Header Ads

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1887)

 

Γ ΕΘΝΙΚΗ 3ος  Όμιλος

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών  3-0

Στην ίδια βαθμολογία με 1 β. πίσω από το Άργος

 

 

Σημαντική νίκη με καθαρό σκορ 3-0 πέτυχε ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ, την Κυριακή στο Δ.Α.Κ. Κορίνθου ευρισκόμενος βαθμολογικά σε απόσταση αναπνοής από τον Παναργειακό, ο οποίος κέρδισε και αυτός με σκορ 2-0 την τοπική ομάδα Α.Ε. Ερμιονίδας. Ο Πρωταθλητής του Ομίλου θα κριθεί στους δύο επόμενους αγώνες ΄,που την Κυριακή14.4.2024 το Άργος, αν στραβοπατήσει   στο Αίγιο και ίσως στη μεθεπομένη Κυριακή, αν η Κόρινθος πάρει στο ίδιο γήπεδο τον τοπικό Παναιγιάλειο. Ίδωμεν…

Το σκορ 3-0 της Κορίνθου επί των Φιλιατρών δείχνει και την πραγματική εικόνα του αγώνα στην Κόρινθο. Η υπεροχή και κατοχή της μπάλας του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ υπήρξε από την αρχή μέχρι τέλους καθολική.

ΟΙ φάσεις του αγώνα

Από το πρώτο λεπτό του αγώνα μέχρι  το 25΄ που Καλούσης άνοιξε το σκορ οι επιθετικές ενέργειες των Κορινθίων ήταν συνεχείς με σποραδικές επιθέσεις των φιλοξενουμένων, οι οποίοι μόνο σε τρεις περιπτώσεις προσέγγισαν τον γκολκήπερ του ΠΑΣ Κορίνθου, που έπιασε την μπάλα στα χέρια του. Στο χρόνο αυτό ο Μάρκοβιτς κτύπησε φάουλ λίγο έξω από τη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής της Εράνης, ψηλοκρεμαστό. Μπήκε ενάντια σε τρεις παίκτες αμυντικούς σαν σίφουνας ο Καλούσης και με κεφαλιά καρφωτή άνοιξε το σκορ σε 1-0 για την Κόρινθο.

Ο υπόλοιπος χρόνος μέχρι τη λήξη του ημίχρονου κύλησε μέσα σε επιθετικέ έξαρση των παικτών μας, αλλά δεν είχε αλλαγή στο σκορ, που οι παίκτες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0.

Η επανάληψη του αγώνα δεν άλλαξε μορφή όσον αφορά την κατοχή της μπάλας. Πολύ γρήγορα όμως, μετά από ένα ρεσιτάλ αλλεπάλληλων κόρνερ κατά της Εράνης στο 52΄ μετά από φάουλ κοντά στη γωνία του κόρνερ από αριστερά ο Γκίκας κτύπησε το φάουλ, ο Ροχάνο πήδηξε ανάμεσα σε σύμπλεγμα παικτών πιο ψηλά, έπιασε κεφαλιά και διαμόρφωσε το σκορ σε 2-0. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εράνη κτύπησε πέναλτι στο 67΄ το οποίο απέκρουσε ο Δαρσινός.

Είχαμε όμως και συνέχεια στην επίτευξη των γκολ. Ο ίδιος παίκτης, ο Ροχάνο, διαμόρφωσε το τελικό σκορ σε 3-0 με σουτ μετά από επιθετικό συνδυασμό. Στο 59΄ λεπτό η Εράνη κτύπησε κόρνερ από αριστερά, ο γκολκήπερ Δαρσινός απέκρουσε δυνατά μια ψηλή μπαλιά και την έστειλε λίγο πριν από τη σέντρα. Την μπάλα διεκδίκησαν οι Κορίνθιοι και πάσα στην πάσα ο Γκίκας πάλι έδωσε ασίστ πάσα στον  Ροχάνο σε σημείο βολής που με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ  σε 3-0. Η συνέχεια ήταν πλέον μια ρουτίνα για την Κόρινθο. Παρέμεινε στη διεκδίκηση που θα φανεί στα δύο επόμενα παιχνίδια… Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Επισημάνσεις του αγώνα

Οι παίκτες στον δεύτερο γύρο απέδειξαν ότι παρά το ανομοιόμορφο του πρώτου γύρου, είχαν τα φόντα με τις προπονητικές οδηγίες του Ανδρέα Μπερτολούτσι και εν συνεχεία του Φυντάνη, αλλά και τις παραινέσεις του πρώην Προέδρου Αλέξη Κούγια, χωρίς να παραβλέψουμε τις πλάτες του σημερινού υπό τον Γ. Πιέτρη Δ.Σ., να αφομοιώσουν την επιθετική τακτική τους. Το δόγμα ο ένας για όλους και όλοι για τον ένα είναι πλέον φανερό στους αγώνες. Έχουν επιθετικό ομαδικό δόγμα τακτικής ποδοσφαίρου! Όπως είδαμε, ακόμη και ο γκολκήπερ Δαρσινός συνειδητοποίησε ότι από την μπάλα που δίνει με το χέρι σε αμαρκάριστο αμυντικό του, αρχίζουν επιθετικές ενέργειες της ομάδας. Αν δεν ήταν αυτή η άτιμη «Παράγκα της διαιτησίας», θα ήταν άθλος για το ποδόσφαιρό…

ΔΙΑΤΗΣΙΑ Λίαν καλή (Άριστη, Λίαν καλή, Καλή, Κακή).

Διαιτητής : ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΥΡΟΣ,   Αθηνών.

Α΄Βοηθός: ΤΡΑΝΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ,    Αθηνών.

Β΄Βοηθός: ΤΣΙΑΤΣΙΟΣ ΣΕΦΑΝΟΣ, Αθηνών

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ( Φυντάνης): Δαρσινός 1 (Τριανταφυλλόπουλος 80΄), Νικολάου 18, Χατζής 2 (Κορωνιώτης 80΄), Καλούσης 4, Αναστασόπουλος 6, Παπανικολάου 7, Γκουντρουμπής 9, Λάκοβιτς 10 (Ζεϊμπέκης 70΄). Δερμιτζάκης 14, Γκίκας 17, Ροχάνο 19 (Τσέλιος 60΄).

 






 

1ος Σολύγειος αγώνας δρόμου – Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

 

Την Κυριακή 28 Απριλίου θα διεξαχθεί ο 1ος Σολύγειος αγώνας δρόμου στα Λουτρά Ωραίας Ελένης στην Κορινθία. Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

1ος Σολύγειος αγώνας δρόμου – Προκήρυξη

Ο πολιτιστικός σύλλογος Σολύγειος δεσμός σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Κορινθίων θα διοργανώσουν Αγώνες Δρόμου/δυναμικού βάδην 17 km (για ενήλικες ≥18 ετών), 5km (≥13 ετών) και 1000m για παιδιά δημοτικού (6-12 ετών) που θα πραγματοποιηθούν στα Λουτρά Ωραίας Ελένης, Κορινθίας, με την επωνυμία ‘1ος Σολύγειος αγώνας δρόμου’.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν με τους παρακάτω όρους:

1. Ημερομηνία Αγώνα:

Κυριακή 28/04/2024

Εκκίνηση/Τερματισμός: Προβλήτα Λουτρών Ωραίας Ελένης, Δήμου Κορινθίων.

2. Πρόγραμμα εκδήλωσης:

Κυριακή 28/04/2024

08.30: Άνοιγμα Γραμματείας, στην Προβλήτα Λουτρών Ωραίας Ελένης για παράδοση αγωνιστικού πακέτου (αριθμός και chip χρονομέτρησης).

10.30: Εκκίνηση δρόμου 17 km.

10.35: Εκκίνηση δρόμου 5000m.

10.40: Εκκίνηση δρόμου 1000m.

12.00: Απονομές στους νικητές

13.00: Λήξη τερματισμών.

13.05: κέρασμα στην Προβλήτα Λουτρών Ωραίας Ελένης.

Η εκκίνηση θα δοθεί από την Προβλήτα Λουτρών Ωραίας Ελένης όπου θα γίνει και ο τερματισμός. Η διαδρομή των αγώνων είναι ασφάλτινη. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συμμετοχή αθλητών και αθλουμένων σε φυσική δραστηριότητα που βελτιώνει την υγεία και την ποιότητα ζωής και η ανάδειξη του φυσικού κάλους της περιοχής (όρμος Λυχναρίου).

3. Έπαθλα-Δώρα

Σε όλους τους συμμετέχοντες, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.

Κύπελλο θα απονεμηθεί στον πρώτο νικητή/τρια της γενικής κατηγορίας στο δρόμο των 17km και 5km καθώς και των 1000m. Στους 2ους και 3ους νικητές θα δοθεί μετάλλιο.

Επίσης, κύπελλο θα απονεμηθεί στον πρώτο νικητή/τρια και αναμνηστικά μετάλλια στους 2ους και 3ους νικητές των ηλικιακών κατηγοριών για το δρόμο των 17km ανδρών έως 39, 40-49, 50-59 και 60+ ετών και γυναικών έως 39, 40-49 και 50+ ετών.

4. Συμμετοχή:

Χρονικό όριο τερματισμού: Ο αγώνας των 17km έχει χρονικό όριο τερματισμού 150 λεπτά (μέχρι τις 13:00). Μετά από αυτό το χρονικό όριο όσοι δρομείς συνεχίσουν την προσπάθειά τους και κινούνται στη διαδρομή του αγώνα θα συνεχίσουν με δική τους ευθύνη και πρέπει να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας της τροχαίας Κορίνθου.

Χρονομέτρηση του αγώνα: Ο αγώνας θα έχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση ενώ live τα αποτελέσματα μετά την έναρξη του αγώνα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα www.ftt.gr.

Κόστος συμμετοχής:

17km: 8

5km: 5 ευρώ

1000m: δωρεάν.

Η ηλεκτρονική φόρμα δήλωσης συμμετοχής θα είναι ανοικτή έως 22/04/2024 ή έως να συμπληρωθεί ο αριθμός των 400 συμμετοχών που έχει προγραμματίσει να υποστηρίξει η Οργανωτική Επιτροπή σε όλους τους δρόμους. Η Γραμματεία του αγώνα θα δεχθεί μικρό αριθμό νέων συμμετοχών 2 ώρες πριν την έναρξη των αγώνων και θα αφορά κυρίως ακυρώσεις συμμετοχών.

Παραλαβή πακέτου συμμετοχής: Οι αθλητές – αθλήτριες θα προσέρχονται αυτοπροσώπως στην Γραμματεία τουλάχιστον 60΄ λεπτά πριν από την ώρα διεξαγωγής του αγώνα για την παραλαβή του πακέτου. Ο αριθμός συμμετοχής είναι προσωπικός, δεν αλλάζεται και δεν μεταβιβάζεται και πρέπει να βρίσκεται καρφιτσωμένο στο εμπρός μέρος της μπλούζας του\της αθλητή\αθλήτριας από την έναρξη έως το τέλος του αγώνα.

5. Δικαίωμα συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής στο δρόμο των 17km έχουν όλοι οι αθλητές/αθλούμενοι, άνω των 18 ετών (γεννημένοι 2006 και νωρίτερα), οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Στο δρόμο των 5000m θα επιτραπεί η συμμετοχή αθλητών/αθλουμένων ≥ 13 ετών (γεννημένοι 2011 και νωρίτερα). Στο δρόμο των 1000m θα επιτραπεί η συμμετοχή μαθητών Δημοτικού 6-12 ετών. Θα ζητηθεί έγγραφη συγκατάθεση από τον κηδεμόνα για τη συμμετοχή των ανηλίκων.

6. Ιατρικές Εξετάσεις:

Ο αγώνας θα έχει ιατρική κάλυψη. Οι δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη δική τους ευθύνη ενώ συστήνεται να έχουν προβεί στις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις.

7. Σταθμοί Ανεφοδιασμού:

Στο δρόμο των 17km οι σταθμοί ανεφοδιασμού (νερό) θα είναι στο 3, 6, 8.5, 11 και 14km. Τα υγρά που θα δίνονται στους αθλητές (νερό) θα είναι σε ατομικές συσκευασίες μπουκαλάκια της μίας χρήσης, τα οποία θα μαζευτούν κατά την διασπορά τους, μετά την χρήση τους. Στον τερματισμό θα υπάρχουν επίσης νερό και φρούτα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικές με τον αγώνα:

Παππάς Σπύρος: 6947267051 & Καρασαρίδης Γιώργος: 6977258484

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια