Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1879)


ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ

Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο

 

Στα πλαίσια των διαδοχικών συναντήσεων του Δημάρχου κ.Αθανασίου Μανάβη ,με κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση ,στο υπουργείο Εσωτερικών, μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ.Θεόδωρου Λιβάνιου ,του Υφυπουργού Πολιτισμού κ.Χρίστου Δήμα και του δημάρχου Βέλου Βόχας κ.Αθανάσιου Μανάβη .

Το κλίμα καθώς και τα αποτελέσματα της συνάντησης ήταν άκρως ικανοποιητικά ,το ολοκληρωμένο και σαφές πρόγραμμα που κατέθεσε ο δήμαρχος απέδειξε τη σοβαρότητα αντιμετώπισης των προβλημάτων στους υπουργούς.

Η νέα δημοτική αρχή πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις επανακτά το κύρος και την αξιοπιστία για το Δήμο μας

 

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ

Συνάντηση μεταξύ  του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό κ.Αθανάσιου Κοντογέωργη  και του Δημάρχου Δήμου Βέλου - Βόχας κ. Μανάβη

Τη Παρασκευή 09.02.2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση ,στη Προεδρεία της Κυβέρνησης, μεταξύ του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Αθανάσιου Κοντογεώργη , και του δημάρχου Βέλου-Βόχας κ. Αθανάσιου Μανάβη.

Κύρια θέματα της συζήτησης αποτέλεσαν η ένταξη των έργων που αφορούν το μεγάλο πρόβλημα λειψυδρίας στο Δήμο μας καθώς και η αποπεράτωση του Δημαρχείου.

Τα  αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικά για τα θέματα του Δήμου μας εφόσον ο υφυπουργός αντιλήφθηκε πλήρως το ολοκληρωμένο και σοβαρό πρόγραμμα υλοποίησης που κατέθεσε ο Δήμαρχος.

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

             Ο Δήμος Κορινθίων ανακοινώνει στους ενδιαφερόμενους πολιτιστικούς, αθλητικούς και περιβαλλοντικούς συλλόγους που θέλουν να κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων του Δήμου (αθλητικά κέντρα, πνευματικά κέντρα, άλλοι χώροι) να καταθέσουν σχετικό αίτημα συνοδευόμενο από εγκεκριμένο καταστατικό.

             Στο αίτημα θα αναγράφεται ο χώρος, ο χρόνος και ο σκοπός που αιτείται ο Σύλλογος.

Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024.

Οι αιτήσεις θα εξεταστούν από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου για να εισαχθούν ως σχετικό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

 

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Στο Λουτράκι το final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών

 


 Στην πόλη του Λουτρακίου θα διεξαχθεί το 17ο final-4 του 25ου Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2023-24.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης συμφώνησε με τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για μία μεγάλη γιορτή του γυναικείου βόλεϊ, που θα διεξαχθεί στο κλειστό Γυμναστήριο Λουτρακίου «Γεώργιος Γαλανόπουλος» το διάστημα 8-10 Μαρτίου 2024.

Οι ακριβείς ημέρες και ώρες των αγώνων θα προκύψουν μετά και την ολοκλήρωση των προημιτελικών (14/2), την κλήρωση των ζευγαριών του final-4 που θα γίνει την Παρασκευή 16/2, καθώς και μετά από συνεννόηση με την Δημόσια Τηλεόραση που θα μεταδώσει τους αγώνες.

«Είμαστε χαρούμενοι που το final-4 του κυπέλλου βόλεϊ γυναικών έρχεται στην πόλη μας, το Λουτράκι.

Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων θα είναι πανέτοιμος να υποδεχθεί τις ομάδες, θα υπάρχει πλήρη ασφάλεια για να γίνει ένα διήμερο γιορτή με τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Η πόλη και η Δημοτική Αρχή έχει την εμπειρία και την τεχνογνωσία για τέτοιου είδους διοργανώσεις, καθώς έχουμε ήδη διοργανώσει πολλές εκδηλώσεις. Μάλιστα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι θα φιλοξενήσουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα μάι τάι με πάνω από 1.000 αθλητές, ενώ το 2025 θα πραγματοποιηθούν οι παγκόσμιοι εργασιακοί αγώνες με την συμμετοχή 6.000 και πλέον αθλητών από όλο το κόσμο», δήλωσε ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης.

*Στην κεντρική φωτογραφία από αριστερά: Παναγιώτης Αργύρης (Διευθυντής κλειστού γυμναστηρίου Λουτρακίου), Αθανάσιος Παπαθανασίου (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Κοινωνικής Πολιτικής), Περικλής Μπακοδήμος (Εκτελεστικός Διευθυντής Ε.Ο.ΠΕ.), Γιώργος Γκιώνης (Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων), Αναστάσιος Σακελλαρίου (Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών, Τουρισμού).

 

Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Ώρες και Τρόποι Πληρωμών στα ταμεία του Δήμου

 

 

07 Φεβρουαρίου 2024

Σας ενημερώνουμε ότι τα ταμεία του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης θα εξυπηρετούν ως εξής :

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ (Καθημερινά) :

07.00 – 10.30 Πληρωμές με Μετρητά ή με Ηλεκτρονικά Μέσα Πληρωμής

10.30 – 15.00 Πληρωμές με Ηλεκτρονικά Μέσα Πληρωμής

ΔΕΡΒΕΝΙ (Τρίτη):

07.00 – 10.00 Πληρωμές με Μετρητά

 

 

Καταγραφή των αδειούχων πωλητών υπαίθριου εμπορίου στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά»

Αναφορικά με το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά» (Ο.Π.Σ.Α.Α.) του άρθρου 56 ν. 4849/2021 (Α ́ 207) για το υπαίθριο εμπόριο και σχετικά με την καταγραφή σε αυτό των υφιστάμενων αδειούχων πωλητών υπαίθριου εμπορίου, δηλαδή των παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών (λαϊκών αγορών, στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου), καθώς και των χειροτεχνών-καλλιτεχνών, δείτε αναλυτικά στο σχετικό έγγραφο.

 

 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμέτοχης στην Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, προκειμένου να συγκροτήσει την Επιτροπή Τουρισμού για τη δημοτική περίοδο 2024 – 2028 ως Συμβουλευτικό Όργανο με αντικείμενο την επεξεργασία και εισήγηση στο Δημοτικό συμβούλιο θεμάτων τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση: σε φορείς της Τοπικής Κοινωνίας που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα του τουριστικού προϊόντος εφόσον το επιθυμούν να υποδείξουν εγγράφως εκπροσώπους τους (με τους αναπληρωτές τους) για συμμετοχή στην Επιτροπή Τουρισμού, που θα συγκροτηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 70 του ν. 3852/2010 (Α’ 87) όπως ισχύουν, τον οικείο Κανονισμό Λειτουργίας του

Δημοτικού Συμβουλίου και τον Κανονισμό Λειτουργίας της προς συγκρότηση Επιτροπής (σχετ. η αριθ. 61/2015 Α.Δ.Σ. – ΑΔΑ: Ω25ΘΩΛ3-ΔΝΓ).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη βούλησή τους για συμμετοχή με τους εξής τρόπους:

  •  Eγγράφως στο Δημοτικό Κατάστημα Λουτρακίου (Γραφείο πρωτοκόλλου)
  •  Mε e-mail στις διευθύνσεις info@loutraki.gr και a.skaza@loutraki.gov.gr

 το αργότερο μέχρι και τις 16 Φεβρουαρίου 2024. Αρμόδια υπάλληλος για πληροφορίες: κα Σκάζα Αναστασία (τηλ. 2744360119)

 


Kοπή της Πίτας της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου

 

 

Πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πίτας της Φιλαρμονικής.

Έγινε ο απολογισμός του 2023 και ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 2024!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση «Κοπής της Πίτας» στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου στο Πνευματικό Κέντρο, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024.

Το παρών έδωσε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γκιώνης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικού – Διοικητικού & Τουρισμού κ. Αναστάσιος Σακελλαρίου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Νεολαίας κ. Θεώνη Μαυροματίδου, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Αθλητισμού κ. Αθανάσιος Παπαθανασίου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Περιβάλλοντος κ. Αθανάσιος Μουζάκης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου – Περαχώρας κ. Χρυσούλα Παππά, ο κ. Αλέξης Κωστάλας, ο σκηνοθέτης κ. Ηλίας Μαλανδρής, μουσικοί της Φιλαρμονικής, οι καθηγητές των τμημάτων της, συγγενείς των μελών αλλά και φίλοι.

Την εκδήλωση επένδυσαν περισσότεροι από 110 μουσικοί από τα τμήματα υποδομής της Φιλαρμονικής, χωρισμένοι σε μουσικά σύνολα.

Παρουσιάστηκε ο απολογισμός των καλλιτεχνικών δράσεων του μουσικού σώματος για το 2023 και ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για το 2024.

Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης, η Αντιδήμαρχος κ. Μαυροματίδου και ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαθανασίου.

Η Δημοτική αρχή στήριξε και στηρίζει εμπράκτως τις προσπάθειες των μελών, των καθηγητών και του αρχιμουσικού και αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην πορεία των τελευταίων χρόνων.

Μετά το πέρας της τελετής, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Φιλαρμονικής προσφέρθηκαν σε συντελεστές και θεατές, γλυκά και κεράσματα.

Συγχαίρουμε όλους για την προσπάθεια τους και ευχόμαστε καλή μουσική χρονιά με πολλές επιτυχίες!

Γραφείο Τύπου

 

 
 


 


 

 

 

 


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια