Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1890)

 

ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Νεμέας

   Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Νεμέας εστάλη προς την Τράπεζα Πειραιώς με αφορμή, για ακόμη μια φορά, την κακή λειτουργία του μοναδικού ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στην περιοχή , από την περίοδο που σταμάτησε η λειτουργία του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Δήμο Νεμέας.

  Παρακάτω η επιστολή ,όπως αυτή κοινοποιήθηκε στο κεντρικό κατάστημα της τράπεζας και στο υποκατάστημα Κορίνθου:

  Δυστυχώς για άλλη μια φορά οφείλω να σας ενημερώσω για τον άσχημο και προβληματικό τρόπο λειτουργίας του Α.Τ.Μ. της Τράπεζας Πειραιώς στο Δήμο Νεμέας .

  Παρ ’ότι στο «κλείσιμο» της Τράπεζας είχα τη διαβεβαίωση πως θα τοποθετηθούν 2 σύγχρονα ΑΤΜ δυστυχώς αυτό δεν έγινε ΠΟΤΕ.

  Τοποθετήθηκε τελικά ένα και ο τρόπος λειτουργίας και γενικότερα η εξυπηρέτηση των πολιτών είναι ανεπίτρεπτα.

  Τις γιορτές των Χριστουγέννων το μηχάνημα ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ για 10 μέρες.

  Τώρα, σε μια αγροτική περιοχή, όπως είναι η Νεμέα πάλι το μηχάνημα εδώ και 3 μέρες ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ σε μια εποχή που οι αγροτικές αποζημιώσεις μπήκαν στους λογαριασμούς των πολιτών και οδεύουμε προς τη γιορτή του Πάσχα.

  Πολλές φορές κατά το παρελθόν έχω διαμαρτυρηθεί με όλους τους τρόπους αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ κανείς δεν ενδιαφέρεται να δώσει λύση.

  Είναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ με τον τρόπο λειτουργίας σας οι πολίτες να μην μπορούν να κάνουν χρήση των χρημάτων τους.

   Η όλη συμπεριφορά δεν μπορεί να έχει άλλη ανοχή από μέρους μας και θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο τρόπο ώστε οι υπεύθυνοι ν’ αναλάβουν το κόστος των ευθυνών τους.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Η επέτειος της μάχης του Ισθμού και των Εξαμιλίων

Τιμούμε την επέτειο της αιματηρής μάχης του Ισθμού και των γύρω περιοχών, στις 26 Απριλίου 1941,  μεταξύ των Συμμάχων και των Γερμανών κατακτητών. 

Τιμούμε την μνήμη των συμπατριωτών μας και των Βρετανών συμμάχων, που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι εναντίον των Γερμανών.

Τιμούμε τους κατοίκους της Κορίνθου, οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους περιέθαλψαν και φυγάδευσαν Βρετανούς στρατιώτες κατά την υποχώρηση τους προς την Κρήτη.

Η ιστορική μνήμη ενισχύει την σύγχρονη ταυτότητα  της Πόλης μας, φέρνοντας την σε επαφή με τις ρίζες της και τους αγώνες των κατοίκων της για Ελευθερία και καλύτερη ζωή.

 

 

Εξαιρετική ημέρα για την Κόρινθο η 25η Απριλίου

 

Λαμπρή τελετή άφιξης της Ολυμπιακής φλόγας στην πόλη της Κορίνθου, στο Φλοίσβο δίπλα στον μυθικό Πήγασο.

Χιλιάδες Κορίνθιοι υποδέχθηκαν την Ολυμπιακή φλόγα το βράδυ της Πέμπτης 25 Απριλίου, στην προτελευταία μέρα της Λαμπαδηδρομίας επι Ελληνικού εδάφους. Μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η φλόγα έφτασε στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου όπου τον βωμό άναψε ο Κορίνθιος Ολυμπιονίκης & μέλος της Ε.Ο.Ε. Νίκος Ξυλούρης.

           Ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης, μεταξύ άλλων δήλωσε:

           «Μεγάλη μας τιμή η παραμονή και διανυκτέρευση της φλόγας στην Κόρινθο την προτελευταία ημέρα αναχώρησης της για το Παρίσι. Ακόμα μεγαλύτερη τιμή η ομιλία μου ως εκπροσώπου του ιστορικού Δήμου μας. Η Κόρινθος στα πέρατα της γης. Καλή επιτυχία Παρίσι 2024».

 

 

Οι Μικροί Πρωταθλητές του Συλλόγου Shotokan Karate Ξυλοκάστρου στο Γραφείο του Δημάρχου

 


 

 

Τον Δήμαρχο κ.Βλάσιο Τσιώτο, επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι μικροί διακριθέντες αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου Shotokan Karate Ξυλοκάστρου. Συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα καράτε Παίδων-Κορασίδων, που διεξήχθη στη Χαλκίδα στις 30-31 Μαρτίου, έχοντας στις αποσκευές τους δύο πρωταθλητές Ελλάδας και τρεις μικρούς Τελικούς.

Ο Δήμαρχος τους καλωσόρισε, μαζί με τον προπονητή τους κ. Κωνσταντίνο Κόττα στο γραφείο του, τους συνεχάρηκε και τους ευχαρίστησε για την σπουδαία αυτή εκπροσώπηση του Δήμου, η  οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Οι διακριθέντες μικροί μας αθλητές, θεωρούνται πλέον Μέλη της Εθνικής Ομάδας Καράτε, με δικαίωμα εκπροσώπησης της χώρας μας και του Δήμου μας, στο επικείμενο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη τον Ιούνιο.

Ο προπονητής κ.Κόττας με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, για τον τρόπο που ενέπνευσε τα παιδιά να κυνηγούν με πάθος τους στόχους τους, όταν η παιδική παραβατικότητα ανεβαίνει καθημερινά, ο Δήμος προτείνει και υποστηρίζει τις αξίες του αθλητισμού.

Θερμά Συγχαρητήρια!

 

Δήμος Βέλου - Βόχας

Στο Δημαρχείο Ζευγολατιού, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κο Αναστάσιο Γκιολή & του Δημάρχου Βέλου-Βόχας, κο Αθανάσιο Μανάβη.

Η συνάντηση έγινε σε άριστο κλίμα συνεργασίας και κατανόησης για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και ο Αντιπεριφερειάρχης, δήλωσε την ξεκάθαρη στήριξή του.

Συζητήθηκε το μεγάλο πρόβλημα της υδροδότησης & της άρδευσης, που ταλαιπωρεί τους δημότες μας, και στο οποίο και απαιτούνται άμεσες λύσεις.

Παράλληλα συζητήθηκαν με τον κο Γκιολή και πολλά ακόμη σημαντικά θέματα όπως τα αντιπλημμυρικά έργα, τα οδικά έργα, κ.α.

Από κοινού προγραμματίστηκαν δράσεις που θα ενισχύσουν ριζικά τον σχεδιασμό του δράσεων του Δήμου μας, καθώς και αναλύθηκαν αυτά τα όποια βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η συνεργασία του Δήμου Βέλου-Βόχας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο & αναμένουμε ότι σύντομα θα αποδώσει καρπούς προκειμένου να ξαναμπεί ο Δήμο μας σε τροχιά ανάπτυξης.

Γραφείο Τύπου

Βελου-Βόχας

 


 





 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια