Header Ads

«Τα της Μουσικής κυλήματα και δαιμόνων θέλγει φρένας» (Φ. 1891)

 




Την Τρίτη το βράδυ στις 23 του μήνα, είχαμε την ευκαιρία και τη χαρά να παρακολουθήσουμε στο Θέατρο «Μαρία Κάλλας» (παλαιότερα ΟΛΥΜΠΙΑ-Λυρική Σκηνή) επί της οδού Ακαδημίας μια Εκδήλωση εξαιρετική, μια τιμητική βραδιά-αφιέρωμα στο Μεγάλο Συγγραφέα, Δημοσιογράφο αλλά και πασίγνωστο Στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Ήταν οργανωμένη από το Δήμο Αθηναίων, με την εξαίρετη Ορχήστρα του Δήμου και τη μοναδική, υπέροχη στην κυριολεξία Μπέττυ Χαρλαύτη από την Κορινθία (Φενεό και Κόρινθο), από την γειτονιά της Ιωνίας Κορίνθου και μέλος του Συλλόγου μας.

Δεν υπάρχουν λόγια!

Συγκίνηση, απόλαυση, κλίμα που σπάνια έχεις την ευκαιρία να βιώσεις.

Στητή, λαμπερή, με φωνή σταθερή, μελωδική αλλά και στέρεα -ιέρεια έμοιαζε- που ανέδειξε το στίχο του μεγάλου Λευτέρη -του δικού μας Λευτέρη- που απλά, αβίαστα, ξεκάθαρα «έψαλε» τη ζωή, τα βάσανα της εποχής, του κόσμου του απλού του μέγα, έτσι όπως συνέβαιναν αλλά με άρτια τεχνική, ουσία και δωρική πληρότητα. Και βέβαια με μεγάλους καταξιωμένους Συνθέτες που ανέβασαν το στίχο του ως τα ουράνια και ως τα σώψυχά μας.

Κι όλο το θέατρο, με μία φωνή, με την υποκίνηση της Μεγάλης Ιέρειας της βραδιάς της Μπέττυς μας, να τραγουδά και να χειροκροτεί ρυθμικά, ενώ τα μάτια ψιχάλιζαν από μέθεξη και συγκίνηση.

Τιμητικός ο λόγος του Δημάρχου Αθηναίων προς το Μεγάλο Παρόντα Λευτέρη Παπαδόπουλο και απονομή Τιμητικής Πλακέτας και γλυκύτατη η αναφορά, γεμάτη συγκίνηση, ευγνωμοσύνη και χαρά της Μπέττυς μας στο πρόσωπό του.

Ο σεβασμός, η τιμή και οι χαιρετισμοί στο μεγάλο τιμώμενο και την εξαίρετη Μπέττυ έκλεισαν τη βραδιά και επιστρέψαμε οίκαδε σιγοτραγουδώντας ό,τι μας είχε συνεπάρει.

Μπράβο! Άξιος κάθε τιμής ο Λευτέρης Παπαδόπουλος. Πάντα τέτοια Μπέττυ! Μας κάνεις υπερήφανους.

Αναδεικνύεις με τις εμφανίσεις σου και τη μοναδική σου παρουσία -αποτέλεσμα θείου χαρίσματος και ασίγαστης επιμέλειας- την Ελληνική Έντεχνη Μουσική όπως της αξίζει!

Να ’σαι καλά πάντα, μακρύτερα να πηγαίνεις, πάντα ψηλότερα ν’ ανεβαίνεις. Θα ήταν ευλογία να σε απολαύσουμε το καλοκαίρι-φθινόπωρο στην Κόρινθο!

Σ’ ευχαριστούμε!



Από τη Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια