνες πρόκρισης των εθνικών ομάδων, που θα γίνουν την περίοδο του Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια