Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ




Στόχος οι ευρωεκλογές αλλά αν δεν «κάτσουν» μένει και η 
αυτοδιοίκηση
Οι ευρωεκλογές παραμένουν ο Νο1 στόχος για την κυβέρνηση καθώς υπάρχει η πεποίθηση πως ακόμα και αν δεν καταφέρουν να κάνουν την ανατροπή, μπορούν να κλείσουν την ψαλίδαστέλνοντας μήνυμα πως η νίκη στις εθνικές εκλογές είναι δυνατή. Στο θέμα αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας και ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος μιλώντας στο Open Beyond είπε πως «στόχος είναι να κερδίσουμε τις ευρωεκλογές» χαρακτηρίζοντας μάλιστα το στόχο εφικτό.
Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ακόμα ότι «τα πρώτα 16 ονόματα του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδότησαν ένα κοινωνικό και πολιτικό άνοιγμα» και συμπλήρωσε ότι «τα επόμενα ονόματα θα δώσουν ακόμα περισσότερο το στίγμα». «Η πρόθεσή μας είναι να κάνουμε ένα ψηφοδέλτιο πολυσυλλεκτικό, μαζικό, το οποίο θα λειτουργήσει εκλογικά χρήσιμα για το ΣΥΡΙΖΑ και θα σηματοδοτήσει την πολιτική παρουσία του κόμματος και της εκλογικής αναμέτρησης αλλά και των ανοιγμάτων» τόνισε.
Ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ότι πρόκειται για αναμέτρηση πολιτικού χαρακτήρα τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα, όπου θα τεθούν πολύ σοβαρά διλήμματα. Στο plan B της κυβέρνησης πρωταγωνιστεί η αυτοδιοίκηση καθώς στο Μαξίμου θέλουν να περάσουν το μήνυμα πως η κοινωνία παραμένει στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ. Με εξαίρεση μεγάλους δήμους όπου υποψήφιοι είναι στελέχη του κόμματος, η Κουμουνδούρου απέφυγε να δώσει το χρίσμα σε πρόσωπα από το στενό πυρήνα. «Είναι πιο ασφαλές να στηρίζεις πρόσωπα με κοινωνική αποδοχή τα οποία θα φέρουν την ευθύνη της ήττας τους αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μοιραστεί τη χαρά της νίκης» εξηγούσε σχετικά γνωστός πολιτικός αναλυτικής σε πηγαδάκι σε προεκλογική εκδήλωση πριν από λίγες μέρες.

Με άλλα λόγια, στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν το βράδυ της 26 Μαΐου ο χάρτης της Ελλάδας να έχει σε σημαντική έκταση τα χρώματα του κόμματος είτε, έστω και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Αλλά κυρίως να μην έχει το μπλε της Νέας Δημοκρατίας.














Βασίλης Κικίλιας: Στην παρέλαση θα τραγουδάμε όλοι το «Μακεδονία ξακουστή»
Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019: «Τον πατριωτισμό των Ελλήνων δε μπορεί να τον καταπνίξει ούτε η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ούτε ο κ. Τσίπρας. Στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα είμαστε στο Σύνταγμα. Και αν αποφασίσουν από το ΥΠΕΘΑ να μην παίξουν οι μπάντες μας το «Μακεδονία ξακουστή», θα το τραγουδάμε όλοι οι πολίτες», δήλωσε ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ., Βασίλης Κικίλιας. Ο βουλευτής της Α΄ Αθήνας μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Σκαι, κατηγόρησε την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι έχει αποκρύψει το αποτέλεσμα της ΕΔΕ για τις συνθήκες σύλληψης των δύο στρατιωτικών μας στον Έβρο, αλλά εξαντλεί την αυστηρότητά της στην υπόθεση του στρατιώτη αλεξιπτωτιστή.
«Ο σημερινός αρχηγός του ΓΕΣ ήταν υπεύθυνος στον Έβρο όταν απήχθησαν οι δύο στρατιωτικοί μας. Διετάχθη ΕΔΕ και μπήκε στο ψυγείο. Έκανα ερώτηση στους κ.κ. Αποστολάκη και Ρήγα, απάντηση δεν έδωσαν, λέγοντας ότι είναι απόρρητα τα αποτελέσματα. Ο αρχηγός ΓΕΣ πρέπει να λογοδοτήσει για το τι έγινε σε αυτό το θέμα που μας πλήγωσε. Στον αντίποδα, θέλουν να τιμωρήσουν έναν απλό φαντάρο επειδή τραγούδησε το «Μακεδονία ξακουστή»; Ας έρθει λοιπόν η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλισμών που είναι απόρρητη, να μας εξηγήσει τι έγινε στον Έβρο. Γιατί κάνουν σα να μη συνέβη τίποτε, αλλά για τον αλεξιπτωτιστή πέφτει κυνήγι...», τόνισε.
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε τους κ.κ. Τσίπρα, Κοτζιά και Καμμένο, για την εθνική ήττα όπως χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών. «Η κυβέρνηση επιχείρησε να χρησιμοποιήσει τον έγκριτο κ. Μπαμπινιώτη, χρεώνοντάς του ότι το 1977 συμφώνησε στην ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας. Ούτε καν οι Σκοπιανοί δεν τόλμησαν ποτέ να χρησιμοποιήσουν ένα τέτοιο επιχείρημα. Μόνο ο κ. Τσίπρας και οι προπαγανδιστές του. Τη σφραγίδα στην εθνική ήττα έβαλαν ο κ. Τσίπρας με τον κ. Κοτζιά, με ευθύνη και του κ. Καμμένου. Όσον αφορά την ένταξη του γειτονικού κράτους στην Ε.Ε., υπάρχουν πολλά ενταξιακά κεφάλαια που θα ανοίγουν και θα κλείνουν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως γνήσιος πατριώτης, θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα μας», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε την πάση θυσία μείωση της φορολογίας ως ακρογωνιαίο λίθο της προσπάθειάς του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. «Είναι ο μόνος τρόπος για να πάρει ανάσα η μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα που υπερφορολογήθηκαν από τους κ.κ. Τσίπρα και Τσακαλώτο. Δεν αντέχουν οι Έλληνες τόσο μεγάλη φορολογία. Φτωχοποιήθηκαν μέσα στην κρίση και αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία. Μια ανάσα που θα τους κάνει να ελπίσουν ξανά. Αυτούς τους ανθρώπους φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει η Νέα Δημοκρατία», κατέληξε ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ.













Φώφη Γεννηματά σε Τσίπρα : Όταν διαπραγματεύεστε μόνο νέα βάρη έρχονται
Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019:: «Βαρίδι της αριστεράς και της χώρας» χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα από την Κοζάνη η Φώφη Γεννηματά σημειώνοντας πως «μια λύση υπάρχει για αυτούς που θέλουν να τελειώσουν με τον κ Τσίπρα. Να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής». Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στην ομιλία της ταύτισε τον Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως τις δύο εκδοχές της δεξιάς: τη νέα και την παλιά. Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκε στις τρεις μεγάλες ζημιές που προκάλεσε:
Παραχωρήσεις στα εθνικά θέματα. - Αρνήθηκε τη συνεννόηση για την εθνική γραμμή. - Πλήγμα στον Κοινοβουλευτισμό.
«Εικόνες ντροπής που δημιουργούν αποστροφή στους πολίτες. Βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς που καραδοκεί. Έχει όνομα η κρίση που βιώνει σήμερα η Δημοκρατία: Τσίπρας. Βαρίδι της αριστεράς. Βαρίδι για τη χώρα. Μια λύση υπάρχει για αυτούς που θέλουν να τελειώσουν με τον κ Τσίπρα. Να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής» είπε η Φώφη Γεννηματά. Υποστήριξε πως «ο κ. Τσίπρας δεν χρειάζεται να αντιδικεί με τον κ. Μητσοτάκη για να χτίζει ψευτοδιλήμματα. Μοιάζουν άλλωστε τόσο πολύ οι πολιτικές τους. Μπορούν μια χαρά να συνεργαστούν την επόμενη μέρα των εκλογών, αλλά αυτό δεν είναι λύση για τη χώρα. Ο κ. Τσίπρας φεύγει, όχι άλλο δεξιά το τιμόνι. Η χώρα χρειάζεται Προοδευτικές λύσεις. Μόνο ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής μπορεί να τις εγγυηθεί».

Αναφέρθηκε στα τέσσερα μείζονα ζητήματα για την Ελλάδα και την Ευρώπη που, όπως είπε, αναδεικνύουν τις ιδεολογικές διαφορές του ΚΙΝΑΛ απέναντι στις συντηρητικές λογικές: 1ον Για την πορεία της Ευρώπης: Οι Ευρωεκλογές είναι κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης. 2ον Για την Ανάπτυξη: Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε ούτε με τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με την ασυδοσία της αγοράς που πρεσβεύει η ΝΔ. Η χώρα χρειάζεται αναπτυξιακό ΣΟΚ. 3ον Για τον Δημόσιο Τομέα: Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τον Δημόσιο Τομέα ως λάφυρο. Η ΝΔ ως εχθρό. 4ον Για τον Εθνικό Πλούτο: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει υποθήκη στους δανειστές τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια. Τώρα δεσμεύεται για την άμεση εκποίηση του νερού, της ΔΕΗ, των αστικών συγκοινωνιών. Διαφωνούμε απόλυτα.










ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ «ΟΡΓΑΝΑ» ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ; ΠΥΡ ΚΑΤΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΣΤΟ ΤΡΑΜ ΤΗΣ ΟΥΤΡΕΧΤΗΣ – ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ

18/03/2019
Άρχισαν τα «όργανα» της εκδίκησης των ισλαμιστών για την επίθεση στην Νέα Ζηλανδία; Το πιθανότερο!
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος είναι νεκρός, καθώς άγνωστος δράστης που επέβαινε στο τραμ, έβγαλε όπλο και πυροβόλησε κατά επιβατών μέσα σε τραμ στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας. Τις έρευνες για το περιστατικό διεξάγει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, καθώς πιθανότατα πρόκειται περί τρομοκρατικής επίθεσης.

Επιπλέον, η αστυνομία έδωσε οδηγίες στα σχολεία της Ουτρέχτης να κρατήσουν τις πύλες τους κλειστές, ενώ αύξησε στο μέγιστο το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής σε όλη την επαρχία της Ουτρέχτης. Υπάρχει ακόμα άγνωστος αριθμός τραυματιών, που έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρα και ελικόπτερα προς νοσοκομεία της πόλης, αν και δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί συνολικός αριθμός.Τέλος, πυροβολισμοί ακούγονται και σε άλλα σημεία της πόλης!











ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
13/03/19
Η «προοδευτική» συμμαχία του κ. Τσίπρα, που διατηρεί κι επεκτείνει όλους τους μνημονιακούς νόμους, όπως κάνει με την άρση της προστασίας της α’ κατοικίας, που νομοθετεί σωρηδόν «δωράκια» για τους ολιγάρχες, που είναι ο σημαιοφόρος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, βρίσκεται στο ίδιο «μαύρο» μέτωπο με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη.
Αυτή η «προοδευτική» συμμαχία - πλυντήριο στελεχών που έχουν διακριθεί για το αντιλαϊκό τους έργο, όχι μόνο δεν είναι αντίπαλος της ακροδεξιάς, με την οποία άλλωστε ο κ. Τσίπρας συγκυβερνούσε για 4 χρόνια, αλλά γίνεται τελικά χορηγός και τροφοδότης της.

Γι’ αυτό το λόγο ο λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη του στις κυβερνήσεις και τα κόμματα της ΕΕ, ισχυροποιώντας αποφασιστικά το ΚΚΕ παντού.










Ευρωπαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα Διακήρυξη Μπιλμπάο
Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ όντας μέλος του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (PDE / EDP - European Democrats) συμμετείχε στις συνέδριο της 8ης Φεβρουαρίου στο Μπιλμπάο της Ισπανίας και συνεισέφερε στη «Διακήρυξη του Μπιλμπάο».
Τι είναι αυτή; Είναι η κοινή στάση των Ευρωπαϊκών δημοκρατικών κομμάτων απέναντι στις προκλήσεις των καιρών : έλλειψη πολυφωνίας στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, έλλειψη συντονισμού στην αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, άνοδος λαϊκισμού και της ακροδεξιάς, κακός χειρισμός του ευρωπαϊκού νομίσματος, κακός χειρισμός της Ρωσικής επεκτατικότητας.

Είναι καιρός οι Ευρωπαίοι Δημοκράτες να πάρουμε τα ηνία. Έχουμε καθήκον να μοιραστούμε με τους πολίτες το ευρωπαϊκό μας όνειρο. Υποστηρίζουμε τις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, του κράτους δικαίου, της ελευθερίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης και της ευθύνης. Οι αξίες αυτές ενσωματώνονται στις κοινωνίες μας μέσω του πλουραλισμού, της μη διάκρισης, της ανοχής, του σεβασμού των εθνικών και γλωσσικών μειονοτήτων, της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών και της επένδυσης στη νεολαία και στην εκπαίδευση. Το Ευρωπαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα θέλει και βεβαίως πρέπει να εμπνεύσει ένα νέο πολιτικό κίνημα με στόχο την επανασύσταση της Ευρώπης...











ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ στην Κρήτη με υποψήφιους Ευρωβουλευτές
Ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε στο πλευρό του τον ευρωβουλευτή Γιώργο Γραμματικάκη και μαζί παρουσίασαν τους δύο υποψήφιους Κρητικούς Ευρωβουλευτές του Ποταμιού.
Την 30χρονη Μαρία Δαμανάκη δικηγόρο, μέλος TEDxHeraclion και τον 33χρονο Κωνσταντίνο Καλαφατάκη γιατρό στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Όπως ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσιάζοντάς τους: Το Ποτάμι αποδεικνύεται αστείρευτο. Έχει δυνάμεις, έχει ανθρώπους γιατί η κοινωνία θέλει πολιτικούς όχι επαγγελματίες της πολιτικής, ανθρώπους που έχουν τη δουλειά τους, δουλεύουν, αγωνίζονται, αλλά ταυτόχρονα για ένα διάστημα της ζωής τους μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα να ανταπεξέλθει από τα προβλήματά της.
Για τις ευρωεκλογές

Η Κρήτη είναι μπροστάρης στην ευρωπαϊκή αναγέννηση. Η προσπάθειά μας είναι το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών να είναι πραγματικά ένα ευρωπαϊκό ψηφοδέλτιο και όχι ένα επαρχιακό ψηφοδέλτιο. Στόχος μας είναι η ευρωπαϊκή αναγέννηση, στόχος είναι να αλλάξουμε την Ευρώπη. Έχουμε 13 σημαντικά θέματα που μας απασχολούν από πολύ μικρά μέχρι πολύ μεγάλα, πράγματα που αφορούν την ασφάλεια της Ευρώπης, την ενιαία φύλαξη συνόρων μέχρι και την παραγωγή αγροτικών προϊόντων.











ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΙΚΟΥ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ.ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
«Κύριε Κυβερνητικέ εκπρόσωπε,
Όντως συγκρούονται δύο κόσμοι σε αυτές τις ευρωεκλογές. Ο ένας αφορά όσους μιλούν για νεοφιλελευθερισμόκαι Διεθνισμό. Στην προκειμένη εκφράζεται από τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ. Ο άλλος αφορά όσους μιλούν για διατήρηση των Εθνών - Κρατών και για δημοκρατικές διαδικασίες στην Ευρώπης. Στην προκειμένη εκφράζεται από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ο ένας κόσμος εκφράζει τις ορέξεις της Παγκοσμιοποίησης, αριστερόστροφα αλλά και δεξιόστροφα. Ο άλλος κόσμος εκφράζει όσους αντιστέκονται και θέλουν μια κοινωνία που θα έχει στο επίκεντρο τον Άνθρωπο.

Σε αυτή τη σύγκρουση καλούμε τις πατριωτικές δυνάμεις στο πλευρό μας. Αυτή είναι η μητέρα των μαχών. Κύριε Κυβερνητικέ εκπρόσωπε, ο Διεθνισμός σας και ο νεοφιλελευθερισμός τους συγκλίνουν στα ίδια αποτελέσματα!»..

Δεν υπάρχουν σχόλια