Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ


ΠΗΓΕΣ: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, greeknation.blogspotgr, el.gr, voicenews.gr, militaire.gr




Γ.Ε.ΕΘ.Α / Αίσχος: Θέλουν να αποτάξουν αξιωματικό επειδή αρνήθηκε να υπηρετήσει σε hot spot

Όπως αναφέρει η Επιτροπή Στήριξης Στρατιωτικών Διωκομένων για τα Hot Spot, ο Λοχαγός Μιλτιάδης Τοκατλίδης οδηγείται την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της απόταξης, γιατί αρνήθηκε να γίνει υπηρέτης μεταναστών! Για το αδίκημα αυτό αθωώθηκε από το διαρκές στρατοδικείο Θεσσαλονίκης, αλλά το πενταμελές πρωτοβάθμιο πειθαρχικό πρότεινε την απόταξή του με ψήφου 3 έναντι 2.
Στις ένοπλες δυνάμεις, η απόταξη, είναι η μεγαλύτερη ποινή που μπορεί να επιβληθεί σε Αξιωματικό. Για να τιμωρηθεί λοιπόν ένας αξιωματικός, με τη βαριά αυτή ποινή, θα πρέπει να κατηγορηθεί για προδοσία της πατρίδας, να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο ή να έχει στη επαγγελματική σταδιοδρομία του βαριά πειθαρχικά παραπτώματα.
Κανένα από τα παραπάνω, δεν ισχύει στην περίπτωση του Λοχαγού Τοκατλίδη. Απλώς αρνήθηκε να εκτελέσει καθήκοντα που δεν προβλέπονται από το σύνταγμα και τους νόμους.
Για το εν λόγω ζήτημα πήρε θέση και ο στρατηγός-«αράχνη» Φραγκούλης Φράγκος
«Σεβασμός στους Έλληνες Αξιωματικούς…
Προκαλεί όνειδος η παραπομπή του Λοχαγού Μιλτιαδη Τοκατλιδη την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου στο Διαρκές Στρατοδικείο της Θεσσαλονίκης με το ερώτημα της αποπομπής, γιατί απαίτησε να εκτελεί καθήκοντα που απορρέουν απο την ιδιότητα ως Αξιωματικού του Ελληνικό Στρατού και ΟΧΙ υπαλλήλου της πολιτικής προστασίας…
Οι ΜΚΟ που λυμαίνονται τα περίπου δυο δις ΕΥΡΩ γιατί υφίστανται και έχουν υποκαταστήσει τις κρατικές υπηρεσίες…
Η πράξη της παραπομπής για απόταξη όχι απλά δεν είναι σύννομη, αλλά προσβάλει το κύρος του Έλληνα Αξιωματικού που έχουν φτωχοποιήσει οι μνημονιακές κυβερνήσεις.
Δεν είναι κράτος δικαίου αυτό και η ευθύνη βαρύνει την πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ, διότι μετά την συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων για την συγκρότηση των Hot Spot όφειλαν να αποδεσμεύσουν άμεσα το στρατιωτικό προσωπικό και να επιστρέψει στα καθήκοντα του, όπως ορίζει το Σύνταγμα και οι Στρατιωτικοί Κανονισμοί, δηλαδή προάσπιση της Αμύνης της χώρας..
Δεν είναι «ορντινάτσες» ουδενός τα Στελέχη και οι στρατεύσιμοι, ούτε τσιφλίκι κανενός οι Ένοπλες Δυνάμεις…

Φ. Φράγκος


Στρατηγός ε.α.








Νέα πρόκληση από τα Σκόπια:Αγόρασαν 240.000 νέα διαβατήρια που αναγράφουν «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Παρότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου αναμένεται η ψηφοφορία για τις συνταγματικές αλλαγές, οι οποίες θα οδηγήσουν στην αλλαγή του ονόματος του κράτους και θα γίνει αλλαγή των προσωπικών εγγράφων των πολιτών, εντούτοις, ένας μεγάλος αριθμός νέων διαβατηρίων έχει εγκριθεί για αγορά από το υπουργείο Εσωτερικών, αναφέρει δημοσίευμα σε Μέσο των Σκοπίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το τηλεοπτικό κανάλι «Alfa TV», 240 χιλιάδες έντυπα διαβατηρίων βρίσκονται σε τακτική τελωνειακή διαδικασία, τα διαβατήρια αυτά έχουν τυπωθεί ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». «Γιατί αγοράζονται έντυπα με τη μορφή αυτήν, αφού το υπουργείο έχει ήδη αρκετά και δεν υπάρχει καθυστέρηση στην έκδοσή τους;», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Το ζήτημα είναι γιατί το υπουργείο Εσωτερικών δαπανά κεφάλαια από τον προϋπολογισμό για διαβατήρια με το όνομα του κράτους ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ενώ σε δέκα ημέρες θα γίνει ψηφοφορία για την αλλαγή του ονόματος και έπρεπε να παραγγείλει τα νέα έντυπα με το όνομα του κράτους ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»;
Η κυβέρνηση στην ερώτηση αυτή απάντησε ως εξής: «και αν ακόμη οι συνταγματικές αλλαγές ψηφισθούν στις 15 Ιανουαρίου, απαιτείται μια χρονική περίοδος για την αλλαγή των διαδικασιών και των νομικών αλλαγών για να ισχύσουν οι τροπολογίες».


Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2019










Σοβαρά ερωτήματα για τη δράση στην Ελλάδα της αμφιλεγόμενης τουρκικής ΜΚΟ «ΙΗΗ»

Φιλανθρωπική δράση στην Αθήνα υποστηρίζει πως ανέλαβε ηεξαιρετικά αμφιλεγόμενη τουρκική ΜΚΟ «İHH İnsani Yardım Vakfı». Η δράση αφορά την προσφορά κυρίως ρούχων και χρημάτων σε 130 πρόσφυγες, σε μη κατονομαζόμενη δομή φιλοξενίας στην Αθήνα, όπως ανέφερε πρώτο το Nordic Monitor και κατόπιν η Athens Voice.
«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη υπερσυντηρητική μουσουλμανική οργάνωση, η οποία πολλές φορές δρα ως το μακρύ χέρι του συστήματος Ερντογάν σε πλήθος μουσουλμανικών περιοχών του κόσμου. Πολλές από τις ανθρωπιστικές δράσεις της περιλαμβάνουν τη διανομή αντιτύπων του Κορανίου ανά τον κόσμο, ενώ η IHH πρωτοστατεί διαχρονικά στις κινητοποιήσεις υπέρ της επαναλειτουργίας της Αγίας Σοφίας ως μουσουλμανικό τέμενος. Δικής της ιδιοκτησίας ήταν το 2010 το περίφημο πλοίο Mavi Marmara που επιχείρησε να σπάσει το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας και δικά της μέλη ήταν εκείνα που απέρριψαν το αίτημα των ισραηλινών αρχών να ελέγξουν το πλοίο – χωρίς αυτό φυσικά να δικαιολογεί την υπέρμετρη αντίδραση των ισραηλινών κομάντο που κόστισε τη ζωή σε 10 ανθρώπους.»
Εμπιστευτικό τηλεγράφημα του State Department από τη Πρεσβεία της Κωνσταντινούπολης, με ημερομηνία 21 Ιουλίου 2006, αναφέρει πως υπάρχουν υποψίες πως η IHH, χρηματοδοτεί διεθνείς τρομοκρατικές ομάδες. Σε αυτό γίνεται περιγραφή των ευρημάτων σε αστυνομική έφοδο, όπου βρέθηκαν οπλισμός και πυρομαχικά, καθώς και των δεσμών της οργάνωσης με την al-Qaeda.

Με τόσο «βεβαρυμένο» παρελθόν, είναι απορίας άξιο πως η συγκεκριμένη ΜΚΟ πέτυχε να αναλάβει δράση στην Αθήνα, εφόσον οι ισχυρισμοί τους ισχύουν.








Υπήρξε συνδρομή από τις ΗΠΑ στις παρανομίες της Άγκυρας: Τουρκική άσκηση στο Καστελόριζο
Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η επιβεβαίωση και μάλιστα από τους ίδιους τους Αμερικανούς ότι το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS PORTER συμμετείχε κανονικά στην παράνομη άσκηση την οποία πραγματοποίησε χθες η Τουρκία στην περιοχή του Καστελόριζου.
Η άσκηση είχε αναγγελθεί στις 27 Δεκεμβρίου με την Navtex 1427/18 η οποία ανέφερε ότι «Διμερής ναυτική άσκηση θα διεξαχθεί από τουρκικές και συμμαχικές ναυτικές μονάδες στις 3 Ιανουαρίου» στην περιοχή η οποία αποτυπώνεται στον χάρτη και αφορά την θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου. Περιοχή στην οποία η ευθύνη για έκδοση NAVTEX ανήκει στην Ελλάδα και είναι περιοχή εντός του FIR Αθηνών και εντός της ελληνικής περιοχής ευθύνης για Έρευνα και Διάσωση (SRR).
Το μεσημέρι της Πέμπτης το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες από την άσκηση όπου βεβαίως δόθηκε απάντηση στην αινιγματική αναφορά σε «συμμαχική ναυτική μονάδα», καθώς επρόκειτο για το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS PORTER.Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας εμφάνισε το αμερικανικό σκάφος να πλέει μαζί με δυο τουρκικές φρεγάτες και ανέφερε ότι στην άσκηση πήρε μέρος ένα τουρκικό ελικόπτερο και δυο F-16.
Η συμμετοχή αμερικανικού αντιτορπιλικού στην άσκηση που παράνομα έχει αναγγείλει η Τουρκία σε περιοχή ευθύνης της Ελλάδας και μάλιστα ακριβώς πάνω στο Καστελόριζο δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά και θα πρέπει αντί της σιωπής η Αθήνα να απαιτήσει εξηγήσεις από την αμερικανική πλευρά, ώστε να αποτραπεί η προσπάθεια της Τουρκίας να επιβάλλει τετελεσμένα στην περιοχή του Καστελόριζου και μάλιστα με αμερικανική «βούλα».

Πηγή: Hellasjournal


Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2019








Οργή Σερβίας για δηλώσεις Ζόραν Ζάεφ

Με οργή και απογοήτευση η Σερβία σχολίασε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, κατά τις οποίες χαρακτήρισε, ως θετικό μέτρο το άνοιγμα των συνόρων από τον Έντι Ράμα με όλους τους γείτονες. Οι δηλώσεις του Ζάεφ έγιναν χθες αναφερόμενος για το 2019, τόσο στην εσωτερική όσο και στην περιφερειακή πολιτική.Η Σερβία αντιτίθεται στις δηλώσεις του Έντι Ράμα για διαγραφή των συνόρων με το Κοσσυφοπέδιο και με προοπτική να γίνει το ίδιο με τα Σκόπια, το Μαυροβούνιο και την Ελλάδα, παρατηρώντας ότι ξαναμπαίνει στο προσκήνιο η παλιά ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας.
Πολλές ελπίδες για αλλαγή της γεωπολιτικής κατάστασης της Σερβίας στα Βαλκάνια, υπάρχουν στην επικείμενη επίσκεψη στο Βελιγράδι του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, στις 17 Ιανουαρίου 2019. Ο διπλωμάτης Βλάντισλαβ Γιοβάνοβιτς αξιολόγησε ότι «η επίσκεψη αυτή θα αλλάξει τα πάντα». Ο Γιοβάνοβιτς επεσήμανε ότι οι δυτικές δυνάμεις προσπαθούν να εκμαιεύσουν πληροφορίες από την επίσκεψη, αφού ενοχλούνται από αυτήν, θεωρώντας τα Δυτικά Βαλκάνια ως δικά τους. Το δημοσίευμα επικαλούμενο τις δηλώσεις του Γιοβάνοβιτς, αναφέρει ότι η επίσκεψη αυτή θα βελτιώσει τη θέση της Σερβίας αφού ενδέχεται να υπογραφούν συμφωνίες για πολιτική και στρατιωτική καθώς και οικονομική συνεργασία, συμφωνίες που ενοχλούν τον δυτικό παράγοντα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πούτιν, αναμένεται να υπογραφούν περίπου 20 συμφωνίες στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και των νέων τεχνολογιών, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια