Header Ads

Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΜΑΣ (Φ. 1877)

 Πανικός στα τουρκικά ΜΜΕ:

Τα τουρκικά F-16 δεν θα μπορούν να πετούν στο Αιγαίο απέναντι στην Ελλάδα

 


5Apostagma.gr Newsroom0

«Σε περίπτωση που δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα στο Κογκρέσο, η Τουρκία δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα νέα F-16 ούτε στο Αιγαίο απέναντι στην Ελλάδα, ούτε στη βόρειοανατολικά της Συρίας» αναφέρει τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο. «Τώρα καταντήσαμε να παρακαλάμε να πάρουν οι Έλληνες τα F-35 για να μας δώσουν τα F-16» σχολιάζουν Τούρκοι αναλυτές, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης.

Ο πολιτικός αναλυτής, Μουράτ Γετκίν, ανέφερε: «Δείτε που φτάσαμε! Το 2018 η Τουρκία είχε το πρώτο της F-35 και η Ελλάδα δεν είχε. Το 2024 η Τουρκία έχει μια οικονομική κρίση και σχεδόν θα προσευχηθούμε για να πάρει η Ελλάδα τα. F-35 έτσι ώστε να πάρουμε κι εμείς τα F-16. To F-16 δεν είναι κακό αεροσκάφος. Είναι 4ης γενιάς.  Ομως το μοναδικό 5ης γενιάς αεροσκάφος είναι το F-35 που έχει τη δική τους τεχνολογική αυτονομία και είναι αόρατο». Μπορεί δε να προσγειωθεί καθέτως σε οποιαδήποτε Πλατεία και Εθνικό δρόμο. Τουρκικά ΜΜΕ: «Τα τουρκικά F-16 δεν θα μπορούν να πετούν στο Αιγαίο απέναντι στην Ελλάδα. Τα ελληνικά F-35 είναι αόρατα και νέας τεχνολογίας.Τούρκοι πιλότοι είχαν εκπαιδευτεί στα F-35, που τελικά τα πήραν οι Έλληνες»

Οι συνθήκες μιας επίθεσης από άλλες χώρες της Ευρώπης

Οδηγούν την Ε.Ε. προς μία «στρατιωτική Σέγκεν»

 


 Μ. Γκασιάμης5Apostagma.gr

Θα επέτρεπε ιδανικά σε νηοπομπές να διασχίζουν ολόκληρη την Ευρώπη βάσει μιας ενιαίας άδειας, σταματώντας μόνο για ανεφοδιασμό και ξεκούραση. Κάτι ο ορατός κίνδυνος που αντιπροσωπεύει για τις ευρωπαϊκές χώρες η επιθετική Ρωσία κάτι η ανάγκη για οικονομίες κλίμακας και οι κυβερνήσεις των χωρών έχουν αρχίσει να εργάζονται ολοένα και πιο εντατικά προς την κατεύθυνση μιας «στρατιωτικής Σέγκεν».

Ο επικεφαλής της Κοινής Διοίκησης Επιμελητείας και Υποστήριξης του ΝΑΤΟ (JSEC), Στρατηγός Alexander Solfrank, επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο δημοσίευμα ότι το μπλοκ ενδιαφέρεται να μειώσει τον αριθμό των γραφειοκρατικών κανονισμών για να αυξήσει την κινητικότητά του.

Επιπλέον, ο στρατιωτικός ηγέτης υποστήριξε την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των μελών της συμμαχίας στο θέμα της εναλλαξιμότητας του εξοπλισμού. Ειδικότερα, θεώρησε λανθασμένη την απαγόρευση της χρήσης αλεξίπτωτων από άλλες χώρες από αλεξιπτωτιστές μιας χώρας.

Όπως σημειώνει το TASS, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ άρχισαν να δημιουργούν ένα «στρατιωτικό σύστημα Σένγκεν» το φθινόπωρο του 2017. Η πρωτοβουλία, που αρχικά εκφράστηκε από αρκετούς πολιτικούς της Βαλτικής, υποστηρίχθηκε ενεργά από τη Federica Mogherini, η οποία ήταν επικεφαλής της διπλωματικής υπηρεσίας της ΕΕ εκείνη την περίοδο.

Ο σχηματισμός αυτού του συστήματος έγινε το κύριο καθήκον του προγράμματος Μόνιμης Δομημένης Αμυντικής Συνεργασίας της ΕΕ (PESCO) που δημιουργήθηκε την ίδια χρονιά, ένα από τα βασικά στοιχεία του οποίου ήταν έργα επέκτασης και ενίσχυσης των ευρωπαϊκών υποδομών μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων δρόμων, σιδηροδρόμων, γεφυρών, σήραγγες, λιμάνια και αεροδρόμια, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι αυτοκινητόδρομοι για την παράδοση βαρέως και μεγάλου εξοπλισμού.

 

Αλλαγή σελίδας για την ΕΑΒ - Περνάει στη δικαιοδοσία του υπουργείου Άμυνας

 


Newsbomb

    Η πολεμική αεροπορία δίχως την αεροπορική βιομηχανία είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να σταθεί έχει τονίσει πολλές φορές ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΒ ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας καθώς η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία πέρνα στην δικαιοδοσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η πολεμική αεροπορία δίχως την αεροπορική βιομηχανία είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να σταθεί έχει τονίσει πολλές φορές ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

    Η απόφαση για την αλλαγή του ΔΣ σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας για την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία καθώς αυτή πλέον περνά σε άλλο στάδιο με νέες τεχνολογίες, με νέα έρευνα, με πράγματα τα οποία θα πρέπει να αναπτύξει για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και όχι μόνο για την πολεμική αεροπορία.

 

Επίτιμος Α/ΓΕΣ Κ. Ζιαζιάς: Ο Ερντογάν μας χρησιμοποιεί


27 Ιανουαρίου 2024

Ο Κωνσταντίνος Ζιαζιάς Επίτιμος Α/ΓΕΣ αναφέρεται στην πρόσφατη έγκριση ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από την Τουρκία, που την φέρνει πιο κοντά στην προμήθεια και προσθήκη F16 στο ήδη τεράστιο εξοπλιστικό της πρόγραμμα και την μεγαλύτερη ανισορροπία δυνάμεων που αυτό θα επέφερε. Τονίζει ότι ο Ερντογάν μας χρησιμοποιεί απροκάλυπτα για να επαναπροσεγγίσει ΗΠΑ και ΕΕ για τους δικούς του πολιτικούς και επιχειρησιακούς λόγους. Και έχει δίκαιο, αφού δεν μας συμφέρει.

 

Να ανακοπεί η πορεία τουρκοποίησης της Κύπρου

 

 

 27 Ιανουαρίου 2024

Φοίβος Κλόκκαρης, αντιστράτηγος ε.α.: Η Τουρκία υλοποιεί σταδιακά, αδίστακτα και μεθοδικά τον στρατηγικό στόχο της, που έθεσε από τη δεκαετία του 1950, να θέσει υπό τον έλεγχο της τήν Κύπρο. Μέχρι σήμερα πέτυχε να τήν διχοτομήσει και να τήν αλλοιώσει δημογραφικά. Προς ολοκλήρωση τού στόχου της συνεχίζει την επιθετική πολιτική της κατά τής Κυπριακής δημοκρατίας (ΚΔ) σε όλους τους τομείς. Η Ελλάδα τι κάνει και δεν αντιδρά;

 

 

Συμφωνήθηκε η ίδρυση του Ινστιτούτου Yunus Emre στην Αθήνα;

Ο ψευδομουφτής κ. Ιμπραήμ Σερήφ και πρόεδρος της παρακρατικής δομής ΑΣΕΤΜΔΘ, κάνοντας δηλώσεις στην τουρκόφωνη ιστοσελίδα ÜLKÜ, στα πλαίσια της αποτίμησης της επίσκεψης του Ρ.Τ. Ερντογάν στην Ελλάδα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα ιδρυθεί παράρτημα του Ινστιτούτου Yunus Emre στην Αθήνα… Με τι αντάλλαγμα για την Ελλάδα; Όλα για τα καλά και συμφέροντα της Τουρκίας;

Πηγή: Τα τρία τελευταία από την Ενωμένη Ρωμηωσύνη



 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια