Header Ads

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ – 7ος Όμιλος - 14η αγωνιστική / ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ – Α.Ο. ΧΑΛΚΙΔΑΣ : 1-0 / Ένας αγώνας ντέρμπι μεταξύ Κορίνθου - Χαλκίδας / ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ...


Σημαντική νίκη πέτυχε την Κυριακή στην έδρα του ο ΠΑΣ Κόρινθος, που πήρε το αίμα του πίσω από την Χαλκίδα του πρώ­του γύρου. Ο αγώνας έγινε στο γήπεδο Ιω­νίας, ήταν για την 14η Αγωνιστική του 7ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, που εί­χε, ως αποτέλεσμα, ΠΑΣ Κόρινθος – Α.Ο. Χαλκίδας 1-0. Μετά τα αποτελέσματα και των υπολοίπων ομάδων η ομάδα μας βρέ­θηκε σε πλεονεκτική θέση έναντι άλλων ο­μάδων του Ομίλου και συγκεκριμένα στην 6η -7η θέση με τους ίδιους βαθμούς με τον ΑΟ Χαλκίδας και ακολουθείται από τον Ά­γιο Ιερόθεο 

Η εξέλιξη του αγώνα 
Κατά τη διάρκεια του πρώτου 15λέπτου και οι δύο ομάδες έπαιξαν δυνατά μεν αλ­λά ανταγωνιστικά του αντιπάλου με ελα­φρά υπεροχή των Κορινθίων. Παίχθηκε α­γώνας του κέντρου, αφού χαρακτηριστι­κή ήταν η περίπτωση, που δημιουργήθη­καν μόνο δύο φάσεις , στις οποίες αναγκά­στηκαν οι τερματοφύλακες να πιάσουν την μπάλα στα χέρια τους. Στη συνέχεια ο ΠΑΣ Κόρινθος άρχισε να ανεβάζει στροφές. Δυ­νατά αλλά καθαρά οι παίκτες της «Μπάρ­τσα» διεκδικούσαν την μπάλα και είχαν την κατοχή της μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό των φιλοξενουμένων. 
Αποκορύφωμα αυτής της υπεροχής ή­ταν στο 21΄σε μία επέλαση του Γάλα, πέ­ρασε με ατομικούς ελιγμούς την αντίπαλη άμυνα, έφτασε στη μικρή περιοχή και επά­νω στο κρίσιμο σημείο της τελικής εξέλι­ξης έγινε σάντουϊτς από δύο αμυντικούς της Χαλκίδας και … ανετράπη βιαίως μπρο­στά στα μάτια του διαιτητή, ο οποίος έδειξε με το χέρι να συνεχίσουν. ΄Ηταν μία κλασι­κή περίπτωση πέναλτι, που ξεσήκωσε τους φιλάθλους της Κορίνθου σε διαμαρτυρίες. Ακόμη χειρότερη ήταν η συνέχεια όταν με­τά από δύο λεπτά μετά από κτύπημα κόρ­νερ ο Γάλας με γυριστή φαλτσαριστή κε­φαλιά έστειλε την μπάλα στο αριστερό πα­ραθυράκι του γάμα και στα δίκτυα, αλλά … ο διαιτητής του αγώνα, που ήταν μπροστά στη φάση και είχε ιδία γνώμη ακύρωσε το γκολ με υπόδειξη του λάϊσμαν για ανύπαρ­κτο φάουλ. 
Με αυτή την υπεροχή μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και ανώδυνες επιθέσεις της ομάδας του ΠΑΣ Κόρινθος, οι ομάδες πήγαν με ισοπαλία στα αποδυτήρια. Με την επανάληψη φαίνεται ότι ο Προπονητής Γιάννης Βασιλόπουλος, έδωσε πειστικές ο­δηγίες στους ποδοσφαιριστές του, οι οποί­οι θύμισαν επικούς αγώνες της πάλαι ποτέ ηρωϊκής «Μπράτσα». Έπαιξαν ομαδικά, ψυ­χωμένα, διεκδικητικά, με αυτοπεποίθηση πως το οφείλουν στην ανάγκη των καιρών να πάρουν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Έτρεχαν πάνω στην μπάλα, αμυντικοί και επιθετικοί, δεν άφηναν τους αντιπάλους σε χλωρό κλαρί, δημιουργούσαν επικίνδυ­νες καταστάσεις για τον αντίπαλο γκολκή­περ και … οι φάσεις μπροστά στο μισό του γηπέδου προς την πλευρά των Χαλκιδαίων ήταν αλλεπάλληλες. Όλη αυτή η προσπά­θεια των παικτών του ΠΑΣ Κόρινθος, είχε αίσιον αποτέλεσμα όταν στο 79΄ ο Ράπτης άνοιξε το σκορ σε 1-0 μέσα σε αποθέωση από τους συμπαίκτες και τους φιλάθλους! 
Στη συνέχεια, η διαφύλαξη του πολύτι­μου σκορ, που κατευθύνθηκε προφανώς α­πό τον πάγκο με ομαδική άμυνα, αλλαγές παικτών για κέρδος χρόνου, πέτυχε τον α­ντικειμενικό της σκοπό. Η ομάδα της Κορίν­θου πέτυχε να αντέξει στην ομαδική επι­θετική επιστροφή των Χαλκιδαίων, να δια­τηρήσει το προβάδισμα και να φύγει νικη­τής και τροπαιούχος από το γήπεδό του έ­χοντας στη βαλίτσα του Νίκη και τρεις απα­ραίτητους βαθμούς! 

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ ( Γιάννης Βασιλόπου­λος): Λουτριώτης, Γάλας, Ντόκο, Βαρδακώ­στας, Βελέντζας, Καραγιάννης, Δόσης, Σι­δέρης, Μαναριώτης, Ράπτης, Ιορδανίδης. 

*** Και κάτι για τους Φιλάθλους: Ο α­γώνας της Κυριακής, ήταν ένας σημαντι­κός αγώνας για την ομάδα μας. Αναφέρο­μαι στη λέξη «Ομάδα μας» για να τονίσω πως η κατά περίπτωση διοίκηση του Συλ­λόγου είναι υπηρέτες της Αθλητικής ιδέας και της ιστορικής ομάδας κατ΄ αρχάς και σε μερικές σπάνιες περιπτώσεις εξυπηρετούν και προσωπικές σκοπιμότητες. Έρχονται και παρέρχονται, αφού προσφερουν χρό­νο και υπηρεσίες, ενώ η ομάδα μένει, Σε έναν αγώνα σαν αυτόν, με ηλιόλουστη η­μέρα και ιδιαίτερα σε μία δύσκολη καμπή του ΠΑΣ Κόρινθος, το γήπεδο θα έπρεπε να είναι γεμάτο. Επειδή δεν είναι εύκολο να αντέξει η ομάδα της καρδιάς μας στα με­γαθήρια της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας έχει α­νάγκη από την παρουσία μας. Απομένουν ελάχιστες αγωνιστικές ημέρες. Βάλτε ένα χεράκι και πλαισιώστε παίκτες, Προπονητή και Διοίκηση, ώστε να αντέξει στην παρα­μονή. Να αποκτήσει εμπειρία και ποιος ξέ­ρει τι μπορεί να γίνει μετά. Οι ομάδες ανε­βαίνουν και κατεβαίνουν στο ασανσέρ των κατηγοριών. Είναι μεγάλη εκτόνωση να πα­ρακολουθείς ποδόσφαιρο της πόλης σου. Κάθε δεύτερη Κυριακή στο γήπεδο της Ιω­νίας για τον ΠΑΣ Κόρινθος! 

Πηγή: Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια