Header Ads

ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ : Ανάγκη Ανάπλασης του χώρου Αγίου Νικολάου


Σε προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας μας είχαμε την ιδέα να προτείνουμε στη Δημοτική Αρχή της Κορίνθου, να ερευνήσει, να μελετήσει και να προωθήσει την ιδέα ανέγερσης και δημιουργίας ενός νέου σύγχρονου Αρχαιολογικού Μουσείου επί της Νέας Εθνικής Οδού, μεταξύ Κορίνθου και Αρχαίας Κορίνθου, ώστε να αποτελεί πρόσκληση επίσκεψης των διερχομένων. Σκοπός η αρτιότερη οργάνωση τουριστικού ρεύματος και τόπο προορισμού στην περιοχή μας. Δεν είμαστε βέβαιοι, αν θα λάβει υπόψη της την πρότασή μας η σημερινή Δημοτική Αρχή, αλλά υπάρχουν φωνές μέσα από τη Συμμαχία Πολιτών, που ενστερνίζονται την ιδέα, όπως ο Σπύρος Πανταζής κ.α..
Εμείς όμως, θα επανέλθομε σε αυτό το φύλλο της “Φωνής της Κορινθίας” με μίαν άλλη πρόταση, η οποία έχει σαν στόχο πάλι την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή μας, που έχει παραμεληθεί από τους ιθύνοντες που διοίκησαν το Δήμο μας. Είναι γνωστό ότι το διπλανό Λουτράκι, έχει αποτελέσει τόπο προορισμού στα πλήθη των επισκεπτών από την Πρωτεύουσα κυρίως του Κράτους. Γεμίζουν οι παραλίες της Λουτρόπολης, και μάλιστα πολλές φορές οι επισκέπτες δεν βρίσκουν χώρους κατάλληλους να καθίσουν να περάσουν την ώρα και την ημέρα τους, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες και τα Σαββατοκύριακα.
Ακούμε να λέγεται ότι ο Δήμος πρόκειται να αναπλάσει σε παιδικές χαρές και γήπεδα αναψυχής τον χώρο που έχει δημιουργηθεί στην παραλία Αγίου Νικολάου. Αντί αυτού, το οποίο μπορεί να μεταφερθεί στον χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού με κατάλληλες ενέργειες, να αναμορφωθεί, ως εξής:
Για να δοθεί στον επισκέπτη του Λουτρακίου η αίσθηση συνέχειας του παραλιακού δρόμου προς την Κόρινθο, ως τόπου προορισμού, να μελετηθεί η περιοχή Αγίου Νικολάου και να δημιουργηθούν κτιριακά συγκροτήματα Αναψυκτηρίων και Ταβερνών, εν σειρά, πάνω από το δρόμο που υπάρχει με κιόσκια τύπου Δαμασκηνού – Λιμένος, με πρόσοψη προς τη θάλασσα, ενοικιαζόμενα σε επιχειρηματίες υπό ειδικούς όρους.
Είμαστε βέβαιοι, ότι η Κόρινθος, θα τραβήξει χιλιάδες επισκέπτες και οι Αθηναίοι θα έρχονται να απολαύσουν αντί της αποπνικτικής Αττικής την ημέρα τους κοντά μας με ότι αυτό συνεπάγεται θετικό...

Δεν υπάρχουν σχόλια