Header Ads

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ : Ακόμη και το σοβαρό θέμα του OpenMall Αντιμετωπίζεται με ανοργανωσιά και προχειρότητα από τη Δημοτική Αρχή Κορινθίων



Όσα έγιναν στην διάρκεια του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου είναι ενδεικτικά του τρόπου που «οργανώνει» ο δήμος Κορινθίων τις δουλειές του (η λέξη «οργανώνει» ασφαλώς πρέπει να μπει σε εισαγωγικά). Και εξηγούν γιατί ο δήμος μας παρουσιάζει αυτή την εικόνα τους χάους, γιατί τρέχει διαρκώς τελευταία στιγμή να προλάβει ημερομηνίες και γιατί όλα γίνονται στην τύχη.
Από τον Ιούνιο έχει ανοίξει το πρόγραμμα. Από το 2016 είναι γνωστή η πρόθεση του υπουργείου να προχωρήσει σε συνέργειες Δήμων και Εμπορικών Συλλόγων (ή Επιμελητηρίων) για να δημιουργηθούν OpenMall. Κι όμως χρειάστηκε να φτάσουμε στην τελευταία ημέρα και στην τελευταία –κυριολεκτικά- ώρα για να καταθέσουμε την πρότασή μας. Αν αυτό δεν είναι προχειροδουλειά δεν ξέρουμε πώς αλλιώς μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε.
Ακόμα και σε αυτή την δωδεκάτη ώρα, όμως, ο Δήμος πήρε εκβιαστικά την ψήφο των παρατάξεων της μειοψηφίας, «για να μην χαθεί το πρόγραμμα». Με προχειρότητα, χωρίς να καταθέσει σχέδιο, χωρίς να μας πει τι σκοπεύει να κάνει, ποιος είναι ο σχεδιασμός, βάσει ποιας μελέτης επιλέχτηκαν οι συγκεκριμένοι δρόμοι και όχι κάποιοι άλλοι, αν συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός υπογραφών από τον Εμπορικό Σύλλογο.
Ελπίζουμε ο Δήμος μας να μπει στο πρόγραμμαOpenMall, παρά το γεγονός πως θα εγκριθούν μόλις 33 προτάσεις και ήδη υπάρχουν Δήμοι που έχουν σχεδιάσει φακέλους εδώ και πολύν καιρό. Με πρόταση μας που ψηφίστηκε ομόφωνα στο δημοτικό συμβούλιο είναι υποχρέωση του δήμου να επεκτείνει το πρόγραμμα με δικά του έξοδα και με τις ίδιες προδιαγραφές πέραν των ορίων που έχουν δοθεί με βάση το σχέδιο, και να συμπεριλάβει το σύνολο των πεζοδρομημένων τμημάτων στο κέντρο της πόλης.
Αν δεν το πράξει η σημερινή δημοτική αρχή είναι κάτι που θα πράξει η Συμμαχία Πολιτών, όταν θα αναλάβει την διοίκηση του δήμου με την εντολή των Κορίνθιων Δημοτών.

Βασίλης Νανόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων

Δεν υπάρχουν σχόλια