Header Ads

ΠΑΝΤΑΖΗΣ Β. ΣΠΥΡΟΣ : Ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κορινθίων με ενδιαφέρον και πρακτικό μυαλό απαντάει σε ερωτήσεις μας


Τι δεν σας αρέσει στο Δήμο και θέλετε να το αλλάξετε; Ήταν μια ερώτηση που θέσαμε στον Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Σπύρο Πανταζή της Συμμαχίας Πολιτών, του Β. Νανόπουλου.
Μα, αυτό που δεν αρέσει και σε σας, ήταν η απάντησή του, και συνέχισε :
Η καθημερινότητα του Κορίνθιου ή Αρχαιοκορίνθιου στην προκειμένη περίπτωση. Η ερήμωση του χωριού μας. Του τουριστικού χωριού μας είναι απαράδεκτη, επιλεκτική προνομειακή μεταχείρηση κάποιων «εκλεκτών».
Η Αρχαία Κόρινθος πεθαίνει και είναι ολοφάνερο. Το βλέπουμε καθημερινά όπου και να κοιτάξουμε. Θέλουμε ένα χωριό καθαρό και δεν το έχουμε. Θέλουμε ένα χωριό ζωντανό όπως του αρμόζει ο Πολιτισμός και η Ιστορία του και δεν το έχουμε. Επιθυμούμε στην «Συμμαχία Πολιτών» να τελειώσουμε με την κακοδιοίκηση αυτή. Λείπουν πολλά πράγματα. Πάσχουμε από έργα καθημερινότητας και όχι από έργα θεατρικά του αέρα, που ακόμη κι΄αυτά γίνονται με προεκλογική σκοπιμότητα.
Κιόσκι πληροφοριών, χάρτες. Σήμανση, ρυθμιστής κυκλοφορίας, στέγαστρα στάσεων, καθαρισμός αυλακιών και φωτισμός είναι μερικά έργα που θα μπορούσα να απαριθμήσω και που δεν έπρεπε, ούτε να τα συζητάμε, ως αυτονόητα. Αντιθέτως θα έπρεπε να ασχολούμαστε με τα έργα υποδομής (σχολείο, μουσείο, θέατρο, Ακροκόρινθος,Τουρισμός), έργα που θα αφήσουν ιστορία πίσω τους τοποθετώντας την Αρχαία Κόρινθο πάνω στο πραγματικό βάθρο που της αξίζει, ιστορικά και θρησκευτικά.
Δεν δικαιολογείται π.χ. να υπάρχουν σπασμένες και καμένες λάμπες απ΄έξω από το μουσείο και τα σκουπίδια να στήνουν καθημερινά χορό στο προαύλιο του πρώην Ξενία, ενώ οι τουρίστες περπατώντας ανέμελα να κινδυνεύουν από τα διερχόμενα ΙΧ. Αυτοκίνητα.
Καλό είναι κα το πράσινο αλλά όχι αυτό της τσουκνίδας, της μολόχας και της αγριάδας, γύρω από τις κακόγουστες (σιδεροκατασκευές) κερκίδες του «θεάτρου».
Και επί τέλους 100 μέτρα πριν από την είσοδο του κάστρου, ο δρόμος πρέπει να ασφαλτοστρωθεί. Τα φώτα του να ξαναλειτουργήσουν και δεν θάταν καθόλου δύσκολο να τοποθετηθούν και μερικά παγκάκια κατά μήκος του δρόμου προς τον Ακροκόρινθο και στην άκρη του πάρκιν αυτοκινήτων με τη μοναδική θέα της παραλιακής ζώνης του Κορινθιακού. Τόσος κόσμος ανεβαίνει και κατεβαίνει με τα πόδια! Και κάπου υπάρχει και ένα αρχαίο μονοπάτι. Ας το ανακαλύψουμε και ας το αναδείξουμε. Θα ήταν χρήσιμη η αξιοποίησή του!
Βούληση και μεράκι να υπάρχει και στην προκειμένη περίπτωση της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ υπάρχουν και τα δύο!...

Δεν υπάρχουν σχόλια