Header Ads

ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ : Οι παγίδες των Μεταρρυθμίσεων…


Όταν σε παλαιότερα φύλλα, επισημάναμε κατά κόρον ότι ο Νόμος” Καλλικράτης” είναι μία στημένη υπόθεση, που αποσκοπούσε στην Αποδυνάμωση και όχι στην Ενίσχυση της Δημόσιας Διοίκησης, ότι είναι σχέδιο των “Συστημικών”, που εφαρμόζουν τη μέθοδο του διαίρει και βασίλευε και που απώτερο σκοπό έχει την καντονοποίηση της χώρας, κάποιοι είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους. Και τι δεν έλεγαν για τις προβλέψεις μας, που ήταν απόρροια γνώσεων και πολιτικής εκτίμησης.
Σε προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, έπειτα από χρόνια, ήλθαν οι ίδιοι άνθρωποι, όργανα του “Συστήματος”, να μας επιβεβαιώσουν με τη συνέχεια. Άνοιξαν δήθεν παράθυρο για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, να έχουν δικαίωμα οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι – εδώ είναι τα δύσκολα – να συμπληρώνουν τα ψηφοδέλτιά τους με επιπλέον των ήδη προβλεπομένων υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων. Την ώρα που οι περισσότεροι υποψήφιοι Δήμαρχοι σε όλη τω χώρα δεν έβρισκαν, τουλάχιστον αξιόλογους υποψήφιους, για να κλείσουν τα ψηφοδέλτιά τους ήλθε το υπουργείο των Εσωτερικών και την τελευταία στιγμή με τροποποίηση στο Αρχικό νομοσχέδιο προέβλεψε ότι ο αριθμός των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων θα μπορεί – προαιρετικά – να αυξηθεί κατά 100% σε σχέση με πριν. Ο Αρχικός Νόμος προέβλεπε ότι κάθε Συνδυασμός είχε τη δυνατότητα να προσαυξήσει τον αριθμό πέραν των εδρών κατά 50% με την τροποποίηση έγινε 100% μέχρι πουάλλαξε και αυτός ο εκλογικός νόμος. Καμία σταθερότητα Αρχών και Νόμων.
Όσον αφορά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με τους νόμους «Ι.Καποδίστριας» και «Καλλικράτης» είχαμε επισημάνει ότι δεν ψηφίστηκαν επί ΠΑΣΟΚ για το καλό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά στόχο έχουν οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις στην αποδυνάμωση του κράτους και τη μελλοντική εφαρμογή του διαίρει και βασίλευε. Η καντονοποίηση είναι πλεόν οφθαλμοφανής με τις αιτιάσεις της Τουρκίας και την παραχώρηση του ονόματος, της γλώσσας και της εθνικότητας και της ιστορίας μας στους Σλάβους επειδή το θέλουν οι κάθε λογίς Σόρος και ΣΙΑ. Με λίγα λόγια οι τροποποιήσεις δεν έγιναν προς χάρη της δημοκρατίας, και το καλό της Ελλάδας, αλλά προς ενίσχυση των κακόβουλων σχεδίων αποσταθεροποίησης και αποεθνισμού της χώρας μας. Διάβασα το διάγγελμα του Προέδρου των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ για την κήρυξη Έκτακτης Ανάγκης προκειμένου να λύσει το πρόβλημα ναρκωτικών και μεταναστευτικού από το Μεξικό και προβληματίστηκα…

Δεν υπάρχουν σχόλια