Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (Φ. 1881)

 

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τα σωματεία εκπαιδευτών οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής Περιφέρειας Πελοποννήσου

 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός είχε συνάντηση με τα σωματεία εκπαιδευτών οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη συνάντηση, που έγινε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, παρουσία και του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης, Νίκου Γρέντζελου, συζητήθηκαν βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία της Περιφέρειας.

Σε κλίμα κατανόησης, συμφωνήθηκε η συνεχής ενημέρωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, για καθημερινά θέματα του κλάδου και η αντιμετώπισή τους μέσα από τη συνεργασία όλων των πλευρών.

 

«Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2024» παρουσία του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού

 

Παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου, η εκδήλωση του επιμελητηρίου Λακωνίας «Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2024», στο Γύθειο.

Στο χαιρετισμό του, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός στάθηκε στα σημεία που καλούνται να υπηρετήσουν οι επιχειρήσεις του σήμερα, όπως η κατάρτιση, ο πειραματισμός και οι νέες τεχνολογίες, ενώ ευχήθηκε η συγκεκριμένη εκδήλωση να βρει μιμητές σε ολόκληρη την Περιφέρεια, όπου υπάρχουν επιχειρήσεις με ικανότατα στελέχη που στέκονται όρθιες μέσα σε ένα απαιτητικό περιβάλλον.

«Τολμήστε να προχωρήσετε σε συνέργειες και συνεργασίες», σημείωσε, μεταξύ άλλων και αναφέρθηκε στο γόνιμο διάλογο που έχει ανοίξει η Περιφέρεια με όλα τα επιμελητήρια της Πελοποννήσου.

Ο συγκεκριμένος θεσμός, δημιουργήθηκε για να στηρίξει και να αναδείξει τις δυνάμεις της λακωνικής επιχειρηματικότητας που υπηρετούν τη διαχρονική σχέση μεταξύ του επιχειρείν και της συλλογικής προόδου, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, να δηλώνει πως θα βρίσκεται στο πλευρό του επιμελητηρίου Λακωνίας.

 

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου

 

Συνεδρίασε, την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση ήταν η πιστή εφαρμογή του προγράμματος και η λειτουργία της δακοκτονίας με την απόφαση της επιτροπής να αναφέρεται σε κυρώσεις που θα έχουν οι εργολάβοι οι οποίοι εκτέλεσαν πλημμελώς το έργο τους.

Σημειώνεται πως οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα συνεχίσουν να παρακολουθούν το έργο της δακοκτονίας με ακόμα πιο σύγχρονους και αυστηρότερους τρόπους.

 

Καταπολέμηση κουνουπιών | Ένταξη πράξης προϋπολογισμού 4.100.000 ευρώ με απόφαση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού

 

 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Περιφερειακής Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου 2021-2025, η πράξη «Υλοποίηση Προγράμματος Αντιμετώπισης Κουνουπιών και Επιτήρησης Νόσων που μεταδίδονται δι ́ αυτών, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», προϋπολογισμού 4.100.000 ευρώ.

Η ολοκληρωμένη καταπολέμηση των κουνουπιών υλοποιείται σε θέσεις του φυσικού, αγροτικού, περιαστικού και αστικού περιβάλλοντος, οι οποίες αποτελούν εν δυνάμει εστίες ανάπτυξης κουνουπιών και αποτελείται από μια σειρά επιμέρους εργασιών.

Συνοπτικά το έργο καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου περιλαμβάνει ως κύριες δράσεις ανά έτος:

-Επιχειρησιακό Σχεδιασμό

-Επιλογή και Κατάρτιση προσωπικού

-Παρακολούθηση Προνυμφών

-Οριοθέτηση Επιφανειών για ψεκασμό

-Διενέργεια εφαρμογών προνυμφοκτονίας από εδάφους

-Διενέργεια εφαρμογών υπολειμματικής ακμαιοκτονίας (LV) από εδάφους

-Διενέργεια εφαρμογών ακμαιοκτονίας υπέρμικρου όγκου (ULV) από εδάφους

-Διενέργεια εφαρμογών προνυμφοκτονίας από αέρος.

-Διενέργεια εφαρμογών ακμαιοκτονίας υπέρμικρου όγκου (ULV) από αέρος.

-Έλεγχος Αποτελεσματικότητας εφαρμογών

-Παρακολούθηση διακύμανσης ακμαίων κουνουπιών

-Διενέργεια υπολειμματικών ψεκασμών Εσωτερικών Χώρων (IRS) σε οικίες/καταλύματα μεταναστών, για έλεγχο του διαβιβαστή, σε συγκεκριμένες ευάλωτες περιοχές /οικισμούς

-Δράσεις σε περίπτωση εκδήλωσης κρουσμάτων του ΙΔΝ, με έλεγχο σημειακών εστιών ανάπτυξης προνυμφών και διενέργεια ψεκασμών από εδάφους στο αστικό σύστημα οικισμών της Περιφέρειας Πελοποννήσου

-Δράσεις ευαισθητοποίησης – ενημέρωσης – πληροφόρησης, φορέων και πολιτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 

Συνάντηση της ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο και μέλη της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου, υποδέχτηκε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε σε εξαιρετικό και φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν μία σειρά από προτάσεις για κοινές δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, ενώ έγινε ξεκάθαρο πως στην ατζέντα της Περιφερειακής Αρχής, η κοινωνική πολιτική, είναι άμεση προτεραιότητα.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, αναφέρθηκε, επίσης, στο σχεδιασμό έργων που γίνονται με γνώμονα την εύκολη πρόσβαση για όλους, ενώ σημείωσε και την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ώστε και έργα που έχουν ήδη παραδοθεί στους πολίτες να αποκτήσουν ακόμα καλύτερη προσβασιμότητα.

Με τη σειρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, Μαρία Οικονομάκου, στάθηκε στην εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει με την Ομοσπονδία και δήλωσε σίγουρη για ανάλογη συνέχεια.

 



Ακαδημία Αθηνών | Συνάντηση για την προσαρμογή της χώρας στην κλιματική αλλαγή

Δημήτρης Πτωχός: «Η εποχή μας απαιτεί στενή συνεργασία όλων των επιπέδων Διοίκησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής»


 
 
Συνάντηση σχετική με την προσαρμογή της χώρας στην κλιματική αλλαγή, διοργάνωσε τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου η Ακαδημία Αθηνών, στην Αίθουσα Τελετών του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών, στην οποία παρεβρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός.

Σκοπός ήταν η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις δράσεις που απαιτούνται για την ενίσχυση της υλοποίησης των ΠεΣΠΚΑ και την προστασία της χώρας μας από τις οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών και Εθνικός Εκπρόσωπος για την Κλιματική Αλλαγή, Καθηγητής Χρήστος Ζερεφός στην κεντρική ομιλία περιέγραψε τη σημασία των απαιτουμένων δράσεων προσαρμογής στην Κλιματική Κρίση οι οποίες θα έχουν σημαντικό οικονομικό όφελος και θα θωρακίσουν τη χώρα μας έναντι της εξελισσόμενης κλιματικής κρίσης.

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Τα σχέδια προσαρμογής, οι ανάγκες και η παρακολούθησή τους μπορεί να διαφέρουν από Περιφέρεια σε Περιφέρεια, λόγω των διαφορετικών τοπικών συνθηκών και υποδομών, ωστόσο, απαιτείται κοινός σχεδιασμός για την καλύτερη ενημέρωση και των κατοίκων σχετικά με τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

Η εποχή μας απαιτεί στενή συνεργασία όλων των επιπέδων Διοίκησης, τόσο μεταξύ τους, όσο και με την Επιστημονική Κοινότητα και η ορθή διαχείριση των ακτών, των λιμένων, των υδάτινων πόρων και των πάσης φύσεως εγγειοβελτιωτικών έργων με απαραίτητη την προσαρμογή στα νέα δεδομένα που επιβάλει η Κλιματική Κρίση».

Τη Συνάντηση χαιρέτησαν, επίσης, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Ακαδημαϊκός Σταμάτης Κριμιζής, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υ.Π.ΕΝ., Πέτρος Βαρελίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας (με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα) και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας (με γραπτό μήνυμα). Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Έργου LIFE-IP AdaptInGR, που αποτελεί το σημαντικότερο έργο για την προσαρμογή της Ελλάδας στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE της ΕΕ και το Πράσινο Ταμείο. Το Έργο συντονίζεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και υλοποιείται σε συνεργασία με την Ακαδημία Αθηνών και 17 ακόμη Εταίρους.
 


ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αιτήσεις για τις απώλειες σε έγγειο κεφάλαιο μέχρι την 15η Μαρτίου 2024


Έως και την 15η Μαρτίου 2024 θα μπορούν όσοι αγρότες υπέστησαν ζημιές σε έγγειο κεφάλαιο, από την κακοκαιρία του Σεπτεμβρίου του έτους 2023 που έπληξε τους Δήμους Βέλου-Βόχας, Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και δεν είχαν δηλώσει τις σχετικές ζημιές, να υποβάλλουν αίτηση στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, σύμφωνα με νεότερη Απόφαση του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστου Τριαντόπουλου.

Για την καλύτερη και λειτουργικότερη εξυπηρέτηση των πληγέντων σας ενημερώνουμε ότι: οι ενδιαφερόμενοι, που υπέστησαν ζημιά, μπορούν να προσέρχονται καθημερινά (έως και την 15η Μαρτίου 2024) μεταξύ 9:30π.μ. – 13:30μ.μ., για να παραλαμβάνουν και να συμπληρώνουν την αίτηση διενέργειας αυτοψίας στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Κορινθίας (Κροκιδά 2, Κόρινθος, Τ.Κ.: 20131). Απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου και το ΟΣΔΕ.

Σημειώνετε ότι, σύμφωνα με την Απόφαση 1386/9-1-2024 (ΦΕΚ: 149/Β΄/12.01.2024), οι ζημιές σε έγγειο κεφάλαιο καλύπτονται εφόσον το αγροτεμάχιο ανήκει στην αγροτική εκμετάλλευση ως ιδιόκτητο ή υφίσταται μίσθωση που έχει συναφθεί με ημερομηνία προγενέστερη της επελεύσεως της θεομηνίας ή υφίσταται χρησιδάνειο μεταξύ συζύγων και γονέων - τέκνων που έχει συναφθεί με ημερομηνία προγενέστερη της επελεύσεως της θεομηνίας. Η ιδιοκτησία στο πλαίσιο της οικογένειας θεωρείται ότι υφίσταται στο πρόσωπο και των δύο συζύγων.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΙΟΛΗΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια