Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (Φ. 1878)

Απάντηση του Δημάρχου Κορινθίων Νίκου Σταυρέλη στην ανακοίνωση της Πράσινης Πόλης

 

 

«Έκπληκτοι διαβάζουμε ανακοίνωση της Πράσινης Πόλης για το χώρο στάθμευσης των οχημάτων του Δήμου στο στρατόπεδο Κορίνθου, τον οποίο ζητήσαμε να μας παραχωρηθεί προσωρινά η χρήση νομίμως.

-Πού είδαν παραβίαση της πολεοδομικής μελέτης;

Δεν γνωρίζουν ότι ακόμα δεν έχει εγκριθεί και δεν έχει γίνει ΦΕΚ;

Και για ποια μελέτη μιλάνε ; Αυτή που δεν τη δέχονται και έχουν διαφωνήσει σε όλα;

-'Ότι έχω δηλώσει προεκλογικά και μετεκλογικά ισχύει στο απόλυτο. Μέσα στο Φεβρουάριο φέρνουμε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για διαπαραταξιακή επιτροπή διεκδίκησης όλου του στρατοπέδου. Δεν αλλάζουμε άποψη. Κάντε μερικές ημέρες υπομονή. (Εκφράσεις "κάνετε συμφωνίες ερήμην του κορινθιακού λαού" είναι βαριές και δεν περιποιούν τιμή σε κανένα).

-Το τίμημα δεν το γνωρίζουμε ακόμα, ούτε έχουμε κλείσει το θέμα. Δηλώνουμε ότι αν δεν είναι συμφέρον για το Δήμο δεν θα το δεχθούμε. Έτσι απλά.

-Για ποιες εγκαταστάσεις μιλάτε; Δεν γνωρίζετε ότι στο συγκεκριμένο χώρο υπάρχουν οι εγκαταστάσεις και τα κτίρια οχημάτων του στρατού που εχρησιμοποιούντο προ 12 ετών; Αυτές θα χρησιμοποιήσουμε. Μόνον αυτόνομη περίφραξη προσωρινά θα κάνουμε. Τίποτα άλλο.

-Ποια περιοχή του στρατοπέδου υποβαθμίζεται; Έχετε επισκεφθεί ποτέ το χώρο να δείτε ιδίοις όμμασι την κατάσταση; Αυτό προφυλάσσουμε. Δεν γνωρίζετε ότι το στρατόπεδο εδώ και 10 χρόνια χρησιμοποιείται για τη στάθμευση των δεκάδων απορριμματοφόρων, των μηχανημάτων πάσης φύσεως (μπουλντόζες, τσάπες κλπ) αλλά και την αποθήκευση των υλικών προμηθειών και όχι μόνον;

-Μιλάτε για Πράσινο αλλά όταν ήλθε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο το 2022 για να εξετάσει την ένστασή μας, η οποία σημειωτέον έγινε αποδεκτή από τη συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, ως προς την δημιουργία ενός υπερτοπικού πάρκου αναψυχής πλέον των 20 στρεμμάτων, δεν είδα να τη στηρίζετε.

-Ένας νέος χώρος εγκατάστασης στοιχίζει αρκετές εκατοντάδες ευρώ και αυτό πάμε να αποφύγουμε προς το παρόν. Αν χρειαστεί ανάγκη θα το κάνουμε. Αλλά εξαντλούμε όλα τα δεδομένα προς το συμφέρον του δημότη μας. Αυτό θα κάνει αυτή η Δημοτική Αρχή.

-Ναι αυτό είναι το όραμά μας κύριοι για την πόλη. Να βγάλουμε τα συνεργεία και τα οχήματα από τον οικιστικό ιστό της πόλης στην σημερινή οδό Αδειμάντου. Ικανοποιούμε το αίτημα όλων των κατοίκων της πόλης με πράξεις και όχι με λόγια Και χωρίς κόστος επίσης. Για αυτό μας επέλεξε ο κορινθιακός λαός στη διοίκηση του Δήμου.

-Σας περιμένουμε με εποικοδομητικές προτάσεις στο Συμβούλιο και με ρεαλισμό για την διεκδίκηση όλου του στρατοπέδου.

Καλό αγώνα».

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΩΝ

 

 

Τουρνουά μπάσκετ 3χ3 schools 2024 συνδιοργάνωσε το διήμερο 31 Ιανουαρίου – 1 Φεβρουαρίου ο Δήμος Κορινθίων και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Οι επίδοξοι μπασκετμπολίστες και μπασκετμπολίστριες που γέμισαν το κλειστό γυμναστήριο Κορίνθου  έζησαν στιγμές παιχνιδιού και άθλησης, μέσα από το 3χ3 που από το 2020 αποτελεί Ολυμπιακό άθλημα.

Το Τουρνουά έκλεισε με την απονομή αναμνηστικών μεταλλίων στους συμμετέχοντες. Τα αναμνηστικά απένειμαν η Αναπληρώτρια Δήμαρχου και Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης του Πολίτη Γεωργία Στριμενοπούλου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Τουρισμού Δήμητρα Τσουλουχά, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Δημάκος,  ο εντεταλμένος σύμβουλος & υπεύθυνος για το κλειστό γυμναστήριο Σταύρος Δανιήλ, η άμισθη ειδική σύμβουλος Αθλητισμού Βικτωράτου Μαρία και η υπεύθυνη σχολικού αθλητισμού και αθλητικών δραστηριοτήτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σοφία Γκέλμπουρα.

 

ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

Ξεκινάμε με φαντασία , κέφι και θετική ενέργεια για το Καρναβάλι Νεμέας

  Η οργανωτική επιτροπή καρναβαλιού απευθύνει κάλεσμα σε όλους όσους επιθυμούν να βοηθήσουν με τις ιδέες τους αλλά και με την ενεργό συμμετοχή τους στο φετινό καρναβάλι.

  Με οδηγό τη  διασκέδαση προσκαλούμε σχολεία , πολιτιστικούς  και αθλητικούς συλλόγους , φορείς , ομάδες , δημότες και επισκέπτες του Δήμου μας ,που επιθυμούν να πάρουν μέρος στην καρναβαλική παρέλαση , να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 20 Φεβρουαρίου 2024 στα παρακάτω τηλέφωνα  :

Ρογκάκης Παναγιώτης - 6944931995

Παπαγεωργίου Δήμητρα - 6996205469

 και στο email : carnival.nemea@gmail.com

Στόχος μας είναι το φετινό καρναβάλι να χαρίσει γέλιο και χαρά στους δημότες !

 Πρωταγωνιστές σε αυτή την διοργάνωση θα είμαστε όλοι εμείς  , για να μεταδώσουμε  χαρά ,  αισιοδοξία ,  ζωντάνια και  ενθουσιασμό  σε όλους ,ξεφεύγοντας από τα προβλήματα της καθημερινότητας !!!

Η Οργανωτική Επιτροπή Καρναβαλιού Νεμέας 2024

Ρογκάκης Παναγιώτης (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού)

Γιαννακόπουλος Απόστολος (Αντιδήμαρχος Οικονομικών)

Δημόπουλος Ιωάννης (Πρόεδρος Κ. Νεμέας)   

Αντωνίου Μαρία (Δημοτική Υπάλληλος)

Παπαγεωργίου Δήμητρα

Γαστουνιώτη Σοφία

Γαστουνιώτης Γεώργιος

 

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΗΣ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ !!!!

Από σήμερα η ΣΤΙΜΑΓΚΑ έχει επαρκές νερό, για να καλύψει τις ανάγκες της!

Ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Λυμπερόπουλος και το τοπικό συμβούλιο, προχώρησαν στην ενίσχυση του νερού ύδρευσης, με ιδιωτική γεώτρηση και δεξαμενή 400 κυβικών για τις δύσκολες ημέρες!

Την ίδια στιγμή, που με γρήγορες κινήσεις του δημάρχου Θανάση Μανάβη, αδειοδοτήθηκε ΝΕΑ δημοτική γεώτρηση στην Στιμάγκα, προκειμένου, το καλοκαίρι, το χωριό μετά ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, να είναι όπως του αξίζει!!!!

Είχαμε δεσμευθεί ότι το καλοκαίρι του 2024 όλα τα σπίτια θα έχουν νερό.

Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας!

Γιατί ο λόγος μας έχει αξία!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΟΣΟΥΣ βοήθησαν να βρεθεί λύση στο πρόβλημα!

Ο δήμος Βέλου-Βόχας δεν ξεχνά αυτούς που δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους στους συμπολίτες τους!

 

Στην Διεθνή έκθεση Agrotica, στην Θεσσαλονίκη, βρίσκεται επίσημα προσκεκλημένος ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Θανάσης Μανάβης

 

Σκοπός της επίσκεψης του δημάρχου είναι να δει τα σύγχρονα και χρήσιμα για τον δήμο μηχανήματα αλλά και να παρακολουθήσει όλες τις εξελίξεις στην αγροτική παραγωγική διαδικασία.

Ο δήμος Βέλου-Βόχας, αγροτικός κατά βάση, έχει ανάγκη, από την τεχνολογία, τις νέες ιδέες και τις ευκαιρίες που υπάρχουν.

Στην περιήγηση του στα περίπτερα συνάντησε, πάρα πολλούς Κορίνθιους εκθέτες και επισκέπτες και μεταξύ άλλων, τον πολύ σημαντικό επιχειρηματία της περιοχής μας κ.Μάντζαρη αλλά και τον αντιδήμαρχο Κορίνθου και οινοποιό Δημήτρη Μανωλάκη.

 

Μανάβης Θανάσης- Δήμος Βέλου-Βόχας

Η καθημερινότητα ήταν ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ για την νέα δημοτική αρχή το πρώτο και μεγάλο στοίχημα. Να αλλάξουμε την εικόνα του δήμου και να μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών μας, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Έτσι ανασυγκροτήσαμε άμεσα την υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου, με σχέδιο που ήταν έτοιμο πριν αναλάβουμε και ξεκινήσαμε τον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων. Δημόσιοι χώροι, δρόμοι, νεκροταφεία ,αυλάκια καθαρίστηκαν. Βλάβες διορθώθηκαν. Η παραλιακή ζώνη καθαρίστηκε. Οργανώθηκε η αποκομιδή των απορριμμάτων και απομακρύνθηκαν τα ογκώδη.

Άμεσα άρχισαν οι επισκευές και βελτιώσεις σε όλα τα σχολεία του δήμου με ιεράρχηση και πρόγραμμα.

Συνεχίζουμε, σε κάθε γωνιά του δήμου. Ο δήμος Βέλου-Βόχας αυτή την στιγμή σε λιγότερο από ένα μήνα μπορεί πλέον να ανταποκριθεί σε κάθε πρόβλημα των χωριών μας την ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ!!!! Αυτό το στοίχημα θα το κερδίσουμε για πάντα!

 

 

Δήμος Σικυωνίων

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας ξεκινήσε τη νέα χρονιά με την  οργανώση ενός καινούργιο εκπαιδευτικού προγράμματος σε ένα από τα υπέροχα Μουσεία μας

 


 Πολλά συγχαρητήρια στην Εφορεία Αρχαιότητων Κορινθίας για τη δράση που υλοποίησε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Σικυώνας με τα παιδιά του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου. Με δημιουργικό τρόπο έκανε τα παιδιά μας κοινωνούς της ιστορίας και του λαμπρού παρελθόντος του τόπου μας. Ιδιαίτερη χαρά μάς δίνει η αναφορά στον Σικυώνιο γλύπτη Λύσιππο, καθώς ο μεγάλος καλλιτέχνης, αποτελεί ένα από τα σημεία αναφοράς της πολιτιστικής ταυτότητας του δήμου μας. Εξάλλου, στόχος είναι το Μουσείο Αντιγράφων των Έργων του Λυσίππου που ετοιμάζει ο Δήμος μας και θα λειτουργεί στις αποθήκες ΑΣΟ, να δίνει την ευκαιρία στα παιδιά μέσα από τα εργαστήριά του, να ανακαλύπτουν με δημιουργικό τρόπο την ομορφιά και τον πλούτο της ιστορίας μας!

 

 ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

   Επιστολή εστάλη στις 6-2-2024 από το Δήμαρχο Νεμέας, κο Φρούσιο Κωνσταντίνο, την οποία προσυπέγραψαν και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με την ίδρυση Περιφερειακού Πρωτοδικείου στη Νεμέα.

  Παρακάτω η επιστολή όπως εστάλη στον Υφυπουργό Δικαιοσύνης ,κο Μπούγα Ι., και κοινοποιήθηκε στους Υφυπουργούς και Βουλευτές του Νομού και στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

 ΘΕΜΑ: «Περί ίδρυσης Περιφερειακού Πρωτοδικείου στη Νεμέα»

   Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου που ήδη βρίσκεται σε διαβούλευση τα Πρωτοδικεία της έδρας κάθε περιφερειακής ενότητας και τα περιφερειακά παραρτήματα των πρωτοδικείων αναλαμβάνουν όλες τις υποθέσεις των Ειρηνοδικείων ,που καταργούνται σε όλη τη χώρα.

  Το Ειρηνοδικείο Νεμέας συμπληρώνει 100 χρόνια λειτουργίας και με βασιλικό διάταγμα 806/31-12-1972 (ΦΕΚ Α’241) είχε φτάσει να περιλαμβάνει στη δικαιοδοσία του τις κοινότητες Νεμέας ,Αρχ. Νεμέας, Αρχ. Κλεωνών, Πετρίου ,Κουτσίου ,Δάφνης , Αγ. Βασιλείου ,Κουταλά , Σκοτεινής ,Γυμνού , Πλατανίου ,Αγ. Νικολάου και Αλέας.

  Μέχρι το 2012 στη Νεμέα συνεδρίαζε και το Μεταβατικό Μονομελές Πρωτοδικείο Κορίνθου εκδίδοντας περί τις 300 αποφάσεις το χρόνο.

  Σήμερα περιλαμβάνει στη δικαιοδοσία του όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Νεμέας ,τη τοπική κοινότητα Στιμάγκας, του Μποζικά και της Τιτάνης, ενώ από τις υπηρεσίες του (διαθήκες, πιστοποιητικά κλπ) εξυπηρετούνται και κάτοικοι από τα ορεινά Καλλιάνοι, Ψάρι, Ασπρόκαμπο και Πλατάνι ,Γυμνό (που ανήκουν στην περιφερειακή ενότητα -Νομό Αργολίδας).

  Όπως γίνεται αντιληπτό η Νεμέα σαν  το μόνο αστικό κέντρο στην ενδοχώρα του Ν. Κορινθίας εξυπηρετεί, λόγω της εύκολης και γρήγορης πρόσβασης αλλά και της συγκοινωνιακής σύνδεσης, χιλιάδες  ανθρώπους της ημιορεινής και ορεινής Κορινθίας.

Επίσης στη Νεμέα δραστηριοποιούνται δεκάδες επιχειρήσεις με εξαγωγές σ ’όλο τον κόσμο (κυρίως οινοποιεία αλλά και όχι μόνο) με μεγάλο όγκο δικαστικών υποθέσεων.

  Ο Δήμος Νεμέας έχει χαρακτηριστεί θεσμικά ορεινός -μειονεκτικός για τις ιδιαιτερότητές του .

  Επίσης τα τελευταία 20 χρόνια έχει παραχωρηθεί δημοτικό κτήριο στο κέντρο της πόλης για τη λειτουργία του Ειρηνοδικείου.

  Σύμφωνα με το υπό διαβούλευση Σχέδιο Νόμου δίνεται η δυνατότητα πέρα από το Πρωτοδικείο Κορίνθου να λειτουργήσουν στο Νομό και Περιφερειακά Πρωτοδικεία.

  Ζητούμε ,επιτέλους να σταματήσει ο ασυγκράτητος συγκεντρωτισμός των υπηρεσιών στα μεγάλα αστικά κέντρα και να δοθεί βάρος στη ισόρροπη ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Κε Υφυπουργέ,

 καθίσταται επιβεβλημένη  η λειτουργία ενός Περιφερειακού Πρωτοδικείου στη Νεμέα καθώς και η διεύρυνση της Περιφέρειας του, περιλαμβάνοντας τις τοπικές κοινότητες Τιτάνη ,Μποζικά ,Ψάρι, Ασπρόκαμπος και Καλλιάνοι και ζητούμε την ορθολογιστική διαχείριση των διαβουλευομένων μελών .

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ

 

 

Στρατηγική συνεργασία Brown Hotels – Hilton

 Το Isla Brown Chania και το Isla Brown Corinthia Resort & Spa εντάσσονται στην Curio Collection by Hilton, εγκαινιάζοντας τη franchise συνεργασία ανάμεσα στις δύο αλυσίδες φιλοξενίας. 

 

Η Brown Hotels ανακοινώνει τη σύναψη franchise συμφωνίας με τη Hilton για την ένταξη δύο ξενοδοχειακών μονάδων στην «Curio Collection by Hilton», τα οποία διαχειρίζεται και λειτουργεί η Brown Hotels στην Ελλάδα και είναι έτοιμα για να υποδεχτούν τους επισκέπτες για την καλοκαιρινή σεζόν που έρχεται.

Πρόκειται για τα Isla Brown Chania Resort, Curio Collection by Hilton και το Isla Brown Corinthia Resort & Spa, Curio Collection by Hilton, δύο πολυτελή ξενοδοχεία με πολλαπλές πισίνες, μια σειρά από χώρους εστίασης υψηλού επιπέδου και ξεχωριστό design σε όλους τους χώρους, που αντανακλά τον μοναδικό χαρακτήρα του κάθε καταλύματος.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να υπογραμμίσει την αναπτυξιακή τροχιά που καταγράφει η Brown Hotels στην Ελλάδα ως management company, καθώς δύο ξενοδοχεία της μπαίνουν στη συλλογή της αλυσίδας Curio και ενισχύουν το premium και luxury χαρακτήρα τους. Η Brown Hotels παραμένει αφοσιωμένη στην παροχή κορυφαίων υπηρεσιών, κάτι που ευθυγραμμίζεται πλήρως με τα πρότυπα και τη φιλοσοφία της Hilton.

Χάρις στη συνεργασία αυτή η Hilton ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα, ενώ η Brown Hotels ενισχύεται με όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Hilton, μία από τις μεγαλύτερες και πλέον παραδοσιακές αλυσίδες ξενοδοχείων στον κόσμο, αλλά και το πιο αναγνωρίσιμο brand φιλοξενίας στην Ελλάδα. Ως γνωστόν, η Hilton αποτελεί ένα κολοσσό της φιλοξενίας με ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει 22 brands και σχεδόν 7.400 ξενοδοχεία με πάνω από 1,1 εκατομμύρια δωμάτια σε 124 χώρες.

Η συνεργασία αφορά στην αναβάθμιση υποδομών και υπηρεσιών, αλλά και στην ένταξη των δύο resorts στο πρόγραμμα πιστότητας Hilton Honors, που αριθμεί περισσότερα από 173 εκατομμύρια μέλη και προσφέρει σημαντικά προνόμια στους επισκέπτες. Τα μέλη του Hilton Honors συγκεντρώνουν πόντους από τη διαμονή τους και κερδίζουν ανταμοιβές και εκπτώσεις.  

Το Curio Collection by Hilton είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο με περισσότερα από 145 μοναδικά ξενοδοχεία και θέρετρα που έχουν επιλεγεί για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους. Τα ξενοδοχεία της συλλογής Curio επιτρέπουν στους επισκέπτες να απολαμβάνουν ανεξάρτητα ξενοδοχεία που προσφέρουν αυθεντικές εμπειρίες, επωφελούμενοι παράλληλα των πλεονεκτημάτων Hilton και του προγράμματος επιβράβευσης επισκεπτών Hilton Honors.

Η ανακοίνωση της συνεργασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Brown Acropol στην Αθήνα, το πρώτο της αλυσίδας στην Ελλάδα, παρουσία εκπροσώπων του Τύπου, της επιχειρηματικότητας και της πολιτικής ηγεσίας, που τοποθετήθηκαν σχετικά. 

Ο Leon Avigad, ιδρυτής και συνιδιοκτήτης της Brown Hotels, ανέφερε σε δήλωσή του: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Hilton, τοποθετώντας τα Isla Brown

 Chania Resort και τα Isla Brown Corinthia Resort & Spa στο δίκτυο Curio Collection by Hilton, ένα παγκόσμιο δίκτυο με καταπληκτικά ξενοδοχεία και θέρετρα που έχουν επιλεγεί για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους. Τα δύο θέρετρά μας θα προσφέρουν μια απαράμιλλη εμπειρία φιλοξενίας στους επισκέπτες αρχής γενομένης με την καλοκαιρινή σεζόν του 2024 και καθώς προσθέτουμε δωμάτια και στα δύο καταλύματα, ανυπομονούμε να μοιραστούμε την εξέλιξη αυτή με περισσότερους επισκέπτες στα Χανιά και την Κορινθία».

Ενώ, ο Alan Mantin, Διευθύνων Σύμβουλος Ανάπτυξης της Hilton στη Νότια Ευρώπη, τόνισε σε δηλώσεις του: «Η Hilton επικεντρώνεται στη συνεχή ανάπτυξή της στην Ελλάδα, με σκοπό να τριπλασιάσουμε την παρουσία μας τα επόμενα χρόνια. Η δημοτικότητα των resort hotels, μας βοηθάει να εισέλθουμε σε νέους προορισμούς σε όλη την περιοχή. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε τη συνεργασία μας με την Brown Hotels, η οποία θα διαχειρίζεται και θα λειτουργεί τα δύο ξενοδοχεία, προκειμένου να φιλοξενήσουμε τα φανταστικά αυτά καταλύματα στο χαρτοφυλάκιό μας και να υποδεχτούμε τους επισκέπτες την καλοκαιρινή σεζόν. Τα τελευταία πέντε χρόνια, διπλασιάσαμε το χαρτοφυλάκιο των ξενοδοχείων μας σε θέρετρα στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, διαθέτοντας πλέον σχεδόν 80 ξενοδοχεία».

Εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, τοποθετήθηκαν για την επιχειρηματική αυτή εξέλιξη ο Μύρων Φλουρής, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης και ο Γιώργος Γκιώνης, Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Όπως επισήμανε ο κ. Φλουρής: «Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Brown Hotels και Hilton επιβεβαιώνει την ακμάζουσα πορεία της τουριστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα. Στόχος του Υπουργείου είναι η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, η εξασφάλιση της υψηλής ποιότητας των υπηρεσιών, με βιώσιμες πρακτικές για μία αυθεντική ελληνική εμπειρία φιλοξενίας. Η συνεργασία των δύο ξενοδοχειακών αλυσίδων επισφραγίζει αυτή την κατεύθυνση».

Τέλος, ο κ. Γκιώνης, δήλωσε περήφανος για την εξέλιξη αυτή και ευχαρίστησε θερμά, τόσο την Brown Hotels όσο και τη Hilton για την εμπιστοσύνη τους αλλά και το όραμα τους για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή. «Από πλευράς μας, θέλω να σας διαβεβαιώσω πως παραμένουμε αρωγοί και συνοδοιπόροι για να κάνουμε αυτήν τη συνεργασία επιτυχημένη και επωφελή για όλους μας», κατέληξε.

Isla Brown Corinthia Resort & Spa, Curio Collection by Hilton
Το Isla Brown Corinthia Resort & Spa, Curio Collection by Hilton, βρίσκεται στους Αγίους Θεοδώρους (60 χιλιόμετρα από την Αθήνα) και υποδέχεται τους επισκέπτες του με την αύρα της αρχιτεκτονικής υπεροχής, μέσα και γύρω από το κτήριο φουτουριστικής αισθητικής που δεσπόζει και έχει βραβευτεί με το ΙDA Design Αward 2022. Προσφέρει στους επισκέπτες ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα και τον Σαρωνικό κόλπο από τα 166 δωμάτια του ξενοδοχείου, καθένα από τα οποία διαθέτει ιδιωτικό μπαλκόνι. Για ακόμη καλύτερη θέα, οι επισκέπτες μπορούν να μεταβούν στην ταράτσα του ξενοδοχείου, 550 τετραγωνικών μέτρων, πίνοντας ένα ποτό στο μπαρ ή χαλαρώνοντας σε ξαπλώστρες δίπλα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά που φωτίζουν την ταράτσα τη νύχτα. Εκτός από το μπαρ της ταράτσας, οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν την παραδοσιακή ταβέρνα του ξενοδοχείου, το εστιατόριο με μπουφέ, το λόμπι μπαρ ή το μπαρ της πισίνας για quick bites, ένα απολαυστικό γεύμα ή ένα νόστιμο κοκτέιλ. Το ξενοδοχείο διαθέτει δύο πισίνες και άμεση πρόσβαση σε ιδιωτική παραλία, καθώς και ένα ευρύχωρο γυμναστήριο και ένα βραβευμένο σπα που διαθέτει πέντε αίθουσες θεραπείας, σάουνα και χαμάμ. Επιπλέον, ο χώρος συνεδριάσεων και εκδηλώσεων του ξενοδοχείου μπορεί να φιλοξενήσει έως και 400 άτομα και αποτελεί ιδανική επιλογή για εταιρικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Isla Brown Chania Resort, Curio Collection by Hilton

Ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία της Hilton στην Κρήτη, το Isla Brown Chania Resort, Curio Collection by Hilton διαθέτει σήμερα 148 premium δωμάτια, το καθένα με μπαλκόνι ή βεράντα που προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα ή στους καταπράσινους κήπους. Τα σχέδια ανάπτυξης του ξενοδοχείου προβλέπουν ότι επιπλέον 53 δωμάτια θα είναι διαθέσιμα για κρατήσεις από τους επισκέπτες ως το καλοκαίρι. Ο σχεδιασμός του ξενοδοχείου βασίζεται στο φυσικό τοπίο, με στοιχεία από ξύλο σε συνδυασμό με το πλούσιο πράσινο, μια όαση μέσα στο άγριο φυσικό τοπίο της Κρήτης με φόντο τα παρθένα νερά κατά μήκος της βόρειας ακτής του νησιού. Το Isla Brown Chania Resort, που βρίσκεται 15 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης των Χανίων, επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στο αεροδρόμιο αλλά και στο γραφικό λιμάνι της πόλης.

Με ανέσεις που δημιουργούν μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία για τους επισκέπτες, οι επισκέπτες μπορούν να επωφεληθούν από τρεις εξωτερικές πισίνες, ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, ένα σπα με τέσσερις αίθουσες θεραπείας και ένα μαγευτικό κατάστρωμα στη θάλασσα. Ένα ala carte κρητικό εστιατόριο, ένα εστιατόριο με μπουφέ, ένα μπαρ στη βεράντα, ένα μπαρ στην πισίνα και ένα φορτηγό με φαγητό δίπλα στη θάλασσα εξασφαλίζουν ότι οι επισκέπτες, όπου κι αν βρίσκονται, θα έχουν πάντοτε ποιοτικές επιλογές για ποτό και φαγητό.

 Το Isla Brown Corinthia, Curio Collection by Hilton, βρίσκεται στην Παλαιά ΕΟ Αθηνών Κορίνθου, στους Αγίους Θεοδώρους, ενώ το Isla Brown Chania, Curio Collection by Hilton, βρίσκεται στην περιοχή Σταυρός, στα Χανιά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια