Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΣΟΥΚΟΥΛΗ ΒΙΛΙΑΛΗ (Φ.1879)

 

 

Εσηγήτρια του υπό ψήφιση σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών η Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη

 

Η βουλευτής του νομού μας, κ. Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, ορίσθηκε εισηγήτρια του υπό ψήφιση σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με τίτλο «Κύρωση της Συμφωνίας Κοινού Αεροπορικού Χώρου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Κρατών Μελών της, αφενός, και της Δημοκρατίας της Αρμενίας, αφετέρου». Η βουλευτής κατά την εισήγηση της στην συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, τόνισε ότι πρόκειται για «μια Συμφωνία, που προβλέπει τη δημιουργία κοινού αεροπορικού χώρου με βάση τον στόχο του αμοιβαίου ανοίγματος των αγορών των συμβαλλομένων μερών, με ίσους όρους ανταγωνισμού, μη εισαγωγή διακρίσεων και τήρηση των ίδιων κανόνων, συμπεριλαμβανομένων των πεδίων της ασφάλειας πτήσεων, της αεροπορικής ασφάλειας, της διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας και των εργασιακών και περιβαλλοντικών πτυχών. Μια συμφωνία, που όπως αναφέρεται ρητά σε αυτή, θα προωθήσει το άνοιγμα της πρόσβασης στις εν λόγω αγορές και θα επιτύχει τη μεγιστοποίηση του οφέλους για τους καταναλωτές, καθώς και για τον κλάδο, αλλά και τους εργαζόμενους αμφότερων των συμβαλλόμενων μερών.

Η συμφωνία αυτή έχει ήδη επικυρωθεί από δέκα Κράτη Μέλη της Ε.Ε. Για την χώρα μας, η Κύρωση της Συμφωνίας ενισχύει το άνοιγμα του τουριστικού μας προϊόντος σε νέες αγορές, αλλά και γενικότερα προωθεί τις εμπορικές μας σχέσεις με μια φίλη χώρα.»

           Εν συνεχεία η βουλευτής, κ. Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, προέβη σε συνοπτική παρουσίαση των τριάντα ενός (31) άρθρων του υπό ψήφιση σχεδίου νόμου, και ανέλυσε αδρομερώς τα βασική σημεία κάθε άρθρου.

Τέλος, η βουλευτής δήλωσε ότι η Ελλάδα αποτελεί σταθερό πυλώνα συνεργασίας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή. Υποσχέθηκε ότι η ίδια και η κυβερνώσα παράταξη θα συνεχίσουν αταλάντευτα να ανοίγουν δρόμους συνεννόησης και αμοιβαίας προόδου με όλα τα κράτη που επιθυμούν να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο δρόμο προς όφελος όλων των πολιτών, και τέλος τόνισε ότι η προς ψήφιση συμφωνία είναι ένα ακόμα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση και γι’ αυτό, εισηγήθηκε την κύρωση της.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια