Header Ads

ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ : Ιστορική μέρα για το Κιάτο! Λύθηκε το πρόβλημα ύδρευσης με πόσιμο νερό 15.000 δημότες ανοίγουν τη βρύση και πίνουν ποιοτικό νερό…


Κυριακή, 11-02-2019: Σε ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, που παραχώρησε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, ανακοίνωσε σήμερα την ύδρευση του Κιάτου με ποιοτικό πόσιμο νερό με τα πάρα κάτω λόγια, που περιλαμβάνονται στη σχετική Ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Σικυωνίων:
« Κυρίες και κύριοι
Σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στο σημερινό κάλεσμα για να αναμεταδώσετε τη σημαντικότερη είδηση που περιμένουν οι κάτοικοι του ΚΙΑΤΟΥ και των ΟΜΟΡΩΝ ΧΩΡΙΩΝ. Και περιμένουν Χρόνια Τώρα. Αιώνες! Γενιές και Γενιές Περιμένουν οι Επαγγελματίες, Τα Μαγαζιά, Τα Νοικοκυριά, ο Εμπορικός Κόσμος, οι Επισκέπτες.
Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες…
Σήμερα είναι μια ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ. Το έτος 2019 είναι ΕΤΟΣ ΟΡΟΣΗΜΟ. Ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣικυωνίων και Δήμαρχος εκπροσωπώντας το ΔΣ σας ανακοινώνω επίσημα ότι:
ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ και ΕΠΑΡΚΟΥΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ πόσιμου νερού ρέει στις βρύσες της ΠΟΛΗΣ του ΚΙΑΤΟΥ και τα χωριά ΜΟΥΛΚΙ, ΠΑΣΙΟ, ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟ ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΑΞΗ το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. 15.000 κάτοικοι και επισκέπτες ανοίγουν τη βρύση και πίνουν αγιασμό. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΜΕ μια προσπάθεια που ήταν συνέχεια των διεκδικήσεων και προηγούμενων δημοτικών αρχών
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ιστορία του τόπου μας Είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΛΜΑ για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ του ΤΟΠΟ ΜΑΣ Αλλάζει η Καθημερινότητα. Βελτιώνεται η Ποιότητα ζωής των Πολιτών ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ. ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ Ο ΉΛΙΟΣ της αισιοδοξίας για τον Ελεύθερο Επαγγελματία, για τον Υποψήφιο Επενδυτή, για τα νοικοκυριά Γι’ αυτή την ιστορική αλλαγή ΠΑΛΕΨΑΜΕ Σ’ αυτό τον ΑΓΩΝΑ ΚΟΠΙΑΣΑΜΕ, ΠΟΝΕΣΑΜΕ, ΜΑΤΩΣΑΜΕ. Αλλά ΝΙΚΗΣΑΜΕ γιατί δεν ΛΥΓΙΣΑΜΕ Δεν μας χαρίστηκε ΤΙΠΟΤΑ
Αγαπητοί Συνδημότες
Το καθαρό ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ, παγκόσμιος δείκτης βιοτικού επιπέδου, έλειψε από την περιοχή μας,δυσκολεύοντας και υποβαθμίζοντας τις ζωές όλων μας. Το 2019 είναι για τον Δήμο Σικυωνίων ένα έτος ορόσημο. Οι διεκδικήσεις και προσπάθειες πολλών δεκαετιών ευοδώθηκαν και αλλάζουν την οικονομική, κοινωνική και πολιτική ιστορία του τόπου μας.
Υψηλής ποιότητας ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ και ΕΠΑΡΚΟΥΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ από τη Δ.Ε. Στυμφαλίας τρέχει για πρώτη φορά, το έτος 2019, στις βρύσες χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών της πόλης του ΚΙΑΤΟΥ και των όμορων χωριών ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ, ΠΑΣΙΟΥ και ΜΟΥΛΚΙΟΥ.
Στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. (http://www.deyasik.gr/analiseis_nerou.php) έχουν αναρτηθεί και είναι διαθέσιμες όλες οι χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις από τα διάφορα σημεία δειγματοληψίας από πιστοποιημένο κατά ΕΣΥΔ εργαστήριο που βεβαιώνουν ότιΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΙΜΟ σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 67322/ΦΕΚ 3282/Β/19-09-2017, που αφορά την ποιότητα νερού για ανθρώπινη κατανάλωση.
Η μείωση του τιμολογίου ύδρευσης πάνω από 40%, η εξοικονόμηση εκατομμυρίων ευρώ ετησίως για τα νοικοκυριά καθώς και για τη Δ.Ε.Υ.Α. Σικυωνίων, η κατάργηση χρήσης πλαστικών μπουκαλιών εμφιαλωμένου νερού, είναι μερικά από τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη που αξίζει να σημειωθούν. Το σημαντικό όμως, αγαπητοί συνδημότες, είναι η καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους εμάς που κατοικούμε στο δήμο Σικυωνίων, αλλά και τους επισκέπτες. Το αυτονόητο, με πολύ κόπο, έγινε επιτέλους πράξη!
Σας ευχαριστούμε για την υπομονή σας όλα αυτά τα χρόνια, την κατανόησή σας και την εμπιστοσύνη σας, βρισκόμαστε πάντα στη διάθεση σας.

Ο Δ/ντης της Δ.Ε.Υ.Α Σικυωνίων 

Παναγιώτης Νίκας



Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Σικυωνίων 

Σπυρίδων Π. Σταματόπουλος

Δήμαρχος Σικυωνίων 

Δεν υπάρχουν σχόλια