Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ



«Παιχνίδια πολέμου» από την Άγκυρα στην Κυπριακή ΑΟΖ
Σε νέες αλλεπάλληλες προκλήσεις προχωρά η Άγκυρα στην Κυπριακή ΑΟΖ. Ήδη η Άγκυρα έχει δεσμεύσει με Navtex κηρύσσοντας αλλεπάλληλες στρατιωτικές ασκήσεις νότια και δυτικά της Μεγαλονήσου. Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Sigmalive, στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη το Μπαρμπαρός βρίσκεται ήδη στο οικόπεδο 9 της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνες φυσικού αερίου. Μάλιστα όπως αναφέρει η η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» «το Μπαρμπαρός θα παραμείνει στην περιοχή μέχρι τέλη Μαΐου και θα κάνει έρευνες στο πλαίσιο της «αδειοδότησης» που του έχει παραχωρήσει το ψευροκράτος». Μάλιστα η εφημερίδα «μετά την έρευνα στο οικόπεδο 9, το «Μπαρμπαρός» θα προχωρήσει σε έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ και σε μέρος του οικοπέδου 1 καθώς και στα οικόπεδα 8 και 12».
Αναφέρεται ακόμη ότι το «Μπαρμπαρός» προστατεύουν 2 τουρκικές φρεγάτες και 2 κορβέτες.
«Λόγω της στάσης της ε/κ διοίκησης νοτίου Κύπρου που αγνοεί την βόρεια Κύπρο, η Τουρκία ανακοίνωσε διαδοχικές NAVTEX για εκπαιδευτικές ασκήσεις σε μια ευρεία περιοχή στην Μεσόγειο», ομολογεί η «Γενί Σαφάκ».
Υποστηρίζει ακόμη ότι η Τουρκία ανακοίνωσε Navtex και στα οικόπεδα 4,5,6,7 και 1 για κοινές εκπαιδευτικές ασκήσεις μεταξύ ΝΑΤΟ-Τουρκίας. Και δεν σταματά εκεί… Σύμφωνα με την «Γενί Σαφάκ», μέσα σε αυτό το μήνα το τουρκικό πολεμικό ναυτικό θα πραγματοποιήσει κοινή ναυτική άσκηση με το ναυτικό των χωρών που δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειο στο πλαίσιο της Μόνιμης Ναυτικής Δύναμης του ΝΑΤΟ. Αναφέρει ακόμη ότι οι φρεγάτες «Μπαρμπαρός» και «Μπάφρα» που συνοδεύουν το ερευνητικό σκάφος «Μπάρμπαρος Χαϊρεντίν Πασά» θα πραγματοποιήσουν κοινή άσκηση με την ονομασία «Επιχείρηση Ασπίδας της Μεσογείου» με τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας και της Ιταλίας που βρίσκονται στην περιοχή.
Η άσκηση αυτή, σύμφωνα με τη «Γενί Σαφάκ», θα γίνει στα οικόπεδα όπου η Κυπριακή Δημοκρατία έχει δώσει άδεια για γεωτρήσεις στις εταιρείες ΕΝΙ και ΤΟΤΑL. Αλλά και στα δυτικά της Κύπρου ο τουρκικός στόλος θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτική άσκηση με την Γαλλία, καθώς και στο οικόπεδο 8 στα νότια της Κύπρου θα πραγματοποιήσει άσκηση με πυρά. Το οικόπεδο, μάλιστα, στο οποίο θα πραγματοποιήσει έρευνες η ιταλική ΕΝΙ, ανακηρύχθηκε ως ‘περιοχή ναυτικής άσκησης με πυρά της Τουρκίας’.
Και η «Γενί Σαφάκ» καταλήγει ότι η Τουρκία προβαίνει σε όλα αυτά τα παιχνίδια πολέμου για να δώσει μήνυμα στον άξονα της Μεσογείου. «Τα προαναφερόμενα παιχνίδια πολέμου θα είναι μία ισχυρή προειδοποίηση κατά του άξονα Ελλάδας, Νότιας Κύπρου, Αιγύπτου, Ισραήλ που προσπαθούν να περικυκλώσουν την Τουρκία στη θάλασσα», αναφέρει χαρακτηριστικά.


ΠΗΓΗ: sigmalive.com











Σκληρή γλώσσα Πούτιν κατά Κων/πόλεως: ΕΙΣΤΕ ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ…. διδαχθήκατε από τους άθεους διώκτες κλήρου και πιστών του 20ου αι. Το σχέδιο σας στην Ουκρανία είναι άσχετο με την πίστη είναι κίβδηλο, είναι δίψα για εξουσία…

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Ρώσος Πρόεδρος για όσους επιχειρούν βίαιες αλλαγές στις εκκλησιαστικές υποθέσεις Ουκρανίας μεταξύ αυτών κατηγόρησε και το Πατριαρχείο Κων/πολης και μάλιστα τους συνέκρινε με τους άθεους διώκτες κλήρου και πιστών τον 20ο αι. Ο Πούτιν τοποθετήθηκε για το ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα κατά τον εορτασμό των 10ετούς θητείας του Πατριάρχη Κυρίλλου.
«Οι ρωσικές αρχές πιστεύουν ότι κάθε παρέμβαση στις υποθέσεις της Εκκλησίας είναι απολύτως απαράδεκτη, έχουμε πάντα σεβασμό στην ανεξαρτησία της εκκλησιαστικής ζωής, ιδιαίτερα σ’ ένα κυρίαρχο γειτονικό κράτος », δήλωσε ο Πούτιν, που μίλησε για την εκκλησιαστική κρίση στην Ουκρανία. «Ωστόσο, διατηρούμε το δικαίωμα να απαντήσουμε και να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της θρησκευτικής ελευθερίας», πρόσθεσε ο Ρώσος ηγέτης.

Ο Πούτιν επεσήμανε ότι «οι εικασίες, φτηνές πολιτικές και οι προσπάθειες για την παγίδευση των θρησκευτικών ζητημάτων αποσπούν τους ανθρώπους και προκαλούν εχθρότητα και μισαλλοδοξία ». Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, πρόκειται για το «είδος ενός σχεδίου, που δεν έχει καμία σχέση με την πίστη, είναι ψεύτικο πέρα ως πέρα »και σχετίζεται μόνο με τον αγώνα για εξουσία, αυτό « υλοποιείται στην Ουκρανία. » « Δυστυχώς, το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης έχει εμπλακεί σε αυτό. Στην πραγματικότητα, είναι μια κραυγαλέα παρέμβαση στην εκκλησιαστική ζωή και εκείνοι που την έχουν ξεκινήσει φαίνεται να έχουν διδαχθεί από τους άθεους του περασμένου αιώνα, που απέλασαν τους πιστούς από τις εκκλησίες και δίωξαν τον κλήρο « , δήλωσε ο Πούτιν. tass 31.1.19.









Αλβανός Συγγραφέας: Το αλβανικό ναρκω-κράτος λάδωσε τους πρέσβεις της ΕΕ και των ΗΠΑ!

Ο Αλβανός συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής Φάτος Λουμπόνια, αναφέρει σε κείμενό του ότι έχουν ‘λαδωθεί’ εκπρόσωποι της διεθνούς κοινότητας που βρίσκονται στην Αλβανία. Ο ίδιος λέει ότι όπως έγινε και με την αποκάλυψη του ιταλικού περιοδικού ‘Μιλένιουμ’, το οποίο δημοσιοποίησε δύο περιπτώσεις διαφθοράς σε αντίστοιχους ανώτερους αξιωματούχους της ΕΕ, σημειώνει ότι το ίδιο γίνεται και στην Αλβανία. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αλβανικός ναρκισσισμός έχει διογκωθεί, ακριβώς εξαιτίας της «εξαγοράς» από τον Έντι Ράμα, των πρεσβευτών της ΕΕ και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
«Χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα συμπεράσματα της έρευνας της «Διεθνούς Διαφάνειας» [Transparency International] πως μπορεί κανείς να εξηγήσει την ξεδιάντροπη υποστήριξη των Βρυξελλών καθώς και του πρέσβη των ΗΠΑ, που υποστηρίζουν τον Έντι Ράμα, παρά του ότι αυτός έφερε το επίπεδο της διαφθοράς και της συνεργασίας με το έγκλημα σε πρωτοφανή επίπεδα τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Έχοντας υπόψη αυτά τα δραματικά αποτελέσματα, μπορούμε να μιλήσουμε για πλήρη ανευθυνότητα των γραφειοκρατών της Ευρώπης που ελπίζουν σε αυτόν και ότι αυτό το αλβανικό ναρκω-κράτος θα υποστηριχθεί και θα αποκτήσει νομιμότητα από την ΕΕ, που ενεργεί σαν μια εταιρεία συμφερόντων ασκώντας πιέσεις», γράφει στο «Panorama» ο Φάτος Λουμπόνια.


gazetatema.net










Οι Έλληνες εμπιστεύονται περισσότερο τις Ένοπλες Δυνάμεις τους, απ΄ ότι οι Τούρκοι τις δικές τους!

Οι Έλληνες εμπιστεύονται περισσότερο τις Ένοπλες Δυνάμεις τους, απ΄ ότι οι Τούρκοι τις δικές τους! Σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από το Ευρωβαρόμετρο ,στην Ελλάδα το 80,9% εμπιστεύεται τις Ένοπλες Δυνάμεις. Στην Τουρκία το ποσοστό αυτό είναι 78,1%.
Το ποσοστό εμπιστοσύνης των Τούρκων για τις ΕΔ της χώρας τους ασφαλώς έχει επηρεαστεί από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 και τον τρόπο με τον οποίο το καθεστώς Ερντογάν διαχειρίστηκε τις ΕΔ μετά απ΄ αυτό.
Το καθεστώς Ερντογάν έχει προχωρήσει στην έκδοση 15 διαταγμάτων για την αποπομπή περισσοτέρων από 18.000 στελεχών των τουρκικών ΕΔ. Οι διώξεις συνεχίζονται ακόμη και σήμερα 2,5 χρόνια μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα. Πριν μερικές ημέρες έγινε πογκρόμ συλλήψεων πιλότων της αεροπορίας στρατού.
Ενδιαφέρον έχουν τα ποσοστά και για την εμπιστοσύνη που έχουν οι Τούρκοι σε άλλους θεσμούς. Για την αστυνομία το ποσοστό εμπιστοσύνης τους φθάνει το 78% . Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό είναι χαμηλότερο και φθάνει το 66,3%.
Οι Τούρκοι δείχνουν εμπιστοσύνη σε ποσοστό 64,4% στο Κοινοβούλιο τους και στο Δικαστικό τους σύστημα σε ποσοστό 63,5%. Το πρώτο ποσοστό έρχεται σε πλήρη αντίφαση με την εμπιστοσύνη που έχουν οι Τούρκοι για τα πολιτικά τους κόμματα. Τα εμπιστεύονται μόλις σε ποσοστό 35,8%.
Τα αντίστοιχα αποτελέσματα της έρευνας του Ευρωβαρόμετρου για την Ελλάδα είναι άκρως ανησυχητικά. Οι Έλληνες πολίτες έχουν τεράστια κρίση εμπιστοσύνης σε θεσμούς όπως η Δικαιοσύνη,η Δημόσια Διοίκηση και τα πολιτικά κόμματα. Το ποσοστό εμπιστοσύνης για τα πολιτικά κόμματα ανιχνεύεται σε ποσοστό μόλις 4,1%!











Εκβιάζουν οι παραχαράκτες σκοπιανοί!


Καταστρατηγούν βάναυσα την συμφωνία των Πρεσπών για ακόμα μια φορά οι παραχαράκτες της ιστορίας. Και εκβιάζουν ότι πρώτα θα κυρωθεί η είσοδος της χώρας στην συμμαχία και μετά θα κατεβάσουν τις ταμπέλες και θα αναρτήσουν τις νέες με το καινούργιο συνταγματικό τους όνομα! Πράγμα που φυσικά αντιτίθεται ευθέως στην συμφωνία η οποία προέβλεπε άμεση εφαρμογή αμέσως μετά τις συνταγματικές αλλαγές των Σκοπίων. Και την επικύρωση από την ελληνική Βουλή η οποία ήδη έγινε. Μια ζωή παραχαράκτες! Και η Ελληνική Κυβέρνηση γιατί δεν καταγγέλει και δεν διαμαρτύρεται; Θα επικυρώσει την ειδοχή των Σκοπίων στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ μετά από αυτές τις παραβιάσεις της συμφωνίας;





ΠΗΓΕΣ: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, greeknation.blogspotgr, el.gr, voicenews.gr, militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια