Header Ads

SUPER LEAGUE : Είμαστε πια Πρωταθλητές!... Ντελίριο ενθουσιασμού μετά τη μεγαλειώδη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ατρομήτου με σκορ καθαρό 3-0 / ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΛΑΡΙΣΑ


Είμαστε πια πρωταθλητές». Το σύνθημα συγχρόνι­σε περίπου 20.000 θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας για να παρακολουθήσουν το χρονικό διά­στημα να μειώνεται, μετά από τη νίκη του ΠΑΟΚμε 3- 0 επί του Ατρομήτου για την 24η αγωνιστική της Super League. Ο Ατρόμητος ήταν στη θεωρία ένα από τα τε­λευταία αναχώματα για να μην συμβεί αυτό. Τέταρτος στον βαθμολογικό πίνακα, έναν βαθμό πίσω από την Α­ΕΚ, θα μπορούσε να την προσπεράσει αν ήταν το ίδιο α­νταγωνιστικός με τον 1ο γύρο. Εξάλλου, μέχρι το ντέρ­μπι με την Ένωση στις αρχές Φεβρουαρίου, οι Περιστε­ριώτες ήταν η μοναδική ομάδα που είχε κόψει βαθμούς από τον πρωτοπόρο. Όταν, δε, στο 16’ καταλογίστηκε πέναλτι για τον ΠΑΟΚ, όλα έδειχναν ότι θα τελείωναν νωρίς. Ο Χρήστος Θεοδωρακάκης απέκρουσε την εκτέ­λεση του Βιεϊρίνια, όμως αυτό ήταν απλά το πρώτο από τις 7 εύστοχες τελικές των γηπεδούχων στο 1ο ημίχρο­νο. Ο Ατρόμητος είχε μόλις μία (και καλή) με τον Κλαρκ Ενσικουλού στο 6’, με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να α­ντιδρά σωστά. Το γκολ ήρθε τελικά στο 39’ με τον Σέρζι­ο Ολιβέιρα και στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ για τον ΠΑΟΚ. Με το 2-0 στη ‘φαρέ­τρα’ του απέναντι σε έναν λειψό Ατρόμητο, το πρώτο τέταρτο του 2ου μέρους όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν 74% κατοχή, πέρασε σχεδόν αναίμακτα, πλην μιας καλής στιγμής του Μπρούνο Σόουζα. Ο Τσούμπα Άκπομ έχα­σε μία ευκαιρία που δεν χάνεται για τον ΠΑΟΚ και ο αντι­καταστάτης του και συναγωνιστής του για τη θέση του ‘φουνταριστού’, Κάρολ Σβιντέρσκι, του έδειξε πώς γίνε­ται στο 82’, πλασάροντας σε κενή εστία για το 3-0. Ήταν το 5ο γκολ του Πολωνού επιθετικού σε 7 αγώνες, βοη­θώντας κι αυτός από την πλευρά του να ‘ξεχαστεί’ ακό­μα πιο γρήγορα ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς. 

ΛΑΜΙΑ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1 – 1 : «Ζωντανός» στο «κόλ­πο» της παραμονής έμεινε ο ΠΑΣ Γιάννινα, που απέσπα­σε «χρυσό» βαθμό στη Λαμία (1-1) και δεν.. επέτρεψε στις ομάδες που σώζονται απευθείας (οι 26αρηδες) να του ξεφύγουν αισθητά. Ετσι το επόμενο Σάββατο που θα υποδεχθεί την ΑΕΛ, θα παίξει τα... ρέστα του, πάντα με γνώμονα το 3+1. Το γκολ του Καραμάνου στρίμωξε τους Γιαννιώτες στα σχοινιά, όμως ο Κάστρο στο 86’ ισο­φάρισε (1-1) και αναπτέρωσε τις ελπίδες της ομάδας του Γιάννη Πετράκη για παραμονή χωρίς μπαράζ! 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΟΦΗ 0 – 0 : Ο προτελευταί­ος ΟΦΗ είχε τρία δοκάρια, έχασε ευκαιρίες, αλλά δε μπό­ρεσε να σκοράρει εναντίον του ουραγού Απόλλωνα, με το 0-0 να κάνει ακόμα πιο δύσκολη πλέον την υπόθε­ση παραμονής στη Σούπερ Λίγκα! Απόλλωνας Σμύρνης και ΟΦΗ έμειναν στο 0-0 στη Ριζούπολη, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, με το τελικό απο­τέλεσμα να αποτελεί πάντως… μαγική εικόνα, βάση της εικόνας του αγώνα. Οι Κρητικοί είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες, , αλλά έμειναν… άσφαιροι! 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 5 – 0 : ΟΠαναιτωλικός υποδέχθηκε τον Πανιώνιο την Καθαρά Δευτέρα (11/3) για την τελευταία χρονικά αναμέτρηση της 24ης αγωνι­στικής της Super League και τον συνέτριψε με 5-0. Ονει­ρική εμφάνιση από τους γηπεδούχους στο Αγρίνιο, κα­θώς ήταν το σκορ ήδη 3-0 στο ημίχρονο. Ο Άργκους ά­νοιξε το σκορ, ο Μπάιροβιτς έκανε το 2-0 κι ακολούθη­σαν δύο γκολ του Μασουρέκ για το 3-0 και 4-0. Ο Ουί­λιαν στο 71’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ο Παναιτωλι­κός προσπέρασε τον Παναθηναϊκό, τον άφησε έβδομο κι ανέβηκε έκτος. Είναι σε απόσταση τεσσάρων βαθμών α­πό τον Άρη, αλλά έχει και τα τρία πιο δύσκολα ματς της σεζόν (βάσει βαθμολογίας κι όχι μόνο) στις ισάριθμες ε­πόμενες αγωνιστικές (με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό). 

ΑΕΚ – ΠΑΟ 0 – 0 : Ισόπαλο έληξε το αποτέλεσμα με­ταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟ σε έναν αγώνα άσφαιρο και από τις δύο ομάδες, που διεκδικούν θέση στην πεντάδα για την έξο­δο στην Ευρώπη. Η ισιοπαλία που απέσπασες ο Παναθη­ναϊκός από την ΑΕΚ κρίνεται θετικό αποτέλεσμα , αλλά από μόνο του δεν αρκεί μέχρι το τέλος του πρψωταθλή­ματος. Αναμένεται με κάθε επιφύλαξη από μέρους της διοίκησης της ΑΕΚ τα όποια κέρδη να δοκιμαστούν στη συνέχεια, αν δεν δοθεί η απ΄ντηση στα υπόλοιπα παιχνί­δια.. Ο ΠΑΟ κυθνηγάΕΙ ΑΠΌ ΑΠΌΣΤΑΣΗ ΠΈΝΤΕ ΒΑΘΜΏΝ ΤΟΝ Άρη που βρίσκεςται στην 5η θέση… 

ΑΕ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2 – 0 : Την Κυριακή η Λά­ρισα του δικού μας Ελέξη Κούγια, κατ΄[αφερ να επιβλη­θέι 2-0 του Λεβαδειακού. Σκόρες για τους θεσσαλούς, που απομακρύνονται από τη ζώνη του υποβιβασμού χρί­στηκαν οι Ντελέτης και Σικάφκα. Οι Λειβαδιώτες έχουν εξ΄πεφρασαν παράπονα για τη διαιτησία του Γ. Βρέσκα για αποβολή ντου παντελιάδη. Στο 77΄. 

ΞΑΝΘΗ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0 – 0 : Ισόπαλο έλη­ξε το αποτέλεσμα του αγώνα μεταξύ Ξάνθης και Αστέ­ρα Τρίπολης το Σάββατο, όπου και οι δύο ομάδες παρέ­μειναν άσφαιρες. Οι Αρκάδες έμειναν ικανοποιημένοι α­πό αυτή τη βαθμολογία που τους εξασφάλισε έναν βαθ­μό εκτός έδρας σε μία περίοδδο που έχει πολλούς από­ντες από τα γήπεδα, ενώ οι Ξανθιώτες όλο και περισσό­τερο αγωνίζονται για να αποφύγουν τα δύσκολα… 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ.. 4 – 1 : Ψήφο εμπι­στοσύνης πήραν με την μεγαλειώδη νίκη επί του Άρη Θεσσαλονίκης με σκορ 4-1 οι τεχνικοί και διοικητικοί πα­ράγοντες του Ολυμπιακού Πειραιά. Παράλληλα υπάρχει ικανοποίηση για τις εμφανίσεις και τον χαρακτήρα που δείχνουν οι Μασούθρας και Ποτένσε, οι οποίοι κάλυψαν με τον Άρη τα φτερά της επίθεσης και ήταν οι κορυφαί­οι. Ο πρώτος άνοιξε το σκορ στο 27΄και ο δεύτερος κτύ­πησε στο 35΄και στο 75΄. 

Δεν υπάρχουν σχόλια