Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ


«Η κυβέρνηση έχει 151 βουλευτές για κάθε ψηφοφορία»
Το «γάντι» έριξε στη ΝΔ πετάει ανοικτά πλέον η Κουμουνδούρου, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση συγκεντρώνει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 151 βουλευτών, όχι μόνο για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και για κάθε άλλο κρίσιμο νομοσχέδιο που θα έρθει μελλοντικά στη Βουλή προς ψήφιση.
Σύμφωνα με πηγές από το κυβερνών κόμμα, ο χρονικός ορίζοντας για την ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου παραμένει η λήξη της τετραετίας.
«Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα», σχολίαζαν με το βλέμμα στραμμένο στην Πειραιώς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας πως η εμπιστοσύνη της Βουλής προς την κυβέρνηση θα επιβεβαιωθεί, εάν και όποτε η ΝΔ υποβάλει πρόταση δυσπιστίας.
Στο ίδιο μήκος, άλλωστε, είχε κινηθεί νωρίτερα και η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου: «Η ΝΔ και ο κύριος Μητσοτάκης, που ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές κάθε δεύτερη μέρα εδώ και τρία χρόνια, σήμερα δήθεν ανησυχούν για την πολιτική αστάθεια... Η υποκρισία στο μεγαλείο της».
«Αν όμως έχουν ειλικρινείς απορίες για τη στήριξη της Βουλής στην κυβέρνηση, δεν έχουν παρά να δοκιμάσουν, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας», ανέφερε σχετικά το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.
Εξάλλου, κύκλοι του κυβερνώντος κόμματος σημείωσαν πως η θετική ψήφος σε επιμέρους νομοσχέδια και, κυρίως, στη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα ερμηνευθεί ως ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την στάση του Ποταμιού και του Σταύρου Θεοδωράκη.

Τέλος, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι τα τελευταία εικοσιτετράωραωρα δεν υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο, ενώ, αναφορικά με επικείμενο ραντεβού των δύο, υπογράμμιζαν ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα βρίσκεται εκτός Αθηνών μέχρι και την Τρίτη (08/01/2019).








Μητσοτάκης προς δικαστές και εισαγγελείς : Μην υποκύψετε σε καμία απολύτως πολιτική πίεση
Έκκληση προς τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς της χώρας να υπερασπίζονται με κάθε μέσο το Κράτος Δικαίου και την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα διάκριση των εξουσιών, απεύθυνε τη Δευτέρα (07/01/2019) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. «Συμμερίζομαι απόλυτα τις ανησυχίες που διατυπώσατε δημόσια, σχετικά με την απαράδεκτη παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαιοσύνη. Το κράτος δικαίου και η διάκριση των εξουσιών είναι θεμέλιο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η δικαιοσύνη είναι το τελευταίο καταφύγιο του Έλληνα πολίτη, ειδικά του πιο αδύναμου», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος στο προεδρείο της Ένωσης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως «η εντύπωση που δημιουργείται ότι η Δικαιοσύνη εργαλειοποείται και χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για δικούς της πολιτικούς σκοπούς υπονομεύει ευθέως την ποιότητα της δημοκρατίας».
Παράλληλα, κάλεσε όλους τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και όλα τα δημοκρατικά κόμματα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.«Οι ίδιοι οι λειτουργοί της δικαιοσύνης να υπερασπιστούν τη δική τους, κατοχυρωμένη συνταγματικά, ανεξαρτησία, να επιτελέσουν το καθήκον τους απερίσπαστοι και χωρίς να υποκύπτουν σε καμία πολιτική πίεση», συνέχισε ο αρχηγός της ΝΔ. «Καλώ προσωπικά τον πρωθυπουργό να σταματήσει να αποδέχεται συμπεριφορές υπουργών του τις οποίες δεν καταδικάζει, συμπεριφορές που στοχοποιούν ευθέως και ονομαστικά λειτουργούς και δημιουργούν πρωτοφανές προηγούμενο στη λειτουργία της δημοκρατίας. Βρισκόμαστε σε έναν ολισθηρό δρόμο υπονόμευσης των θεσμών στην πατρίδα μας. Αυτός ο ολισθηρός δρόμος θα πρέπει να σταματήσει. Και θα σταματήσει με συνεργασία όλων των εμπλεκομένων», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι πρέπει να συζητήσουμε και για συνταγματικές αλλαγές για τη λειτουργία της δικαιοσύνης, ενώ κλείνοντας επανέλαβε το μείζον, όπως είπε, «την υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου και τη διάκριση των εξουσιών.Δεν γίνεται στην Ελλάδα του 2019 να λέγονται και να ακούγονται πράγματα που δεν ακούγονται σε μια ευνομούμενη χωρά του δημοκρατικού κόσμου», ανέφερε.







Έχασαν τον λογαριασμό στις προσλήψεις

«Το πρωί σήμερα η αρμόδια υπουργός εξήγγειλε 10.000 προσλήψεις το 2020. Πριν περάσει η ημέρα ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε 16.000 προσλήψεις για το 2019 και 18.000 για το 2020. Και ως κερασάκι στην τούρτα ο κ. Γαβρόγλου άλλες 15.000 εκπαιδευτικών», αναφέρει το ΚΙΝ.ΑΛ σχολιάζοντας την συνέντευξη του πρωθυπουργού. Και συνεχίζει:
Στην προσπάθεια να διαχειριστούν την ήττα τους, έχουν χάσει και τον λογαριασμό.
Αλλά ούτως ή άλλως στα χαρτιά είναι… Άντε λοιπόν να τις εκατοστήσουν» , αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής για την συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Alpha. Και… το καυτό ερώτημα είναι: Μα καλά, αυτοί δεν ήταν που κατέκριναν προηγούμενες κυβερνήσεις για απαράδεκτες συμπεριφορές και χρέωση του δημοσίου από υπεράριθμους, που μας έφεραν μεταξύ άλλων Τα Μνημόνια; Η Τρόϊκα δεν ήταν αυτή που λύσαξε να ζητάει μείωση του σπάταλου κράτους και μείωση προσωπικού;

Αλλά τι λέμε; Αυτά είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλια…








Πάγια τακτική του ΚΚΕ η αποχώρηση από τις κρίσιμες ψηφοφορίες στην Βουλή –Τι θα κάνουν με την συμφωνία των Πρεσπών;
Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2019: Ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας και γελοίας συκοφαντίας που διακινείται τον τελευταίο καιρό κυρίως από τα παπαγαλάκια της ψευτοδεξιάς, αλλά και της αριστεράς αναφέρεται στην στάση που θα κρατήσουν τα κόμματα, όταν έρθουν η συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή. Την πιο ξεκάθαρη και συμπαγής στάση φυσικά έχει η Χρυσή Αυγή που έχει διαμηνύσει προ πολλού προς όλες τις κατευθύνσεις πως θα καταψηφίσει την προδοτική συμφωνία και θα συνεχίσει ασυμβίβαστα τον Αγώνα εντός και εκτός Βουλής για την κατάργησή της.

Στο παραπάνω σενάριο που διακινούν τα συστημικά παπαγαλάκια κάνουν λόγο για το ενδεχόμενο η Χρυσή Αυγή να αποχωρήσει από την διαδικασία της ψηφοφορίας και έτσι να διευκολυνθεί η κυβέρνηση της αριστεράς για να περάσει την προδοσία, αφού το αποτέλεσμα θα είναι επί των παρόντων. Και μετά ξύπνησαν... Η Χρυσή Αυγή θα είναι στην διαδικασία και θα καταψηφίσει σύσσωμη την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών.







Ερώτηση του ΚΚΕ για τις συνακροάσεις-παρεμβολές στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού...
Ερώτηση προς τους υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιχάλη Καλογήρου, αλλά και Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, σχετικά με τις συνακροάσεις-παρεμβολές στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, στον Περισσό, υπέβαλε σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Η ΚΟ του ΚΚΕ ρωτά τους υπουργούς τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι των συνακροάσεων-παρεμβολών που σημειώθηκαν στη 1/12/2016 και στις 5/4/2017. Ταυτόχρονα, κάνει λόγο για απαράδεκτη βραδύτητα και κωλυσιεργία ορισμένων αρχών, θεσμών και υπηρεσιών όλα αυτά τα χρόνια αναφορικά με τα σοβαρά και επικίνδυνα κρούσματα σε βάρος του ΚΚΕ, για άνευ προηγουμένου καθυστέρηση στις έρευνες για την εξαγωγή πορίσματος και τη συνέχιση της ποινικής διαδικασίας, καθώς και για αποσιώπηση και υποβάθμιση των καταγγελιών του ΚΚΕ από την κυβέρνηση και άλλους που «κόπτονται» για τη διαφάνεια και την προστασία των δικαιωμάτων.









«Βόμβα» Κατσίκη: Όταν αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας, η κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη
Από μια κλωστή κρέμεται πλέον ο κυβερνητικός σχηματισμός με τους ΑΝ.ΕΛ να βρίσκονται, όπως όλα δείχνουν στην τελική ευθεία για την αποχώρηση τους. Την άποψη ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών «η κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη», διατύπωσε ο Κώστας Κατσίκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.
«Από τη στιγμή που θα εγκαταλείψουμε την κυβέρνηση δεν μπορεί να μπει προς ψήφιση η Συμφωνία των Πρεσπών», υποστήριξε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, στο Θέμα 104,6, ενώ σε ερώτηση για το πότε τοποθετείται χρονικά η αποχώρηση ο κ. Κατσίκης ανέφερε ότι «εμείς θα φύγουμε πριν πάει η Συμφωνία στη Βουλή με την έννοια ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία στα Σκόπια και έφτασε στην Ελλάδα. Πριν αποφασίσει η διάσκεψη των Προέδρων πότε θα εισαχθεί προς ψήφιση, φεύγουμε».

Όσον αφορά τώρα τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα του Πάνου Καμμένο σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία καταθέσει πρόταση δυσπιστίας ο Κώστας Κατσίκης επισήμανε:« Από τη στιγμή που φύγουμε τι νόημα έχει μια πρόταση δυσπιστίας από τη Βουλή; Οι ΑΝΕΛ δεν θα γίνουν σε καμία περίπτωση εντολοδόχοι της ΝΔ»….








Κανένα σκοπό δεν βλέπουμε στην επίσκεψη της Μέρκελ στην Ελλάδα, παρά μόνο την ταπείνωση και την εκβίαση λύσεων…
«Δε βλέπουμε κανένα σκοπό, εκτός από την ταπείνωση και την εκβίαση της ελληνικής κοινωνίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων. Στην επικείμενη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άγκελας Μέρκελ, στην Ελλάδα αναφέρεται η Ένωση Κεντρώων, σημειώνοντας πως «δε βλέπουμε κανένα σκοπό, εκτός από την ταπείνωση και την εκβίαση της ελληνικής κοινωνίας».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τονίζεται: «Στις 9 και 10 Ιανουαρίου που θα έρθει στην Ελλάδα η κα Μέρκελ, τι θα έρθει να κάνει; Ο κ. Τσίπρας ψηφίζει τις Πρέσπες. Ο κ. Μητσοτάκης μέχρι τις εκλογές δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει, σίγουρα όμως θα ψηφίσει μετά τις εκλογές. Στο ταξίδι της κας Μέρκελ δε βλέπουμε κανένα σκοπό, εκτός από την ταπείνωση και την εκβίαση της ελληνικής κοινωνίας».








Οι πρώτες μάσκες της δήθεν αποκομματικοποίησης της δημόσιας διοίκησης, έπεσαν…
Και οι φωτογραφικές προκηρύξεις για τις θέσεις των Γραμματέων στα Υπουργεία ξεκίνησαν να μπαίνουν στο κάδρο!» επισημαίνει το Ποτάμι ασκώντας δριμεία κριτική για τη διαδικασία προκήρυξης θέσεων γενικών γραμματέων στα υπουργεία, η οποία προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και από την Νέα Δημοκρατία. «Τόσο απλά και τόσο μεθοδικά, όπως προκύπτει από τα «εντυπωσιακά» αποτελέσματα πλήρωσης των θέσεων του Τομεακού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και του Ειδικού Τομεακού Γραμματέα Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τα οποία αναρτήθηκαν πριν λίγες ημέρες» συνεχίζει το Ποτάμι. «Βέβαια, εμείς στο Ποτάμι δεν εκπλησσόμαστε, μιας και το εν λόγω θέμα το έχουμε αναδείξει εξαρχής, απλά τώρα έρχεται και η τυπική επιβεβαίωση για τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης που ο μόνος σκοπός την ήταν και είναι η άλωση του δημόσιου τομέα. Αποδεικνύεται συνέχεια και παντού, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καλύτερος «μαθητής» των παλαιοκομματικών πρακτικών και πλέον έχει ξεπεράσει και τους μεγάλους «δασκάλους» των προηγούμενων κυβερνήσεων!» καταλήγει η σκληρή ανακοίνωση του Ποταμιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια