Header Ads

ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΗΡΘΕ ΤΟ 2024! (Φ. 1874)

 



Αρκετά και πρωτόγνωρα γεγονοτα, που ζήσαμε το 2023, κτύπησαν ανελέητα και καταστροφικά τη φύση. Τρομερές πυρκαγιές κατέκαυσαν τις καλύτερες δασικές εκτάσεις της χώρας.

Απρόβλεπτες και πρωτόγνωρες πλημμύρες κατέστρεψαν πολλές καλλιεργήσιμες γεωργικές εκτάσεις και περιουσίες πολλών αστικών περιχών. Οι παραγωγοί του πρωτογενή τομέα και όχι μόνο, δέχτηκαν το μεγαλύτερο χτύπημα με τις απρόβλεπτες θερμοκρασίες σε υψηλούς βαθμούς και διάρκεια, που τους κατέστρεψαν τα περισσότερα προιόντα της παραγωγής των

Καλλιέργειες γεμμάτες προιόντα, την εποχή που άρχισε η ωριμότητά τους, άρχισαν οι υψηλές θερμοκρασίες που για πρώτη φορά είχαν ένταση και διάρκεια ολόκληρου καλοκαιριού. Η κλιματική αλλαγή ενεργοποίησε τις μέχρι τώτα απειλητικές της δυνάμεις σε όλη τη δύναμή τους και άρχισε να κτυπά κατά περιοχές, καταστρέφοντας στο πέρασμά τους ότι έβρισκαν μπροστά τους.

Ρίχνει τόνους νερό σε κάθε στρέμμα γης, καταστρέφοντας στο πέρασμά της ό,τι έβρισκε μπροστά της. Παρά τα κτυπήματα, που δέχτηκε η χώρα μας, στάθηκε όρθια στα πόδια της οικονομικώς, χάρις και στην αύξηση της τουριστικής κίνησης και ελπίζει σε καλύτερη, την ερχόμενη περίοδον του καλοκαιριού. Αλλά έχουμε και άλλο απροσδόκητο γεγονός την ακρίβεια, που ήρθε και παραμένει να πλήττει τα νοικοκυριά.

Προσπαθεί η κυβάρνηση με διάφορα άλλα μέτρα, που εφαρμόζει για να μετριάσει τις τιμές όλων των προόντων και να βοηθήσει όλα τα νοκοκυριά. Οι αυξήσεις των τιμών απειλούν άμεσα τις εξαγγελθήσες αυξήσεις μισθών και συντάξεων που θα δοθούν από πρώτης Ιανουαρίου 2024. Ιδιαίτερα πρέπει να συγκρατηθούν οι τιμές των καυσίμων, που απαιτούνται σε μεγάλες ποσότητες για την καλλιέργεια πολλών αγροτικών προιόντων στις πειρφέρειες, που ασχολούνται με τα προιόντα του πρωτογενή τομέα.

Επίσης με την οικονομία, η υγελια, η παιδεία η ασφάλεια είναι στην πρωτεραιότητα της κυβέρνησης για το 2024.

Στο βάθος του ορίζοντα βλέπουμε να έρχεται κάποια βελτίωση, που η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έρχεταο με τον καινούργιο χρόνο. Αν εφαρμοστούν οι πορωτεραιότητες που ανακοίνωσε η κυβέρνηση όλη τη χρομιά του 2024, τότε οι πολίτες θα αισθανθούν μεγάλη ανακούφιση. Όλοι περιμένουν με αγωνία να δουν να μειώνονται οι τιμές των προιόντων του πρωτογενή τομέα.

Επίσης περιμένουν να δουν στο χέρι τους, τις αυξήσεις μισθών και συντάξεων που τόσα χρόνια είναι στάσιμες. Αλλά και φέτος θα γίνουν οι ευνοικές ανακοινώσεις για την ακρίβεια και τις αυξήσεις ; Οψόμεθα.-

Κώστας Τσάτσαρης

Δάσκαλος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια