Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ



«Αδειάζει» Καμμένο ο Κατρούγκαλος για τις «πολεμικές ιαχές»
Αποστάσεις από τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, σημειώνοντας πως «η Ελλάδα δεν έχει κανέναν λόγο να επενδύει σε κλιμάκωση της φραστικής ρητορικής και πολεμικής».Ο κ. Κατρούγκαλος προτίμησε να κρατήσει σαφείς αποστάσεις από τις προσπάθειες κλιμάκωσης της έντασης του κ. Καμμένου, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες είχε ανεβάσει τους τόνους απέναντι στην Τουρκία, προειδοποιώντας μάλιστα ότι αν κάνει έστω και ένα χιλιοστό κίνησης «θα τους τσακίσουμε, θα τους συντρίψουμε». Ενώ, αναφερόμενος στους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας σημείωσε πως «κάθε ημέρα οι πιλότοι της ΠΑ αναχαιτίζουν αποτελεσματικά τους τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες».
Κατά τη διάρκεια του ΕΣΕΠ, ο κ. Κατρούγκαλος έστειλε το μήνυμα πως η Ελλάδα, με εγρήγορση και νηφαλιότητα, επιβεβαιώνει ότι τα εθνικά μας δίκαια είναι εξασφαλισμένα, όχι μόνο από την αναβάθμιση της διεθνούς θέσης της, αλλά και από την αποτρεπτική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων. Εστιάζοντας περαιτέρω στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε πως επιβεβαιώθηκε η πάγια θέση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, ότι επειδή τα εθνικά μας δίκαια είναι αγκυροβολημένα στη διεθνή νομιμότητα, η Ελλάδα δεν έχει κανέναν λόγο να επενδύει σε κλιμάκωση της φραστικής ρητορικής και πολεμικής. «Η άλλη πλευρά είναι που χρειάζεται τις ρητορικές εξάρσεις και τις κενές προκλήσεις» συμπλήρωσε, επειδή έχει μία πολιτική αναθεωρητισμού απέναντι στο διεθνές δίκαιο.

Σε ερώτηση εάν η δήλωση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας έχει τη στήριξη της πολιτικής ηγεσίας, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε «έχουμε απόλυτη ταύτιση με τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ» και πρόσθεσε πως η Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον να οξύνει την πολιτική ρητορική, αλλά από την άλλη πλευρά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έστειλε ένα σαφές σήμα για την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως έπρεπε να κάνει. Παράλληλα, τόνισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υπάρχει ένα κλίμα εθνικής ομοψυχίας για τα κρίσιμα εθνικά μας ζητήματα.









Κωστής Χατζηδάκης : Καραμπινάτο σκάνδαλο η υπόθεση Πετσίτη
Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018: Στη Βουλή έφτασε σήμερα Παρασκευή (21/12) η αποκάλυψη του Newsbomb.gr για τις σχέσεις που είχε ο Μανώλης Πετσίτης, ο στενός φίλος και συμμαθητής του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, με τον υπόδικο επιχειρηματία, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Από το βήμα του Κοινοβουλίου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Κωστής Χατζηδάκης εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης φέρνοντας στο φως αποκαλυπτικά στοιχεία. Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, επικαλούμενος ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, o κ. Μανώλης Πετσίτης, φίλος και συμμαθητής του κ. Νίκου Παππά κατάφερε, από σερβιτόρος που ήταν, να συνδιαλέγεται με επιχειρηματίες και να ανεβάσει το ετήσιο εισόδημά του από τα 4.900 ευρώ στα 200.000.
Η αναφορά του κ. Χατζηδάκη είναι βασισμένη στο ρεπορτάζ του Newsbomb.gr καθώς, όπως είπε, την εποχή που ο κ. Πετσίτης είχε μισθοδοτηθεί από τον υπόδικο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και παρείχε «υπηρεσίες» στην Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE, μπαινόβγαινε στη ΔΕΠΑ και είχε συναντήσεις με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, Θεόδωρο Κιτσάκο.
Όπως είπε, ο «Μανώλης του Παππά» ήταν θαμώνας στο γραφείο του στη ΔΕΠΑ. Δεδομένου ότι ο κ. Πετσίτης το 2016 και το 2017 συναντούσε τον κ. Κιτσάκο, με τη «διπλή ιδιότητά» του, δηλαδή ως στενός συνεργάτης του Νίκου Παππά και ως συνεργάτης – μισθοδοτούμενος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο πρώην CEO της ΔΕΠΑ καλείται να ξεκαθαρίσει το περιεχόμενο των συναντήσεων αυτών. Δεδομένου επίσης ότι εκείνη την περίοδο η ΔΕΠΑ ήταν σε δικαστική διαμάχη με την Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE, καθώς η επιχείρηση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη τη «φέσωνε» μηνά με το μηνά - με το χρέος σήμερα να ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ – τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά.

Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε την υπόθεση ΔΕΠΑ – ELFE ως καραμπινάτο σκάνδαλο. «Είναι η κορυφή του παγόβουνου της διαπλοκής του ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε με νόημα: «Λαυρεντιάδης, Αρτεμίου, Παππάς… Γύρω - γύρω όλοι στη μέση ο Μανώλης (σ.σ. Πετσίτης)».









Φώφη Γεννηματά :  Όσο γρηγορότερα γίνουν εκλογές τόσο καλύτερα για τον τόπο

21 Δεκεμβρίου 2018: Από την Αλίατρο Βοιωτίας, η Φώφη Γεννηματά μιλώντας σε πολυπληθή συγκέντρωση του Κινήματος Αλλαγής στη περιοχή, έκανε λόγο για ευκαιριακό και τυχοδιωκτικό κυβερνητικό συνασπισμό που είναι ετοιμόρροπος και τρίζει μπροστά στην επερχόμενη ήττα. «Όσο γρηγορότερα γίνουν εκλογές τόσο καλύτερα για τον τόπο», πρόσθεσε η κ. Γεννηματά και συμπλήρωσε: «Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι να βγούμε επιτέλους από την κρίση, να περάσουμε σε μια εποχή ανάπτυξης, ασφάλειας, αξιοπρέπειας. Αυτό είναι το νόημα των εκλογών».
Επέκρινε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και τη ΝΔ για στημένες κοκορομαχίες που δεν απαντούν στις αγωνίες και τα προβλήματα του πολίτη. «Ποντάρουν στην πόλωση και το διχασμό και με την κρυφή ελπίδα ότι θα λεηλατήσουν τη δημοκρατική παράταξη. Εμείς είμαστε το πραγματικό τους πρόβλημα. Γιατί εμποδίζουμε την παλινόρθωση της Δεξιάς. Και διαλύουμε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει καθεστώς», τόνισε.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε έκπληξη που άκουσε «τον πρωθυπουργό στη Βουλή να λέει ότι είχε ακούσει ακραίους της ΝΔ να κατηγορούν τον Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγό της «17 Νοέμβρη» και δεν κοιτούσε στο διπλανό έδρανο που βρισκόταν ο άνθρωπος, ο οποίος κατηγορούσε ακριβώς γι’ αυτό τον Ανδρέα στα βιβλία του και τώρα είναι ο συγκυβερνήτης του.










Κανένας συμβιβασμός για τη Μακεδονία μας!
Το όνομα Μακεδονία ανήκει στην ελληνική ιστορία, ούτε σύνθετο, παράγωγο ούτε τίποτε. Αν η Κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει σε μια τέτοια λύση, μπορεί να έχει μαζί της τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα, όπως τα είχε την 14η Αυγούστου. Θα έχει, όμως, εναντίον της τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού» Ο πανικός που δημιουργήθηκε ήταν τόσο μεγάλος που οδήγησε στην αποπομπή της Χρυσής Αυγής από τις διαδικασίες του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Ο Κοτζιάς ισχυρίστηκε ότι το έγγραφο ήταν δήθεν... απόρρητο, κάτι που δεν ήταν αληθές και που όπως βλέπετε στο ντοκουμέντο που δημοσιεύουμε, δεν υπάρχει πουθενά ένδειξη που να καθιστά την επιστολή ως «απόρρητη». Το σημαντικότερο; ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΠΟΤΕ τις προτάσεις των κομμάτων για την ονομασία των Σκοπίων, κάτι που θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον, ιδιαίτερα για την πατριδοκάπηλη ΝΔ, αν και ουσιαστικά τις γνωρίζουμε αφού πάγια θέση της ΝΔ είναι η λεγόμενη «σύνθετη ονομασία».

Η πραγματικότητα είναι ότι επειδή τα θέματα εξωτερικής πολιτικής ενδιαφέρουν εντόνως τους διεθνείς αφέντες, έπρεπε να διατηρηθεί η συνωμοσία της σιωπής εναντίον του Ελληνικού Λαού, ο οποίος δεν θα πρέπει να γνωρίζει τίποτε πριν τα γεγονότα είναι ήδη τετελεσμένα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προδοσία της Μακεδονίας μας, η οποία έπεσε ως «κεραυνός εν αιθρία» για όσους δεν παρακολουθούν τα όσα κατά καιρούς αποκαλύπτει η Χρυσή Αυγή. Όπως, αντίστοιχα, ελάχιστα γνωστή είναι η αλλαγή της «θέσης της Ελλάδος», δηλαδή της θέσεως των πολιτικών αρχηγών, υπέρ της «σύνθετης ονομασίας», δηλαδή της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανού.










Tα συνδικάτα να είναι σε ετοιμότητα ώστε να μη χαθεί καμία θέση εργασίας
Κάλεσμα στα συνδικάτα να είναι σε επιφυλακή και ετοιμότητα και να παρέμβουν με κάθε τρόπο ώστε να μην επιτρέψουν το ξεσάλωμα και τις αυθαιρεσίες της μεγαλοεργοδοσίας και να μη χαθεί καμία θέση εργασίας απευθύνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Κάθε χρόνο η εργοδοσία και μπροστά στο κλείσιμο του έτους προχωρά σε απολύσεις εργαζομένων ιδιαίτερα όσων έχουν ΣΣΕ, προϋπηρεσία, επιδόματα κλπ., σε μειώσεις ή αντικαταστάσεις προσωπικού με νέους με όλες τις άθλιες εργασιακές σχέσεις και μισθούς, αξιοποιώντας κάθε πλευρά που της δίνει η αντεργατική νομοθεσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ που εμπλούτισε τη νομοθεσία των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Με την οργανωμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, δυναμώνοντας τα σωματεία σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, με πίστη στο δίκιο μας και ψηλά τις αξίες της συλλογικής δράσης και της αλληλεγγύης, ευχόμαστε στους εργαζόμενους καλές γιορτές με υγεία και δύναμη».








Εκτός κόμματος ο Τέρενς Κουίκ με τι πράξεις του στη Συμφωνία των Πρεσπών…
Εκτός του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) βρίσκεται από σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ.
Ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Θόδωρος Τοσουνίδης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο του Kontra Channel, με αφορμή την στάση του κόμματος στη Συμφωνία των Πρεσπών. «Eίναι ομόφωνη απόφαση του κόμματος. Ο κ. Κουίκ έθεσε εαυτόν εκτός κινήματος. Τέλος» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου.
Ο κ. Κουίκ είναι ένα από τα ελάχιστα μέλη των ΑΝΕΛ, που έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της Συμφωνίας που υπέγραψαν στις Πρέσπες οι Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, με αποτέλεσμα να αποτελεί εδώ και καιρό «ξένο σώμα» στο κόμμα του Πάνου Καμμένου. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, ο κ. Κουίκ έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τις πράξεις του.

«Έθεσε εαυτόν εκτός κινήματος, παραβιάζοντας αρχές των Ανεξάρτητων Ελλήνων» σημείωσε ο κ. Τοσουνίδης, συμπληρώνοντας πως τα υπόλοιπα στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, έχουν αποφασίσει ομόφωνα να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση, σε περίπτωση που φτάσει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.









Σαρίδης : Δεν εντάσσομαι στον ΣΥΡΙΖΑ, θα καταψηφίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών

18 Δεκεμβρίου 2018: Σε δήλωσή του μετά την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του 2019, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, που υπερψήφισε, ξεκαθάρισε πως δεν αποχωρεί από το κόμμα στο οποίο ανήκει. Δεν αποχωρώ από την Ένωση Κεντρώων, δεν υπάρχει καμία περίπτωση ένταξής μου στον ΣΥΡΙΖΑ, θα καταψηφίσω την Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ο Γιάννης Σαρίδης ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος υπερψήφισε απόψε τον Προϋπολογισμό.

«Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι χειροπιαστό παράδειγμα ανοίγματος προς το Κέντρο, η αποδοχή μιας πρότασης νόμου που βοηθάει τους συμπολίτες μας κι όχι οι μετεγγραφές οι οποίες γίνονται και συνοδεύονται αποκλειστικά από αλλαγή γνώμης και ούτε και το κλείσιμο, άνευ όρων, ενός ματιού», δήλωσε ο κ. Σαρίδης.









Σταύρος Θεοδωράκης : Ο Τσίπρας έχει παραδώσει την άμυνα της χώρας σε έναν αλλοπρόσαλλο
Τον προβληματισμό του για τη νέα ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ειδικά όσον αφορά στη στάση του κυβερνητικού εταίρου και τις δηλώσεις του στο Καστελόριζο εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, καλώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αναλογιστεί τις ευθύνες του, καθώς, όπως τόνισε, έχει παραδώσει την άμυνα της χώρας σε έναν άνθρωπο αλλοπρόσαλλο. «Με προβληματίζει, όπως με προβληματίζουν και οι δηλώσεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ που δεν τις βρίσκω και πάρα πολύ ωφέλιμες πατριωτικά» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Αναφορικά με τη στάση του Ποταμιού για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «Θέλουμε να δούμε εάν τα όσα γράφει η Συμφωνία των Πρεσπών καθρεφτίζονται στη συμφωνία του Συντάγματος. Δεν επηρεαζόμαστε από τις προφορικές δηλώσεις, γιατί οι προφορικές δηλώσεις είναι συνήθως δηλώσεις εσωτερικής κατανάλωσης. Δεν μας ενδιαφέρουν οι εσωτερικές δηλώσεις, μας ενδιαφέρουν τα κείμενα. Αυτά παρατηρούμε, αυτά προσέχουμε κι εκεί θα είναι η προσοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια