Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ


ΠΗΓΕΣ: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, greeknation.blogspotgr, el.gr, voicenews.gr, militaire.gr



Ο Λευκός Οίκος επιτρέπει τη χρήση βίας από τον στρατό στα σύνορα των ΗΠΑ
Τη χρήση βίας (και όποτε χρειαστεί φονικής βίας) από τους στρατιώτες επιτρέπει ο Λευκός Οίκος, στα σύνορα των ΗΠΑ, εν όψει της έλευσης μεταναστών. Στα νότια σύνορα των ΗΠΑ βρίσκονται παρατεταγμένοι 5.900 στρατιώτες. Την εξουσιοδότηση να χρησιμοποιεί μέχρι και «φονική βία», όποτε κρίνεται αναγκαίο, στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό έχει λάβει ο αμερικανικός στρατός που βρίσκεται παρατεταγμένος εκεί, εν αναμονή της άφιξης ενός καραβανιού με μετανάστες, όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος.
Οι στρατιώτες που έχουν παραταχθεί στα σύνορα θα μπορούν να «εκτελούν εκείνες τις στρατιωτικές προστατευτικές δραστηριότητες που το υπουργείο Άμυνας αναγνωρίζει ως λογικά απαραίτητες», για την προστασία των παραμεθόριων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των «επίδειξης ή χρήσης βίας (και φονικής βίας, όπου είναι απαραίτητο), ελέγχου του πλήθους, προσωρινής κράτησης (…)», ανέφερε η σχετική απόφαση, σύμφωνα με την Military Times. Η εν λόγω εντολή υπεγράφη από τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Τζον Κέλι, αργά την Τρίτη.
Όπως εξήγησε ο ίδιος, η συγκεκριμένη εξουσιοδότηση είναι απαραίτητη, καθώς οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών σημειώνουν ότι χιλιάδες μετανάστες που έχουν φτάσει στα σημεία ελέγχου στα σύνορα των ΗΠΑ, κοντά στην Τιχουάνα του Μεξικού, θα μπορούσαν να προκαλέσουν περιστατικά βίας.Παράλληλα, όπως ανέφερε το υπουργείο Άμυνας στο Sputnik, σήμερα, η εν λόγω απόφαση ήταν αναγκαία για την προστασία της ακεραιότητας των συνόρων και του προσωπικού των ΗΠΑ.
«Υπό το φως της ενδεχόμενης απειλής για την ασφάλεια και προκειμένου να προστατευτεί η ακεραιότητα των νότιων συνόρων, ο πρόεδρος (σ.σ. Ντόναλντ Τραμπ) εξουσιοδότησε το υπουργείο Άμυνας να προστατεύσει το ομοσπονδιακό προσωπικό (…)», παρατήρησε εκπρόσωπος του Πενταγώνου.


Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018









Κων. Γρίβας : Η Δύση έχει εξαπολύσει υβριδικό πόλεμο έναντι της Ρωσίας, στη δίνη του κι η Ελλάδα

Εάν ισχύει το δημοσίευμα, επιβεβαιώνεται ότι όλη αυτή η προπαγάνδα περί ρωσικής διείσδυσης στην Ευρώπη χρησιμοποιείται πλέον ξεκάθαρα και ως όχημα για την άσκηση ιμπεριαλιστικών πολιτικών από πλευράς των ισχυρών δυτικών κρατών, έναντι μικρότερων χωρών της Δύσης, όπως είναι η Ελλάδα, επισημαίνει ο καθηγητής Γεωπολιτικής, κ. Κωνσταντίνος Γρίβας.
Ως εξοργιστικά χαρακτηρίζει ο καθηγητής Γεωπολιτικής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, κ. Κωνσταντίνος Γρίβας, τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από τους Anonymous που υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν έγγραφα, τα οποία αποδεικνύουν πως η βρετανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί μυστικά ένα δίκτυο οργανισμών στην Ευρώπη που δραστηριοποιείται κατά της «παραπληροφόρησης», προκειμένου να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των ευρωπαϊκών κρατών.
Ο κ. Γρίβας, μιλώντας στο Sputnik, παρατηρεί, μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για «ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας προς όφελος αλλότριων δυνάμεων». «Η Δύση έχει εξαπολύσει υβριδικό πόλεμο έναντι της Ρωσίας, ο οποίος όπως φαίνεται δεν στρέφεται ενάντια μόνο της Ρωσίας, στρέφεται και εναντίον χωρών, όπως είναι η Ελλάδα», τονίζει χαρακτηριστικά. Ο ίδιος αναφέρεται και στον «αντιρωσισμό», ο οποίος σημειώνει, «είναι συνειδητή επιλογή των ισχυρών δυτικών κρατών για να κρατούν υποδουλωμένες χώρες όπως την Ελλάδα»…


Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018









Μαθητές από Λύκεια των Σερρών και της περιφέρειας βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας

Το πρωί της Παρασκευής εκατοντάδες μαθητές κρατώντας ελληνικές σημαίες και λάβαρα με τον ήλιο της Βεργίνας, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να δηλώσουν την αντίθεσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Αποφασισμένοι, δυναμικοί και οργανωμένοι, δηλώνουν πως οι κινητοποιήσεις τους θα κλιμακωθούν και καλούν όλα τα σχολεία του νομού, να συμμετέχουν στις πορείες και στις καταλήψεις που έχουν ξεκινήσει.
Ψάλλοντας το Εθνικό Ύμνο και τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή» οι μαθητές φώναξαν με όλη τους τη δύναμη εναντίον των πολιτικών, που όπως χαρακτηριστικά λένε, ξεπούλησαν την ιστορία της Μακεδονίας ενώ εκπρόσωποι των μαθητών μιλώντας στις κάμερες δήλωσαν πως δεν θα κάνουν πίσω μέχρι το μήνυμά τους να φτάσει στους κυβερνώντες.


https://www.el.gr/ethnos/themata/mathites-katevikan-stoys-dromoys-stis-serres-gia-tin-makedonia-vinteo/









Ζαχάροβα (εκπρόσωπος ρωσικού Υπεξ) : «Γκάνγκστερ» οι Ουκρανοί

Η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα αποκάλεσε την πρόκληση με τα ουκρανικά πλοία «γκανγκστερική μέθοδο», σχολιάζοντας την κατάσταση στον πορθμό του Κερτς.
«Έχοντας διαλύσει την Ουκρανία, (ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο) Ποροσένκο και όλη η κλίκα του Μεϊντάν, όπως ο (πρώην πρόεδρος της Γεωργίας και κυβερνήτης της Οδησσού Μιχαήλ) Σαακασβίλι, θα περιοδεύσουν στον κόσμο με κηρύγματα για τα οφέλη της Δημοκρατίας. Ήδη αποκατέστησαν την ειρήνη στο Ντονμπάς, και τώρα προχωρούν με τον πορθμό του Κερτς. Γκάνγκστερ. Με μεθόδους γκάνγκστερ: πρώτα πρόκληση, κατόπιν πίεση και μετά κατηγορίες περί επίθεσης» έγραψε η Ζαχάροβα στο Facebook. «Αυτοσυγκράτηση» και αποκλιμάκωση ζητούν ΕΕ και ΝΑΤΟ Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ απεύθυναν σήμερα έκκληση για «αποκλιμάκωση» στη θάλασσα του Αζόφ και ζήτησαν από τη Μόσχα να «αποκαταστήσει την ελευθερία διέλευσης» από τον πορθμό του Κερτς. «Αναμένουμε από τη Ρωσία να αποκαταστήσει την ελευθερία της διέλευσης στον πορθμό του Κερτς και καλούμε όλες τις πλευρές να ενεργήσουν με τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση προκειμένου να υπάρξει μια άμεση αποκλιμάκωση της κατάστασης» επισήμανε η ΕΕ σε ένα δελτίο τύπου. Το ΝΑΤΟ απηύθυνε έκκληση για «αυτοσυγκράτηση και αποκλιμάκωση», μέσω των δηλώσεων μιας εκπρόσωπου τύπου της Συμμαχίας.


Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018












Τουρκία: Ισόβια σε 74 για συμμετοχή στο πραξικόπημα σε μία ημέρα

Tα απόνερα του πραξικοπήματος του 2016 επηρεάζουν ακόμα έντονα τη ζωή και τις εξελίξεις στην Τουρκία.
Την Τετάρτη 74 άτομα καταδικάστηκαν με την ποινή των ισοβίων δεσμών για το ρόλο τους στην προσπάθεια πραξικοπήματος που έγινε τον Ιούλιο του 2016. Το δικαστήριο έκρινε ενόχους και τους 74 για “προσπάθεια διάλυσης της συνταγματικής τάξης” όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού. Συνολικά από τον Ιούλιο του 2016 κρατήθηκαν 160.000 άνθρωποι οι 77.000 εκ των οποίων εξακολουθούν να βρίσκονται στη φυλακή ενώ είναι σε εξέλιξη η δίκη τους.

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018










Τα κανάλια, τα άλλα ΜΜΕ της διαπλοκής και οι φασιστεροί ενωμένοι κατά των μαθητικών καταλήψεων υπέρ της Μακεδονίας! Κάτω τα χέρια σας από τον πατριωτισμό των Ελληνόπουλων!!

Μια ανίερη και σκοτεινή συμμαχία έχει σχηματιστεί τις τελευταίες μέρες μεταξύ της φασιστεράς του ΣΥΡΙΖΑ και των καναλιών της διαπλοκής, τα οποία πλέον επιζούν χάρη στην κρατική επιχορήγηση, εναντίων των αυθόρμητων πατριωτικών μαθητικών κινητοποιήσεων στα σχολεία μέσω των καταλήψεων σχολείων υπέρ της Μακεδονίας και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών... Κάτω τα χέρια σας από τον πατριωτισμό των Ελληνόπουλων, Ανθέλληνες!


Πηγή: News Γιάννης 25/11/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια