Header Ads

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ» (21 χιλιομέτρων) ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ : Κυριακή 9 Ιούνη – Τρίπολη – 6.15 μ.μ.


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου. 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Τρίπολη – Κερασίστα – Στάδιο – Αγ. Σώ­στης – Τρίπολη. 

Συμμετοχή: ΔΩΡΕΑΝ 

Οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου, οργα­νώνουν αγώνα δρόμου προς τιμή του αγωνιστή της Ει­ρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη Ο αγώνας δρόμου θα πραγ­ματοποιηθεί στη γενέτειρα του, Τρίπολη (Κερασίτσα) στα πλαίσια των ετήσιων αγωνιστικών εκδηλώσεων της ΕΕΔΥΕ και των Επιτροπών Ειρήνης της Πελοπον­νήσου. 
Ο Γρηγόρης Λαμπράκης ήταν γιατρός, πρωταθλη­τής στίβου(Βαλκανιονίκης), αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥ­Ε και βουλευτής της ΕΔΑ. Στις 21 Απρίλη 1963 πραγ­ματοποιήθηκε η 1η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης. Παρά την κρατική απαγόρευση, ξεκίνησε η πορεία με χιλιά­δες οδοιπόρους. Στη διάρκειά της έγιναν εκατοντάδες συλλήψεις και προπηλακισμοί με δεκάδες τραυματί­ες. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης με μερικούς άλλους αγω­νιστές ολοκλήρωσαν την πορεία. Ένα μήνα μετά στη Θεσσαλονίκη στις 27 Μαΐου 1963 δολοφονήθη­κε από παρακρατικούς μηχανισμούς με τη στήριξη και την ανοχή του κράτους. 
Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από ραγδαίες και σύνθετες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Α­πό τη μια παραμένει η δεινή οικονομική κατάσταση για την πλειοψηφία του λαού μας. Από την άλλη κλιμα­κώνεται η επιθετικότητα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και οξύνονται οι ανταγωνισμοί με τη Ρωσία και την Κίνα, με την εμπλοκή μεγάλου αριθμού κρατών. Σε αυτές τις διαμάχες παίρνει μέρος και αναλαμβάνει επικίνδυνες πρωτοβουλίες και η χώρα μας, βάζοντας το λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους. Εδώ εντάσσε­ται και η νατοϊκής «κοπής» συμφωνία των Πρεσπών. Ε­πίσης, τη φετινή χρονιά συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, που διαχρονικά αποτέλε­σε και αποτελεί το οπλισμένο χέρι του κεφαλαίου κα­τά των λαών, καθώς και 20 χρόνια από την εγκληματι­κή επέμβαση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία. Α­γωνιζόμαστε για την Ειρήνη και την φιλία και την ισότι­μη συνεργασία των λαών : 

Απαιτούμε: 

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστι­κούς σχεδιασμούς και πολέμους 
Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν. 
Την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών από τις ΝΑΤΟϊκές αποστολές εκτός συνόρων. 
Το κλείσιμο της Βάσης στη Σούδα και όλων των Βάσεων και στρατηγείων. 
Κατάργηση των πυρηνικών. Καμιά σκέψη για πυ­ρηνικά στην Πελοπόννησο και τον Άραξο. 
Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ με το λαό νοικο­κύρη στον τόπο του. 

Το πρόγραμμα του αγώνα: 

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 9 Ιούνη στην Τρίπολη. Η εκκίνηση θα γίνει στις 6.15 από το πάρκο των αλύγιστων (πλησίον φυλακών Τρίπολης) στον Ά­γιο Αθανάσιο. Μια ώρα πριν οι Αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης για να παραλάβουν τον αριθμό τους. Για το σκοπό αυτό θα ξεκινήσουν λε­ωφορεία από την πλατεία Αγ Βασιλείου στις 5.00 το απόγευμα. 
Μετά την εκκίνηση οι αθλητές θα κατευθυνθούν στους δρόμους: Ερυθρού Σταυρού, πλ. Ανεξαρτησί­ας, Εθνομαρτύρων, πλ. Αγ. Βασιλείου, Γεωργίου Ά, πλ. Κολοκοτρώνη, Γρηγόρη Λαμπράκη, Παλιά Εθνική ο­δό Τρίπολης—Σπάρτης όπου στο χωριό Κερασίτσα στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη θα γίνει αλλαγή κα­τεύθυνσης προς το χωριό Στάδιο και από κει μέσω του δρόμου Τρίπολης -΄Αστρους από το χωριό Αγ. Σώστης θα κινηθούν προς Τρίπολη. Στην επιστροφή μέσα στην Τρίπολη θα κατευθυνθούν προς τις οδούς: Γρηγορίου Λαμπράκη, πλ. Κολοκοτρώνη, Γεωργίου Ά, πλ. Αγ. Βα­σιλείου, Τάσου Σεχιώτη, πλ. Πετρινού (τερματισμός). 
Σταθμοί ανεφοδιασμού με νερά και ισοτονικό θα υπάρχουν ανά 4 χιλιόμετρα. Στον Τερματισμό θα υ­πάρχουν νερά, χυμοί, σάντουιτς και γλυκά για τους συμμετέχοντες. 
Όλοι όσοι τερματίσουν, θα παραλάβουν αναμνη­στικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής. Θα βρα­βευτούν οι 6 πρώτοι άνδρες και γυναίκες της γενι­κής σειράς. Δηλώσεις συμμετοχής στο https://goo. gl/forms/Q93MbYOxCy5uj5g22 (εναλλακτικά στο agonasdromougl@gmail.com) έως Τρίτη 4 Ιούνη 2019. 
Μετά από απαίτηση πολλών φίλων δρομέων α­πό την Αττική, η οργανωτική επιτροπή θα δρομολο­γήσει Λεωφορείο από Αθήνα εφόσον βέβαια συμπλη­ρωθεί ο ανάλογος αριθμός συμμετοχών. Η ώρα ανα­χώρησης θα είναι η 2μ.μ. την ημέρα του αγώνα από την πλατεία Καραϊσκάκη, στάση Μετρό Μεταξουργεί­ο, μπροστά στο ξενοδοχείο ΣΤΑΝΛΕΥ (κόστος συμμε­τοχής 10 ευρώ).. 

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6973210954 (υπόψη Γιαννόπουλου Ανδρέα). Για να δείτε το video της διαδρομής κάντε κλικ σε αυτή την διεύθυνση: https://youtu.be/LyVQJcj8NmQ .

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΧΟΥΝ Ο­ΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ 18Ο ΗΛΙΚΙΑΚΟ ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕ­ΤΑΣΕΙΣ. 

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ. 

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ. 

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΟΥ 3ου ΑΓΩΝΑ ΔΡΟ­ΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ» 

ΣΔΥ (Σύλλογος Δρομέων Υγείας) ΤΡΙΠΟΛΗΣ 

ΕΟΣ (Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος) ΤΡΙΠΟΛΗΣ 

ΣΕΒΑΣ (Σύνδεσμος Βετεράνων Αθλητών Στίβου)

ΣΑΟΟ (Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολό­γων)

Δεν υπάρχουν σχόλια