Header Ads

ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ : Η απάτη «Καποδίστρια και Καλλικράτη»


Πριν από μερικά χρόνια από αυτήν εδώ τη στήλη είχαμε επισημάνει επί λέξει τα εξής: « Αν οι Έλληνες Πολίτες είχαν επίγνωση τι πραγματικά επέτυχαν οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με την αναδιοργάνωση της Διοικητικής Διαίρεσης της Ελλάδας με τους Νόμους ¨ Ϊ. Καποδίστριας¨ και ¨ Καλλικράτης¨, επί Πρωθυπουργίας Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου αντίστοιχα, θα τους έφτυναν κατάμουτρα. Με το πρόσχημα του εκσυγχρονισμού για το καλό δήθεν της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πέτυχαν εντελώς το αντίθετο. Η διάλυση των Κοινοτήτων, η απαξίωση των Δήμων σε πρώτη φάση και των Νομαρχιών σε δεύτερη τοιαύτη, ήταν προσχεδιασμένη από τους Επικυρίαρχους, στα πλαίσια ελέγχου και ποδηγέτησης των διοικήσεων των παραπάνω φορέων σε όλους τους τομείς.
Έταξαν Οικονομικούς πόρους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να περάσουν ανώδυνα οι αλλαγές, άφησαν ελεύθερο το πεδίο στις Δημοτικές Αρχές για να λεηλατήσουν το Δημόσιο χρήμα χωρίς παρεμβάσεις για να πετύχουν τη συγκατάβαση, ενώ ελέγχουν δια των δήμων και των ανθρώπων τους πλήρως την αφωνία για τα συμβαίνοντα στην Παιδεία, την οποίαν παρέδωσαν στους ΟΤΑ. Είναι γνωστό ότι τα στοιχεία που έχουν δοθεί επισήμως στη δημοσιότητα περιλαμβάνουν στις πρώτες θέσεις διαφθοράς το Δημόσιο τομέα. Εξ αυτών το 73% των αποδεδειγμένων το έτος 2012 παραβάσεων υπεξαίρεσης κλοπής και μίζας, αφορά τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ για το 2011 την πρωτοκαθεδρία ανέλαβαν οι Περιφέρειες.
Στην προσπάθειά του το ¨¨Σύστημα¨ να ολοκληρώσει τον κύκλο της ποδηγέτησης της Αυτοδιοίκησης, και μετά την φτωχοποίηση μισθωτών, συνταξιούχων και Επιχειρήσεων, άρχισε το πιεστικό πρόγραμμα λιτότητας των Δήμων και των Νομαρχιών – Περιφερειών. Ο πλήρης έλεγχος έχει ήδη γίνει πράξη που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Η ενοχή του 73% των Αυτοδιοικητικών, έδωσε τη θέση της στην αφωνία και τη μη διεκδίκηση των απαιτουμένων πόρων, ενώ το Παρατηρητήριο Ορθής Εκτέλεσης αντί όργανο προόδου έχει καταστεί απροσπέλαστο φράγμα.
Προκαλεί το κοινό αίσθημα η μη διεκδίκηση από τα όργανα της Αυτοδιοίκησης, τους ΟΤΑ, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, αλλά και της ΕΝΑΕ η μη καταγγελία της ελληνογερμανικής Συμφωνίας Παπανδρέου και Μέρκελ τον Μάρτιο του 2012. Δεν είναι όμως μόνον αυτά. Αποτελεί αυτοσκοπό η αποκοπή από τις ρίζες Δήμων και Κοινοτήτων, ενώ θα δούν οι μεταγενέστεροι από εμάς να τίθθεται θέμα ανεξαρτητοποίησης των Περιφερειών με το σχέδιο «Διαίρει και βασίλευε», χωρίς εμείς να πάρουμε χαμπάρι. Θα παραμείνουν οι πρόθυμοι ένοχοι στο απυρόβλητο; «. Δυστυχώς τα πράγματα μας δικαίωσαν χειρόπτερα…

Δεν υπάρχουν σχόλια