Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ...


Πέτρος Τατούλης

Μετά από χρόνια συστηματικής και υπεύθυνης προσπάθειας το πετύχαμε «Δημιουργούμε την πρώτη Περιφερειακή Τράπεζα στη χώρα»

Την πλήρη στήριξη της Κυβέρνησης στην πολιτική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη για τη δημιουργία της πρώτης Περιφερειακής Τράπεζας στην Πελοπόννησο εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ιωάννης Δραγασάκης κατά τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018.
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τόνισε ότι «θέλουμε να υπάρξουν τέτοια σχήματα με τη δημιουργία περιφερειακών τραπεζών θα δώσουμε προοπτική στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας μέσα από τις Περιφέρειες και θα απαντήσουμε σε σημαντικά προβλήματα του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας». Ο κ. Δραγασάκης δεσμεύτηκε επίσης για την ανάληψη το συντομότερο νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα θωρακίσουν θεσμικά το εγχείρημα αυτό.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου από την πλευρά του τόνισε την ανάγκη για τη δημιουργία ενός τέτοιου χρηματοπιστωτικού εργαλείου που θα μοχλεύσει πόρους, θα παράσχει ασφάλεια στις καταθέσεις και θα στηρίξει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, καθώς επίσης την περιφερειακή ανάπτυξη. Σημείωσε επίσης το ενδιαφέρον των υπολοίπων περιφερειών της χώρας να υιοθετήσουν τη βέλτιστη αυτή πρακτική αμέσως μόλις ιδρυθεί η πρώτη πιλοτική τράπεζα στην Πελοπόννησο.
Ο κ. Τατούλης εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την αγαστή συνεργασία με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη, αλλά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρο Χαρίτση, με τον οποίο συναντήθηκε στη συνέχεια.

Κατά τη συνάντηση αυτή ο Αναπληρωτής Υπουργός επανέλαβε τη δέσμευσή του από το Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου να συνδράμει ενεργά στη δημιουργία της πρώτης Περιφερειακής Τράπεζας στην Πελοπόννησο. Οι κ. Τατούλης και Χαρίτσης συζήτησαν επίσης θέματα που άπτονται σημαντικών αναπτυξιακών υποδομών στην Πελοπόννησο.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Πρόγραμμα κινδύνων που προκύπτουν από έντομα διαβιβαστές

H Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας , το ΚΕΕΛΠΝΟ και την ΕΣΔΥ , από 9 Ιουλίου έως και 11 Ιουλίου υλοποίησε ενημερωτική και εκπαιδευτική δράση για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων Τρίπολης , Καλαμάτας , Αργολίδας και Κορίνθου, στο πλαίσιο υλοποίησης του “ Ολοκληρωμένου προγράμματος κινδύνων που προκύπτουν από έντομα διαβιβαστές (Κουνούπια, Σκνίπες, Φλεβοτόμοι). Ανάπτυξη μηχανισμού Ταχείας αντίδρασης και καταπολέμησης εντόμων διαβιβαστών στη Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δημιουργία Δομής Ελέγχου, Επιτήρησης και Επαγρύπνησης των νόσων που προκύπτουν από έντομα διαβιβαστές” και ειδικότερα για την υλοποίηση του προγράμματος :“Δημιουργία δομής ελέγχου, επιτήρησης και επαγρύπνησης νόσων που προκύπτουν από έντομα διαβιβαστές (ελονοσία) με πεδίο εφαρμογής την Περιφέρεια Πελοποννήσου» για την τριετία 2017-2018-2019’’
Η εκπαιδευτική δράση σχετικά με την Εργαστηριακή Διάγνωση της ελονοσίας απευθυνόταν κυρίως στους Βιοπαθολόγους και τους Παθολόγους , ενώ παράλληλα έγινε και εκτενής ενημέρωση για την ελονοσία και τον Ιό του Δυτικού Νείλου στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των ανωτέρω νοσοκομείων.
Η Αντιπεριπεριφερειάρχης Υγείας – Παιδείας & Πολιτισμού κα Ελένη Παναγιωτοπούλου προλόγισε και συντόνισε την εκδήλωση στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας και ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας Διευθυντής ΕΣΥ, συντόνισε και προλόγισε την εκδήλωση στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.
Στην δράση αυτή συμμετείχαν από επιστημονικής πλευράς οι κυρίες Βασσάλου Ευδοκία και Μπίμπα Αναστασία, από τον Τομέα Παρασιτολογίας – Εντομολογίας και Τροπικών Νόσων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας/ ΕΣΔΥ και η κα Μαρία Τσερώνη, από το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Σημειώνεται ότι στο ΓΝ Σπάρτης έχει προηγηθεί η ανάλογη εκπαίδευση τα προηγούμενα έτη από το αντίστοιχο πρόγραμμα που εκπονείται στο δήμο Ευρώτα , καθώς και πρόσφατη ενημέρωση .
Η ενημέρωση - εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε ως ακολούθως στο κατωτέρω πίνακα:

Ημ/νία και ημέρα εκπαίδευσης: Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου 09:00: Αμφιθέατρο Νοσοκομείου. Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου ευχαριστεί θερμά για τη συνεργασία και την συμμετοχή τους κκ Διοικητές καθώς και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων και των άλλων δομών υγείας που παρευρέθησαν.


Με απόφαση του Πέτρου Τατούλη δύο σημαντικά έργα ύδρευσης στους Δήμους Τρίπολης και Σικυωνίων εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020 και στον άξονα προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον» δύο σημαντικά έργα ύδρευσης. Πρόκειται για το έργο «Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Δ.Κ. Κιάτου και Παραλιακής Ζώνης» στο Δήμο Σικυωνίων και το έργο «Αντικατάσταση δευτερεύοντος δικτύου ύδρευσης του συνδέσμου υδατικών έργων Μεθυδρίου των Τ.Κ. Βλαχέρνας, Δάρα, Λίμνης, Ορχομενού, Παλαιόπυργου, Παναγίτσας, Χωτούσας της Δ.Ε. Λεβιδίου» στο Δήμο Τρίπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια