Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ





Περιορισμένος, όπως άλλωστε αναμενόταν, ο ανασχηματισμός στο Υπουργικό Σχήμα
Περιορισμένος, όπως άλλωστε αναμενόταν, ο ανασχηματισμός στο Υπουργικό Σχήμα, με βασική αλλαγή, την αναβάθμιση του Γιώργου Κατρούγκαλου, αφού, όπως σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη θέση σε ισχύ της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο πρωθυπουργός όπως εξάλλου είχε δηλώσει, δεν κρίνει σκόπιμο να διατηρήσει ο ίδιος το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών.
Με δεδομένες τις υποχρεώσεις του Νάσου Ηλιόπουλου ως υποψηφίου για το Δήμο Αθηναίων και της Κατερίνας Νοτοπούλου ως υποψήφιας για το Δήμο της Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται η ανάγκη για ένα περιορισμένης έκτασης ανασχηματισμό, τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος, ανακοινώνοντας τα νέα πρόσωπα:
Στο Υπουργείο Εξωτερικών νέος Υπουργός ορίζεται ο Γιώργος Κατρούγκαλος.
Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Ευρωπαϊκή Πολιτική ορίζεται η Σία Αναγνωστοπούλου.
Στο Υπουργείο Εσωτερικών Υφυπουργός με αρμοδιότητα Μακεδονίας – Θράκης ορίζεται η Ελευθερία Χατζηγεωργίου.
Στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υφυπουργός ορίζεται ο Κωνσταντίνος Μπάρκας.
Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υφυπουργός ορίζεται ο Θάνος Μωραϊτης
Τέλος στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής Υφυπουργός ορίζεται ο Άγγελος Τόλκας.

Η ορκωμοσία των Υπουργών έγινε την Δευτέρα, μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από το Μόναχο.












Κυριάκος Μητσοτάκης : Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος πλήττει την οικονομία
Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε κρίση, αλλά έχει τη δυνατότητα να την ξεπεράσει γρήγορα, αν υλοποιήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις
16 Φεβρουαρίου 2019: «Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος πλήττει την οικονομία, καθώς δεν στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα προς τους ξένους και τους εγχώριους επενδυτές» τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Merkur του Μονάχου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Μόναχο, με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης και της 55ης Διάσκεψης για την Ασφάλεια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει ότι, εν αντιθέσει με ό,τι συνέβη σε άλλες χώρες που μπήκαν σε μνημόνιο, όπως η Πορτογαλία ή η Κύπρος, η Ελλάδα δεν κατόρθωσε να επιτύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και να αποκαταστήσει την πρόσβασή της στις αγορές, και αναλύει το σχέδιό του «για την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης της τάξης του 3,5%-4% του ΑΕΠ, μετά από 4 χαμένα χρόνια για την Ελλάδα».
Προσθέτει, ωστόσο, ότι μπορεί «η χώρα να βρίσκεται ακόμη σε κρίση, αλλά έχει τη δυνατότητα να την ξεπεράσει γρήγορα, αν υλοποιήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», και στο πλαίσιο αυτό καλεί τις γερμανικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Αναφέρεται σε μια νέα δημοσιονομική πολιτική, με δραστική μείωση των φόρων, και τονίζει ιδιαίτερα την αναγκαιότητα επιστροφής των 500.000 νέων Ελλήνων που έφυγαν από τη χώρα τα χρόνια της κρίσης. «Πρέπει να τους προσφέρουμε τις προοπτικές που χρειάζονται για να επιστρέψουν στην πατρίδα» υπογραμμίζει.

Ερωτηθείς για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι πρόκειται για μια κακή συμφωνία, δηλώνει ότι «το 70% των πολιτών ήταν και είναι κάθετα αντίθετοι στη συμφωνία που διαπραγματεύτηκε ο κ.Τσίπρας», προσθέτοντας ότι το ζήτημα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο για τους Έλληνες. Ως προς τις δικές του ενέργειες ως πρωθυπουργού, σημειώνει ότι, παρ’ ότι οι διεθνείς συμφωνίες δεσμεύουν μια χώρα, ο ίδιος θα επιμείνει «ώστε τα Σκόπια να μην εκμεταλλευτούν τις αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας για την Ελλάδα».













Φώφη Γεννηματά :  Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ανάχωμα,
στις συντηρητικές πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, στο διχασμό και τις νέες περιπέτειες

Φεβρουάριος 17, 2019
«Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες;» είναι η διακύβευση των εκλογών υπογράμμισε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ1, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας ότι «όσο μένει η κυβέρνηση χάνεται πολύτιμος χρόνος για τη χώρα».
Η κ. Γεννηματά είπε ότι η χώρα είναι αδύνατο να προχωρήσει «με τη θηλειά στο λαιμό που έβαλε ο κ. Τσίπρας, με την υπεφορολόγηση και τους έμμεσους φόρους που διαλύουν τη μεσαία τάξη και δεν οδηγούν σε ανάπτυξη». Σημείωσε ότι με ένα αξιόπιστο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα με ελληνική ταυτότητα που θα συνδυάζει την ανάπτυξη με την κοινωνική δικαιοσύνη, μπορεί να γίνει συζήτηση και με τους εταίρους στους οποίους «δεν αρκεί η δέσμευση του δημοσίου πλούτου για 99 χρόνια, όταν εξακολουθούν η γραφειοκρατία, η καθυστέρηση στην απονομή Δικαιοσύνης και η διανομή επιδομάτων ελεημοσύνης αντί ενός σταθερού κοινωνικού κράτους». Χαρακτήρισε ως «το τελευταίο ανέκδοτο» τα περί «εξόδου από τα μνημόνια», αναφέροντας ότι ο κ. Τσίπρας «εξειδικεύεται στα βαφτίσια», ενώ πρόσφατα «βαφτίζει τον εαυτό του κεντροαριστερό».

Με αφορμή την υπουργοποίηση των Θ. Μωραΐτη και Α. Τόλκα, είπε ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε απόγνωση, σκέπτεται την προσωπική του επιβίωση και γι’ αυτό «κάνει delivery υπουργείων σε «πρόθυμους»», ενώ σημείωσε ότι «η προσπάθεια λεηλασίας πέφτει στο κενό». Η Φ. Γεννηματά υπενθύμισε ότι η ίδια εξελέγη από την βάση του ΚΙΝΑΛ, επιμένοντας σε ένα τέτοιο τρόπο εκλογής, «με σημαία την ηθική στην πολιτική» γιατί η έλλειψη αυτής της ηθικής «κάνει την πολιτική αποκρουστική».













Γιάννης Λαγός : Φιμώνετε την Χρυσή Αυγή, γιατί δεν θέλετε απαντήσεις στις συκοφαντίες!

Ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός παρενέβη χθες στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου στο Kontra Channel. Ο Συναγωνιστής κατήγγειλε συλλήβδην το «δημοκρατικό τόξο» και το σύστημα των ΜΜΕ για την απαράδεκτη και συνεχιζόμενη φίμωση της Χρυσής Αυγής. Εδώ και 5 χρόνια εκτοξεύονται ύβρεις και συκοφαντίες κατά του Αρχηγού και των στελεχών της Χρυσής Αυγής χωρίς ποτέ να τους δίνουν την δυνατότητα να απαντήσουν. Σημείωσε πως στην Δίκη που εξελίσσεται και αργά ή γρήγορα θα ολοκληρωθεί δεν υπάρχει καμία κατηγορία ηθικής αυτουργίας για το έγκλημα στο Κερατσίνι και στο τέλος αναρωτήθηκε πώς θα επανορθώσουν όλοι αυτοί που συκοφάντησαν την Χρυσή Αυγή, όταν βγει η αθωωτική απόφαση.













Δημήτρης Κουτσούμπας : «Συμφέρον του λαού και της χώρας η ανάδειξη του ΚΚΕ στην τρίτη θέση, όσο πιο ψηλά γίνεται»
Φεβρουάριος 17, 2019: Με τη φανέλα κάποιων επιχειρηματικών ομίλων και ευρωατλαντικών σχεδιασμών για να «τρέξει» τα δικά τους συμφέροντα» χαρακτηρίζει την τετράχρονη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στο in.gr. «Μόνο που το κόμμα του κ. Τσίπρα δεν πήρε απλά τη σκυτάλη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά θέλει να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά και μάλιστα με καλές επιδόσεις ιδιαίτερα στην εξαπάτηση και τον εγκλωβισμό λαϊκών ανθρώπων». πρόσθεσε.
Σημείωσε ότι το ΚΚΕ δεν είχε ποτέ την ψευδαίσθηση περί «αριστερής κυβέρνησης με κοινωνικές ευαισθησίες» και μίλησε για «θράσος που περισσεύει στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ» όταν «βαφτίζουν κοινωνική ευαισθησία την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τη μείωση των νέων συντάξεων, την αύξηση του κατώτατου μισθού με νόμο της ΝΔ που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και ορίζει τον κατώτατο μισθό με υπουργική απόφαση». «Όσο για το εφάπαξ κοινωνικό μέρισμα, το οποίο εξανεμίστηκε την ίδια στιγμή, τα σχολικά γεύματα τα οποία δεν χορταίνουν όλα τα πεινασμένα παιδιά, αυτά δεν είναι κοινωνική ευαισθησία. Είναι η κυνική ομολογία ότι «η φτώχεια μεγαλώνει και μεις δίνουμε κανένα ψίχουλο στην πιο ακραία μορφή της»» προσθέτει.

Αναφέρει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είχε βασικό στόχο τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ στα Δ. Βαλκάνια, σημειώνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας θεωρεί τις Πρέσπες «συμφωνία πιλότο» και για το Κυπριακό. Δηλαδή αυτοί που υπέθαλψαν την τουρκική εισβολή και ανέχονται εδώ και 45 χρόνια την τουρκική κατοχή, είναι παράγοντες μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού!» «Διεύρυνση του ΝΑΤΟ είναι και οι αποφάσεις ουσιαστικά πολεμικής προετοιμασίας απέναντι στη Ρωσία, ακόμα και την απόφαση για το πρώτο πυρηνικό πλήγμα που έχει υπογράψει ο κ. Καμμένος ως υπουργός ‘Αμυνας, ο κ. Κοτζιάς ως υπουργός Εξωτερικών. Διεύρυνση του ΝΑΤΟ είναι και η μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο, με νέες βάσεις από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι όλα αυτά υπηρετούν τον στόχο «περί ηγετικού ρόλου», με τον οποίο δεν διαφωνεί η ΝΔ και τα άλλα κόμματα. Όπως εξήγησε, ως «ηγετικό ρόλο» εννοούν «την αναβάθμιση της εγχώριας άρχουσας τάξης, με την αναζήτηση νέων πεδίων κερδοφορίας. Κι αυτός ο στόχος, αντικειμενικά κουβαλάει την εμπλοκή στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, σε ένα ασταθές περιβάλλον διεθνώς και στην περιοχή».













ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται ότι η παράταξή του ταυτίζεται με την πρόοδο και συνεπώς ο κ. Μητσοτάκης αποτελεί την συντήρηση. Η Ένωση Κεντρώων πιστεύει ότι τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Μητσοτάκης είναι και οι δυο συντήρηση και αυτό φάνηκε από την συζήτηση στην Βουλή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, όπου ο ένας επεδίωκε να την φέρει στον άλλον. Η λεγόμενη Συνταγματική Αναθεώρηση απεδείχθη τελικά φαρσοκωμωδία, αφού ο ένας βάδιζε για Δύση και ο άλλος για Ανατολή. Το κοινό σημείο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ήταν ο φανατισμός και η πόλωση και ο νέος δικομματισμός που μανιωδώς προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν.












Παναγιώτης Καμμένος : «Οι τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ εξαγοράστηκαν με υπουργικούς θώκους
14 Φεβρουαρίου 2019 : Ο πρώην κυβερνητικός εταίρος και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, φιλοξενήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ρουά Ματ» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.
Μεταξύ άλλων, άφησε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις «ώστε να αφαιρεθεί ο λόγος από τους ΑΝΕΛ». «Οι τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ εξαγοράστηκαν με υπουργικούς θώκους. Κανένας από τους τρεις βουλευτές που έγιναν υπουργοί δεν στήριζαν την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας» είπε ο πρώην υπουργός Άμυνας.
«Αναγνωρίζω ότι έπεσα έξω σε ανθρώπους. Στον Τέρενς Κουίκ που τον έκανα δύο φορές υπουργό και δεν είχε επιλέξει ο ελληνικός λαός. Ο Κουίκ είναι λάθος μου. Δεν περίμενα ποτέ ο άνθρωπος που γύριζε ανά την υφήλιο και ορκιζόταν για το όνομα της Μακεδονίας να γίνει ο αριστερότερος των αριστερών», συνέχισε ο κ. Καμμένος.

«Συγκυβέρνησα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ,σε μία πορεία που ήταν ενδιαφέρουσα. Είχαμε δύσκολη σχέση μεταξύ δύο κομμάτων που είχαν διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές. Ο κύριος στόχος επετεύχθη: Η σταθερότητα επικράτησε στη χώρα, και στα υπουργεία που ανέλαβαν οι ΑΝΕΛ, πέτυχαν», είπε ο κ. Καμμένος.









Σοβαρό πολιτικό ζήτημα το δάνειο Πολάκη
«Η απάντηση του κ. Πολάκη «και εσείς βασανίζατε τους μαύρους» – κατά το γνωστό ανέκδοτο – δεν αποτελεί απάντηση. Πρέπει να απολογηθεί, δίνοντας στη δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες των δανείων του» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι και καλεί τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να απαντήσει «πώς ακριβώς έπεισε την τράπεζα να τον χρηματοδοτήσει σε μία περίοδο που, ακόμη και υγιέστατες επιχειρήσεις, βρίσκουν κλειστές πόρτες, αφού η κύρια δραστηριότητα των τραπεζών είναι οι κατασχέσεις – 19 κάθε ώρα – και όχι τα καταναλωτικά δάνεια».

Υπογραμμίζει ότι «η διοίκηση της τράπεζας πρέπει να απαντήσει αν με τους ίδιους ευνοϊκούς όρους δόθηκαν καταναλωτικά δάνεια 100.000 ευρώ και σε άλλους πολίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια